Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   55 / 82
(#) kirally válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Köszi a választ!
És akkor mivel lehetne helyettesíteni?

Ilyenek vannak:

74hc4094
74hc157
74hc02
74hc32
74hc00
74hc14

Ezek közül esetleg valamelyik?
(#) vilmosd válasza kirally hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

(#) kirally válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Csak az az egy a jó?

Azért köszi a választ..

Üdv, Bence
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Ott van az is, ami neked van. Nekem is itt működik, semmi gond vele. A másik amit láttál ettől egyszerűbb, kevesebbet tudó, de jól használható verzió. Nincs értelme ilyenre átépíteni.
(#) watt válasza Kiwy hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Hogy őszinte legyek nem tudom mi lehet a baj. Nekem simán működik, fogalmam nincs neked miért nem.
(#) PIC18F hozzászólása Aug 4, 2011 /

Watt, köszi a választ. A pontos égető verzió: WCOM-mini_V4.
Az élesztgetés során már az ICSP tüskéken megjelentek a várt feszültségek a Port Check ablak pipáinak megfelelően, és a LEDek is jól működtek (Vdd-re zöld, Vpp-re sárga), de nem ismerte fel a PIC-et.

Időközbenn valamit elszúrtam, merta Vpp-t nem tudom előállítani.

Amit idáig mértem a Vpp pipára:
a Q3 tranyo C lábán 12,63 V
B lábon 0,99 V
E lábon 1,53 V

ICSP tüskéken : Vdd lábon 4,99 v
Vpp lábon is 4,99v
A zöld LED világít, ami a + 5V-ot jelezné nomális esetben.

Talán a tranyó (BC212) állt kis sorból?

Az égető progiban, ha nem a megfelelő fület jelölöm ki, az okoz-e problémát a felismerés során?
Pl a 18F fül aktív, miközben egy 16F628A PIC-re eresztem rá a felimerési folyamatot.

Üdv
Pic18f
(#) kirally hozzászólása Aug 4, 2011 /

Sziasztok!

Van egy PIC16F887 I/P -m és fel szeretném programozni. A PIC Új!
Egy 5x5x5-ös led kockának a programját szeretném beleégetni.
Megpróbáltam EZZEL a programozóval és a WPB_F18_F16_F12_v1.30b-vel felprogramozni a PIC-et automatikusan felismeri, és úgy csinál mintha beleégetné de visszaolvasáskor nem egyezik.
Az LPT jó mert nincs egy hete hogy felprogramoztam vele egy eepromot.
(Amúgy a számítógép: P2 232Mhz 256MB RAM
XP-SP2 op. rendszerrel.)
Szerintetek mivel lehet a probléma?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv, Bence!
(#) kirally hozzászólása Aug 4, 2011 /

Már csak a 20%-a rossz mert a többi 3FFF xD
(#) Hp41C válasza kirally hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Sokszor felmerült már, hogyan is lehetne a programozókban levő 74(LS)07 vagy 74(LS)06 áramköröket helyettesíteni. Ezen áramkörök olyan nyitott kollektoros kimenettel rendelkeznek, ami +30V -ot is elviselnek. A xxx06 invertál, a xxx07 nem invertál. A mellékletben levő ábrán az 1 - 6 rajzokon a 74(LS)07, a 7 - 12 rajzokon a 74(LS)06 helyettesítésére lathatunk példákat. Az 5., 6., 11. és a 12. megoldások csak 5V -os kimeneti feszültségig használhatók. Az 1. és a 7. az eredeti kapcsolás...

Majdnem az összes helyettesítésben több elemet kell beépíteni, mitha az eredeti megoldást építettük volna meg, és általában eredményül az eredetinél lassabb működésű áramkört kapunk.
(#) watt válasza kirally hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Sebességet kell lassítani. Érdemes letölteni a legújabb verziót! A mini támogatás pipát használni kell!
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 4, 2011 /

Elvileg nem lehet tönkre tenni a PIC-et, bármilyen kombinációban is kapcsoljuk rá a jeleket. De azért nem árt 16F-eket 16F-es fülről felismertettni.

Lehet, hogy a tranyó tönkrement, pl. ha valami rövidrezárta a Vpp-t.
(#) kirally válasza watt hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Egy buta kérdés: Az 1.30b a legfrissebb?
(#) watt válasza kirally hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Igen, nem.
(#) kirally válasza watt hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Nagyon szépen köszön a segítséget!
Sikerült a dolog (égetés)

Üdv: Bence
(#) watt válasza kirally hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Ahogy annak lennie kellett!
(#) Kiwy válasza watt hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Azért köszi a segítséget! Az égetés már megy, az tuti jó, úgyhogy átköltözök a kérdésemmel a compileres topicra, hátha van nekik valami ötletük.
üdv, Kiwy
(#) PIC18F válasza watt hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Watt!

Kicseréltem az égetőben a Q3 tranyót és megjavult az egész ketyere.
Tehát ezt a tranyót tettem tönkre valami rövidzár félével.

Köszi a tippet.

Az MPLAB IDE-ben írt program problémájával lehet, hogy nem itt kellene jelentkeznem.

Ha így van, kérek egy útbaigazítást a megfelelő topkhoz.

Üdv
Ray
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Örülök, hogy jó lett!
Sok topic van. Van ami csak C-vel de a PIC-es topicok általánosan asm-al is. Ha kezdő programozói kérdéseid vannak, akkor a PIC kezdőknek topic jó lesz. Ha C-s, akkor valamelyik C-s topic!
(#) tib12 hozzászólása Aug 11, 2011 /

Üdv.
Megépítettem ezt. De valami nem stimmel vele(vagy a géppel). Elinbdítom a WinPic800-at, ami be van állítva a megadottak szerint. Betöltöm a .hex-et és rányomok az írásra, erre kiirja hogy: HIBA -> Cím írása 0x000000 Beírva: 0x2C00 Kiolvasás: 0x3FFF. Nem tudom ez mit jelent de e miatt nem működik. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Próbáltam IC-prog 1.06-al is. Majdnem teljes sikerrel. De az azt irja hogy: Verify failed at address 0000h! Valaki tudja mi a gond?
(#) watt válasza tib12 hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Esetleg a hozzá való programmal? (oldalamról...)
(#) tib12 válasza watt hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

A WPB-t szerttem volna kipróbálni, de nem akar indulni a letöltés.
(#) tib12 válasza watt hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Kipróbáltam, de nem érzékelt PIC-t legalábbis azt irta. Még kicsit tanulmányoznom kell a programot mert ez az egyetlen érthető MAGYAR nyelvű.(Grat hozzá).
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Próbálkoztam még egy keveset, de a programoddal se működik, nem ír hibát de mikor beolvasnám írás után nem olvas semmit. Nem tudom mi lehet a baja. A Vdd-t és a Vpp-t is pont úgy kapcsolgatom ahogy a program kéri. sehogy semmi... Van még valami ötleted?
(#) Hp41C válasza tib12 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Esetleg olyan problámád van, amit ebben a hozzászólásban leírtam, vagy a PGM láb lebeg..
(#) t.gergo hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok
megépítettem ezt az égetőt. Felismeri a PIC et fel is programozza csak nem indul el utána a program. Próbáltam másik programozóval azzal tökéletesen ment minden. Ennek mi lehet az oka?
(#) tib12 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

A PGM láb ugy lebeg hogy nincs bekötve(lehet nem erre gondoltál). Említettél 100nF-os kondit, azt hova?
(#) Hp41C válasza tib12 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

A PGM lábat 10k -val a földre kellene kötni programozáskor. A 100nF -ot a pic táp (Vdd) és a föld közé kellene kötni.
(#) tib12 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Úgy se működik, majd megcsinálom máskép... azaz a másik programozóval. Köszi a tippet.
(#) mzozo95 hozzászólása Aug 15, 2011 /

Sziasztok!

ezzel az égetővel lehet égetni PIC16f84-et?(vagy 16f84a-t?)

Bővebben: Link

Mit jelent a PGD éd a PGC láb? olyanokat nem találtam a pic leírásában...
Bővebben: Link

Üdv.: Zoltán
Következő: »»   55 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem