Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405 - teljes tuning

Témaindító: Takee, idő: Okt 7, 2005
Lapozás: OK   7 / 26
(#) Peti027 válasza (») Máj 31, 2007 /

Ok, jogos. sorry.
(#) zsilaci válasza Peti027 hozzászólására (») Máj 31, 2007 /

Szia!

Ha 30V-ról járatod, akkor beleteheted, felette nem.
A BD249 sem igazán alkalmas +-50V-os üzemre, pedig 115V-ot bírnia kellene, a 2N3772 a 100V-jával főleg nem.
Rakj bele 2N3773-at (160V), vagy valami MJ típust.

üdv
(#) patexati válasza Peti027 hozzászólására (») Máj 31, 2007 /

3772 mehet bele nyugodtan többet bír a bd 249-nél szerintem hiába mond mást a katalógus A bd hamar elmegy talán a tokozat miatt én nem is szoktam bd-t rakni quadba!3773-as Tesla tranyónál még nem hallottam szebben szólni és tjássütő melegen (komolyan) sem megy el!
(#) Peti027 válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2007 /

Ok, köszönöm.
És mennyi fesz. a max amit elvisel?
30V?
(#) patexati válasza Peti027 hozzászólására (») Jún 1, 2007 /

40V-ig mehet nyugodtan!De ha a 100w-os 30 v-ost akarod akkor annak az üzemi fesz30-35v azzal stabilan megy!Én már 50 v-osba is raktam ilyen tranyókat és megy pár éve igaz szobai használatban csak lehet,hogy egy discózást nem bírna végig
(#) maTaKee hozzászólása Jún 20, 2007 /

üdv!
a közeljövőben szeretnék trafót vásárolni a quad-405 -höz, csak nem tudom h mekkora kell néztem egy ilyet h: 230/2x52V 1100VA vagy 230/2x52V 500VA melyik lenne jó?? vagy egyiksem??

(#) liszica válasza Dióda hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Hali!

Persze átalakíthatod. Csak más munkaponti ellenállásokat kell beraknod, sőt ha jól emlékszem más tekercsekre lesz szükségedé és természetesen a teljesítménye sem lesz 100 watt. Ja és akkor az már nem a Quad 405.
(#) dB_Thunder válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Sok lesz az a 2x52 volt !!!
Ha "sima" 100 wattás Quadod van akkor, 2x34 (egyenirányítva, pufferelve 48 voltot ad, ezt a BD-is bírják...) voltos kell. Két csatornára elég az 500VA...
(#) pb hozzászólása Jún 21, 2007 /

hali még naon kezdő vagyok de kaptam egy quad 405-ös erősítőt 2*20W de a koppanásgátlója leégatt abban szeretném a segítségeteket kérni h milyen koppanásgátló van az ilyen quad-ban
(#) maTaKee válasza pb hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

2*20W Quad-405??? :eek2:
(#) pb hozzászólása Jún 21, 2007 /

ja 2*20watt de már 20 éves csak leégett egy dioda utánna meg a koppanásgátlónak lett baja
(#) Mzolee hozzászólása Júl 19, 2007 /

Tiszteletem!
Ha QUAD-405-öt akarok építeni és van itthon a fiókba 8db KD3773 TO3-as tokozású tranzisztorom akkor mondhatjuk hogy a végtranyók megvannak 2db sztereo végfok előállításához? :vigyor2:

Itt van róla info: Link
(#) Parázs Gábor válasza Mzolee hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Hello
HA 8db od van akkor az pont elég a mert egy csatornába 2db végtranzisztor van.üdv
(#) Mzolee válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

OK. Köszi a válaszodat! Ennek örülök hogy legalább azt nem kell vennem, sajna meghajtókat így is kell.
(#) szatti hozzászólása Júl 29, 2007 /

Sziasztok!
Csak most találtam rá a topikra, padig ma már sajnos ritkán van időm építeni. Régebben csináltam egy Quad-ot és gondolom ilyet még nem láttatok. Saját készítésű Impulzus táppal készült és minden távszabályzóval működik rajta. Érdekessége, hogy lábakkal együtt 6cm magas!
(#) amplifier hozzászólása Aug 6, 2007 /

Üdv mindenkinek!

A 200W-os Quad beültetési rajz kellene nekem.
Ha valakinek megvan az legyen szives tegye fel nekem.
Ha tudtok jó hangfalvédőt hozzá azt is feltehetné valaki.

Előre is köszönöm a segítséget
(#) orizon válasza amplifier hozzászólására (») Aug 6, 2007 /

Erre gondoltál? Bolgár barátainktól származik ez a quad 405-ös verzió.
(#) sound.man válasza orizon hozzászólására (») Aug 6, 2007 /

Szerintem arra gondolt ami az Urbán elektronikában is lehet kapni... :yes: Ha nem akko bocs
(#) sound.man hozzászólása Aug 6, 2007 /

Azt is csinálhatod hogy nem két végtranyót használsz hane 4et és akko közös a bázis és a kollektor az emitert pedig egy 0,1ohmos ellenálással kötöd össze és akko 4ohmon 200w lesz. Olvastam a forum terminálon úgy hogy biztos igaz :yes: Jah és a fesz az marad nem kell megnövelini
(#) amplifier hozzászólása Aug 7, 2007 /

Üdv!

Jó lesz ez is.
Köszi szépen
(#) terko válasza Fery hozzászólására (») Aug 8, 2007 /

Azért egy normális méretű borda nem árt illetve egy hűtőventillátor sem...különösen ha a végfok TO-3-as tranyókkal szerelt...
(#) hapro válasza terko hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Szia!

miért különösen akkor kell ventillátor, ha TO-3 as tranyókkal szerelt a borda?

üdv.:

Zoli
(#) Fery válasza hapro hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Mert a külső félgömbölyü felülete nagyobb mint amit a bordára szerelsz. Ha onnan is elhajtod a hőt akkor sokkal intenzivebb lesz a hütése.
(#) hapro válasza Fery hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Szia!

Köszönöm a választ.
Az tény, hogy a félgömbölyű fele nagyobb mint a lapos fele amit a bordára szerelsz, de pont azért találták ki ezt a tok típust, hogy jobban vezesse el a hőt, mivel nagyobb a hőleadó felülete, mint mondjuk a To 220-as társának. Lásd pl.: LM317 stab IC TO-3-as változat és To-220-as.

Egyébként a TO-3-as tranyók "sapkája" mekkora felületű, egy hűtőbordához képest? szerintem nincs gyakorlati jelentősége annak, hogy a TO-3-ak "sapkájáról" lefújatod a hőt. Annak viszont annál inkább, hogy ha fújod ventillátorral, a "tranyókat" hogy forszírozod a hűtőborda hűtését, azzal, hogy óhatatlanul is fog légáramlás történni a borda felületén.

üdv.:

Zoli

(#) Fery válasza hapro hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Persze én is hűtőbordáról elhajtott hőn kivül gondoltam.Azaz ha még azt a felületet is hűtöd plusszban.
Nem arra gondoltam,hogy csak azt hűteni, az baromság volna.
(#) Parázs Gábor válasza 18david18 hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Az a borda elég lesz egy mono quadra.De ha bulizni akarsz rola akkar tegyél be majd egy ventilátort.Az nem baj ha meleg vagy forro csak ne menjen 80-90fok fölé, mint ahogy már mondták is.Ugye quadnál sok hőt termel a meghajto tranya mert A-osztályban megy.
(#) patexati válasza 18david18 hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Nagy borda + ventillátor egy hőszenzoros kapcsolóval!Én gyártottam ill javítottam egy pár ilyen és hasonló erősítőt és ez a bevállt módszer! Én nem ajánlanám azt,hogy a borda tranzisztor feőli oldalát is fúvasd vanntillátorral mert melyik így készül az rengeteg bosszúságot tud okozni a tranyókra és a bordára rakódó szennyeződés miatt mivel nagy mértékban befolyásolja az erősítő stabilítását mivel a tranyók nem GND-vannak hanem csillámal elszigetelve!Úgy jó megoldani,hogy a borda bordás oldalaát merőlegesen hűtöd a egy ventivel mi a házra van felcsavarozva és így a ház a borda a venti egy kis "szélcsatornát képez és itt megy végbe a hűtés!
(#) hapro hozzászólása Okt 28, 2007 /

Sziasztok!

Szerintem sincs értelme egyébként a TO-3-as tokok tetejének hűtésére, mivel rendkívül kis felületű, és a hűtőborda eleve azért hűtőborda, mivel a bordákon adja le a hőt., nos ha valahol van értelme ventillátorral fújni, akkor az csak az a fele. Mivel a forszírozott hűtésnek a lényege az, hogy a keletkezett hőt eláramoltassuk, mert amikor melegszik a borda, akkor a levegőnek kell leadja azt a hőmennyiésget, és alapesetbn körülötte valamelyest telítődne a levegő hővel és a forszírozás, magyarul erőltetés, ha így jobbn tetszik, pont ezt a "problémát" oldja meg, mert a hővel telített levegőt lefújja a bordáról, és ideális esetben helyébe másik hővel telítetlen levegőt fúj.

A másik prbléma az a rengeteg g.a...né ami lerakódna rajtuk az idő folyamán, így esetleg zárlatot okozván.

üdv.:

Zoli

(#) Zso136L hozzászólása Jan 1, 2008 /

Most vagyok Quad 405-ös megépítése elött.
4ohmra kellene.
A kérdés a következő: melyik tranzisztorral építsem meg ??
- 2N3442 (140v/10A/117W)
- BD249C (100V/25A/125W)
- 2N3773 (160V/16A/150W)

Ki melyiket rakná be ??
Én a 2N3773-ra gondoltam de nemtudom hogy milyen lenne vele. Esetleg valakinek tapasztalata....
Vagy esetleg más tranyo???
(#) sound.man válasza Zso136L hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Én MJ 15003-mat raknék bele vagyis raktam
Következő: »»   7 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem