Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   781 / 1689
(#) Erick válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Igen, az a lyuk egy infra vevő a távirányításhoz tartozik!
(#) vicsys válasza Erick hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Nagyon szép lett, gartula! Az infra elé tegyél egy vörös vagy füstszínű plexi vagy fólia darabot. Ha van a közeledben dekoráló vagy autó fóliázó, tőlük tudsz kunyerálni hulladékot, különböző színekben.
(#) Doncso hozzászólása Aug 5, 2011 /

Üdv urak, kb 4 hónapja nem fogtam a pákámat, gondoltam kimegyek már a műhelybe kicsit pakolgatni, meg ilyenek, na kezembe akadt egy kék irattartó, addig forgattam míg gondoltam belepróbálom a B5 paneljaimat, amik már jó ideje ott fekszenek a polcon, hopp, pont jó bele, na akkor keressünk neki már egy jó kis trafót is, meg kondit, miegymást, olyan jól passzolt minden mindenhova, hogy 2-3 óra alatt el is jutottam a deszka modellig, hogy meg is hallgassam, direkt nem tesztelgettem semmit közbe, egyből készre csináltam, és nagyon jó lett. Semmi zaj, semmi brumm. További tervek, hogy kap szép fa oldallapot, egy kis festést, és egy szép alu burkolatot felülre. Node : KÉPEK
(#) vicsys válasza Doncso hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Nem rossz! Ötletes lett. Most már mehet rá a dobozka.
(#) Doncso válasza vicsys hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Ez is amolyan Doncso-s recycling Amp.
(#) zenetom válasza Doncso hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Ez tényleg szép lett, nem is kell neki más doboz, jó ez!
(#) Doncso válasza zenetom hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Nekem megfelelne így is, dehát a kislány 3,5 éves, gondolnom kell erre is. Majd kap egy szép fa-alu burkolatot.
(#) zenetom válasza Doncso hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Ja, na az más. Akkor várjuk a további képeket.
(#) hotib válasza Erick hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Csak ennyit erről: :kalap:
Köszönöm, és mindenki másnak is - pont most még CIROKL olvtársnak - hogy ösztökéltek az igazi remekművek irányába.
(#) Tibi98 válasza MolnarG hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Valóban, a kiálló csavarfejek nekem is bántják kicsit a szemem, én a helyében kúpos fejű imbusz csavarokat használnék süllyesztve. Persze ez mit sem von le a szépen kivitelezett masina értékéből.
Az előlappal pedig szerintem is érdemes lenne foglalkozni még egy kicsit, hogy szép, tükörsima, csillogós felülete legyen.
(#) BarnaPili válasza Erick hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Szép munka. Az infra vevőt el lehetne rejteni az egyik kivezérlésjelző műszer üvege mögé is,akkor nem is látszana.
De egyébként le a kalappal.Olyan volt a képeket nézegetni,mint egy képregényt.
István
(#) CIROKL válasza janikukac hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Bármennyire is furcsa de ez a nyák mindösszesen 0,6mm -es azért látni át rajta , amennyire vékonyka annyira jó a hordozó réz réteg rajta .
(#) janikukac válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Van minidrill, de csak fúró hegyeket kaptam hozzá..
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Mindenkinek köszöntem a szép szavakat !
Ez a mindent bele készülék már régen tervben volt , sőtt úgy terveztem hogy némi hely is maradjon a dobozomban hátha még valamit egyszer beleépítek még .
Nagy segítség lesz ez nekem főleg a yaxley hangerő ami az erősítő beüzemelésénél egy passziv szabályozó szerepét tölti be.
(#) SALáta hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sziasztok, bár mondtam többet nem rakok fel képet de ez inkább a ki mit épít kategória (majd kész lesz ha addig jobb nem jön). Egy nagyon alfa állapotú cnc gép, igazából oldalai sincsenek fenn. De már rajzol, jelenleg csak 2.5 D s alkalmazás, tükör karcoló feltét készülőben, de inkább azt mondom tervben. A farkas nem a legszebb, először hagyatkoztam gép általi programírásra, mivel szakmám is lenne. Nem ismeri ez a G2/G3 parancsot, pedig gyorsabb és szebb lenne.
(#) vicsys válasza SALáta hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Teljesen jó lett! Kérd meg akármelyik ismerősödet, hogy rajzoljon egy farkast. Ezután vesd össze ezzel és láthatod, hogy a gép(!) ezerszer jobban rajzol. Ráadásul közben nem rágcsálja meg a tollad végét, nem kér sört és nem untat a századjára is elmesélt bugyuta történeteivel...
(#) SALáta válasza vicsys hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Dehogy jó, olyan hangos mint a veszedelem, csúnyán is rajzol, buta is mert csak vonalakból tud, ideges is mert levágja a tollat az asztalba amikor épp rajzol. Azaz mester te ezerszer szebben rajzolsz, lehet negyed óra de sokkal szebben rajzolsz. Most csináltam még egy képet, az már kezd hasonlítani arra ami a gépen is van. Később megy tükörbe, persze tized ekkora lesz, úgy még mutat valahogy. A farkas programja 15000 sor környéke.
(#) vicsys válasza SALáta hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Hűtsd be a sört, megyek hozzád rajzolni!
A végeredményről kérünk képet!
(#) gaboca323f hozzászólása Aug 5, 2011 /

Üdv!

Annyi profi erősítő jelent itt meg mostanában, hogy én már ki se merem tenni a kis szerkezetemet, ami ma született.
Kérésre készült egy mini elemes erősítőcske, 9voltos elem (később akku) hajt egy tda2822-t, hidalt módban.
Pont elég telefonról meghajtani egy kis hangszórót.
A doboz csiszolt 1,5mm-es alulemez, 55x60x20mm.
A nyák 18x20mm, a lehető legminimalistább kapcsolásban.
(#) slogan válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Szép lett ,gratula hozzá !
(#) gaboca323f válasza slogan hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Köszönöm!
(#) Gafly válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Szia,
nyomtatott áramköre van, doboza van, működik, nem is csúnya.
Én már ebből kettővel is meg szoktam elégedni
Aztán lássuk ám a következőket is!
G.
(#) storm válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Szép lett!
A doboz hogyan készült? Nekem sose sikerl szép dobozt csinálni
(#) gaboca323f hozzászólása Aug 5, 2011 /

Köszi mindenkinek! A dobozka az satuba lett hajlítva, köszörült szerszámacél pofák között, aztán az egész körbecsiszolva 320, majd 600as papírral, vizes csiszológéppel. Nem volt könnyü ilyen picit hajtogatni, de nem akartam müanyag dobozba tenni.
(#) SALáta válasza vicsys hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Egy másik kép, itt már jobb lett a dolog, ám most sötét van és bemozdult a kép, szóval rettenet, csapnivaló fotó. Ez már tényleg jó körvonal lett. Holnap ha nem lesz más dolgom megpróbálom tükörbe, csak ahhoz új feltét kell.
Lehűtöm csak gyere.

simpi Köszönöm, ám bevallom még korán sincs kész. Majd eljön annak az ideje is.

SN854731.JPG

(#) nagy hoho hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sanyikám ez működik! Marni mikor lehet vele? Volna egy elképzelésem a meggazdagodára.Gratulálok!
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Feribá, ezzel majd ha lesz rajta normális Z tengely, még hiányzik sok sok dolog hozzá, főorsó sem ártana. Maximum fára jó, de lehet a bovden cserélve lesz majd trapézorsókra. Tükörgravírozásra készült a gép eredetileg, majd azt tudni is fogja, ám még odébb van, talán ma ha megtudom csinálni a felületkövetőt akkor fogok egyet tükörkarcolni vele, a gravír az más. Ám még egyéb dolgom is van ma.
(#) zsoltee0001 válasza SALáta hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Jó kis plottert kreáltál!
A Z-t nem igazán tudom kinézni, csak egy szolenoid ejtené rá a ceruzát?
A léptető mecahnikák scannerből származnak?
Üdv
(#) SALáta válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Igen, lényegében még egy plotter csak, a solenoid behúz, ceruza lent van vagyis a toll, ha elejt rugó felhúzza, toll felületkövetős. Ma egy karcfeltétet csináltam, na az még nem a legjobb de működik, ezzel mondjuk lehet már előlapot feliratozni is.
(#) hackerfish hozzászólása Aug 6, 2011 /

Üdv!
Már rég PICeltem, gondoltam összedobok egy új órát.
Sokkal kisebb lett mint az előző, a PIC a régiből lett kiszedve: 16F627. A kijelzés ki-be kapcsolható.
ICSP-re készítek majd egy beállító-panelt is, meg bedobozolom, ha találok hozzá valami pofás dobozt.
Következő: »»   781 / 1689
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem