Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen, az a lyuk egy infra vevő a távirányításhoz tartozik!
Nagyon szép lett, gartula! Az infra elé tegyél egy vörös vagy füstszínű plexi vagy fólia darabot. Ha van a közeledben dekoráló vagy autó fóliázó, tőlük tudsz kunyerálni hulladékot, különböző színekben.
Üdv urak, kb 4 hónapja nem fogtam a pákámat, gondoltam kimegyek már a műhelybe kicsit pakolgatni, meg ilyenek, na kezembe akadt egy kék irattartó, addig forgattam míg gondoltam belepróbálom a B5 paneljaimat, amik már jó ideje ott fekszenek a polcon, hopp, pont jó bele, na akkor keressünk neki már egy jó kis trafót is, meg kondit, miegymást, olyan jól passzolt minden mindenhova, hogy 2-3 óra alatt el is jutottam a deszka modellig, hogy meg is hallgassam, direkt nem tesztelgettem semmit közbe, egyből készre csináltam, és nagyon jó lett. Semmi zaj, semmi brumm. További tervek, hogy kap szép fa oldallapot, egy kis festést, és egy szép alu burkolatot felülre. Node : KÉPEK
Nem rossz! Ötletes lett. Most már mehet rá a dobozka.
Ez tényleg szép lett, nem is kell neki más doboz, jó ez!
Nekem megfelelne így is, dehát a kislány 3,5 éves, gondolnom kell erre is. Majd kap egy szép fa-alu burkolatot.
Ja, na az más. Akkor várjuk a további képeket.
Csak ennyit erről: :kalap:
Köszönöm, és mindenki másnak is - pont most még CIROKL olvtársnak - hogy ösztökéltek az igazi remekművek irányába.
Valóban, a kiálló csavarfejek nekem is bántják kicsit a szemem, én a helyében kúpos fejű imbusz csavarokat használnék süllyesztve. Persze ez mit sem von le a szépen kivitelezett masina értékéből.
Az előlappal pedig szerintem is érdemes lenne foglalkozni még egy kicsit, hogy szép, tükörsima, csillogós felülete legyen.
Szép munka. Az infra vevőt el lehetne rejteni az egyik kivezérlésjelző műszer üvege mögé is,akkor nem is látszana.
De egyébként le a kalappal.Olyan volt a képeket nézegetni,mint egy képregényt. István
Bármennyire is furcsa de ez a nyák mindösszesen 0,6mm -es azért látni át rajta , amennyire vékonyka annyira jó a hordozó réz réteg rajta .
Van minidrill, de csak fúró hegyeket kaptam hozzá..
Mindenkinek köszöntem a szép szavakat !
Ez a mindent bele készülék már régen tervben volt , sőtt úgy terveztem hogy némi hely is maradjon a dobozomban hátha még valamit egyszer beleépítek még . Nagy segítség lesz ez nekem főleg a yaxley hangerő ami az erősítő beüzemelésénél egy passziv szabályozó szerepét tölti be.
Sziasztok, bár mondtam többet nem rakok fel képet de ez inkább a ki mit épít kategória (majd kész lesz ha addig jobb nem jön). Egy nagyon alfa állapotú cnc gép, igazából oldalai sincsenek fenn. De már rajzol, jelenleg csak 2.5 D s alkalmazás, tükör karcoló feltét készülőben, de inkább azt mondom tervben. A farkas nem a legszebb, először hagyatkoztam gép általi programírásra, mivel szakmám is lenne. Nem ismeri ez a G2/G3 parancsot, pedig gyorsabb és szebb lenne.
Teljesen jó lett! Kérd meg akármelyik ismerősödet, hogy rajzoljon egy farkast. Ezután vesd össze ezzel és láthatod, hogy a gép(!) ezerszer jobban rajzol. Ráadásul közben nem rágcsálja meg a tollad végét, nem kér sört és nem untat a századjára is elmesélt bugyuta történeteivel...
Dehogy jó, olyan hangos mint a veszedelem, csúnyán is rajzol, buta is mert csak vonalakból tud, ideges is mert levágja a tollat az asztalba amikor épp rajzol. Azaz mester te ezerszer szebben rajzolsz, lehet negyed óra de sokkal szebben rajzolsz. Most csináltam még egy képet, az már kezd hasonlítani arra ami a gépen is van. Később megy tükörbe, persze tized ekkora lesz, úgy még mutat valahogy. A farkas programja 15000 sor környéke.
Hűtsd be a sört, megyek hozzád rajzolni!
A végeredményről kérünk képet!
Üdv!
Annyi profi erősítő jelent itt meg mostanában, hogy én már ki se merem tenni a kis szerkezetemet, ami ma született. Kérésre készült egy mini elemes erősítőcske, 9voltos elem (később akku) hajt egy tda2822-t, hidalt módban. Pont elég telefonról meghajtani egy kis hangszórót. A doboz csiszolt 1,5mm-es alulemez, 55x60x20mm. A nyák 18x20mm, a lehető legminimalistább kapcsolásban.
Szép lett ,gratula hozzá !
Köszönöm!
Szia,
nyomtatott áramköre van, doboza van, működik, nem is csúnya. Én már ebből kettővel is meg szoktam elégedni Aztán lássuk ám a következőket is! G.
Szép lett!
A doboz hogyan készült? Nekem sose sikerl szép dobozt csinálni
Köszi mindenkinek! A dobozka az satuba lett hajlítva, köszörült szerszámacél pofák között, aztán az egész körbecsiszolva 320, majd 600as papírral, vizes csiszológéppel. Nem volt könnyü ilyen picit hajtogatni, de nem akartam müanyag dobozba tenni.
Egy másik kép, itt már jobb lett a dolog, ám most sötét van és bemozdult a kép, szóval rettenet, csapnivaló fotó. Ez már tényleg jó körvonal lett. Holnap ha nem lesz más dolgom megpróbálom tükörbe, csak ahhoz új feltét kell.
Lehűtöm csak gyere. simpi Köszönöm, ám bevallom még korán sincs kész. Majd eljön annak az ideje is.
Sanyikám ez működik! Marni mikor lehet vele? Volna egy elképzelésem a meggazdagodára.Gratulálok!
Feribá, ezzel majd ha lesz rajta normális Z tengely, még hiányzik sok sok dolog hozzá, főorsó sem ártana. Maximum fára jó, de lehet a bovden cserélve lesz majd trapézorsókra. Tükörgravírozásra készült a gép eredetileg, majd azt tudni is fogja, ám még odébb van, talán ma ha megtudom csinálni a felületkövetőt akkor fogok egyet tükörkarcolni vele, a gravír az más. Ám még egyéb dolgom is van ma.
Jó kis plottert kreáltál!
A Z-t nem igazán tudom kinézni, csak egy szolenoid ejtené rá a ceruzát? A léptető mecahnikák scannerből származnak? Üdv
Igen, lényegében még egy plotter csak, a solenoid behúz, ceruza lent van vagyis a toll, ha elejt rugó felhúzza, toll felületkövetős. Ma egy karcfeltétet csináltam, na az még nem a legjobb de működik, ezzel mondjuk lehet már előlapot feliratozni is.
Üdv!
Már rég PICeltem, gondoltam összedobok egy új órát. Sokkal kisebb lett mint az előző, a PIC a régiből lett kiszedve: 16F627. A kijelzés ki-be kapcsolható. ICSP-re készítek majd egy beállító-panelt is, meg bedobozolom, ha találok hozzá valami pofás dobozt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |