Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   226 / 443
(#) niedziela válasza speeedfire hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Van valóban.
(#) speeedfire válasza niedziela hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Meg is osztanád ezt velem/velünk?
(#) elektrocad válasza speeedfire hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

A 20-as Dimension rétegen a jobb egérgombbal kattints a panel körvonalának egyes oldalaira. A helyi menüben a Propertiest választva a megjelenő ablakban láthatók az adott vonal tulajdonságai. A Length lesz az amire kíváncsi voltál. Csak ügyelj a mértékegységekre (mm, mil, inch, stb.).
(#) speeedfire válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

(#) helektro hozzászólása Aug 3, 2011 /

Meg lehet azt oldani, hogy az alkatrészek neve mozgatható legyen a kész nyák terven? Most sokszor úgy van pozíciónálva, hogy egymás mellett lévő alkatrészek takarják a melletük lévő fliratát, stb.
Ill. a név szöveg mérete változtatható utólag? Vagy ez csak a library változtatásával tehető meg?
(#) Bari- válasza helektro hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Szia

Az alkatrészek feliratainak mozgatását először engedélyezni kell a Smash paranccsal, miután használtad a smash-t már lesz szálkeresztje a feliratoknak is és ugyan úgy tudod mozgatni a move paranccsal mint magát az alkatrészt. A felirtok méretei is ezek után válnak szerkeszthetővé, vagy jobbklick a felirat keresztjén és akkor a size sorban beirkálod kézzel az értéket, vagy kiválasztod a lenyíló menüből, a másik lehetőség, hogy a Change parancson belül a Size parancsot használod, ekkor csak kattintgatni kell a kívánt feliratok keresztjére.
Remélem érthető így.

Bari
(#) helektro válasza Bari- hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Köszönöm a részletes és hathatós segítséget.
Megtaláltam, működik!
Még egyszer köszi!
(#) rammeradrian hozzászólása Aug 7, 2011 /

Üdv!
Az LM1036-os IC-t hogy találom meg az eagle 5.11-be?
(#) mrobi válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Szia! Nézd meg a "linear" címszó alatt. Ha nem találod ott akkor 2 lehetőség van. Első: "ic-package" címszó alatt megkeresed az ic tokozását. Második: elkészíted az alkatrészt. Az elkészítésben ITT találsz segítséget.
(#) sniperx hozzászólása Aug 9, 2011 /

Eagle 4.16-hoz van valakinek olyan alkatrészkönyvtára, amiben benne van a PIC 16F628?
Az enyémben 16F szériából csak a 8xx szériából vannak.
(#) vilmosd válasza sniperx hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

A cadsoft.de oldalon van egy nagy kosar lib, ami szabadon letoltheto. Biztosan talalsz megfelelot.
(#) sniperx válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Köszi, közben a másik Eagle topicban megtaláltam, mert már más is kereste.
Egy kérdés még, ami őrületbe kerget: az alkatrészeket "net" típusú vezetékkel kötöm össze, mégis sok a "bekötetlen" láb. Szemre rajta van, de az alkatrészt mozgatva nem viszi magával a bekötést.
Ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Így nagyon lassú rajzolni, mert jelenleg minden pár bekötés után megmozgatom az alkatrészeket, melyik sikerült. Ami nem, arra visszatolom az alkatrészlábat, ekkor bepontozza és onnan be van kötve, csak létrejön egy plusz vonal, amit törölni kell.
Szóval, hogy kell ezt korrekten, elsőre bekötni?
(#) vilmosd válasza sniperx hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Ne az alkatresz testig huzd a vezeteket, hanem a lab kulso kezdeteig. Akkor automatikusan bekoti. Probald meg eros nagyitasban eloszor.
(#) sniperx válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Köszi, már működni látszik.
Eddig nem volt bekapcsolva a "lábak" láthatósága, nem láttam, hova kell pontosan húzni.
(#) dinokal válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Szia! Egy dsPIC33fj 44 lábassal küszködök. A rácsot már levettem 1 milre, mégsem jön össze. Nagyításnál sem kerül rácspontra a pic lábpontja, húzhatom akárhova a wire-t, nem köti össze.
(#) vilmosd válasza dinokal hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Ez SCH, vagy PCB? SCH-n nem szoktuk valtoztatni a grid meretet, mert utana ilyen bajok szoktak lenni. Mellekelned problemas filet?

Az SCH-n nem szoktam rácsméretet változtatni, az mindig jó. A BRD-vel van a baj. Egy DSPIC33FJ128MC804-PT-t vettem fel az SCH-ra, mert GP-st nem találtam. Ezt is csak a microchip-dspic33fjxxmc.lbr-ben. Sajnos a boardon a legnagyobb rácsfelbontás mellett (1 mil) sem kerülnek rácspontra a lábak. Megnyitottam az lbr-t, és a "Package" "TQFP44" alatt sem stimmel a lábak rácshoz viszonyított helyzete. Mivel nem igazán értek hozzá, eddig nem mertem átszerkeszteni a csomagot, pedig lehet hogy kénytelen leszek.

Erdekes dolog. Feltettem a libet, es nekem 6.25 miles racsmeretnel szepen dolgozik. Pontosan raszterra esik a lab es a vonal is. Lehetne esetleg probalkozni egy uj PCB generalassal. Megnyitod a szerkesztoben, majd "Save as.." elmented uj neven. Majd kitorlod a .pcb filet, es ujat generaltatsz aprogrammal. A racsot beallitod 6.25 mil-re, es stimmelni kell neki.

UFF!! Hálám örökké üldözni fog! Működik! Majdnem mindig. Mivel holt hülye vagyok hozzá, ha nem haragszol megkérdezném: honnan vetted a 6.25 miles rácsméretet? Mivel nem találtam .pcb kiterjesztésű fájlt, simán átállítottam a rácsméretet a .brd fájlban 6.25-re, és így elfogadja, a Rastnest parancs után majdnem eltűnik a hozzá tartozó gumikötél, bár a láb és a raszter még így sem stimmel. Nagyon rövid gumikötél még így is marad, tehát ha áthelyezem az alkatrészt egy kissé, akkor a gumikötél mindjárt előtűnik. Az egész esetleges. Az első képen mindhárom lábnál jó, a másodikon az első lábnál jó, a másodiknál nem.

Idézet:
„nem találtam .pcb kiterjesztésű fájlt”
Bocs .brd. Probald meg kitorolni, vagy atnevezni es utana generaltass ujat. A racsmeret 50, 25, 12.5, 6.25 mil, tehat mindig a fele az elozonek. Nem illik mas rasztert megadni, mert az IC-k altalaban coll meretuek, es ehhez kell igazitani a rasztert.
(#) sniperx hozzászólása Aug 10, 2011 /

Terveztem egy kétoldalas nyákot, ez átvezetés nélküli, nincsenek átkötések.
A nyomtatásnál mit kell bekattintani, hogy a megfelelő dolgok jelenjenek meg panelen? (egy rakás opció van, nem tiszta, melyikek kellenek)
Hogy teszi le az ic lábainál a "pad"-eket? Mindkét oldalon megjelenik, vagy csak ahonnan bekötése van?
(#) sniperx hozzászólása Aug 11, 2011 /

Még egy kérdés, amit nem találok: autoroute beállításainál hol lehet megadni, hogy milyen széles vezetősávokkal dolgozzon?
(#) sniperx hozzászólása Aug 11, 2011 /

Az autoroute beállításainál van olyanra lehetőség, hogy főleg a bottom oldalon agyaljon, ne a felsőn, fent csak szükség szerint, ha muszáj?
(#) elektrorudi válasza sniperx hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Mindent lehet súlyozni a "cost" (ár) beállításával. A súlyozás 1-től 99-ig terjedhet. 1=nagyon olcsó, 99= nagyon drága. Ha már végleg kiderült, hogy 2 oldalas kell, akkor ne abba az irányba tereld, hogy az egyik oldalt preferálja, mert furcsa dolgokat csinál. Javasolnám, hogy így elsőre a "Via"-kat állítsd 99-re, a többit egyelőre hagyd, ahogy van!
Helytekarékosság miatt, úgy szoktam csinálni, hogy a furatszerelt alkatrészeket a top oldalra teszem, az SMD-ket pedig (túlnyomó többségben) a bottom oldalra.
(#) sniperx válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Köszi a tippeket!
(#) dinokal válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Köszi szépen! Közben rájöttem, csak akkor működik jól, ha a dsPIC lábaitól indítok a másik alkatrész felé. Még így is marad egy nagyon kicsi méretű gumikötél, de ez már nem zavaró.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Aug 13, 2011 /

Már reggel óta bénázok egy alkatrésszel.
Szeretném egy hagyományos alkatrész tokozását megváltoztatni, méghozzá annyi lenne a változtatás, hogy a furat méretét növelném 1 tizeddel.
De nem engedi megtartani az eredeti pad méretet. Olyan, mintha "auto"-ra lenne állítva. (pedig konkrét méretet adok meg.)
A furatot sikerül növelnem, de vele együtt változik a pad mérete is, ami jelenleg nem megengedhető!
Kérlek segítsetek, hogy mit bénázhatok el folyton!
(#) niedziela válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nyisd meg az alkatrészt szerkesztésre, egér jobb gomb a PAD-n, diametert állítsd be x méret, drill x méret...mentés
(#) Sir-Nyeteg válasza niedziela hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

"I" gombot szoktam használni, de ugyanaz a helyzet, mint amit leírtam. Növelni tudom a pad méretét, de csökkenteni nem. Kivéve, ha a furatot is csökkentem.
Ezáltal ha növelem a furat méretét, ahogy szeretném, akkor nő a Pad mérete is.
Erről van szó: con-amp-quick nevezetü alkatrész. azon belül az M03S, amihez a 03P tokozás társul.
(#) niedziela válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nézd meg ! Ellenőrizd !!
furat 1mm -re növelve
Következő: »»   226 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem