Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   532 / 1272
(#) kornel3050 válasza kornel3050 hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
szia Kadarist!
kicseréltem a javasolt alkatrészt, de sajna még mindig ugyan azt csinálja a tv ki.be kapcsolgatja magát és egyszer csak jó lesz.
esetleg lenne még valami ötleted mert nekem már nem sok van!
előre is köszönöm
(#) biowizard hozzászólása Szept 2, 2011 /
 
Üdvözletem mesterek!
Kérdésem a következő:Van egy ismerősöm(munkatársam)és van neki egy LG26LC2R típusú lcd tévéje.A probléma a következő vele:Bekapcsolja és 2-3 másodpercig van kép hang(tökéletesen működik)majd a 2-3 másodperc lejárta után elmegy a kép viszont hang marad,ha csatornát vált akkor megint van kép 2-3 másodpercig és utána elmegy a kép újból és a hang marad.Elvitte egy helybéli szakihoz aki azt mondta neki,hogy 30.000 a javítás mert valamilyen sor panel szállt el,de mivel a munkatársam nem ért a műszaki dolgokhoz és nem járatos a tv szerelésben ezért nem tudta elmondani,hogy milyen sor panel.Így hát én sem tudom pontosan mi lehet a hiba oka,mivel a tv nincs nálam csak megkért,érdeklődjem már meg itt,hogy valóban ennyibe kerülne-e a javítása.Ha valaki ezen információk alapján tudna valamit mondani a készülékről azt szívesen meghallgatnám.
Bocsánat a regényért és előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza kornel3050 hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Cserélgess elkókat a tápegység kimeneti oldalán.
(#) Fantasy hozzászólása Szept 2, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!
Hozzám került egy Waltham TS5355 txt-osd tv. A következő gond lenne vele: Bekapcsol, világít a zöld led, a sorvégfokozat működik de kép és műsorhang nincs. Ha átkapcsolom AV-re akkor a bemenetről megszólal a hang de kép itt sincs. Reagál a hangerő változtatásra. Nem tudom, hogy a ennek is kell valamit megjeleníteni a kijelzőn a piros és a zöld leden kívűl? OSDtv-hez nem volt még szerencsém. Távirányítóm nincs hozzá, Hitachi képcsöves. A képcsövön van fűtés. Esetleg lenne valakinek ehhez kapcsolási rajza, mert nem igazán találtam a neten. Ha tud valaki segíteni, hogy hol keressem a hibát, azt előre is köszönöm.
(#) sebaj_tobias válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Hi!

Ha a sorkimenőn eltekered a G2 potit (Nem a fókuszt)
Akkor kivilágosodik a "kép", illetve megjelennek a visszafutási csíkok?

Hali!
Tóbi
(#) Fantasy válasza sebaj_tobias hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Üdv a sorkimenőn nincs poti. A képcső panelon van a G2 segédrács poti azt nem tekergettem el, itt valami más hibára gyanakszom amíg nincs műsorhang addig nem szeretnék ehhez hozzányúlni.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
Azt írtad, hogy van műsorhang AV-ról. Nyugodtan tekergesd azt a potit, nem lesz semmi baja a készüléknek ettől.
(#) 2herceg hozzászólása Szept 3, 2011 /
 
Szépnapot
Segitségre lenne szükségem, adott egy Thomson 44DCP540 egy lámpás projektoros tv ijennel még nem volt dolgom a táp része megyen távirányitorol kapcsol de se fény se hang. Kitud e égni a nagy feszültségü lámpa,vagy a lámpa meghajto driver lehet a hibás. A nagyfeszt elöálito driver megkapja a 350v ot de a lámpa nem ad fényt, és kb 1-2 perc után a táp alap hejzetbe ál vissza. Szereztem hozzá rajzot de sajnos ez ameghajto nincsen rajta csak blokséma ként.It lehet e valahol a hiba vagy keressem esetleg máshol, segitségként melékelem a nagyfesz tápot, ha tudtok ötletet adni elkelne a segitség elöre is köszi

P6150043.JPG
    
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Üdv. Megpróbálom, bár szerintem ettől függetlenül is lenni kellene valamennyi fénynek a képernyőn. Az a furcsa hogy antennával nincs hang egyátalán (és kép se) Ez osd-s típus: a kijelzőn kellene valaminek megjelennie a piros és zöld leden kívül?
(#) 2herceg válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Köszi hogy segitel az a hejzet van rajta 3 db led elsö standby 2 az hogy nyitva van a lámpa ajtaja 3 tulmelegedés jelzö mind jo távirányitorol halani hogy kapcsol a táp rellé el is indul de ahogy irta m nincsen semmi ées jel hiányába visza ál alap hejzetbe sajnos most délután már nem tudok vele foglalkozni . de a jo ötlet jol jön
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
OSD= On Screen Display, tehát a képernyőn vannak megjelenítve a kijelzések és nem külön LED-szegmenses kijelzőn.
(#) 2herceg válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
ennek sajnos nem ledes a kijelzöje egy lámpás tükrös ami egy szürke plexi lapra vetitené a fényt hátul látni a lámpát de tök kuka
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Én Fantasy-nak válaszoltam és sajnos Fantasy sem neked.
(#1057156) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (#1057143)
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
A készüléked típusát pontosítsd, mert ilyet nem talál a kereső.
(#) karaszbandi válasza 2herceg hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Elképzelhető, hogy az "izzó" élettartama járt le és szoftweresen tilt a készülék. Általában 2-4 ezer üzemórás körték vannak benne. A jobbakban van 10ezres. Ez pár év használat alatt megvan, és üzemórára megáll a dög. Izzócsere és nullázás kell neki.
(#) Papp Ferike válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Hali! Ez egy jó ötlet! Nekem már ez sokszor segített!
(#) kornel3050 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
szia Kadarist
kicseréltem az elkókat megnéztem a diódákat, kipróbáltam az izzós módszera a "tranzisztor c-lábára" az eltéritő tekercset is levettem és még mindig ugyan azt csinálja
esetleg tudnál még valamit tanácsolni
előre is köszönöm!
(#) mokuspar hozzászólása Szept 3, 2011 /
 
Sziasztok.Egy crt képernyős Elite készülékkel lenne kérdésem.Egy ideje bekapcsolás után zöldes színű lesz a képernyő,van hogy megszűnik pár percre,van hogy jól indul és utánna zöldül be egy ideig.Eladnám,csak elötte jó lenen valamit tenni vele.Nem vagyok profi,de valamennyit értek a szereléshez,szakmának tanultam de sosem csináltam,ezért kellene egy kis tanács.Előre is kösz
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Köszi, akkor jóra gondoltam. Egy kicsit mozdítottam a G2 potin, a mellékelt képen látszik, hogy mit produkál a készülék. Itt meg vagyok akadva, innen merre tovább?
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Nincs a képcsőpanelnek vezérlése. Általános tápfeszültség-ellenőrzést kellene végezni. A sortrafó kimenő tápfeszültségeit is meg kellene nézni, meg az egyéb színvégfok-feszültségeket is.
(#) kadarist válasza kornel3050 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Tekerd feljebb a sortrafón a G2 potit és úgy indíts. A táp-IC-t is kicserélted?
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
A sorkimenő néhány kimenő tápfeszét néztem, az elkókon mértem +143V, +12V, +7V, +13V-ot ami elvileg jó is. AV-re ha beadok neki videójelet nem reagál, csak a hangra. Tv módban meg aztán semmi nincs, antennáról se. Ha megnyomom az automatikus keresesést akkor villog a led, de nem talál állomást. Olyan mintha halott lenne a tuner, a kép kf, dekóder, vagy nem kapnak tápfeszt?
(#) mutyur válasza maestro hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Nézd meg a függőleges végfokozat ic-jének lábforrasztásait, esetleg az eltéritő tekercs forrasztásait. Előbbi elég sok hőt termel és a jelenlegi tipusok "mártott" forrasztásai eleve egy kritikus hibaforrást képviselnek. Az is elképzelhető, hogy a kh-s mozgatásoktól eldurran a függ végfok ic és ezért érdemesebb megelőzni a bajt. A tápellátását is érdemes körülnézni az ominózus egységnek, mert ellenálások kimelegedése is okozhatja.
(#) mutyur válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
A pufferkondiig amit említettél, van egy biztosíték , 4db dióda, esetleg zavarszürő tekercs és hálózati kapcsoló. Ja és a vezeték a konnektorig. Ezek átvizsgálása az elsődleges szempont. Bizti kiolvadásakor ritkán örül az ember, mert általában táp ic, táptranyó okozza és ritkán maga a bizti csak úgy kiolvad, tehát nem célszerű sem erősebbre sem 6-os csavarra cserélni. Vizsont ha neked a bizti ép, akkor az előbb leírtak jöhetnek számitásba.
(#) mutyur válasza leglacika hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Ha a képcső lekötött katódait testre nyomod egyenként(végtranyóról lekötve) akkor az adott alapszinnek kell pompázni minden ágyúnál, azaz vagy R vagy G vagy B. Ha itt nem kóser valami akkor a csővel van bibi. Egy regenerálóval meg kéne mérni az ágyúk százalékos értékét egymáshoz viszonyítva, mert nem egyformán öregszenek tipustól függően. Ezen segíthet utánállítás
(#) mutyur válasza fredee4444 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
A sasszi szám minden panelen rajta van többnyire pk 11ak vagy más..Ez alapján rajzot tudsz keriteni. Általában egy táphiba esetén az primer elkókat gondolkodás nélkül ki illik cserélni újra. A többit meg kimérni egyenként...
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
"Vagy nem kapnak tápfeszt?" Lehet! kattints a Get Manualra lent
(#) BarnaPili válasza Fantasy hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
Ha az emlékeim nem csalnak,ezt a hibát a TDA 2451es IC ( kép KF) okozza.Nézd meg ,kap-e tápfeszt,ha igen akkor csere.Ha esteleg nem lenne,szerintem tudok bontottat küldeni.
István
(#) Papp Ferike válasza fredee4444 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Hali! A sasszé TV4K , TV2K ? Ott kell lennie a panelon.
(#) leglacika válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Nos, befejeztem a játszadozást a Telefunken TV-vel.
A szerviz menüje szerint 32174 órát (!!!) üzemelt életében. Ennek fényében csoda, hogy még akármit is mutat...
Amit csináltam: G2 fesz. maximumon (700V), fűtőteljesítmény 20-30%-al megemelve, szervíz menüben R-G-B meghajtás maximumon, R-cutoff minimum közelében, Color balance minimum közelében, Scale-Brightness 4-5 fokozattal levéve.
Így viszonylag szép képe van. Nem tökéletes, de sokkal jobb, mint ahogy hozzám került. A színek élénkek, a fekete kellően sötét, a fehér is szép. A sötétebb részeken van egy kis színhiba, de csak bizonyos adóknál. Nem tudom ez miért van így, de már nem is érdekel...Így marad, csak nem tudom, mennyire lesz tartós...
Esetleg vevő lennék egy ilyen csőre, ha valaki összeakad egy jó állapotúval (110 fokos, 4/3-as, 72cm-es).
Mindenkinek köszönöm a segítséget !
Üdv.: Laci.
Következő: »»   532 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem