Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   778 / 1684
(#) klemo86 válasza szac64 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Gyönyörű
(#) zenetom válasza StefuPeti hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ez valami nagyon szép munka lett! Gratulálok!
A kijelzők gyáriak?
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szerintem nem volt gyári rgb kijelző és ő alkotta őket. Ha jól gondolom, akkor fogott egy pár sima alapszínű kijelzőt, leszedte róluk ezt a felső részt és ezt tette rá az rgb ledes nyákra. Magyarul ledet cserélt bennük.
(#) Moszkvai válasza Medve hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szép lett gratula! Azok rajta BEAG poti gombok?
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szépen összehoztad! Aztán a szomszédokat nem elkergetni!
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Igazad van, rosszul tettem fel a kérdést, szóval én magára a kijelző külsejére értettem.
(#) Medve válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Hello, köszi, igen, egy BEAG keverőről szedtem őket.
(#) StefuPeti válasza zenetom hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szia. Igen"gyáriak" a 6 darab 7 szegmenses kijelzőt az SOS-ben vettem. Elvittem egy maróshoz, lemaróztattam a "hátulját " ahol a LED-ek voltak. Aztán megterveztem úgy a panelt hogy a szegmensek alatt legyenek az RGB LED-ek.
Nem volt egyszerű dolgom, de szerencsére kitanultam a paneltervező programom csinyát-binyát, és az segített rajtam hogy automatában megtervezte 4 perc alatt a panelomat. Persze előtte azért a kapcsolási rajzot be kellett rajzolnom. Én úgy tudom sehol a világon nem csinált még ilyet senki. Sehol semmilyen formában ez a kapcsolás nem szerepel a neten sehol, ezt én csakis én terveztem, építettem meg. Ha valaki talált a neten hasonlót azt szívesen meglesném hogy oldotta meg az illető. Tervezem hogy összeszedem a gondolataimat és valamiféle utánépíthetőséget összedobok, hátha valaki kedvet kap hozzá. A panelon vannak hibák, azokat mindennféleképpen ki kell javítanom, ha közkincsé teszem.
(#) H2opok hozzászólása Júl 31, 2011 /

Gondoltam megosztom veletek, egy projektemhez

http://r2-d2-project.blogspot.com/

(R2-D2) készült (egy jó barátom tervezte az egészet) mátrix kijelző (8x32 ledes) összes tervét. Ha van valakinek kedve, fejlesztheti, programozhat, stb. A leírásban benne van minden info (txt file) nyákrajz program, hex, alkatrészlista. Jelenleg csak egy alap program van benne (R2-D2 felirat, ami 100másodperc után leúszik, majd visszajön) ,de működik.
Nekem ilyen ,vagy hasonló effekt kellene csak.

http://www.youtube.com/watch?v=rxPmi70v19w&feature=related
(#) zsoltee0001 válasza szac64 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

:eek2: Azta! Ez aztán profi munka!
Kritika max annyi, hogy egy ilyen cucc megérdemelne egy szárfotót (megvilágítás)
Üdv
(#) zenetom válasza H2opok hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Fogadd nagyon nagyon nagy gratulációmat! És az erő legyen veled!
(#) janikukac válasza H2opok hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nem semmi srácok vagytok! Profi kivitelezés, akár egy verseny első helyezését is megkaphatnátok! Egyszóval , LENYŰGÖZŐ!
(#) szac64 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Köszi, majd gondom lesz rá
(#) zsoltee0001 válasza H2opok hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

:eek2:
Nem gyenge!
Lehet beregisztrál J. Lucas a HE-ra ha ezt meglátja!
(#) H2opok hozzászólása Júl 31, 2011 /

Köszi,de a mátrix nem az én érdemem.,én csak beültettem és a nyákot megcsináltam. Nekem csak az effektek miatt kell,esetleg futó szöveg megjelenítése. De ha jól tudom, a nyáktervben van valami kiegészitö nyákrajz,amivel az órát is meg lehet csinálni. Majd megtudom pontosan.
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Igen van a kártyán 12C bővítőkártyáknak hely hová RTC,EEPROM,hőmérő,esetleg DCF modul is csatlakoztatható és 8x32 ledes mátrixra van megtervezve.. Igaz belevaló még nincs
(#) H2opok válasza patexati hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Na igen, ezt akartam mondani.
Köszi.
(#) demcar hozzászólása Júl 31, 2011 /

Üdv, mindenkinek!

Ma elkészültem az Attila által készitett labortáp utánépitett verziójával. Már régebben megépitettem ezt a kapcsolást csak gondok voltak vele. De most már teszteltem és minden tökéletes. Gondoltam megosztom veletek.
(#) zolika60 válasza demcar hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Jó lett. Bár úgy látom egy ideje kallódott a lomok között, mert az előlap sarka megsérült, és a hűtőborda is összekócolódott kicsit.
(#) demcar válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Hát ja, mert az előlap már 2008-ba készen votl azóta sokmindent már túlélt, kicsit piszkos is.
(#) karaszbandi válasza demcar hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Az utolsó képedre hirtelen ránézve már kezdtem megijedni, hogy szelénnel egyenirányítassz!
De jobban meglesve tömör a másik oldala.
(#) zsoltee0001 válasza demcar hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Pipec!
Látom van náladis kupi rendesen
(#) karaszbandi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Ez kincstári rend!
Én a múltkor 3 este pakoltam, kivittem 4 zsák szemetet és meg se látszott!

Ahol javítás fojik, ott ezek az állapotok természetesek. Ha hej kell, akkor csak arrébb kell nyomni a szemetet és kész. A felesleg meg az asztal széléről lepotyog, ahol már csak össze kell seperni. Ungarise automata!
(#) Mybuster hozzászólása Aug 1, 2011 /

Elkészült a ledes navigációs fény Rc repcsimre 8 leddel, 6db zöld és 2db fehér leddel !
(#) H2opok válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Szuper!
Hasonlót én is csináltam, csak az Rc helimre.Strob
(#) Mybuster válasza H2opok hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

A Teljes fogyasztás 130mA ez nagyon csekély!! ugye:?
(#) demcar válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Hát ja akad. Már egy rendes takaritás elkelne mert lassan már nem tudom hogy mit hol keresek.
Na de viszont ilyen kupiba jobban tudom hogy mi hol van mint mikor rendet rakok. :yes:
(#) makkattila válasza isamisa hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Ez vagány, hasonlót én is építettem.
Aztán a digitech felé tolódtam.
C64 bővítve 512Mb-ra.
Gratula
(#) Mybuster válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

És íme egy pár esti kép!
(#) emersys hozzászólása Aug 2, 2011 /

Sziasztok.
Elkészítettem a csatolt kapcsolást, mert már kissé megelégeltem a régi töltőm működését.., illetve gyenge töltőáramát.
Ma sikerült valamelyest már leteszteltem, mondhatom a pulzáló töltési mód valóban igen jót tehet az aksi számára :yes:
Már csak a bedobozolása maradt hátra.
Következő: »»   778 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem