Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép profi munka. Egy hasonló minőségű dobozban veri a gyáriakat.
Köszi, örülök h tetszik, épp most töltök vele egy már régóta lemerült akksit, :yes:
[OFF]A dobozolást jöv hétre meghagyom mert, sorban áll egy hibrid (csöve-félvezetős) kapcsi tervezése, ill kivitelezése.[OFF]
Sziasztok,
Ma befejeztem az erősítő bekötését. Elsőre indult
Megvan a mátrixban az első müködő kis alap program:
Bővebben: R2-D2 Ha valakinek van kedve megépíteni, hamarosan csinálok belőle még pár db- nyákot, amiből szivesen adok. (igaz smd-s verzióban lenne az igazi)
Üdv! Elkészítettem az immár kB 25-30 -dik TDA 2030 as erősítőmet most a fotokémia kedvééért készítettem ez az első munkám és egyben az első nyaktervem Sprint Layout-tal ! Volt egy két hiba bizony de ezután csak javul ! A potenciométernél úgy volt eredetileg megtervezve hogy 3 szál kábelt vezetek a potenciométerhez de végül fúrtam meg három lyukat rágatás után és úgy kötöttem be és ezert ott van egy kis zsúfoltság de elsőre ment ! A Maratásnál is akadt egy kis probléma mert kis szemcsék megmaradtak de az mar az én hibám volt de legközelebb korrigálom ! Azért készítettem el ezt mert amúgy is eladásra kellett ! Gondoltam hogy akkor jó lesz ezzel kezdeni ! Igazából a Topi fele AVR Doppert akartam először elkészíteni csak mind nem lett jó és végül kiderült hogy a nyomtató hibázott mert gyengén nyomtatta a vezetékeket tehát szinte átlátszó volt és természetesen azért átvilágítás volt de a következő munkám maris az lesz csak nyomtassam ki rendesen és majd lesz kép !
Üdv!
Én is ilyet építgetek most, a sprintes rajz publikus?
Nem értem ezt a szót hogy
Idézet: ! Esetleg hogy megosztom-e ? Az a kérdés? „publikus”
Ügyes vagy ! Nekem az első nem sikerült így! Igaz a rossz cső miatt...
Így mar értem ! Úgy is gondoltam de nem akarta rosszat érteni ! A Terv mellékelve van itt !De amint olvashatod fentebb rögvest közel sem tökéletes de használható ha neked megfelel használd egészséggel !Át is alakíthatod és mellékelem a kapcsolást is !
Engedj meg nekem két építő szándékú kritikát, és egy javaslatot.
1. Mostanában sok helyen látni, értelmetlenül kicsi forr-szemeket. Ráadásul a nyáktervező programokhoz adott alaktrész-készle szintén ilyen, amit én nagyon rossznak tartok. Ezeknek csak akkor van értelme, ha kétoldalas panelt csinálsz, és a furat is galvanizálva van, ugyanis ekkor létrejön a kellő "tartóerő", ami mechanikailag rögzíti az alkatrészt. Viszont egyoldalas panel esetén, az ilyen kicsi forr-szem nagyon könnyen felválik, és akkor nemcsak az alkatrész fog "lebegni", hanem a kötés is bizonytalanná válik. Legyenek nagyobbak a forrszemek, (nálam a 3mm-es vált be). 2. A sarkokon van 4 karika. Azt tételezem fel, hogy ez a rögzítőfuratok helye. Ha így van, akkor ennek elég nehéz lesz pontosan kifúrni a közepét. E miatt nem ilyen "rögzítőfuratot" szokás használni, hanem olyat, aminek a közepe is egyértelműen jelölt. (Nem hiba, csak esztétikai probléma, de ha lehet, jó lenne a furatok minőségén is javítani. Ehhez jobb gép, és jobb fúró lehet a megoldás.) Végül a javaslat: írtam egy kis útmutatást az SL használatához, amit javaslok neked is megnézni. Tegnap csatoltam a témájába.
Sziasztok!
A minap sikerült befejeznem egy rég elkezdett projektet, egy 2x50W-os AB osztályú erősítőt. A kapcsolást KD Mester tervezte, B5 néven fut, én az Alkotó által módosított paneleket készítettem el, védelemmel, táp panellel együtt. Az erósítő dupla trafót, dupla tápot kapott, valamint egy hibás Pioneer A-77x erősítőből kimentett ALPS potmétert hangerőszabályozás céljából. Egy régi beltériegység dobozában kapott helyet, szellősnek éppen nem nevezhető, de épp elfért minden. Feliratokat végül nem készítettem, de szerintem minden magától értetődő. (legalábbis számomra) képek
Tanulmányozom azt amit csatoltál ! Nagyon tisztellek abban hogy szeretned hogy én is szép rajzokat tudjak készíteni és én azt is akarom de mar amint mondtam ez az első rajzom mindenre nem figyelhettem ! A forr szemeket én is nézegettem hogy jó volna nagyobbat készíteni vagy kisebb fúrót alkalmazni mert mindjárt nem lesz hova forrasztani de mint mondom ez az első a második rögvest jobb lesz mert mindenki magán tanul ! A fúrást egy állványos fúróval fúrom és én is láttam hogy nem fúr szépen egy fu'ru'val sem feltételezem hogy kis fordulaton van igaz hogy a gépházában van több fogaskerék és ott lehet állítani a sebességet csak azért volt kis fordulatra állítva hogy több erő legyen mert kemény furatokhoz vettük ! De mindenképpen szeretnek javítani mindenen de meg egyszer elmondom hogy ez az első ! De nagyon értékel hogy szeretned hogy szép munkát tudjak készíteni ezt nagyon értékelem ! Üdv :Levente
Ez nem apró munka ! Szép! Egy dolog ami nem igazán jön be, az az aluminium izé az elején. Szerintem nem az kellett volna.
Csinos. Gratulálok.
Remélem jól is szól, mert erről nem írtál semmit, pedig erősítő kapcsán ez egy lényeges "kis" momentum. Nekem az "alsó kábelezés" kicsit furi, nehézkes megcsinálni, és szinte lehetetlen szervizelni.
Üdv!
Igen az lenne a kérdés, hogy megosztod-e. Van egy pár nyáktervem, gyári, netről túrt vegyesen, össze szeretném hasonlítani a tiéddel.
Szia! Nekem kifejezetten tetszik az előlap így ahogy van. Szemet gyönyörköttető lett! Gratulálok!
Köszönöm az elismerő szavakat!
Az előlapra a lemez mindenképpen szükséges volt mivel a készülék eredeti gomb-lyukait, kijelző plexijét, stb-t el kellett valamivel takarni. Teljesen új előlap gyártása nagyon macerás lett volna, így maradt ez a megoldás. Gondolkoztam rajta, hogy maradjon-e a natúr szálcsiszolt alu, avagy fújjam le feketére, végül előbbi mellett maradtam, ha nem tetszik, később még le lehet fényezni. (mellesleg így jobban passzol az ezüst bekapcsológombhoz, és hangerőszabályzóhoz is)
A hangjáról egyelőre csak annyit, hogy baromi nagyot szól, a minőségről még nem nyilatkoznék, nem sokat hallgattam, és nem is megfelelő körülmények között, de elsőre ígéretesnek tűnik (a mély tartomány nagyon erőteljes, közepek is rendben vannak, a magassal mintha lennének problémák, de már mint említettem, nem voltak megfelelőek a hallgatási körülmények, és időm sem volt igazán, inkább csak a melegedését teszteltem, ami 40perces "bömböltetős" üzemeltetés után is tűrhető volt (50-55 fok végtranyón mérve)).
Sajnos még kicsit "brummos", ezt majd orvosolnom kell. A kábelezés valóban nem igazán szervizelés-barát, de remélem erre nem is kell majd sort keríteni. A vezetékek tömör 1,5-ös rézdrótok, amivel elég nehézkes dolgozni, és így láttam legegyszerűbbnek a szerelését. A panelok "pattintós" távtartókon állnak, így ha nagy a baj, az egész belső egyben kiszedhető, csak a csatlakozóknál kell szétforrasztani, oldani a rögzítőszemeket valamint a trafók csavarjait, és fejre állítva máris leemelhető róla a ház.
Teljesen igazad van barátom, nálam a kerekített forrszem vált be, belső furatméretnek 0.4 et használok. Nekem csak 1mm es fúróm van (pontosabban a géphez csak ilyen patronom, befogok kisebbet is de a hss nem nyákhoz való). Cserélni szeretném majd ezt is 1/8 colos szerszámokra (keményfém fúrók általános szármérete) , er11 szárral 1/8 os patronnal fognám meg, motort pedig még keresek hozzá.
Zsíír lett. Esetleg nincsenek meg a vasalós tervek, mert már én is terveztem a B5 megépítését. ?
Idézet: „még kicsit "brummos"” Ez fura. A B5 általában maga a síri csend. Külön trafóval semmiképpen sem lehet brummos. A merev vezetékkel való huzalozást nem javaslom. Nagyon problémás, nincs hangi előnye, és megbízhatatlan, mert simán felszakítja a nyák-rezet, ha befeszül. Én 1,5mm2-es hajlkony vezetéket javaslok, de ha van egy kis megalomániád lehet akár 2,5mm2-is.
A deszkamodell nekem is "néma" volt, valószínű a dobozolásnál nézhettem el valamit, mert ha ráteszem a kezem a dobozra, a "brumm" erősödik, valamint a hangerőtől is függ. 0 hangerőn pl csendbe van.
Nagyon szép munka. Az "aluminium izé" nekem nagyon tettszik. Látszik, hogy sokat dolgoztál vele. A ház és a GND csillagpontja közé köss be egy 10ohm paralel 100n RC tagot.
Unatkoztam egy kicsit és elkövettem néhány képet.
Ilyenek hajtják a CNC gépemet.
Ez szuperjó!
Bár én is itt tartanék! A vezérlőnek + tápnak remélem lesz doboz. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |