Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok. Van egy reflex 15r400-as hangszóróm, és egy olyan gondom van vele hogy mielőtt megvettem már valaki megpiszkálhatta vagy inkább felújitotta, és így az alsó sárga pille ferdén lett visszatéve, ami miatt kilengéskor csak a pille egyik fele emelkedik meg a másik fele pedig marad a helyén, remélem értitek, egy nagyon kicsit nagy kitérésnél ezért súrol is a tekercs. Még nem tudtam kipróbálni huzamosabb ideig, viszont nem szeretnék vele beégni buliban. Szerintetek így birni fogja?
Csinálj képet róla megnézzük. Lehetőleg ne használd így, mert lehet elég szétszedni aztán megigazítani a dolgokat rajta és jó lesz, de így meg ha használod ledarálja a tekercset és akkor tekercselni kell ha úgy ér bele a vasmagba.
Holnap csinálok majd képet, mert ahoz szétkell szedni a ládát. Az a baj, hogy a mágnese ugyan lecsavarozható, de az okosok ugy oldották meg hogy anyás csavarral tették vissza a mágnest igy a pille alatt van a csavar és csak szétvágni lehetne.
Hát azt írták hogy csak 4 pólusúba lehet 2 pólusút dugni, fordítva nem. Pedig jó lenne ha lehetne.
Mellékeltem az ígért képet, nem lett a legjobb, nem tudtam rendesen hozzáférni de a lényeg talán látszik. Ha esetleg sötét lenne a kép akkor egy kis plusz fényerővel a monitoron látszódni fog. Egyébként nem súrol nagyon, csak amikor már nagyon kileng akkor egy kicsit "kattanik".
Sziasztok!
Van egy Omnitronic DX-1522 hangfalam, ami 400W RMS teljesítményű. Sajnos a piezó magas sugárzók nagyon visítanak, borzasztó hangjuk van. Hangfalépítésből maradt 2db MNC 100/200W-os, 8ohmos dome sugárzó. Arra gondoltam, hogy a tölcséres sugárzókat meghagynám, de a másik magas sugárzóz lecserélném az MNC dómokra. Meg lehet ezt tenni? Bírni fogják a terhelést? Csatolok egy képet a hangfal belső felépítéséről.
Nem látom, hogy mi az oka. Lehet ráférne egy pille csere.
Hát szerintem rosszul lett beragasztva amikor felújították. Remélem azért kibír így egy bulit, ithon sajnos nem tudom tesztelni a szomszédok miatt .
Így igaz. Bővebben: Link Nálad hol fordul elő két pólusú speakon?
Hangfalon. De megoldodtak közben a dolgok
Sziasztok!
Mondjuk, ide tévedtem erre a topciba és az eleje nagyon tetszett (évekkel ezelőtti hozzászólások). Mondjuk azt is ,hogy full kezdő vagyok mellesleg és nem értek a hangosításhoz. Én azt nem tudtam kideríteni, hogy végül mitől függ, ha egy hangrendszer rá mondják "igen ez jól szól" ?
Hello mindenkinek kinek mi a vélyeménye erről a hangszóróról mármint valaki tuna nekem mondani valamit róla hogy szépen szól e vagy valami ilyesmit megbízható e ? itt a link hozzá http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/sal_pa_50100_mely...0.html
és még van még egy http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/sal_pa_40100_mely...6.html és mélyládához kellene a hangszóró és hogy megfelelne e a célnak köszönöm előre is
Ez már többször is téma volt itt, nem szabad megvenni uj árban pláne.Ennyiért kapsz rendes hangszórót is. Messze nem tudják azt az adatot amit megadtak róluk. Csak kinlódni fogsz velül. A kisebbikkel még talán lehet kezdeni valamit de nem érdemes, ezért az árért sokkal jobb megbizhatóbb is kapható.
Heló!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. NE vegyél somogyis hangszórót! Gagyi, és drága. Pont olyan minőségű, mintha a kínai piacon árulnák. És ráadásul tényleg kínai! Ennyi pénzért kapsz rendes hangszórót is. Nézz szét a reflex oldalán:http://reflexsound.hu/ vagy a következő oldalon: http://hangositastechnika.hu/index.php?cPath=71_78&sort=2a&page=2 Ha kérdésed van szívesen segítek. 24 éve hangosítok. üdv tibi
Hello!
Nekem az általad belinkelt hangszórónak az eggyel kisebb változata van meg (600/800W , 40cm). Nekem annó nagyon nagy szerencsém volt, mert teljesen újonnan hozzájutottam darabjához 18.000-ért. De megmondom őszintén, hogy ennél többet nem adnék érte. Szól az nagyot, azzal nincsen gond, de a hangja förtelem! Ha jót akarsz, akkor ilyet nem veszel.
Heló!
Írtad skylynes97-nek, hogy 24éve hangosítasz, és szívesen segítesz, ha kérdése van. Nos én örülnék, ha nekem is tudnál segíteni kicsit! Pár hozzászólással feljebb írtam egy kérdést, de még senki nem válaszolt rá. Esetleg te tudnál tanácsot adni ez ügyben?
S! Az omnitronik kb olyan mit a somogyi. A dj technika kínai szintű változata. Ráadásul profi hangosítós körökben (nem a dübörgési mániás gyerekere gondolok) a piezó magasakat úgy általánosságban "gyerek játéknak" tartják. Tehát ha kicseréled egy dom sugárzóra mindenképp jobb lesz a hangzás. Csak oda kell figyelni a hangváltó méretezésére! Lehet (valószínű), hogy a magas csatoló kondiját (soros kondi) meg kell változtatni. Ha kérdésed van természetesen segítek (ha tudok) üdv tibi
Jelentem megvan a 3db Superlux ECO-88S, van egy hely ahol nem csak a weboldalon hirdetik, hanem valóban kapható! 3000Ft/db, nagyon baráti ár.
Nem szeretnék reklámozni, de sokat kerestem és végre itt tényleg van, úgyhogy kaptok egy linket: Bp-i lehetőség Superlux ECO-88S-re Üdv Inhouse
Egyetértek, az omnitronic se komoly hangosításra való. Kisebb teljesítménynél használtam már piezór, de mindig kötöttem vele párhuzamosan egy 8-16 ohmos ellnálást, az kellően csillapítja jobb lessz a hangja de akkor se az igazi. A dóm valószinüleg jobb lessz, bár a rajz szerinti kapcsolásban csak szuper magasnak használják szerintem. Megpróbálhatsz első körben legalább egy 2-500nF-os kondit sorba kötni vele mit változik a hangja.
Én sem mondtam, hogy az omnitronic komoly cucc lenne. Pont ezért is van vele bajom! Szóval azt mondjátok, hogy hangváltó kondit nézzem meg, és ha jól belövöm az értéket, akkor jó lesz. Rendben van. Ki fogom próbálni. A hangfal belseje pedig tuti, hogy ilyen, szétszedtem, és a 2 magas párhuzamosan van kötve, ez biztos. Annyi kérdésem még lenne, hogy akkor a dómot a tölcséressel párhuzamba kössem, ahogy most van bekötve, vagy sorba?
Szerintem az MNC dómok érzékenységben jócskán a piezó tölcsér alatt vannak, tehát a probléma pont az ellenkezője lenne a mostaninak. Inkább a piezót kéne csillapítani.
Csinálj neki egy L-padot a hangváltóba, pl egy 8Ohm/10W párhuzamosan a piezóra és szintén egy 8 Ohm-os vele sorban, a kondi után. Persze a legjobb volna átvitelt mérni és utána áttervezni a váltóját.
Szerintem meg piezo ki és vagy egy driver+tölcsér vagy legalább valami ringet nézz bele és úgy már használható lesz.
Piezó helyére? A mérést és a váltótervezést akkor sehogy nem ússza meg... Szerintem kár annyit költeni egy ilyen cuccra.
Hát új váltó dómokhoz is kéne szerintem mivel a piezo-hoz bekötöttek gondolom egy pár100nanos kondit és kész. Egy dómhoz meg legalább 12dB/oktáv meredekséggel jólenne vágni meg lejebb azért mint egy párszáz nanos kondi.
Először mindenképp a csillapítással fogok foglalkozni, aztán meglátom... Ha máshogy nem megy, akkor csere. Átvitelt nem tudok mérni. Sajnos most nem tudom nektek megmondani, hogy a hangváltó pontosan hogyan is épül fel, mert a hangfalak nem itthon vannak. De köszönöm mindenkinek a sok segítséget! Remélem használhatóbbá tudom tenni ezeket a hangfalakat!
Persze az lenne a legszerencsésebb, ha egyáltalán nem használnál piezót. Na de ez nem olcsó mutatvány. Igaz, megéri!!! Még csak össze sem lehet hasonlítani a dóm/ring sugárzók hangját a piezóéval. Hallottam jó hangú piezót, kb 15 éve, arra az volt írva, hogy motorola... De ez rég volt. Az omnitronik kb "somogyi-s" minőségű (erősen kínai) piezókat, és sajnos mélyeket használ. Elnézésedet kérem, ha úgy érződik soraimból, hogy "leszólom" ládáidat! Csak segíteni szeretnék, legjobb tudásom szerint. Egyébként ha már a somogyi-s hangszórókat említettem, azért van náluk is aránylag jó. Magasak közül tudnám ajánlani a DP35 -as típust. Egész jól szól, és kb 3-4 ezerbe kerül. https://www.sal.hu/termeklista.aspx?tcsop_id=96
Egyébként a "DP" és "DPH" sorozat nem rossz. üdv tibi
Nem az én ládáim, hanem a főnökömé. Egyébként is egyetértek veled. Nem jó minőségű az omnitronic. Eddig discoba használtuk, ott nem jött elő ennyire ez a probléma, de hétvégén kültéren hangosítottunk vele, és egyszerűen nem lehetett fejmagasságba letenni, mert elviselhetetlenül visított. Köszönöm az ajánlásod, de szerintem maradok az MNC-nél. Egypár hangfalat már építettem MNC hangsugárzókkal, és ár-érték arányban szerintem nagyon jók.
Az mnc ringjei nem jók mondjuk a somogyié se, de az mnc-nél amikor még énis azt használtam folyamat leesett a tekercs a membránról, de nem csak egy típusnál.. Nagy ringjeinél meg a kicsiknél is megfigyelhető ez a jelenség. Sal dp35 annyiból jobb, hogy annál nem esik le a tekercs az addig szól amíg le nem ég.
Van jó minőségű omnitronic is.Itt nézelődj!
Az a baj SAL-éknál,hogy borzasztó nagy a szórás.Ez két DPH1416. Egyébként nem szólnának rosszul - már a körülményekhez képest - ,de ez az alja sztem.
Miket használsz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |