Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia !
Ha lesz egy kis időd kellene a beültetés is ha lehet! Üdv Attila
Szia!
Ahhoz, hogy el tudjam készíteni Neked a programokat, ismerni kellene a távirányító gombjaihoz rendelt parancskódokat és a kiadott készülék címet. Továbbá szükség van még néhány információra: az óramutató járásával megegyező / ellenkező irányban forog a motor, milyen hőmérő került bele, stb... Ha ezeket megküldöd, le tudom készíteni a programokat. Az analóg bázison is lehet változtatni a kitöltést - lehet, hogy amint bekapcsolódnak a led-ek, a tápfeszültség a rotoron leesik 8V alá és a 78L05 nem tudja előállítani a stabil 5V -ot a kontrollernek... Szia
Sziasztok!
Főleg Kly-nak: Ezen a 3db diódát be kell ültetni, vagy mire jó?
szia
Igen be kell ültetni ha azt az "elemet" haszálod amit küldtem mert az egy kondenzátor és ezeken a diodákon keresztül töltődik fel.teheted őket máshova is,lényeg hogy 5V ról sorbakötve az elem + ra menjenek. Ha sima 3voltos elemet használsz akkor nem kellenek a diodák.
Szia Hp41C!
Amiket küldtél hexeket - amiért nagyon hálás vagyok - azokat ma teszteltem, jelenleg az van, hogy a távirányító ledje már nem világít folyamatosan (eddig ez probléma volt, de működött), és rendesen küldi a jeleket is, úgy tűnik, azzal minden rendben van, egy dolgot kivéve: lehet, hogy probléma, hogy nekem 16F628A mikrochip-em van, és emiatt esetleg a hex nem jó hozzá?(igazából nem hinném hogy sok különbség van a 16F628-as és a 628A között, de ki tudja?) A propeller hex-et is beégettem, azzal nem világított a rotor, nekem úgy tűnt, hogy nem csinál semmit...Egy régebbi hex-szel próbálkoztam, azzal megy is, a távirányítást kivéve... Jelenleg az van, hogy megyek a Chipcadbe 16F628-asért, meg a hőmérőszenzorért, abból baj nem lehet... Lehetséges, hogy a rotor azért nem világít, mert jelenleg nincsen benne a fényerőszabályozásért felelős FET (most stabilan rövidre van zárva a SOURCE-a a DRAIN-nel, így a ledek csak max fényerővel tudnak világítani, vagy sehogy ezek szerint)? Vagy esetleg a túl sok/túl kevés fény a fototranzisztoron lehet a gond? Több ötletem nagyon nincs. Köszönöm!
Szia!
Ne vegyél 16F628 -at ... drága... A 16F628 és 16F628A között a programozás módjában és a nyomonkövethetőségben van eltérés. A hex -nek jónak kell lennie, de a forrás is fent van itt, azt le helet fordítani 16F628A -ra is. Rotor: Mérd meg, hogy az RC3 és RC4 -en milyen szint van. Magas szinten kellene lennie. Ha alacsonyan van, akkor a program nem tud elindulni. A P-MOS FET helyetti rövidzárral teljes fényerővel kellene mennie, függetlenül a fototranzisztor megvilágításától.
Kly v. janocsi v aki tudja!
Segítsetek már egy kicsit! Ennek a bültetését megadhatnátok, nem mindent ismerek fel. Segítsetek! Előre is kösz!
szia
A primer és szekunder kb 10-10 menet 0.4mm huzalból. a szekunder tekercsre kell kb 30-40NF kerámia (nagyfeszültségű)
Sziasztok!
Van valakinek TDA5143T vagy 5144AT motorvezérlője, vagy azzal egyenértékü alkatrészt hol lehet beszerezni?
Sziasztok
Pár hete már nem volt időm az órával foglalkozni de ma belecsaptam a lecsóba Elkészült pár dolog: 1. SPI Flash (64Mbit 20Mhz) írás olvasás , összes szöveg és menü ide van tárolva így a flash tartalmat bárki bármilyen nyelvre vagy szövegre lecserélheti. 2. Flash re írás soros portról (xmodem) 3. DCF77 szinkronizáció soros portról előkészítés. 4. Szöveg scrollozás másképp VIDEO: Bővebben: Link
Nagyon tuti!
Egy kérdés: A valóságban is ennyire "olvashatatlan" a horizontális szöveg scroll, vagy csak a videó miatt?
szia
köszi Valóban nehezen olvasható mert csak 6x8 "pixel" egy betű de kisbetűknél ebből még lejön kettő így 6x6 és ez kevés. Ráadásul torzulnak is a betűk kicsit mivel ezek vízszintes és függőleges sorokra vannak kitalálva itt ilyen a forgómozgás miatt meg nincs. Szerintem csinálok egy 16x16 vagy hasonló méretű karakterkészletet is ott már nem lesz semmi gond az olvashatósággal.
Szia Kly!
Ne haragudj, hogy már megint zavarlak, de még van valami ami nem világos. A képen ez a Base a fordulatszabályozás miatt kell? Légyszi erre egy beültetés irjál már. Illetve a a másik led nem a IR mire való. És még egy kérdés: milyen hex-et kell beégetni a 628-asba. Egyébként szükség van erre a részre mert korábbi verziódon nem láttam?
szia
Ez a rész csak akkor kell ha távirányítóval akarod a forgást ki ill bekapcsolni. Ha csak azt akarod hogy ha bedugod forogjon akkor elhagyhatod. A másik led stand-by led , ha nem forog akkor világít. Ha kihagyod a panelt akkor az IR lednek adj fix tápot és kész . Szerintem előbb működjön az óra csak utána érdemes megépíteni addig is tudod a fordulatszámot állítani a trimmer potival.
Sokkal- sokkal jobb! :yes: Már csak az ékezet hiányzik... :hehe:
Megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol, vagy mióta programozol? Bár régebben szerettem volna saját fejlesztésbe kezdeni, de el sem kezdtem... A propeller alapjaival tisztában vagyok, viszont el nem tudom képzelni, hogy például egy négyzetet hogyan tennék ki rá...
Internetszolgáltató cégnél dogozom mint rendszermérnök. Nem vagyok programozó ,annak ellenére hogy írtam már ezt azt kezdőnek tartom magam.PIC-el kb egy éve foglalkozom azelőtt mégcsak nem is olvastam róluk.
A négyzet nem nehéz. A trigonometria kb 7.-es tananyagnak saccolom. az óra közepe egy koordináta rendszer 0,0 pontja (memoriában egy kétdimenziós tömb x,y),erre a rendszerre kell a négyzetet rajzolni vagy bármi mást és szinusz coszinusz függvénnyel kiszámolhatod melyik koordinátán áll a rotor megfelelő LED-je(bit), kiolvasod a memóriát és kiírod a PORT-ra.kb ennyi ékezet nem nehéz csak időigényes a bitmap-okat túrogatni,bár csak egyszer kell megcsinálni a karaktert
Arra nem gondoltam, hogy koordináta rendszerként fogjam fel az óra felületét... Köszönöm az elvi információt, igyekszem a jövőben hasznát venni!
Szia Hp41C!
Nah, csak most tudok írni, mert betonoztunk a hétvégén. Lényeg, hogy megvettem a 16F682A-t (én eredetileg sima 628-ast kértem, de az eladó azt mondta, hogy nem ad, mert ez olcsóbb) , kicseréltem, mivel a régit nem mindig engedte a programozó írni. Plusz szereztem végül hőmérő szenzort, de MPC9800A3T-t adtak, és ha jól tudom, akkor ez csak annyi akadály, hogy valahol a forráskódban át kell írni a hőmérő címét...De hol és mit? A küldött hexeket beégetve megmértem az RC3 és RC4 lábakat, azokon 0 V feszültség volt, vagyis ha jól értem, akkor a program nem tud lefutni. Igazából azt is kipróbáltam, hogy a régi működő hex-ből (mellékelem) kiszedtem az általad küldött 886-osba valóból az első sorokat, melyekben a címek vannak, de a távirányításon ez sem segített (a hexeket egy disasemmbler programmal fordítottam vissza .asm-be, és ott próbáltam kiigazodni a kódokon, de nem igazán ment). Most ott tartok, hogy tanácstalan vagyok, mert feltételezem, hogy a küldött forráskódjaid mennek a te órádon, vagyis hogy a hiba nálam van, de hogy mi lehet az, arra nem igazán tudok rájönni... Lehet, hogy veszek lassan egy univerzális tanítható távirányítót, talán azzal menni fog...és ha megy akkor leiszom magam!
Szia!
A küldött programban a hőmérő címe megfelel az MPC9800A3T -nak, a távirányító címe 0x1D, ami pedig a küldött RC5X -nek... Az RC3 és RC4 vonalakon kontroller nélkül is magas szintnek kell lennie. Be van ültetve a 2k7 felhúzóellenállás a +5V felé a vonalakra?
Sziasztok
Meg tudja mondani valaki, hogy a csatolt képen az alsó sor mit jelent?
Hello, Inkább bemásolom a Propeller886_4.43.txt fájlból, mert úgy egyszerűbb
Idézet: „- Fényerő állítás kijelzése: llmddcnn módon: ll - Külső fényesség határ hexadecimálisan m - Fényerő üzemmód: d - nappali, n - éjszakai, t - időzített, l - fénymérésen alapuló dd - Nappali fényesség hexadecimálisan c - Altuálsi fényerősség: < - nappali, > - éjszakai nn - Éjszakai fényesség hexadecimálisan - Fordításkor megadható, hogy a nagyobb vagy a kisebb kód jeleni a sötétebbet.”
Szia!
Fényerő szabályzás komparálási szintje: 0x80 Mindig nappali fényerő, lépésköz: 1, Nappali fényerő: 0xF1 Éjszakai fényerő: 0x50 Idézet: „"Fordításkor megadható, hogy a nagyobb vagy a kisebb kód jeleni a sötétebbet.”” A Fényerő szabályzás komparálási szintjére vonatkozik csak.
Köszönöm a válaszokat. Ezt a txt-t el tudnád nekem küldeni? Nekem nincs ilyenem. (Vagy csak nem találom..)
Sziasztok
Ma munkára fogtam a flash memóriát Meglepően jó minőségű lett a színes állókép de mozgóképnél ez meg jobb lesz..... VIDEO: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |