Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Ha kollektort és emitert összekötöm, az összes led világít.
Az előző képeid között ez a kép nem volt ! Most akkor melyiket is nézzük?
a felső dióda lába 1-el arrébb lett dugva vagy csak én szerintem? Jobbra 1-el el kellene tolni mert így a kondival párhuzamosan lett bekötve nem sorba.
Csak gondoltam, megmutatom melyik kép mitájára csináltam.
Felső bat85-öt eltoltam 1et jobra, nem változik semmi:S
Szerinted is ott a hiba, hogy a felső dióda lábát 1-el el kellene tolni jobbra? ezen a képen látszik
Csak a bal oldali lábát kell 1-el jobbra vinni.. Ha erre a lábra adsz feszt akkor is kellene minden lednek világítani, ezt is próbáld ki.
Átépítettem, Bővebben: Link, Bővebben: Link. Nézzétek meg így. Most az összes led világít.
Az alsó dióda mellett, bal oldalt lévő ellenállás, ami a 4,7µF -os kondira csatlakozik azt nem a +-ra kellene kötni?
Átraktam, semmi változás. Csak világítanak a ledek.
S az 68 ohm-os ellenállás. Az a tranyó emiterén van, és a gnd-be megy. Nem?
Akkor meg a kondi lába van a tranyó rossz lábára téve A jobb oldali sárga vezetéken hány volt van?
Annyinál elvileg nem kellene világítania.. Ha a jobb sárgát a testre teszed ki kell aludnia mindnek ha nem így van akkor BC549C csere
Jobb sárgát kihúzom, kialszik mind. Ha testre teszem meg sem moccannak.
![]()
hmm.. akkor tranyó ok.. az a kérdés honnan szed össze feszt mivel elvileg a kondin egyenáram nem tud folyni testrehúzó ellenállás is van(18k) .. Nem lehet hogy a 4,7µF-os kondid hibás? ha azt kiveszed akkor se kellene egynek se világítania..
Valami nem okés
![]() Időközben, megnéztem az 549 es lábait felcseréltem.. Elrendeztem, s így mind világít csak az utolsó halvány.
A ledeket kapcsoló tranyók lábait is megcseréltem ugyanúgy világítanak, csak az első 2 teljesen majd a többi halványodik a vége felé.
Nem értem, a 4u7 kondi kivétele után is világítanak.... :S Átnéztem 3x nem találom hogy miért..
Megtunád csinálni ugy,hogy4-zőld 4-sárga 4-piros legyen egymás alatt,és légyszi ird meg az árat-is.Kőszi
A ledes rész az jó volt szerintem mert annak úgy kellett csinálnia hogy ha a sárgára nem adsz feszt akkor nem világítanak.. és minél nagyobb feszt adsz erre a vezetékre, annál töb lednek kellene világítani.
Üdv.Énarra gondolok a kivezérlés kijelzővel kapcsolatban,van eggycombó gitár erősitöm és azt szeretném hogy amikor a hang erőt emelem a ledek minél nagyobb a hang erő ahhoz képest villognának a ledek alegkissebbhangon a zöld ers?sárga ale erősebben a piros.
Üdv! Egy kit.
Két friss kép a mostani állapotról.
4u7-es kondi kivétele után is az összes világít, és mindig nem jöttem rá hogy miért. ![]() Bővebben: Link Bővebben: Link
Új jelenség. Átnéztem, próbáltam megoldani a helyzetet. De! Most ott tartok, hogy tápfesz ráadásánál, pár led gyorsan felvillan majd sötétség...
szerk.: 4u7-es kondit kiveszem, "lemerítem" visszarakom, majd felvillanás és megint sötétség.
És ha most adsz neki jelet és a potit maxra állítod?
poti max, 13,5 mV. Megmérem az első 10µF után, 0,6V.
549c bázisán 0.5V , emiterén 0.2V , kollektorán 8,5V. Ha a kolektort emitert összekötöm az összes led világít. Kipróbáltam másik tranyót, ugyan ez van.
5.1es hangrendszer jobb első hangszóró helyére van kötve.
Szerintem nem, de megfordítottam, semmi változás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |