Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez valami nagyon szép munka lett! Gratulálok!
A kijelzők gyáriak?
Szerintem nem volt gyári rgb kijelző és ő alkotta őket. Ha jól gondolom, akkor fogott egy pár sima alapszínű kijelzőt, leszedte róluk ezt a felső részt és ezt tette rá az rgb ledes nyákra. Magyarul ledet cserélt bennük.
Szép lett gratula! Azok rajta BEAG poti gombok?
Szépen összehoztad! Aztán a szomszédokat nem elkergetni!
Igazad van, rosszul tettem fel a kérdést, szóval én magára a kijelző külsejére értettem.
Hello, köszi, igen, egy BEAG keverőről szedtem őket.
Szia. Igen"gyáriak" a 6 darab 7 szegmenses kijelzőt az SOS-ben vettem. Elvittem egy maróshoz, lemaróztattam a "hátulját " ahol a LED-ek voltak. Aztán megterveztem úgy a panelt hogy a szegmensek alatt legyenek az RGB LED-ek.
Nem volt egyszerű dolgom, de szerencsére kitanultam a paneltervező programom csinyát-binyát, és az segített rajtam hogy automatában megtervezte 4 perc alatt a panelomat. Persze előtte azért a kapcsolási rajzot be kellett rajzolnom. Én úgy tudom sehol a világon nem csinált még ilyet senki. Sehol semmilyen formában ez a kapcsolás nem szerepel a neten sehol, ezt én csakis én terveztem, építettem meg. Ha valaki talált a neten hasonlót azt szívesen meglesném hogy oldotta meg az illető. Tervezem hogy összeszedem a gondolataimat és valamiféle utánépíthetőséget összedobok, hátha valaki kedvet kap hozzá. A panelon vannak hibák, azokat mindennféleképpen ki kell javítanom, ha közkincsé teszem.
Gondoltam megosztom veletek, egy projektemhez
http://r2-d2-project.blogspot.com/ (R2-D2) készült (egy jó barátom tervezte az egészet) mátrix kijelző (8x32 ledes) összes tervét. Ha van valakinek kedve, fejlesztheti, programozhat, stb. A leírásban benne van minden info (txt file) nyákrajz program, hex, alkatrészlista. Jelenleg csak egy alap program van benne (R2-D2 felirat, ami 100másodperc után leúszik, majd visszajön) ,de működik. Nekem ilyen ,vagy hasonló effekt kellene csak. http://www.youtube.com/watch?v=rxPmi70v19w&feature=related
:eek2: Azta! Ez aztán profi munka!
Kritika max annyi, hogy egy ilyen cucc megérdemelne egy szárfotót (megvilágítás) Üdv
Fogadd nagyon nagyon nagy gratulációmat! És az erő legyen veled!
Nem semmi srácok vagytok! Profi kivitelezés, akár egy verseny első helyezését is megkaphatnátok! Egyszóval , LENYŰGÖZŐ!
Köszi, majd gondom lesz rá
:eek2:
Nem gyenge! Lehet beregisztrál J. Lucas a HE-ra ha ezt meglátja!
Köszi,de a mátrix nem az én érdemem.,én csak beültettem és a nyákot megcsináltam. Nekem csak az effektek miatt kell,esetleg futó szöveg megjelenítése. De ha jól tudom, a nyáktervben van valami kiegészitö nyákrajz,amivel az órát is meg lehet csinálni. Majd megtudom pontosan.
Igen van a kártyán 12C bővítőkártyáknak hely hová RTC,EEPROM,hőmérő,esetleg DCF modul is csatlakoztatható és 8x32 ledes mátrixra van megtervezve.. Igaz belevaló még nincs
Üdv, mindenkinek!
Ma elkészültem az Attila által készitett labortáp utánépitett verziójával. Már régebben megépitettem ezt a kapcsolást csak gondok voltak vele. De most már teszteltem és minden tökéletes. Gondoltam megosztom veletek.
Jó lett. Bár úgy látom egy ideje kallódott a lomok között, mert az előlap sarka megsérült, és a hűtőborda is összekócolódott kicsit.
Hát ja, mert az előlap már 2008-ba készen votl azóta sokmindent már túlélt, kicsit piszkos is.
Az utolsó képedre hirtelen ránézve már kezdtem megijedni, hogy szelénnel egyenirányítassz!
De jobban meglesve tömör a másik oldala.
Pipec!
Látom van náladis kupi rendesen
Ez kincstári rend!
Én a múltkor 3 este pakoltam, kivittem 4 zsák szemetet és meg se látszott! Ahol javítás fojik, ott ezek az állapotok természetesek. Ha hej kell, akkor csak arrébb kell nyomni a szemetet és kész. A felesleg meg az asztal széléről lepotyog, ahol már csak össze kell seperni. Ungarise automata!
Elkészült a ledes navigációs fény Rc repcsimre 8 leddel, 6db zöld és 2db fehér leddel !
Szuper!
Hasonlót én is csináltam, csak az Rc helimre.Strob
A Teljes fogyasztás 130mA ez nagyon csekély!! ugye:?
Hát ja akad. Már egy rendes takaritás elkelne mert lassan már nem tudom hogy mit hol keresek.
Na de viszont ilyen kupiba jobban tudom hogy mi hol van mint mikor rendet rakok. :yes:
Ez vagány, hasonlót én is építettem.
Aztán a digitech felé tolódtam. C64 bővítve 512Mb-ra. Gratula
És íme egy pár esti kép!
Sziasztok.
Elkészítettem a csatolt kapcsolást, mert már kissé megelégeltem a régi töltőm működését.., illetve gyenge töltőáramát. Ma sikerült valamelyest már leteszteltem, mondhatom a pulzáló töltési mód valóban igen jót tehet az aksi számára :yes: Már csak a bedobozolása maradt hátra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |