Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Rendelj az ebay-ről. Vagy keress a környezetedben olyan embert, aki tud ebay-ról rendelni. Én is onnan rendeltem a fúrókat. 0,8-asból rögtön 20db-ot. Az ebay-on kb 9000Ft cakk-pakk szállítással, itthon ugyanezt a minőséget kb 19000Ft lenne alsó hangon. Szóval az ebay az nagyon jó. Nem kerül többe, (legalább is szerintem) bárhová is megy a világon.
Ha elég a sima 50Ft-os fúró, akkor bármelyik barkácsboltban kaphatsz. Én is ott szoktam venni mindenféle fúrót.
A faluban a legkisebb 1-es. Zoli: köszi az ötletet!
Akkor menj be majd a városba, hátha van ott nagyobb választék. Vagy kérdezd meg, hogy tudnak-e szerezni. De jó oda az 1-es fúró is. Akkora nagy különbség nincs.
"akkora nagy különbség nincs"? én suliban 3 század mm-es méreteltérés miatt kaptam 1 est! Amugy praktikerben keresgélj. Bár biztos nem a legolcsóbb.
1-esel fúrok, és kijelentem, NEM JÓ!
Sokáig én is azzal csináltam, bár én akkor még kézzel rajzoltam a nyákot, meg saját építésű fúróval fúrtam. Nekem akkor megfelelt.
Hát igen. Kézzel okés, mert akkor akkora forrpontot csinálsz, de itt törekszek mindig a profibb-profibb-ra, meg amikor egy más által készített nyák pdf-jét nyomtatom, akkor jön a gáz, mert mindig 0,8-ra van tervezve, és nem lesz már mit megforrasztani..
Innen rendelj. Szállítással 300 forint körül jön ki egy 10-es szett darabja. Van 0.8-1.2-ig-es szett is, az kell neked.
Bővebben: Link
Köszi, de az a baj, hogy sok lesz a posta. Amúgy van fúróm, csak a 0,8-ban van a hiány.
Free shipping :yes: El se hiszed hogy éri meg nekik, de kit érdekel. Nem igaz?
A rossz minőségű rajzolatot "NET-es stb." át szoktam rajzolni a fénykép alapján SprintLayout-al, de adtál egy jó ötletet. A scannereknek tényleg jó a képsimító képességük és sokkal gyorsabb mint átrajzolni újra az egész nyák-ot.
Gratula az ötletért
Ugyan nem saját kézzel készítés, de a téma ugyanaz.
Készített már valaki nyákot erre szakosodott cégnél? Ha igen, hol? Találtam egy pár céget, csak éredekelnének vélemények.
Gulasoft-nak tökéletesen igaza van. Onnan kell fúrót rendelni, mert olcsó és nagyon jó minőségű fúrók. Ha az van odaírva hogy free shiping, akkor az ingyenes szállítást jelent. De egyébként a szállítási költség mindig fel van tüntetve.
Okés! Köszi ! Szép napot !
Cirka két hét mire megjön, de itthon ugyan ezt a fúrót 7-900Ft-ért lehet megvenni, ami minimum 2*-es de van ahol 3*-os árat jelent. Viszont panelekhez van kitalálva, olyan a hegy és az élek kialakítás is. 10.000 lukat kell kibírnia, viszont könnyen törik, tehát csak állványoshoz ajánlom. Mondjuk mikor egyszer ki kellet fúrnom 200 lukat, akkor döntöttem el, hogy építek egy cnc-t, csak túlnőttem az igényeimet, és ugyan akácot is gyönyörűen mar, de én alut is akarok, ehhez az egész át lesz építve amint lesz egy kis szünet a rendelésekben.
Nem árt egy gyors fúró sem, nekem egy 10.000-30.000-ig forgó marógépem van erre a célra.
Jó neked, nekem kis kézi fúróm van, kimondottan panelra, ProsKits márkájú.
Hát igen egy cnc kicsit bogyeszosabb. A vezérlő 11.000 a 3 motorból egy bontott, a másik kettő 20.000 ft, a lineáris sinek és kocsik 40.000, marómotor 32.000 egyéb mechanika cirka 30.000.
Marómotor nélkül 100.000 ból össze lehet rakni, nem számítva a sok időt amit ráfordítasz. De kész lesz az átépítés remélem annyira stabil lesz amennyire szeretném, és akkor a CAD rajzból csinálok műhelyrajzokat, megkérdezem mennyiért lehet őket legyártani és ha lesz rá igény utánépítem.
Akkor egy kérdés: Te mivel foglalkozok, munka ügyileg, hogy ennyire értesz az ilyen CNC stb. nyákos dologhoz. Jó sok tapasztalatod van, ahogy látom. A nyákos vididet végig röhögtem, főleg mikor ezt mondod: ..Salamon töke... Az nagy poén volt.
Akarok egy egy perc be egy perc ki időzítést csinálni a bubis maratónak, az 555-ös ic re gondoltam. Lehet rákötni egy relét közvetlenül a kimenetre vagy kell valami tranyós megoldás?
Tranzisztorral kell, egy relé tekercse elég sok áramot vesz fel.
Elektroműszerész szakközép, Számalk programozói 3 éves képzés (akkoriban más suliban normális képzés még nem volt), feleség, család. Mi kell még ahhoz hogy érts egy kicsit az elektronikához, nagyon a számítástechnikához, és legyen pár szerszám otthon az asszony kívánságainak lebarkácsolásához és egy cnc-hez.
Ja és 43 év. (Nem olyan nagy dolog összerakni egy cnc-t ha van hozzá anyagi kereted, és nem házilag kell barkácsolni vezérlőt, meg lineáris síneket. Igazából a neten találsz 100 képet cnc-kről, építesz egyet fából, az kezdésnek jó, (rájössz hogy egy jó lineáris sínt nem pótol egy fióksín), utána építesz egyet installációs profilból. Most átépítem úgy hogy az X-et két motor tolja a két oldalon, és befelé dolgozzon a dobozba, mert olyan mennyiségű port, és forgácsot termel, hogy nem győzöm takarítani, ráadásul stabilabb is lesz. Már akkor számítógépem volt, mikor Te még távoli jövőkép voltál anyukád agyában, azóta ez az rám ragadt a poron meg a koszon kívül.
Fene megeszi. Gondoltam. Akkor a két ellenálláson meg 3 kondin kívül kell még mellé egy 2n222 meg egy 4.7k-s ellenállás. Lehet összedrótozom az ic tok lábainál.
Ügyes vagy, le a kalappal! Amúgy szabad -e még ilyet kérdezni: Vannak fennt képeid valahol neten, miket építettel, elektro, panelek, stb. ?! Nagyon kiváncsi vagyok!
Építeni kevés dolgot építek, azt meg nem fényképezem, mert használom. Van fent itt pár kép nyákokról. Ezek a fotós technológia határait feszegető darabok.
Itt egy : Bővebben: Link
Ez szép. Szabad tudni hogy mihez készült?
A 20 ason meg rajtamaradt a fél ujlenyomatod
Ez a nyák igen.És hogyan fényképezted ily szépre?
Van nem messze tőle egy másik ahol nincs még maratva csak előhíva. Egyébként meg síkányas scannerrel készül a kép.
Bővebben: Link Ez egy előtte galvánónozott darab.
Ez is szép, de van a 23-25 között egy kis hiba. Nincs rajta ón.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |