Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem voltam ügyes, épp ez a baj, majd máskor.
Ne aggódj! Jó lett az! Külön dicséretes, hogy érzed, hogy mit kell majd másképp csinálnod. Én azt mondom, hogy elsőnek nem is rossz! Menet közben fogod megtanulni, hogy mit-hogyan. Addig is puskázz az itteni munkákból, hogy a többiek, hogyan csinálják. (Pl.: kábelkötegelés)
Szép napot! Készült egy "frekvenciahallgató" ami egy osztólánc, a kimenetén egy hangszóróval. Segítségével ellenőrizhetőek az oszcillátorok valamint frekvenciamérők bemeneti erősítői. 74S74-gyel 100MHz-ig biztosan működik.
Okés, köszi ! Már csak a doboz megmunkálást kéne szebbé tennem .
Nem mondom, hogy nem lesz ez még szebb is, de ahogy leírtad, sokkal rosszabbra számítottam külsőleg. Belsőleg nem, mert elég vékonyak azok a vezetékek, én mindenképp vastagabbat tennék. Azt a hatalmas fényerejű kéket én is kiszedném, vagy hatalmas előtétellenállást raknék, ahol épp pislákol. A bal oldali műszer nyákját vágd méretre. Azok a darabok jól jönnek, ha valamit fel kell fogatni, vagy ilyesmi. De gratulálok, hogy fizikai segítség nélkül így ment. Nekem ez van megépítve. Van benn áramkorlát, és nagyon megbízható.
A melegtaknyot felejtsd el, olcsón lehet kapni csavart, tuskó és táraiban. Agyalj a belvilágon, milyen elrendezésben lehetne szebben megcsinálni. Ennyit megér. Én mondjuk kapásból kidobnám a műszerek tápjából a vastag vezetéket, és kicserélném az alatta futó vékonyakra. Az a vastag meg jó lesz a vékonyak helyett. Ha átrendezed a belsejét, és elég időt szánsz arra, hogy szépen vezesd a vezetékeket, nagyon jó lesz. Olyan nincs, hogy nem megy, csak több időbe kerül, ami mindenképp megéri. Látom, úgy van tervezve a panel a tápnak. Akkor a diódahíd és a tőle 20 centire lévő hűtőbordás nemtudommik is rajt lehetnének.
Köszönöm a kritikát, teljes mértékben igazad van ! A belvilágot lehet át fogom építeni, de a bordát sajnos nem sikerült úgy belerakni, ahogy tervezve lett. Azért nem tudom a nyákot méretre vágni, mert már a kijelző izé rá van forrasztva . A ledet akkor kicserélem pl sárgára, a kijelzők elé megy egy szép plexi kéne, meg az előlap se lenne rossz ötlet, de az mind pénz, idő kérdése lesz. Most úgy érzem , öröm dolgozni a műhelyemben, mindent szépen összepakoltam, takarítottam. Már csak egy laptop hiányzik, vagy gép, de az nem lesz..
Ha valamit fejlesztek rajta , majd felrakom Neked, Nektek!
Szívesen! Ha átrendezed, és igen szép lesz, le a kalappal. Aztán a következőket már egyszerre szépen tudod csinálni. A sárga jól mutatna.. Plexi, nem rossz ötlet, de akkor síkba kéne rakni a plexit az előlappal és a kijelzőt kicsit hátrébb. A plexi felfogatása is egyszerű, Loctite pillanat ragasztó, már az is olcsó, és igen megfogja a cuccot, nincs csavar, szép.
Oké, meglátom, mi lesz.
Hali!
Az épp most elkészült(90%-osan) erősítőm szeretném megmutogatni, ami 5 dolgot foglal magában: - 2db stk442-110 végfok (IC adatlapon található kapcsolás) - Hangszóróvédelem (RT ék. '97) - LM1036 hangszín-hangerő (Ic adatlapon található kapcsolás) - Attila86 féle spektrum analizátor (saját nyákkal) - Végfokokat ellátó hálózati transzformátor Az egész egy A2-es alu tokozott elosztódobozba hajigálva, így a hűtőbordákkal nem kellett szórakoznom. Ami hátra van még: - A LED mátrix elé szeretnék egy tejfehér plexilapot, ami picit elmossa, és minden irányból egyformán láthatóvá teszi a fényeket - A hűtőventillátornak, ami a benti levegőt cseréli rettenetes zaja van, még így is, hogy saját tápegységet építettem neki (a 3 pici trafóból a jobb oldali az övé). Ezt a zajt kell még megszüntetni - A LED mátrix pontjait felhasználva kijelzés a hangszóróvédelem aktivizálódásáról Amit szeretnék, de úgysem kerül bele: - A végfokba túláram-védelem A következő project egy PIC-es fordulatszámmérő, mert ideje megtanulni programozni a kis drágákat.
Hát ez valami gyönyörű!
A hűtéssel biztosan nincs gond!
Szia! Ha már így a vezetékezésnél tartunk. Nálunk a suliban vannak kapcsoló szekrények. Onnan lehet kiosztani az asztalokhoz a feszültségeket. Hogy szép és esztétikus legyen tömör vezetéket használtak. Szépen "derékszögben" meghajtogatva oldották meg a vezetékezést. Mit ne mondjak nagyon jól néz ki. Mondjuk lehet hogy 1-2 szálnál nem olyan látványos de abban a nagy kapcsolószekrényben az a sok vezeték jól néz ki ( 6 asztal van, mindegyik asztalon külön lehet kapcsolni: 24V, 230V, 400V, meg van még vészgomb úgyhogy érthető hogy miért kell ilyen sok vezeték. Majd szeptemberben megkérem a tanárt hogy nyissa ki nekem hogy lefényképezhessem.
Nem átlagos az biztos ,nekem tetszik. Az a végfok nagyon jó vigyázz rá. Biztos sok munka van benne gratulálok hozzá .
Jó lett. Egy kérdésem lenne. Ne vedd kötekedésnek. Miért jó hogy felül is van réz? Sokkal nagyobb az esély a zárlatra.
Nem árt az a nagyfrevenciás rezgések ellen. Nem a Kossuth rádiót szeretné hallgatni gondolom. Egyébként valóban jó lett.
Idézet: Mert sokkal jobb az arnyekolas. Viszont a kepekrol nem derul ki, hogya rez le van-e kotve testre. Kisjelu aramkoroknel ez egy elegge elterjedt tervezesi metodus. „Miért jó hogy felül is van réz?”
Ez a nyák akadt a kezembe, ami körülbelül ekkora méretű volt, és gondoltam, ha már ott a réz, minek marjam le, jó lesz árnyékolásnak (testre is le va kötve)
Egyébként szépen szól.
Aszta mindenit Gratulálok!! nekem nagyon tetszik a kijelzőket PIC-el hajtottad meg? Ügyes!!!
Szia!
Gratulálok, nagyon szép munka, sokkal esztétikusabb lett mint az enyém! Hogy oldottad meg, hogy ne maródjon le? Telibe nyomtattad, vagy lelakkoztad?
Lehet hogy a maratószer felületén úsztatta , vagy leragasztotta szigetelő szalaggal a felső oldalt
Úsztatással szoktam maratni, csak ráteszem a vaskloridra úgy, hogy ne süllyedjen el, és pár perc alatt kész is. Előtte szigetelőszalagból ragasztok rá fület, hogy ki tudjam venni. Jó, mert nem kell lötyögtetni, ott lehet hagyni.
Köszi szépen! A kijelzők nem PIC-cel, hanem ICL7137-el vannak hajtva.
Aha, értem, köszi.
Én is próbáltam így, de a pezsgéstől buborék képződött a nyák alatt, és ott egy körben nem szedte le a rezet a vasklorid.
Valószínüleg nem a pezsgéstől keletkezett a buborék, hanem rosszul tetted rá. Én úgy szoktam, hogy ráteszem, utána felemelem, megnézem mindenhol befedi-e, és utána úgy teszem vissza, hogy ne tudjon levegő alatta maradni. Ferdén, a szélétől kezdve.
Én is úsztatva szoktam maratni. Az már csak azért is jó, mert hogy a használt vasklorid fajsúlya nagyobb és így lesüllyed, azaz természetes módon kialakul egy áramlás, nem kell lötyögtetni, stb. Ráadásul üvegszálas panel esetén lehet is látni ahogyan halad előre a maratás és hogy mikor van készen.
Valóban előfordulhat hogy légbuborék marad a panel alatt, ekkor ott egy réz pötty marad. Ha nem csinál zárlatot akkor akár maradhat is. Ugyanakkor zsírmentes panellel illik dolgozni, azon pedig fut a víz. Ha vizesen teszed a vaskloridra, akkor kevesbé tud alatta buborék maradni. Vasklorid nem szokott pezsegni...
A vasklorid igen is szokott pezsegni, ha papír éri.. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |