Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Köszönöm szépen! Megpróbálom. Csak bátortalanul kérdezem, hogy linket esetleg nem tudsz hozzá? Nagyon kevés időm van mostanában böngészni.
Üdv !
Mivel írod hogy külön és kis hangerőn minden működik. Tehát zárlat nincs. Szakadás az lehetséges , (repedás forrasztási hiba) bár nem jellemző rá. Ezért írtam a dupla diódák valamelyike szakadt, mivel terhelve nagyot esik a belső feszültség. Ha szakadt , akkor egyutas az egyenirányítás és ennek a következményét gondolom tudud . Ha nagy a feszültség esés , akkor természetes hogy dolgozik a védelem. Nézd át a munka ellenállásokat is . Öreg T
Köszönöm a segítséget...Igazad volt, a diódákkal van a baj, majd veszek hozzá újat és majd cserélem...
Üdv !
Úgylegyen. Öreg T.
Jó-jó! megtaláltam már. Az a baj, hogy ezt mirekisilabizálom, addigra eljönkarácsony. Nem baj, ezt is csak el kell kezdeni valahogy.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy 4 csatornás erősítőm, amiről 2 első hangszóró szettet és hídba kötve egy mélnyomót hajtok meg. A hiba a következő: A mélynyomó "nem indul" el. Ha felcsavarom a hangerőt, akkor kezd el szólni, de először torzan, aztán szépen beindul. Ha ilyenkor visszaveszem a hangerőt, akkor már kapja a jelet, és szól. Csak induláskor van ez a jelenség. Mi lehet az oka?
Hali!
Egy erősítőre szeretnék jelet kötni a high level inputra, de fogalmam sincs milyen a kiosztása. 6 pines, úgy néz ki mint egy videókártya tápcsatlakozása. Google nem adott ki semmit. Esetleg valaki tudja hogy kell bekötni?
Tippelnék egy olyat, hogy a tekercsek lágy hozzávezető huzaljai lettek kontakthibásak, ha úgy ér össze vezet, ha nem, akkor nem...
Üdv Inhouse
Bővebb infó róla? :Típus, képek stb... Ezek nélkűl nehéz lenne bármit is mondani.
Neten én semmit nem találtam róla: Redstar American Sound Amp 300 ez van ráírva
Bővebben: Link
Szia!
Szerintem erősítőn belüli elektrolit kondenzátor hiba, vagy , ha van rajta filter kapcsoló, annak a kontakthibája. Szerény véleményem szerint semmiképp nem nagyáramú kontakthiba!
IMI!
Akkor nem kezdene torzan szólni, hanem szól-nemszól-t játszana, avagy odaverek neki és szól...
Szia Pityu!
Néha nem biztos, hogy a kérdező jól fejezi ki magát...simán lehet az a tozításnak vélt hang (igazából torz az) egy sokszori megszakadás, újra érintkezés....szerintem... Üdv Inhouse
Pityu, Imi!
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg Pityunak lesz igaza, mivel nem arról van szó, hogy szakadozik a hang, hanem, hogy csak nagyobb hangerőre (kiadott jelre) indul el, és először torz, majd rendbenjön. Ezután pedig már kisebb jelerősségre is szépen szól. Egyik kollégám is az elektrolit kondi hibát mondta. Megnézzük majd nyaralás után, aztán kiderül. Köszönöm, mégegyszer! Üdv, Spinny
Csak egyszer tudnék kifogni rajta!
Üdv Inhouse
Simán rá szokták kötni az antenna vezérlésre...
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne a szakikhoz: Lehet, hogy elszált valami az erősítőben, ha a testen kívől az aluminium ház is letestelt?? Vagy az rca látta kárát?? Azóta pukkan egy hatalmasat a rendszer bekapcolása után Köszi! -trencsy
Srácok! Tettem fel kérdést a szubláda készítés topikban. Figyelmetekbe ajánlom.
Sziasztok! Picit el vagyok keseredve, mert a Crunch erősítőm először úgy látszott hogy sikeres javításon esett át, most viszont nagyon nem úgy néz ki. Ha ti nem segítetek, akkor ki kell dobnom ezt az erősítőt. 1-es és 2-es Csatorna fülre talán jól is szól, de a 3-4-es az nagyon torzít. Kis vizsgálódás után, ami kb. 15 perc volt elhalgatott az erősítő és protect led világított. Semmit nem érezni melegnek. Mérni nem tudom mit lehet, max alkatrészeket tudnék cserélgetni. De melyiket?...
Szia!
Bár én nem vagyok szaki... Szerintem az RCA! A ház, alapban le van testelve! Vagy a fej, vagy a végfok bemenete... Sípoltatni kéne! Keress vissza itt, az RCA kulcsszóra! Néhányszor már én is leírtam. Pityu
Sípoltasd végig a végtranyók CE-jét, keress vissza, kezdjük előlről!
(Ha protect, akkor szekunder zárlat, kivéve, ha primer bizti baj! Pityu
Szia!
Lehet hogy te is ugyjártál mint én egy noname erösitövel, annyira felmelegitette magát hogy a cin valahol összefojt, mindig a protect világitott, nagyitoval átvizsgálhatnád a közeli cinezéseket és a csatlakozokat is nézd meg hogy jok-e
Hali! Az autóerősítő pufferoláshoz hány voltos kondi kell? 16DC vagy 25DC?
Tehát nincs nagy erősítőm,de szeretném pufferolni!
Közel fél Farádra gondoltam! 10 db 47,000µF kondit szeretnék egyberakni,de nem tudom milyen vészültségűek legyenek! 16Dc vagy 25 Dc?
50x150Ft=7500Ft ( 25V 10000uF= 500,000uF
10x500Ft=5000Ft (16V 47,000uF=470,000uF Tehát komáznám a 16DC-t
Az autók generátora általában 14.4V-al tölti az akkumulátort, innentől láthatod hogy a 16V eléggé szűkös. Mivel mi nem kínai gagyiholmi gyártók vagyunk, ne csúcsra tervezzünk semmit mondván: csak jó lesz. Úgyhogy inkább a 25V-os kondikat válaszd. Egyébként olcsóbban is ki lehet hozni ha szétnézel pl itt aprón vagy vaterán kondik után.
Köszi!
Ha nagyon sok szabadidővel rendelkezel, szereted a kihívásokat stb... akkor akár kirakhatod a 0,5F-ot 6800µF kondikkal is, amiből igen, kellene kereken 75db hozzá, nekem tetszene egy ilyen puffer látványa az tuti Bővebben: Link Itt az elkók menüpont alatt megtalálod, az egész 3500Ft-ból megvan. Persze ez egy szélsőséges példa, mert 75db azért nem kis helyet foglalna... de ha fontos az olcsóság, megfontolandó.
Ez jó ötlet!! Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |