Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Udv Mester Urak!
Reg jartam errefele, de most itt az ideje, hogy megosszam veletek legutobbi probalkozasom gyumolcset. Ez itt egy 100 wattos gitar fej lenne, Fleta mester trafoival. A doboz egy lepusztult Laney Supergroup volt, kidobni nem akartam a dobozt, hat megtoltottem. Ime nehany kep es hang: Hangminta
Nagyon szép lett, Gratulálok!
Koszi
Sziasztok!
Örömmel mutatom be első, hosszú idő után elkészült (komolyabb) építményem, ami egy dupla labortápegység. Megtalálható benne edison14 labortápja Alkotó panelmérője és Attila86 hővédelme. Minden nyákpanel kézzel van rajzolva, és kicsit át is vannak alakítva, de az alapjukat az említettek képezik. Mindazonáltal sejtem, hogy sokan a kezemre ütnétek (doboz külalak és dróttenger) de mentségemre szóljon hogy a dobozolás sokkal nehezebb mint valaha is sejtettem... Na, nem szaporítom tovább a szót:
És még 2:
Jó lett, bár inkább fém dobozba tettem volna.
Le a kalappal, gratulálok. Ezt kézzel megrajzolni, az nem semmi.
Nagyon szép lett, gratulálok!
A hangminták is jók, a 3-as tényleg a legjobb lett, meg szerintem az 5-ös. az 1,2,4 nagyon reszelős . Nem rossz, csak érdekes.
GRATULA és Írigykedem is.Csak így tovább!
Üdv mindenkinek! A napokban én is össze raktam egy erősítőt ! TDA 2030 at használtam !Igaz hogy sok ilyen erősítőm van de meg annyit el is adtam de mégis volt kedvem egyet összerakni ! Az alkatrészek 60 % bontott ! A doboz nem ide készült de végül ez lett a sorsa ! Tudom a doboz nem valami esztétikus de ennyire futottam , belül igyekeztem rendet tartani és nem is mondhatni hogy hatalmas a rumli de lehetne szebb is ! A papírok szerint 15 W os erősítő kellene legyen de nincs annyi mert a transzformator nem a leg erősebb ! 2x12 V ot ad ki ! Eleinte próbálkoztam a 12 V okkal de végül sorba kötöttem és lett belőle 24 V és valamivel jobban megy !
Pár kép a belsejéről is !
Az érintésvédelemnek nyoma sincs...
Nincs bekötve védőföldelés, ami még csak egy dolog, de hogy a hálózati kábel bevezetésénél sincs semmi... Nem látok se tehermentesítőt/ kiszakadásgátlót, de még törésgátlót sem. Hajlik a vezeték, a doboz meg majd kivágja a szigetelést, aztán lesz...
Meg nem mondtam hogy teljesen kész van meg kap egy biztosítékot ,szerelek rá egy csatlakozót 12 V os aksihoz ha netalán olyan helyen kell használni !
De akkor is. A vezetékeket nem szabad így kivezetni, főleg nem fém doboznál. A furat széle szépen elvágja majd a vezetéket, mint egy kés és ha nincs szerencséd épp a fázist fogja bevágni, ami így rákerül a fém dobozra és érintésre jól megráz. Rosszabb esetben ez az életedbe, vagy annak életébe kerülhet, aki épp megfogja a dobozt. Ez ellen a biztosíték NEM véd! Ide egy normális vezeték átvezető kell. A fém dobozokat pedig a legtöbb esetben le kell földelni, úgyhogy erről sem szabad megfeledkezni!
Ami pedig a belsőt illeti. Az, hogy összefogsz 4 vezetéket egy kötegelővel az még nem rend. Méretre kell vágni a vezetékeket, nem ráhagy fél métert, az alkatrészeket nyákra tenni és nem a levegőben lógatni. Ez így még mindig átláthatatlan.
Hát, barátom én ezzel nagy nyilvánosság előtt nem dicsekednék!
Ez a "készülék" kimeríti a veszélyes fogalmat! Fém burkolat, a leg alapvetőbb érintésvédelmi megoldások sincsenek megoldva. Nem beszélve a trafó és az elektronika alatti "szigetelő" anyagról! Ha jól látom akkor az egy doboz hullámpapír darabja! Ez a hab a tortán!
Szerintem nem let rosz de a bordát álicsd föl mert ha sokáig megy esetleg elfüstöl az ic bár ritka de jobb félni amugy meg tényleg kellene föld a dobozba de csak igy tovább bár az adatlap szerint leáll ha melege van
Lehet, hogy be kellene vezetni az előzetes moderálást egy-két embernél... Bocs!
Igen ez lehet de nem árt néha egy kis biztatás mert eddig elég negatív az oldal :nezze:
Ha muszáj negatív dolgokat írni, akkor muszáj. Életveszélyes dolgokra nem lehet azt mondani, hogy hajrá, így tovább. :yes: Azért az elég nagy hiba, hogy ott lógnak a vezetékek semmi védelem nélkül a lyukban és bármikor elvághatja a lyuk széle a hálózati kábelt is akár és akkor kész a baj.
Szerintem Panhard szanykaraj írására írta az előzetes moderációt, csak ezt sanykaraj félreértette...
Penge a cuccos ! Nagyon tetszik
Gyönyörű darab lett,igényes kivitelezés, nagyon tetszik !
Köszi, elszórakoztam vele egy darabig...
Legújabb alkotásom egy hangeffekt 16F877-el d43256 memóriával, s elsőre elindult működik.
Innen jól néz ki. A belseje titkos?
Még most rakom a teszt panelből a dobozba holnap ha kész lesz rakok fel a belsejéről is egy képek ok?
Ha megmutatja, utána meg kell hogy öljön.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |