Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Ha kollektort és emitert összekötöm, az összes led világít.
Az előző képeid között ez a kép nem volt ! Most akkor melyiket is nézzük?
a felső dióda lába 1-el arrébb lett dugva vagy csak én szerintem? Jobbra 1-el el kellene tolni mert így a kondival párhuzamosan lett bekötve nem sorba.
Csak gondoltam, megmutatom melyik kép mitájára csináltam.
Felső bat85-öt eltoltam 1et jobra, nem változik semmi:S
Szerinted is ott a hiba, hogy a felső dióda lábát 1-el el kellene tolni jobbra? ezen a képen látszik
Csak a bal oldali lábát kell 1-el jobbra vinni.. Ha erre a lábra adsz feszt akkor is kellene minden lednek világítani, ezt is próbáld ki.
Átépítettem, Bővebben: Link, Bővebben: Link. Nézzétek meg így. Most az összes led világít.
Az alsó dióda mellett, bal oldalt lévő ellenállás, ami a 4,7µF -os kondira csatlakozik azt nem a +-ra kellene kötni?
Átraktam, semmi változás. Csak világítanak a ledek.
S az 68 ohm-os ellenállás. Az a tranyó emiterén van, és a gnd-be megy. Nem?
Akkor meg a kondi lába van a tranyó rossz lábára téve A jobb oldali sárga vezetéken hány volt van?
Annyinál elvileg nem kellene világítania.. Ha a jobb sárgát a testre teszed ki kell aludnia mindnek ha nem így van akkor BC549C csere
Jobb sárgát kihúzom, kialszik mind. Ha testre teszem meg sem moccannak. Cserélek tranyót.
hmm.. akkor tranyó ok.. az a kérdés honnan szed össze feszt mivel elvileg a kondin egyenáram nem tud folyni testrehúzó ellenállás is van(18k) .. Nem lehet hogy a 4,7µF-os kondid hibás? ha azt kiveszed akkor se kellene egynek se világítania..
Valami nem okés Elkötöttem valamit, mert a kondi kivétele után is világítanak. Megnézem...
Időközben, megnéztem az 549 es lábait felcseréltem.. Elrendeztem, s így mind világít csak az utolsó halvány.
A ledeket kapcsoló tranyók lábait is megcseréltem ugyanúgy világítanak, csak az első 2 teljesen majd a többi halványodik a vége felé.
Nem értem, a 4u7 kondi kivétele után is világítanak.... :S Átnéztem 3x nem találom hogy miért..
Megtunád csinálni ugy,hogy4-zőld 4-sárga 4-piros legyen egymás alatt,és légyszi ird meg az árat-is.Kőszi
A ledes rész az jó volt szerintem mert annak úgy kellett csinálnia hogy ha a sárgára nem adsz feszt akkor nem világítanak.. és minél nagyobb feszt adsz erre a vezetékre, annál töb lednek kellene világítani.
Üdv.Énarra gondolok a kivezérlés kijelzővel kapcsolatban,van eggycombó gitár erősitöm és azt szeretném hogy amikor a hang erőt emelem a ledek minél nagyobb a hang erő ahhoz képest villognának a ledek alegkissebbhangon a zöld ers?sárga ale erősebben a piros.
Üdv! Egy kit.
Két friss kép a mostani állapotról.
4u7-es kondi kivétele után is az összes világít, és mindig nem jöttem rá hogy miért. Középső sárga kábelt (549c bázisára megy) ha kihúzom kialszik mind. Bővebben: Link Bővebben: Link
Új jelenség. Átnéztem, próbáltam megoldani a helyzetet. De! Most ott tartok, hogy tápfesz ráadásánál, pár led gyorsan felvillan majd sötétség...
szerk.: 4u7-es kondit kiveszem, "lemerítem" visszarakom, majd felvillanás és megint sötétség.
És ha most adsz neki jelet és a potit maxra állítod?
poti max, 13,5 mV. Megmérem az első 10µF után, 0,6V.
549c bázisán 0.5V , emiterén 0.2V , kollektorán 8,5V. Ha a kolektort emitert összekötöm az összes led világít. Kipróbáltam másik tranyót, ugyan ez van.
5.1es hangrendszer jobb első hangszóró helyére van kötve.
Szerintem nem, de megfordítottam, semmi változás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |