Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Lapozás: OK   39 / 42
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Végre sikerült beüzemelnem az Eagle 3D-t. Azonban hiányzik - most éppen egy Finder 40.61-es relém. Tud valaki segíteni, mi a leggyorsabb megoldás? Láttam valamiféle Plugint, ami Google Sketchup alatt is lehetővé teszi a renderelést és említ valamit az Eagle 3D-ről is. Lehetséges lenne sketchup alatt is alkatrészt rajzolni? Mi ennek a metódusa?
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 6, 2011 /
 
Sziasztok!
A 3D kép és az inc, valamint a 40.61.png 800x600 megvan. Hogyan tudom megértetni mindezt az Eagle-el, hogy helyettesítse be?
(#) slogan hozzászólása Aug 7, 2011 /
 
Sziasztok !

Kéne egy kis segítség .
Alap a kérdés ,olvasgattam a fórumot ,de nem sikerül a dolog

Eagle 5.11.0-es verzióm van és Pov-Ray 3.6 os.

Egyszerűen nem sikerül a 3D-s kép ,folyton " #include "tools.inc" " ezzel a hibaüzenettel kiakad.

Mit csinálok rosszul ?

Köszi Nektek !

Üdv : István
(#) IMi válasza slogan hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Szia!
Az ulp mappájában kell lennie egy povray mappának, ennek a tartalmát másold a povray 3.6 include mappájába.
(#) slogan válasza IMi hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Tehát ,amikor a Pov-Ray -t installálom ,akkor a " c:\Program Files\EAGLE-5.11.0\ulp\ " -t adjam meg neki ?
(#) IMi válasza slogan hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Azt Te tudod hová szeretnéd telepíteni, de abban az ulp mappában van amit másolnod kell.
(#) slogan válasza IMi hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Huhh.....

Nemértem sajnos !

Felteszem Eagle-t ,abban van ulp mappa .....

Folytasd kérlek !
(#) kameleon2 válasza slogan hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Szia!
A Pov-ray -nek meg kell adni azokat az elemeket (includokat, képeket fontokat), amiket a létrehozáskor használtál. Ezt egy egyszerű másolással tudod a legkönnyebben megadni, így nem kell keresgélnie a pov-ray-nek, mivel a saját mappájába van minden beszórva. Megcsinálhatnád (vagy vehetné valaki a fáradtságot) , hogy a pov-ray-t okosítja fel a fájlok helyéről, de ez jelenleg nem elérhető funkció. Az ULP egy script, ami segít az Eagle-ből kinyerni ezeket az információkat, de nem másolja sehová, hanem magának állítja elő, nyilván ezen a téren is volna mit javítani - ha jól értettem - nekem legalábbis ezzel a logikával megy. Nekem a szivatást az eagle fontjai jelentették. Amint ármásoltam - lőn csoda.... Már csak azt nem értem, miért nem találok egy nyamvadt printrelét, amit rátehetnék a panelemre... A tokok közepéből kilógó tüskéket ne nézd, mert a panel túloldalán lévő kondikat még cserélnem kell a furatszereltek helyett SMD-re, illetve panelrajzolat azért nincs, mert még sok munka hiányzik a végeredményhez. De ettől eltekintve legalább már működik.

panel_v02.jpg
    
(#) slogan válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Köszi !

Okosabb nem lettem ,de majd még próbálkozok !

ja....

és a 3D ből mindegy melyiket rakom ? Nekem 1.05 van
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Na .....sikerült renderelnem ,köszi Nektek !

Letöltöttem és is ezt (köszi covek) !.....

Csak sajnos nem találom az adatbázisban a képeken szereplő neveket

Ennek nem az lenne a célja ,hogy megnézem a képet ,kiválasztom melyik alkatrészem van és megmondja annak mi a neve Eagle -ben ? Hogy ott már könnyebben ki tudjam választani ?

A másik ,hogy - nem tudom mit rontottam el - most üres a library-m. Mindet hozzá kell adnom ?

Tudom láma kérdések ,de eddig nem ezzel tervezgettem a nyákokat
(#) covek válasza slogan hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Hello!
Sajnos én windows-hoz nem értek, de megpróbálok néhány kérdésre válaszolni. Az eagle library mindenki által szabadon bővíthető. A kapcsolási rajzodhoz szükséges rajzjelet megrajzolhatod. Az általad kiválasztott, ill. a beszerezhető alkatrész nyákra ültethető megfelelőjét szintén megrajzolhatod, ha még nem létezik olyan. Vagy módosíthatod is a meglévőket. A 3D megfelelője ezen alkatrésznek szintén megtervezhető általad. Igaz kicsit fapados módon koordináták megadásával 3D-ben. Vonalakat alakzatokat tudsz rajzoltatni a povray segítségével rendereltetni azt. A három féle megjelenési formát, rajzjel (sch-ra), rajzjel (brd-re) és a 3D alakzatot össze kell, illik rendelni. Az egyes library fejlesztők persze ezt nem feltétlen teszik meg illetve nem egységesen alkalmazzák az elnevezéseket. Neked elvileg ismerned kell a megfelelő alkatrész méretezését, alakját, tulajdonságait. Nincs más választásod elő kell venned az alkatrész gyár adatlapját és az alapján kell megpróbálnod eligazodni illetve meg kell tervezned mindhárom elemet, hogy tudd használni a rajzaidon, boardjaidon és a 3D renderelt képeiden. A képek nevei sok esetben nem felelnek meg a library-ban található elnevezéseknek a fenti okok miatt.
(#) slogan válasza covek hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Szia !

Köszi a kimerítő választ. Így nap vége felé erre jöttem rá én is ...

Én azt hittem azért vannak szépen sorban,táblázatba foglalva ,hogy ezáltal könnyebb legyen keresni a programban.....

Üdv : István
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Cövekhez lenne kérdésem Eagle 3D-vel kapocsolatban.
Már - sajnos gyártásba adtam egy panelt, mert sürget az idő, de tovább szeretnék dolgozni rajta. Az általad az előbb megadott linken számos csatlakozót és rajzelemet megtaláltam, amit használni szeretnék, de valahogyan még mindig nem 100%-ban állt össze, hogyan tudnám a hiányosságokat kijavítani a panel 3D képén. Ilyenek pld a Phoenix csatlakozók, amiknek az aljzatai megvannak . de a te képeid között találtam pl. dugót is. Nekem kell felhackelnem a powray-re, vagy az aljzat és a dugó összeilleszthető máshogy - merthogy bontható sorkapocsról van szó? Az mindegy, hogy linux vagy windows-os a válasz - azt én már megoldom, hogy működjön, csak az elv érdekelne.
(#) covek válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /
 
Hello! A kérdéses csatlakozók rajzait nem én készítettem. Ha neked olyan csatlakozóra van szükséged ami a 3D képen összedugva látszik akkor azt neked kell megrajzolnod.
Az így létrejött új alkatrészet tudod hozzárendelni a megfelelő pcb álkatrészedhez.
Ha nem ez a szitu és félreértek valamit akkor beszéljünk még a témáról.
(#) DigitalMan hozzászólása Nov 1, 2011 /
 
ma telepítettem először az eagle3d-t, pov-rayt minden jól ment az includokat átmásoltam de egy csomó alkatrész lemarad a kész képről, olvasgattam találtam egy 38mb fájlt itt ami tele van képpel ezt kellene bemásolnom az eagle img könyvtárába de ilyen nekem nincs is hogy kellene ezt az egészet megcsinálni hogy jó legyen?. a válaszokat előre is köszönöm.
(#) DigitalMan hozzászólása Nov 5, 2011 /
 
Segítsetek kérlek ha netán lenne is ilyen mappám ha a képeket beteszem hogyan tovább?
(#) UbiLinux válasza DigitalMan hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Nem tudom, windózerben hogyan van ez, én Linuxot használok. Ez talán segít.Bővebben: Link
Ja és nem akarod esetleg megosztani, honnan tölthető le az a 38 MB-os file?
(#) MPi-c válasza DigitalMan hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Ebben a topikban, majd öt éve (telik az idő!) megoldottam és közzétettem.Bővebben: Link Bele kellett nyúlni az ulp-be. A mellette lévő hozzászólásban van egy link a képekre is.
Ez az akkori verzióra készült. Nem követtem a verzió váltásokat.

Talán az egész topikot érdemes lenne az érdeklődőknek - figyelmesen! - végig olvasni...
(#) UbiLinux hozzászólása Dec 6, 2011 /
 
Az általam generált alkatrészeknek miért nincsen "lecsípve" a lába? Semmilyen méretet nem változtattam meg, csak úgy hoztam lére egy multifuse biztit, hogy alkalmas méretű kondit átcopyztam és a nevét megváltoztattam.
(#) tcsonka válasza UbiLinux hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Valószínűleg hibás az eredeti kondi makrója. Nincs felkészítve az ulp-ben beállítható rövid alkatrészlábakra.
(#) petikkkeee hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Sziasztok.Egy nagy segítségre lenne szükségem.Nos az Eagle használatában nagyon zöldfülűnek számítok még..sajna...5.9-es verzióm van és a megtervezett nyákomnak szeretnék 3d-s képet "kreálni" jó gyerek módjára leszedtem hozzá a pov-rayt néztem róla egypár videót youtube-n hogy hogyis mint is kéne tenni.De ott csak anynit látok hogy a pcb nézetnél rámegy hogy fájl..futtatás és ott ráklikkel egy bizonyos *.ulp állományra..ez mittakar ez az állomány??...meg hogy lehet azt létrehozni..vagy nem is igazán tudom jól megfogalmazni ezt a kérdést...valaki esetleg tudna nekem használható magyarázatot adni sztem...totál 0-ról??:S
(#) petikkkeee hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Sziasztok.Nekem a Pov-ray az állomány futtatásakor bedobja ugye az 'include.inc" hibát..nahmost olvasgattam itt a hozzászólásokat és leírtátok, hogy az eagle 3d mappájában az ULP mappából másoljam át a povray 3.6 include mappájába az állományokat... megcsináltam a másolást, de még mindig ugyanaz a fenálló hiba...akkor most mitcsináljak vele??:O
(#) kameleon2 válasza petikkkeee hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Bocsáss meg nekem de nem értem. A Povray mit ír ki pontosan? Mert ha nem találja az include.inc fájlt - az a povray-nek hiányzik - tehát neki kell megadni, az ő munkakönyvtárába. Nekem is kellett módosítanom egy bután definiált alkatrész miatt inc-fájlokat, de az biza a povray munkakönyvtárában volt, ami az eagle 3d munkakönyvtára is - nálam az pedig nem az include mappa, hanem a documents/eagle mappa ami az eagle-ben is meg van adva kimenetként az eagle 3dulp scriptnek.
(#) petikkkeee hozzászólása Dec 31, 2011 /
 
Jó estéket!
Ő volt pontosan a hibám:
?#include "tools.inc"?
és itt ahogy olvastam a megoldásokat azzal is ugyanolyan volt.Úgy sikerült megoldanom,hogy egyenesen oda hozatom létre a Pov-ray fájlt a pcb ről az include mappába (Eagle 3d/povray/include) és onnan már működött...Küzdöttem vele egy két órát de megérte !! Már csak arra kéne rájönni hogy hogyan lehet létrehozni saját 3d-s alkatrészt (vagy *.inc fájlt)
(#) kameleon2 válasza petikkkeee hozzászólására (») Jan 1, 2012 /
 
Jó kérdés. Szerintem nézd meg a gyári inc fájlokat közelebbről. Parancsokkal hozza létre a 3d alakzatokat: kör, henger, stb. Nekem nem sikerült olyan editort találni ami grafikus - csak text-es változatot. Gondolom ezért is nem halad a dolog fénysebességgel. Ha netán egyszer megértem, vagy más megérti és megvilágítja nekem - jobban fog működni nálam. Addig én is csak használom. A Google megoldása is bejöhet közben, mert sketchupban könnyebb a rajzolás - igaz benga nagy fájlokat generál.
(#) covek válasza petikkkeee hozzászólására (») Jan 1, 2012 /
 
BUÉK!

Saját alkatrész létrehozása a forrás letöltésével lenne jó ha kezdődne. Ha a forrás lejött akkor a már meglévő alkatrészek jól jöhetnek példaként. Nekem sem ment ez másképpen. Annyi könnyebbségem van talán, hogy én linux terminál "huszár" vagyok.
Vannak scriptek amik legenerálják az új alkatrész és meg tudod tekinteni. Ha kész akkor csak a megfelelő helyre kell bemásolnod a fájlodad. Szerintem nem annyira bonyolult dolog az egész folyamat.

Sok sikert!
(#) medve13 hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Segítsen valaki!

Eagle6.1-ben brd-ből elkészítem a pov file-t.
közben feljön egy ablak, hogy az adott x.bat file nem található ezért elutasít, de végül is egy pov-ot lerak a 3d\povray könyvtárba. A Pov-ray 3.62 elindítva viszont nem látja ezt a file-t, így nem tudom megnyitni.
(jogosultságok rendszergazdai teljes, többszöri újra-installálások után sem megy.

mit rontok el?
(#) pepe091 hozzászólása Ápr 11, 2012 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, mert egyszerűen nem tudom előcsalni a Povrayből a 3D-s tervet. Nagyon fontos lenne, mert a szakdogámhoz kellene, segítsen legyen szíves valaki!!! Csak egy 3D-s képet szeretnék betenni a dolgozatba.

Valaki legyen szíves tegye meg hogy megpróbálja megcsinálni, mert nekem többszöri nekifutásra sem jött össze.

Ha valaki megpróbálná akkor annyi, hogy van menne egy 3V-so elem klipsz, ami tuti biztos nincs a povrayben, szóval az elhagyható.

Előre is köszönöm. A nyák tervet csatoltam.
Nagyon hálás lennék!

Üdv: Peti

Nyákterv.brd
    
(#) pepe091 válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Ezúton is köszönöm IMi nagylelkű segítségét!
(#) Hadam911 hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
Sziasztok.

Szeretném feltenni ezt a 3D-s ULp-t. Régen letöltöttem mindent de azóta egy párszor újraraktam a gépet meg s mi egy más. Most már nem találom hogy hogyan kell megcsinálni az egészet. Tud segíteni valaki ebben?
Következő: »»   39 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem