Fórum témák
» Több friss téma |
Még annyit hogy "AN7161NFP" -k a végfok IC-i
Lehet hogy kontakt hiba. Lehet jobb lenne kicserélni a táp vezetékeket.
Szervusztok frissen reggeltem az oldalra
![]() Problémám a következő szombaton volt 1 hete,hogy vettem egy Samsung MM-C330-as mikro hifit. A tervem az volt,mivel nagyon jól szól gondoltam,hogy rákötöm a PS3-mamra rá is kötöttem. De valami nem jó,mert a hang recseg játék közben. Viszont a DVD lejátszóval is össze van kötve,és filmnézésnél nem recseg,legalább is én nem vettem észre. A zenehallgatásnál se recseg. Mi lehet a probléma,hogy a PS3-nál recseg csak?? És ugye azért,mert egyszer recsegett a PS3-nál nem lesz semmi komoly baja a jövőben??Azért kérdem,mert még csak új ![]() ![]()
Gondoltam rá, és megmértem, minden vezetéken van feszültség, de azt sajnos nem tudom hogy mekkorának kéne lennie, lehet hogy nincs elegendő...
Mindenesetre megnézem azokat a vezetékeket még egyszer, csak ami a trafóból jön ki az rögtön a panelra megy, szóval nem is tudom mit kéne vele kezdeni
:google: Írd be a hifi típusát hátha van hozzá dokumentum. Én múltok egy JVC hifit csináltam ahhoz volt kopmlett 150 oldal amibe van kezelési útmutató a mechanikák felépítése, az egésznek a kapcsolási rajta részegységekre bontva meg alkatrész lista. És persze azon rajta van hogy milyen feszültségek kell legyenek az egyes pontokon.
Áh próbáltam már, az volt a 2. lépés de amikor már a google 25. lapján se volt semmi használható, akkor feladtam
![]()
Sziasztok.
Hoztak nekem egy LG FFH-515A tipusu hifit azzal a hibával, hogy elment a lakásban a hálózati nulla és tönkre vágta a hifit meg a többi elektromos dolgot is. Addig már eljutottam, hogy bekapcsol és kicseréltem benne a végfok ICket ami 2db TDA7294 és a greatz hidat is. Müködik minden, de éppenséggel hang nemjön ki rajta. Relé behuz de semmi, se fejhallgatóval se hangszóróval. Feltöltöttem a kapcsi rajzot, hátha valaki tud nekem segiteni.
Hát nem tudom. Esetleg ha lenne valakinek egy ugyan olyan működő akkor azzal össze lehetne vetni...
Szia, a legtöbb elektronikus készüléknek egy sémára épül a tápja, van a trafó, graetz híd, esetleg több is, majd puffer kondik, itt mérhető a tápfesz, ezeket ellenőrizd, a kisáramú elektronikáknál (LCD, vezérlés, stb) szokott lenni stabilizátor főként TO220-as tokozású tranyónak kinéző stab IC, pl LM7805, 7812, stb, ezeket is ellenőrizheted, adatlap alapján kikeresni a kimenetét, és kimérni. Mindenképp a tápok ellenőrzésével kezdeném.
Köszi! Majd átnézem őket, és teszek fel képet... de valószínű hogy táphibás lesz, mert a kisáramú részek működnek pl LCD kijelző jó mutatja a dolgokat, csak a háttérvilágításának az ízzója nem világít, pedig nem égett ki! De jó lenne tudni hogy mekkora feszültségnek kéne lennie és az is jó lenne ha tudnám hogy hol mérjem...
A táp résznél például, a nagy áramú táp hajtja a végfokozatot, ezt könnyedén megmérheted a puffer elkókon, ezek a legnagyobb elektrolit kondik a táp környékén, és hogy mekkora feszültséget kelene hogy mért, ezt pedig megsacolhatod az elkó fesz tűréséből, tehát ha egy elkó 50v-os, akkor kb 35-42v tápfesznek kell hogy jelen legyen. Ez a legtöbb tápnál igaz a pufferfeszre.
Sziasztok!
Vagy egy Philips 9600 tornyunk. Minden funkciója szépen működik, de egy ideje nem működik a kijelzője. Valószínűleg csak a háttérvilágítás nem jó. Leszedtem a borítást, hogy lássam mi a helyzet. Az LCD bele van forrasztva a nyáklapba, nem szalagkábeles, mint amiket eddig láttam. Sajnos nem nagyon tudtam hozzáférni, mert a lapba van forrasztva a bass és a treble szabályzó is. Talán ezeket kívülről nyomva le lehetne szedni lapot. Kívülről a kijelző előtti plexit se lehet kiszedni. Szóval első nekifutásra nem lettem sokkal okosabb. Volt már valakinek dolga ilyennel? Köszönöm előre is.
![]() ![]() ![]() És Doncsó, kimértem a feszültségeket a végfokon, minden jó de mégse szól... na ugye nekem csak az erősítő kell a hifi többi része nem érdekel ezért elkezdtem nézegetni az IC-ket hogy ha minden jó akkor miért nem szól, majd 1 órányi kísérletezés után rájöttem hogy valamiért, (lehet hogy tápfesz gond miatt) a processzor lenémítja (mute) a végfokot, kiforrasztottam a némítást vezérlő Zéner diódát és most a végfoka jól szól, de a hifi továbbra se működik.
Az érdekelne, hogy szét tudom-e szedni anélkül, hogy kiforrasztom a bass és treble szabályzót. Nem fértem hozzá a kijelzőhöz eddig. A mögötte lévő lapot mindenestől ki tudtam szedni, de amin az LCD is van azt nem.
A kijelző előtti plexit kívülről is tudom szedni esetleg? Igazából minden jól működik rajta csak ezt a kijelzőt kellene megoldanom valahogy.
Szét, fogd meg a poti forgatógombját és húzd le a potiról, utána már csak a csavarokat veszed ki hátul, és szét is szedted
![]()
Helosztok!
kérdésem a következő lenne remélem tudtok nekem segiteni: Van 1 Daewoo ami-816R tipusu hifim (öszteljesitmény 95 watt, 8 ohm) erre van rákötve 1 pár Sanyo Sx 340 (hangfalaim 8 ohm , 60 watt darabonként) tökélentes és erőteljes hangja van 20 hangerőig , de ha emelem a hangerőt 20 fölé a hifi végfokja elkezd melegedni ... mert leégetnii nem szeretném , szerintetek sok neki a hangfal? amugy nem torzit még maxon sem 20-25 perc halgatás után sem de a végfok egyre melegszik mi lehet a gond? menyire szabad felmelegednie a végfoknak ? ha 1 ventilátor tennék a rendszerbe az megoldaná a problémát? (huzamosabb ideig hallgatva a tranyója is kezd melegedni de elér 1 bizonyos fokot és onnan már nem melegszik tovább )
NOS nem tudom milyen végfok van benne de ha eléri az üzemi hőfokát és nem melegszik tovább akkor az az a hőfok ahol ö üzemel ha viszont úgy véled hogy ez túl sok mondjuk 50c felet már az elégé sok ebben az esetben valami nem működik rendesen akkor igen is be kel rakni egy ventit és át kel nézni a kapcsolást mi mehetett tönkre de ha megmondod milyen végfok van benne az sokat segítene de ha dobsz fel pár képet az sokat segítene
köszi a gyors választ tehát max 50C fokos lehet a végfok
kapcsololást átnéztem nincs vele semmi probléma végfok tipusa : STk4162II (megjegyzem eddig 2 db sal 150w os 8 ohmos mélyek voltak rákötve tökéletesen melegedés nélkül birta) akor ez a kis mutymuruty kifog rajta? ![]()
Sajnos nem találtam hozzá adatlapot de az 50 fok a gyári erősítőknél már nem ép szokványos az 50 meg csak írtam az már elég komoly melegedés az ilyeneknél bár az stk elégé nagy teljesítményűek úgyhogy nem hiszem hogy sok baja lehet fújd le egy kicsit ha poros de ha raksz bele egy ventilátort az nem áthat neki http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/szamitogep_tunningolas_i...o.html pl egy ilyet építesz akkor még szabályozni is tudod és viszonylag olcsó és nem nagyon lehet elrontani http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/tinytemp_-_univerzalis_h...o.html de ha profibb vagy akkor egy ilyen még jobb mivel automata de gy sima venti is megteszi
Most volt időm folytatni. Szétszedtem most teljesen és működik az LCD. Látom a kis izzót is. Le tudom varázsolni óvatosan azt a fehér műanyag házat az LCD-ről, hogy hozzá is férjek az izzóhoz? Kipattintottam, de a kis műanyag csap felül az istenért se akarja elengedni.
Én szétszedtem azt tudom, de hogy hogy azt már nem ha gondolod holnap megnézem
addig annyit tehetsz, hogy kiméred az ízzót, hogy kiégett-e, mert ha nem akkor más baj van sajnos
Úgy nézem kiforrasztós játék lesz. De 26 lába van az LCD-nek.
Holnap megpróbálom kimérni az izzót, egylőre még nem találtam meg mindkét lábát hátul.
Mivel most multiméter nem volt kéznél, (csak állíthatós DC adapter) 4.5 V-al megnéztem mit csinál, de semmi. Ez kiégett mostmár tuti. Majd rámérek még ha előkerül a multiméterem. Ilyesmi izzót gondolom nem nehéz beszerezni.
Hát, nem olyan biztos az, lehet hogy nem hagyományos ízzó az, majd mérd ki azt is hogy hány voltot kap, és olyat keress
Nem szoktam kiforrasztani a kijelzőt, óvatosan hajlítható a kivezetése. Ónszívóval kiforrasztod az izzót, csipesszel kivehető és kis figyelmesen az új is behelyezhető.
Valóban ésszel jól hajlítható. Megvan a bűnös. El van szakadva az izzószál. Mivel a multiméterem Pesten van én meg nem, még nem tudtam kimérni. Ilyesmi izzót áruló boltot úgyis csak ott ismerek (ÁRWILL, Mikronika, Conrad). Majd jövőhéten megpróbálok szerezni.
Sziasztok! Van egy Thomson MS6000 HiFi-m, amiben elszállhatott valami, mert hangosabban szól a keleténél és nem is tisztán. A hangfalakkal nem lehet probléma, mert kipróbáltam fülhallgatóval is és ugyanúgy viselkedett. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, de legalább azt tudjam, hogy körülbelül mennyibe fájna a javíttatása vagy ha egyszerű a javítása, akkor megoldom itthon. Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok szakik segítséget szeretnék kérni egy olyanban hogy,lenne egy sonyhcd h51 típusú hifim az lenne a problémám hogy átváltok cd re és 0000 át mutat hol kezdjem a keresést?SEGÍTSÉGETEK NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM ÜDV MINDENKINEK!
![]()
Kezdésnek szerintem próbáld meg kipucolni a lézer fejet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |