Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 274
(#) Kari55 válasza albinolynx hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

TDA2030A
Igen ezt néztem, 35 voltosak
(#) djkoko hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok! Tudna valaki segíteni egy jó nyákrajzban TDA 2050-hez? Köszönöm!!!
(#) koncsik03 válasza djkoko hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Helló!

02789.jpg

(#) djkoko válasza koncsik03 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Köszönöm! Erről kellene fóliarajz!
(#) koncsik03 válasza djkoko hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

azt nem tudok adni de ott a kereső,google biztos találsz
(#) Robi85 válasza djkoko hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

(#) sportsboypaper válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Szia, hat, ennyi tellett tőlem, eleg szep lett, de meg nem kapott aramot. igyekeztem mindent betartani, remelem összejön. Gondolom a bordat mar elso alkalommal is illik rátenni a leiras szerint szigetelve (de mivel?). ha igy fektetve teszem be, az úgy is bőven elég, nem? ez a legmagasabb alkatresz, örülnék, ha emiatt nem kellene nagyobb doboz...
Vettem 2 db 4Ohmos hangfalat is, egy minihifihez tartozott, probalgatni talan jo lesz. Innentől már csak rákötöm a toroidot, meg a hangfalakat es várom, hogy megszolaljon? forrasnak vagy a TV-t vagy a laptopot tudnam rátenni.

mit illik elotte megmerni, hogy jo esellyel elsőre megszólaljon?
Kell még tennem valamit elővigyázatosságból?
(#) gaboca323f válasza sportsboypaper hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Üdv!

Jól néz ki az a kis készlet, bár én a hűtőbordát a jobb hővezetés miatt nem így helyezném el.
Bemenetnek én inkább a laptopot javaslom, tv ről nagyobb esély van a sok nagyfreki miatt zajt összeszedni, én egy régi mp3 lejátszót szoktam használni tesztelésre.
Szerintem ha a trafód megfelelő, és jól forrasztottál mindent, akkor problémamentesen fog indulni.
A tápágakba talán érdemes tenni egy egy szofita izzót, meg a kimeneteken figyelni van e egyenáram. A hűtőbordára az ic-t mindenképpel szigetelten kell felcsavarozni, mert ott a negatív táp van kivezetve, de gondolom a kitben volt csillám, vagy gumilap és szigetelő gyűrű.
Aztán ha elindult és torzításmentesen szól, akkor lehet adni neki kicsit több hangerőt, figyelni, hogy melegedik e, mindkettő, vagy esetleg az egyik ic.
(#) sportsboypaper válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

SZia,

köszi a tippeket. gondolom, ha a forrasztások jók, és nem érnek össze, nagy baj nem lehet. Sajnos ez csak ennyit tartalmazott, vagyis ennyit se. Az Ebay-en vettem a csomagot es az elado adott hozzá egy hasznalt bortdat is csak ugy. Leirast is csak emailben kaptam utolag, uh nem igazan van hozza semmi szigetelő.

Itt arra kell gondoljak, hogy az IC hatlapja ne érjen hozzá a bordához közvetlenül, az IC-n átmenő csavart meg a csavarfejnél és az anyánál is szigetelő alátéttel tegyem fel? igy akkor már csak a lyukak belso palastja lesz vezető ha összeér (ami gondolom elkerülhetetlen).
oda kellene betenni egy szigetelő gyűrűt? Na ez erdekes lesz, semmi ilyenem nincs.

Sajnos a design miatt nem tudom maskepp elhelyezni, talan mas alakú borda jöhetne szóba, de elsőre megpróbálom így.

egy 130VA-s 2x12V-os toroidom, van annak elégnek kell lennie szerintem.
(#) gaboca323f válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Szimmetrikus tápnál én úgy emlékszem el kellett szigetelni, mert ha esetleg fém dobozba teszi, akkor akkor a dobozon is a negatív táp lesz jelen. Nem fog bonyodalmat okozni, ha hozzátesteli a bementet? Javíts ki ha tévedek, én mindíg így csináltam. A hasolló kitekben is mindíg felhívják erre a figyelmet.

Amugy ilyen szigetelő gyűrűre gondoltam.
(#) gaboca323f hozzászólása Aug 10, 2011 /

Egy gyors kérdés, a TDA2050-el is lehetne olyan hidalt erősítőt készíteni ami egyszeres tápról menne, (autóban) mint a 2030 ilyen válltozata, de gondolom a teljesítmény nagyobb lenne?

Ezt a kapcsolást használva.

Belezavarodtam

Bővebben: Link

"A hűtőfelületet feltétlenül szigetelni kell, ott a negatív táp van kivezetve. "

Hát, ha így van akkor így van, nem kötözködöm.
(#) sportsboypaper válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

köszi a felvetést, gondolom nem gond, ha szigetelem.... pár Ft-ért beszerezhetőa gyűrű is, csillam is, ennyin nem fog múlni

Epp most adom le a rendelest a hestore-ban csak egy gyors kerdes:

a hangfal kimenet es a hangfalon levo csatlakozó lehet csiptetős? Gondolom ez az erősítő nem az a minőségi szint lesz, hogy hallható legyen a különbség. Vagy ha mar csinalok valamit, legyen rendesen? Érdemes erre költeni ezen a szinten?
(#) sportsboypaper válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

SZia, köszönöm a tippet, engedelmeddel igyekszem én is a ledes jelforras visszajelzest megoldani.

a kapcsoló adatlapját nézve nekem 3x4 vezeték lenne szabadon:
A:1,2,3
B:4,5,6
C:7,8,9
D:10,11,12
a bal es a jobb oldali földeket kulon-kulon egyesitem, valamint a jelet bekötöm az 1,2,3 (bal) 4,5,6 (jobb) érintkezőkhöz. ezek mennek az előfokra.
innen, ha jol ertettem, a C- kimenetre kötöttél fesz-t. es és a ledeket a 7,8,9-re ill a földre.
a D-re nincs szukseg.

valahogy igy csinaltad?
(#) gaboca323f válasza sportsboypaper hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Üdv! Nemegészen, vedd külön a bemenet és a led kapcsoló részt.
Kicsit zavarosan értettem meg amit írtál. Ha 3x4 es kapcsolód van, akkor 3x4 vezeték van ahogy írtad. 3áramkör, 4 állás. Akkor A-1 2 3 4 , B-5 6 7 8 , C-9 10 11 12 a kivezetések.
A végfok egyik oldala meg az A-ra, a másik B-re.
1-5 első bemenet, 2-6 második stb.

A C-re adsz annyi áramot, amennyi a ledeket hajtja, 9-es láb 1 bemenet ledje stb stb.

Ha 3 állású 4 áramkörös van, akkor más a helyzet.
(#) reloop válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Szia! A TDA2050 -nel egyszeres táppal működik a híd, de 4 ohm hangszórón nem lesz nagyobb a teljesítmény.
A hűtőzászlót kettős (+/-) tápnál ésszerű a bordától szigetelni.
(#) gaboca323f válasza reloop hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Üdv!

2db 2050-el nem lesz nagyobb mint 2db 2030-al?

Lényegében akkor a 2 IC között csak annyi a külömbség, hogy a 2050-et nagyobb fesszel lehet hajtani és ebből adódik a nagyobb kimenő teljesítmény is?
(#) sportsboypaper válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Lehet hogy nem érthetően irtam, de ugy látom, ugyanazt irod, mint én. Kipróbálom, remélem működni fog.

Köszi a tippet.
(#) reloop válasza gaboca323f hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

A TDA2050 nagyobb feszültséget, és terhelő áramot visel el mint a TDA2030. Lásd adatlap. Egyszeres 12V tápnál hídkapcsolásban a TDA2050 éppen még elbírná a 2 ohm terhelést de annyira határeset, hogy a megépítést nem ajánlom.
(#) gaboca323f válasza sportsboypaper hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Lényegében ugyanaz, de akkor ezekszerint neked 3állású 4 áramkörös van, azzal 3 bemenet tudsz csinálni, a 4 állású 3 áramkörössel 4 bemenet lehetséges.
Ha neked ABCD lábak vannak középen akkor az 3 állású, tehát 3 bemeneted lesz, ebben az esetben a D és a hozzá tartozó lábak, 10,11,12 valóban nem kerülnek felhasználásra.
(#) Pigi válasza reloop hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

2ohmra már szerintem is alkalmatlanok.
(#) kistotti01 válasza Pigi hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nekem 2 Ohm -ról megy a TDA 2030 híd mindenféle probléma és bármiféle gond nélkűl. Az asszimetrikus változta van megépítve, 28V körűl ketyereg...
(#) pixels válasza kistotti01 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

28V-ról még bírja a 2ohmot. Nekem szimpla TDA ment 20V körüli feszkóról, az is 2ohmmal terhelt volt, bírta.

Nagyobb feszültségen viszont már probléma lenne.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Aug 15, 2011 /

És a le adott teljesítmény növekszik 2óhmnál ezen a hídkapcsoláson? Igazából nem számot tevően hogyha a tápfeszültség is kisebb .
(#) roland9 hozzászólása Aug 16, 2011 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy megépítettem egy hídkapcsolású erősítőt (csatolt fájl) és kis hangerőn torzul szól, nagyobb hangerőn pedíg már tisztán. Néztem szkóppal kis hangerőn inkább 3szög alakú a kimenő jel nagyobb hangerőnél szinuszos a jel. Ez a hiba jelenség mitől lehet?

Üdv.: Roland
(#) koncsik03 válasza roland9 hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Lehet hogy földhurok.
(#) gaboca323f hozzászólása Aug 16, 2011 /

Üdv!

Milyen hangerőpotit javasoltok hozzá? Illetve szükséges előfok hozzá? Számítógépről teljes hangerőn szól, de szerintem még tudna többet, összehasollítva a 2003-al.
(#) gabesz.mi074 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Úgy érted lehet szakadt a 2.2óhmos ellen állás? Ez esetben az az ic nem kap táp.feszültséget mivel ezen keresztül kapja meg. Hogyha a 2db. ic közül az egyik nem kap táp.feszültséget nem működhet a híd . Talán a tranzisztor szerintem. Erre én is kíváncsi volnék mi a problémája. Az enyém egy régi hangszóróval hasonlóan viselkedett de kötöttem utána jobb minőségű hangfalakat 4óhmost,8óhmost és mind kettővel jól működik.
(#) gaboca323f hozzászólása Aug 19, 2011 /

Hangerőpoti ügyben senki nem tudna nekem választ adni? Milyen értékűt, és fajtájút javasoltok?
Következő: »»   166 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem