Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   50 / 276
(#) erdgab válasza mpisti hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Pisti,dobo köszönöm,kb. ezekre tippeltem anno co-s múltamból.
(#) pokpeti válasza dobo hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Végre eljutottam idáig. Van egy egyfázisúnak vélt transzformátorom, amiről kép van az előző oldalon, de erről kiderült, hogy valami transzduktor, szóval ez kilőve. Van egy másik, 3 fázisú transzformátorom, amit meg kell tekerni, de szerettem volna/szeretném 1 fázison is használhatóra kialakítani a hegesztőt, ezzel a 3 oszlopos transzformátorral. A vas méreteit le fogom mérni, de tekintélyes darab. Most néztem egy cimbim Varstroj 1600-as gépét, az alapból 3F és van hozzá egy 3F-1F átalakító vezeték darab. Ezt akarom kideríteni, hogy hogy van megoldva. Ő 1 fázisról használja az átalakítóval és hibátlan.
(#) GAtesz hozzászólása Aug 26, 2011 /

Nagyon jól szuperál a CO hegesztőm! Csinálom az autóm alját. Papír vékony lemezt is tudok vele hegeszteni, de a futómű körül kicsit feljebb csavartam, és leesett az állam. Nagyon viszi! Nem hazudik a 3 fázis. 10A-os biztosítékokról vígan hegesztek. Bekapcsoláskor néha leveri, se utána nincs baj. Nem lehetne beépíteni valami lágy indítást? Pl. erősítőben láttam olyat, hogy a trafóval sorba volt kötve egy teljesítmény ellenállás, és pár másodperc múlva egy relé rövidre zárta az ellenállást.
(#) mpisti válasza GAtesz hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

De igen, van rá lehetőség. Az eljárás a következő: A jelenlegi mágneskapcsoló trafóra menő vezetékeivel sorba kötsz 3 db 22ohm 50W-os ellenállást. Ez az ellenállás a trafó bekapcsolási áramát kb. 8-9A-ra korlátozza. Majd a jelenlegi mágneskapcsoló segítségével működtetsz egy késleltetés meghúzású időzítőt 0,1s késleltetésre állítva. Ez az időzítő bekapcsol egy második mágneskapcsolót,amelyik az ellenállásokat hidalja át. Az előtolás indítását a második mágneskapcsoló meghúzása aktiválhatja. Az így kialakított bekapcsolási áramkorlátozás ahhoz bőven elég áramot biztosít,hogy a vasat meggerjessze, a késleltetést viszont észre sem fogod venni a munkád során. A 0,1s késleltetés bőven elég, ez idő alatt a felmágnesezés lezajlik,hiszen ez idő alatt a 5x vált irányt az áram. Hosszabb időt nem célszerű választani,mert az már zavaró tud lenni.
(#) Freedomocska válasza GAtesz hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Örülök a sikerednek és gratulálok ! Nekem is 3x10 A van itthon és én is elgondolkodtam nem-e kellene valami lágy indítás . Éppen ma raktam össze az Esab főtrafóját és kíváncsi vagyok hogyan fog szuperálni az új tekercseléssel de nem tudom mikor lesz időm beszerelni a trafót . Jó lenne ha nem kellene eladnom a gépet mert nagyon szeretnék egy ilyen teljesítményű CO hegesztőt birtokolni (de az ÉLET nagy úr - ) . :rinya:
(#) mpisti válasza Freedomocska hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Igen, az élet, tiszta nagybetűvel. Engem is tanítgat még mindig, pedig azt hittem koromnál fogva nem szorulok okosodásra, de mint ahogy a "szinkrongenerátor vezérlése" topik prezentálja, rám fér a tanulás
Szerintem tartsd meg az ESAB-ot,mert lehet hogy a RILON-ra lesz vevő. Ha biztosat tudok mondani, akkor hívlak.
(#) GAtesz válasza mpisti hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Oké, majd lehet, hogy megcsinálom. A pisztoly által kapcsolásnak, nincs jelentősége, mivel a főtrafó állandóan áram alatt van.
Még azt fogom átalakítani, hogy a teljesítmény szabályzó potit kicserélem, mert túl érzékeny. Nagyon nagy tartományt fog át, és csak épp, hogy hozzá kell érni, és túl nagy a változás. Azon agyaltam, hogy tennék be egy kapcsolót (1-2 fokozat)(fele akkora poti elé + ellenállás) és akkor megfelezném az átfogási tartományt.
(#) mpisti válasza GAtesz hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Használj 10 fordulatos potit. Én azokba az előtolókba,amelyek precíziós munkára lettek átalakítva, mindbe 10 fordulatút teszek a hozzávaló forgatógombbal.
(#) szell69 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Szia István,

Van egy MIG 160-as gépem.Mit kell átalakítani rajt,hogy lehessen vele alut hegeszteni?
(#) mpisti válasza szell69 hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Egy pontos típus és egy-két fotó jó lenne,hogy véleményt lehessen mondani.
(#) szell69 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

A Trakis kft gyártotta a gépet,a típusa compact mig 160. Holnap csinálok pár képet.
(#) mpisti válasza szell69 hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Ok!
Ha Trakis, akkor talán nem lesz gond.
(#) szell69 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Szia István,
Csináltam pár képet.
(#) x555 válasza szell69 hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

A Simson azért ott van a kawa mellett.
(#) mpisti válasza szell69 hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

SZia!
A legfontosabbat kihagytad, még pedig a tolóművet.
A lényeg: Az alu hegesztéséhez 4 görgős tolómű aluhoz való görgővel, teflonos huzalvezető betét(spirál) és aluhoz való áramátadó fúvóka kell, valamint tiszta argon védőgáz. Ezekkel a dolgokkal a géped alkalmas lehet alu hegesztésére, de 1 mm-nél vastagabb huzallal ne próbálkozz. A 0,8mm-es jobb lenne,de azt lehet hogy nehezen szerzed be.
(#) GAtesz válasza x555 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Meg a Spar-os narancsos vödör!
(#) szell69 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Szia István,
Akkor szereznem kell egy 4 görgős tolóművet mert a gépbe csak 2 görgős van.Esetleg tudsz olyan üzletet ahol CO gép alkatrészeket lehet vásárolni?
(#) mpisti válasza szell69 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Igen tudok, de az ár nagyon húzós.
(#) g.laci kölyök válasza szell69 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

szia mérd meg milyen a meghajtómotor átmérője mert lehet tudok adni postaköltségért cserébe
(#) g.laci kölyök válasza szell69 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

szia az e-mail címedre küldtem képet mert ide nem ment föl valamiért a 4 görgős tolóról .
(#) szell69 válasza g.laci kölyök hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Helló,
Légyszi küld el még egyszer,mert egy kép sem volt.
(#) lukacspali hozzászólása Szept 13, 2011 /

Szerbusztok!
Segítséget kérnék, van /volt?/ egy GÜDE 155/4 CO gépem,elromlott az előtolás panel kiszereltem látom valaki már javította/használtan vettem/kérdésem tud e valaki ilyen panelt,javítani eladni felújítottra,cserélni stb,köszönöm segítségeteket.
(#) mpisti válasza lukacspali hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Jó lenne egy fotó az ominózus panelról, valamint a panel pontos típusa.
(#) lukacspali válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Köszönöm !
(#) dobo válasza lukacspali hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Nekem is günde 155 van és a panelja még hagyományos alkatrészekkel van szerelve.
De a tiédhez nem sokban hasonlít !
Lehetőség több is van vagy veszel vagy építel egy panelt .
Esetleg nekiálsz smd-t forrsztgatni.
(#) lukacspali válasza dobo hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Köszönöm,ez valahogy nekem is eszembe jutott.konkrét ajánlatot szeretnék,ha lehet ,építeni nem tudok nem értek hozzá/ezért kértem segítséget/üzletben meg nem találtam sehol/net/
(#) lukacspali válasza dobo hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Ha szerinted a Te 155 -ös güdéd panelja jó lehet az enyémbe ez az olcsóbb megoldás jobban érdekelne ,na meg egy cím hogy hol lehetne szerezni,készítettni? köszönöm
(#) mpisti válasza lukacspali hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Ez azt hiszem PIC-vezérelt kártya. Ha a PIC hibás,akkor nem javítható. Minden más alkatrész esetében igen.
(#) xzilon hozzászólása Szept 13, 2011 /

Nem olvastam vegig a forumot, de lehet nemis derul ki, de a temautan erdeklodok tudnak talan a legjobban valaszolni.
Melyek azok az invertres hegesztok, amik legjobban dokumentaltak ill. hiba eseten a legkonnyebben hozzaferhetoek a cserealkatreszek?
Azaz ilyen szempontbol mit erdemes valsztani?
(#) mpisti válasza xzilon hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia!
A gyártónál minden berendezés(remélhetőleg) kellően dokumentált. Ugyanez nem mondható el akkor, amikor szervizelni kell őket. Szervizdokumentáció az érdeklődők számára a GYS és Telwin gépekről van a neten, de ugyanez nem mondható el az alkatrészek tekintetében.
A GYS különösen szereti a modul-szerű kivitelt, de ez elmondható sajnos az AWELCO-ról is. Ezek a típusok javítása házilag nagyon körülményes. Szerintem a legolcsóbb megoldás a kínai gép, és még az alkatrészek is cserélhetők benne. Doksi viszont nincs egyikhez sem.
Én a RILON-t javaslom, ha ezután akarsz gépet venni.
Következő: »»   50 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem