Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
A megállítást a visszaforgás gátló miatt kérdezem, mert ha kevesebb a fogyasztás a megtermeltnél, akkor elméletben ha lelassul akkor meg is kell neki állni. De pont a hűtők miatt kérdezem.
Mechanikus óránál igen, csak sajnos nekem már digitális van és nem tudom hogy nem -e generál valami hibajelzés a szolgáltatónak.
Ha bejelentettek az egészet, akkor kétirányú órát kellett, volna hogy kapj. Abban az esetben egyik kijelzőn mén a fogyasztás, másikon a termelés, ami ki meg a házadból. Gondolom én.
Igen így van, kétirányú órát tesz fel a szolgáltató. Én arra lennék kíváncsi, hogy mechanikus óra esetében mi történik, ha kevesebb a fogyasztás mint a termelés?
Ez igaz, csakhogy minősített rendszer kell hozzá, legalábbis nálunk. Nálam ez még csak hobbi szinten működik. Talán majd ha gyári rendszerek is 1EUR/Wp költség körül lesznek, akkor beleinvesztálok annyit.
Ha lesz időm letesztelem. Tudtommal az újabb órákban van visszapörgés gátló, régiekből hiányzik.
Ezért gondolom hogy meg kellene állnia ebben az esetben. A teszt eredményét nagyon várom!
Készítheted a türelmed. El fog tartani, mire megoldom.
Üdv
Azt a soros diódákat nem értem, minek az oda? Ha egy napelemoszlop nem kap fényt akkor nem termel, megkapja a kivezetésén a másik oszlop feszültségét, na és? Nem történik vele semmi. A záróirányú letörését biztosan nem tudja meghaladni a másik oszlop álltal termelt feszültség. Én olyat egyik panelhez sem tettem, és nem találom semmi hátrányát. Valamit nem jól látok?
Üdv
Mi is van az inverterrel, a hálózat felöli biztositót veri ki? Probáltál kimenő FET eket cserélni?
Hali
Azok a diódák az oszlopokon lényegében blokkoló diódák, mert ha az oszlop nem kap elég fényt akkor fogyasztóvá válik. De ha van minden panelben blokkoló dióda akkor fölöslegesek.
Igen a hálózat felőli biztosítót veri ki, kerestem bele FET-et de egyenlőre nem találtam, csak 14-28V-ba valót. De nem adom fel mert szükségem lenne rá. Egyenlőre marad a 28-55V/600W-os, az elvisz 9-12 darab panelt.
Üdv
Na de menyit fogaszt, nanoampereket? Nagyobb telyesitmény esik a diódákon. Mondjuk 0.4 V x 3-4A. Milyen FET való az inverterbe?
Hali
Hogy mennyit fogyaszt egy árnyékolt napelem ha nagyobb feszültség esik rá mint amennyi a feszültsége azt nem tudom, le kellene mérni, de minden amit eddig a napelemről tudok az ebben a doksiban össze van gyűjtve. Az inverterbe való FET-et így fejből nem tudom, otthon fel van írva, ha hazamegyek megnézem. A 14-28V-os-ba 10$ volt darabja.
Hali
Újra megnéztem a FET-eket 30NM60ND AC Power MOSFET - 4 darab RU6099R DC Power MOSFET - 6 darab C915 MUR1660CT - 2 darab Ultra Fast Recovery Diode C912G MUR1660CTR -1 darab Ultra Fast Recovery Diode Az AC MOSFET-hez kellene valamilyen e-shop mert eddig sehol nem találtam.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek lehet szinuszosítani egy invertert, ha a kimenetre rákötök egy frekvenciaváltót? Előre is köszi a válaszokat!
Szia !
Nem kell feltétlenül ugyanazt a típusú FET-et keresned, ha ilyen nehezen beszerezhető. A gyárban sem mindig ugyanazokkal szerelik az invertereket. Elég, ha arra a célra készült, 600V 25A-es N-es FET-ekkel cseréled le az AC oldalt. Talán még a 600V és a 25 A sem indokolt ehhez a kis inverterhez. Valószínűleg 1 vagy 2 db zárlatos lett, de célszerű mind a 4-et cserélned. Nem lesz vele gond, működni fog.
Hali! Megjött a töltésszabályzóm. Az autó akkura való csatlakozásához elég 2db nagy krokodilcsipesz, vagy az akkunak van saját csatlakozó típusa? Ha igen miként nevezik ezt a csatlakozófajtát?
A választ előre is köszi. Stev.
Szia! Akkumulátor saru.
Én sima 15A-os krokodilt használok.
Köszi, megpróbálom valami hasonló paraméterű és árban barátságos MOSFET-el.
Én is krokodilcsipeszt használok.Egyszerű,és gyorsan oldható
Üdv
Én meg AWA bilincset, azzal szoritom a kivezetésre a hajlékony kábel szétlapitott, leforrasztott és az akkukivezetés ívéhez igazitott végét. Majdnem olyan jól fog mint az eredeti kábalssaru de csak tizedébe kerül.
Homasita (XI ker, és Törökbálint), vagy Globiz (Debrecen). A legjobb kábelsaruk. És nem drágák.
Ismerem ezt a megoldást,használtam már én is.
Csak a bontása körülményes. Ebben a krokodilcsipesz verhetetlen
Üsv.
Miért lenne körülményes? Egy csavarhuzó kell hozzá és kész.
Hello!
Összecsatlakoztattam a CMP12/24 töltésszabályzót az akkuval és a napelemmel. Az akkun üresjáratban 9V-t mértem. 1. az akkut csatlakoztatom elsőként. Ekkor Load LED felvillan, majd elalszik. De 30mp elteltével nem kezd el égni mint ahogy az a leírásban van. 2. a napelemet csatlakoztatom a polaritásra ügyelve. Kérdésem, hogy mindenképp kell-e a kimenetre fogyasztót kötni, mert a leírásban nincs benne? Miért nem ég 30mp elteltével a "load" LED? Töltéskor a Charge és az összes Piros led pislákol. Jól van ez így? Végül is az akkut tölti, mert 20 perc elteltével 12,6V-on van. Üdv.: Stev.
Üdv
Szerintem az az akku halott. A 9 V édeskevés valószinű cellazárlatos és ezt nem szereti a töltő. Az hogy felment 12.6 ra nem sokat jelent. Olyankor vedd le, várj negyed-fél órát és mérj, ha 12 V alá esett a fesz akkor biztos zárlatos. |
Bejelentkezés
Hirdetés |