Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autódiagnosztika és adapter
Jogosak a kérdéseid és már kaptam is belőlük korábban pár emberkétől, csak gondoltam itt ilyenek nem merülnek fel túl gyakran. De amúgy Ugyebár a diagnosztikával chiptuning nem lehetséges. A kettő nem egy és ugyanaz... Hogy kinek a kocsijával működne, azokkal még a hivatalos forgalmazók se foglalkoznak típusonként, hanem egyszerűen ők is a szabványt kiírják. (mondjuk ha gugliba beírja az embera saját gépét, csak kidobja hogy hogyan kommunikál) Egy diagnosztikai készüléknek pont az a lényege, hogy ami a kocsiban van vezérlő azokat olvassa. De amúgy van egy oldalam, amit ehhez a készülékhez kezdtem el készíteni, csak fel kéne frissítenem, mert ugyebár a programot is fejlesztik. De az oldalamon 3 márka támogatott vezérlői ki vannak írva márciusi állás szerint, azóta az a 3 márka csak annyit változott, hogy újabb támogatott vezérlők kerültek a progiba. A tesztelésekkel sajnos tényleg az a bajom, hogy fő szezonba időm sincs rá... Késő ősszel és télen lesz időm max foglalkozni vele. Ezért is dobtam be. De most egy kicsit utána jártam még, és akkor leírom, a pontosan támogatott protokollokat: KW 71, KW 1281, ISO 9141, ISO 14230 (KW 2000)
Gondolom azért ez már segít az építő szándékúaknak. Ez azért elég sok márkát magába foglal. Programot meg már nem nehéz találni... Szívesen válaszolok, csak tényleg alig vagyok itthon sajnos... Saját oldalamhoz link
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Land Rover Discoveryből a légzsák hibakódot hogyan tudnám eltüntetni? OBD2-es csatlakozója van, de az elm 327-el nem kommunikál, gondolom mert még nem OBD2-es az elektronikája. A légzsák azóta jelez hibát mióta véletlen kivették a biztosítékot belőle. Régebben is volt ilyen, csak nem nagyon szeretnék márkaszervizbe hibatörlésre menni, mert az egy vagyon.
Van valami ötletetek? Előre is köszönök bármilyen tanácsot!
Ha minden klappol,akkor magától el kell aludnia!
Van ott még valami kis gond!
Nem minden autonal. Van ahol elaszik azonnal, van ahol x szamu hibatlan inditas utan alszik el es vegul ahol nem alszik el egyaltalan, amig ki nem utottek a hibat.
Nalam a Seicentonal pont ez volt a baj, egyszer inditottam muszerfal nelkul. Onnantol kezdve legzsak hiba allandoan. Zozeei: Legalabb azt irtad volna le, milyen evjaratu a kocsi. Milyen szabvanyu a kommunikacioja? Neten kell kutakodni programok utan. Vannak olyan szakik is, akik par ezerert kiutik, szerintem ha nem akarsz ezzel foglalkozni, ez a legolcsobb megoldas.
Hello . ha Érd környékén jársz kiütöm neked.
Heló!
Azt szeretném kérdezni, hogy a W202-s (első C osztály) Mercikben milyen eszközzel lehet nézegelődni hibakódokat meg ilyesmit? Előre is köszi!
Olyan nincs hogy csak egy kábal amivel rádugom USB-n a laptopra és valami okos szoftver megoldja?
Én is örülnék, ha futna nagyanyám Erika írógépén a Win7, de nem fut. :smile:
Amúgy mi a baj a Carsoft interfésszel? Már 30 körül lehet kapni. Ha meg nagyobbak az elvárások, akkor Star Diagnose, de az más árkategória....( az autód ára)
sziasztok egy bmw diagnosztika interfész érdekelne tudtok eledót vagy rajzot hozá,készitéshez.köszi
Sziasztok! Tud valaki eladó cuccot, amivel C vectra hibakódjait lehet nézegetni? Én nem igazán találtam, olyat ami biztos jó lenne. Előre is köszi a segítséget!
Nem szóltam semmit! Köszi Ákos70 a linket, találtam ott opelhoz. Azt írja 2010-ig jó minden tipushoz. Remélem is...
Ha csak motorvezérlőt akarsz olvasgatni, elvileg jónak kell lennie az ELM327-esnek is. Az manapság elég gyakori darab.
Tegnap átment a mail?
Nem baj ha egy kicsit többet tud. az árát is elöbb vissza hozza. szerinted gyári opel program (tis2000) tudja kezhelni? Megkaptam az üzit,írtam is vissza!
Sziasztok. Valaki tud segiteni ? x431 diagun teknikai támogatás , vagy weboldalak cimével ahol van kifejezetten proramozás ,vagy hasonlók. köszi
http://cardiagshop.com/index.php?lap=90śm=1˘er=uj_termekek&term_id=435
A bluetooth verzióról van valamilyen tapasztalatod? Milyen PC-s szoftverekkel működik együtt? Előre is köszönöm a válaszod. (Azaz milyen szoftverekkel érdemes használni?)
Úgy látom nem jól jött át a link, erről kérdezek:
"ELM327 Bluetooth CAN BUS EOBD OBD2 Interface" Ezen linken (remélem most már jó lesz): http://cardiagshop.com/index.php?lap=90¶m=1¢er=uj_termekek&...id=435
Személyes tapasztalatom,hogy az anyósülésig tuti.
De a vaterán 7000 ezerért több is van, szerintem nem kell ez neked.
szia köszi a tipet csak szerintem ez a carsoft kicsit elavult,én olyat szeretnék ami a fiatalokat is kezeli.
Helló. Sajnos nem tudok segíteni. Ilyet még nem használtam. De az Op-Com nagyon bejött, pedig még csak 10 percet töltöttem el vele.
Sziasztok!
2000-res évjáratú Citroen Xantiából szeretnék hibát olvasni. Ezt találtam: Bővebben: Link Ezt értem is meg minden, de sehol nem találom ezt a diagnosztikai csatlakozót. Ugyan találtam egy zöld csatlakozót, de abban négy kábel is van. Ha tudnátok segíteni az nagyon jó lenne. Üdv, mate_x
Sziasztok!
Ha én ilyen "autóprogramozásssal" hibakódokkal stb. szeretnék foglalkozni, akkor ahhoz hogy a legtöbb autóhoz tudjak csatlakozni, mit kell vennem? Külön megkell venni (majdnem) minden típusfajtához az adaptert? Meg milyen program kell a laptopra? Nincs erre valami univerzális megoldás ami rengeteg féle márkát típust kezel? Mennyi pénzt kell ebbe beleölni kb.?
Úgy fél és egymillió forint közötti befektetéssel elérhető olyan megoldás, ami a legtöbb tipust képes kezelni.
Ez már a programot is tartalmazza.
És mi a neve annak a motyónak? Vagy ez úgy jön ki ha rengeteg adaptert megveszek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |