Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   242 / 489
(#) nurseboy válasza kly hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Bocs nem akkora áramot mértem hanem a toroid fajtája ilyen 100uH 5A. Mik a gate lehúzók? És még egy kérdés amit leirtam vevőoldalra : Shottcky + 1000µF elko+ 100nF sima és igy rá egy 12V izzó az így megfelelő?
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

A lehúzó ellenállás a földre a gate ről.
Igen jó így bár én grécet tettem nemcsak 1 diódát
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

A shottcky elé tekercsel párhuzamosan is kell rezgőkörkondi ,ezt is próbálgatni kell (ide nemkell nagyfesültségű)
(#) nurseboy hozzászólása Aug 28, 2011 /

Sziasztok!

Hello Kly!

Megvan a megoldás! Az egyik FET GND nem érintkezett rendesen a nyákkal. Mostmár nem melegszenek, és a vevőoldalon 29,7 V mértem. A táp 9V 1A egyébként.
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Aug 28, 2011 /

Szia

Ez már így OK , akkor most jöhet a DC-DC , 5V-on 2A kell tudnia a megfelelő működéshez.
(#) nurseboy válasza kly hozzászólására (») Aug 28, 2011 /

Oké szerintem meglesz mindjárt majd rámérek, de egy 12V 2W izzó elég szépen világít! Igaz szürőkondikat nem volt már türelmem ráforrasztani.
(#) nurseboy válasza nurseboy hozzászólására (») Aug 28, 2011 /

Szia Kly!

Előzetesen megtudom mérni valahogy 5v hány ampert tud?

Vagy csak ha összeraktam, a belsö részt?

Eddig 19,67V 0,32A tud.

Egyébként a képen a dióda sima vagy shottcky?

Beült..jpg

No!

Finomítottam ahogy mondtad. Emeltem a kondit az adón. Mostmár 31,8 V ad. Áramerősség 0,8 A. A teljesítmény alapján simán tudnia kell 5 V-on a 2A.-t
(#) H2opok hozzászólása Aug 28, 2011 /

Üdv
Egy kis segítség kellene. A mellékelt sematikus rajzon van 8db ellenállás hló.
spokepov

A ledek nyitófeszültsége 1.3-1.4V. milyen ellenállás lenne a legjobb ide? Ilyen ellenállás hálót csak 100ohm fölött találtam sajna.
Köszi
(#) Robi98 válasza kly hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Köszönöm a válaszokat!
(#) H2opok hozzászólása Aug 30, 2011 /

Ha esetleg kellene valakinek, -próbának- szivesen adok belőle. Spokepov nyák:
Link

És Minipov3 nyák:
Link
(#) gabi20 hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy a vicsys féle propeller clockban levő schottky dióda mire szolgál?
(#) Hp41C válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Szia!

Nem Schottky dióda, hanem zéner. A bufferen keletkező feszültséget korlátozza. Az egyenirányítóban inkább gyors diódát használj (Schottky, vagy Ultra fast), de legalább 50 .. 100V -osat.
(#) gabi20 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Szia én arra a diódára gondolok ami a primer tekercsel van sorbakötve a bázison.

Sziasztok
Megépítettem a bázist (kép), de a szekunder tekercsen 2 utas egyenirányítás és szűrés után csak olyan 3V feszültséget mérek. Nem tudom mit rontottam el, a primer és szekunder között csak olyan 4 mm a légrés.

bazis.png

(#) patexati válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Szia! A primér vagy a szekunder tekercs bekötését cseréld meg (csak egyiken) azt úgy is próbáld mérni de jobb lenne ha egy izzóval néznéd mikor világít erősebben.. A szekunderen egyenirányítva pufferelve (zener is legyen mert az elko elpukkan) mérj! A fetet hűtsd a bázisban!
(#) gabi20 válasza patexati hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Szia próbáltam felcserélni a vezetékeket de úgy se lett jobb. A szekunder tekercs után a kondenzátoron mértem a feszültséget és hűtőbordát is használok, de még izzóval megpróbálom... A vicsys féle propeller clockban viszont a primer tekercsel sorba van kötve egy schottky dióda. Érdekelne hogy ez mire szolgál, illetve hogy a frekvencia megfelelő - e (30kHz)?
(#) patexati válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

A Vicsys féle működik első rúgásra én is azzal kezdtem semmit nem kell állítgatni csak betartani a leírtakat.. A dióda a tekercs önindikciója miatt van bent a fetet hívatott védeni..

Na egy kicsit elszórakoztam a frekvenciával mostmár működik. 2A folyik keresztül a primer tekercsen ami miatt a drót erősen melegszik, megolvadt körülötte a szigetelőszalag, nem tudom ez normállis - e?
(#) Hp41C válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Szia!

Félre értettem - a rotoron levő zénerről és egyenirányítóról írtam.
A bázison állíthatsz kitöltést is, ha csökkented, akkor az átlag áramnak is csökkennie kell. A bemenő feszültséget is lehet csökkenteni, de csak addig, amig a motor fordulatszáma nem esik 1000 alá. Végső soron néhány ohm soros ellenállás is segíthet, de legalább 5W teljesítményű legyen.
A további beállításokat majd a működő rotorhoz kell igazítani.
(#) Robi98 hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok!
Csak azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehet képeket,videókat kirakni egy kijelzőre?
Köszönöm!
(#) sysy válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Bocs, csak megemlítem, hogy az nem Vicsys féle, hanem ő úgy khmmm.. találta a neten.
(#) vicsys válasza sysy hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Mint azt a cikk elején írtam is....
(#) kly válasza Robi98 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

szia

Errem már egyszer válaszoltam neked
(#) sysy válasza vicsys hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Nem is neked címeztem ezt.
Bár valóban írtad, de te indítottad ezt a topicot és hozzád kötik ezt a szerkentyűt.
Csak egy érzés bujkál bennem már évek óta és ennek akartam hangot adni.
(#) Robi98 válasza kly hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Szia
Bocsi, azt hidtem, hogy ez csak az egyszerű geometriai formáknál van így( háromszög,négyzet stb.)
(#) kly válasza Robi98 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Szia

Van egy másik lehetőség is a képek megjelenítésére de az annyira favágó módszer ,hogy inkább nem is említettem. Lényege az ,hogy letárolod minden szögpozícióban a megjeleníteni kívánt kép épp abban a pozícióban lévő értékét és ezeket az értékeket olvasod vissza forgás közben. Hátránya
a módszernek hogy sokkal több memóriába kerül viszont gyors mert nem kell számolgatni az MCU nak csak olvasni az eepromot.
(#) gabi20 hozzászólása Szept 6, 2011 /

Sziasztok elkészül a propeller clock de gondok vannak a motor alacsony fordulatszámával, így nagyon vibrál a kép és nehezen olvasható. A motor PC ventilátorból való 12V - os, már most is 16V - ot kap, többet már nem merek neki adni. Cseréljem ki a motort egy másikra vagy mit lehetne tenni?
(#) janocsi válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Szia!
Először egyensúlyozd ki a propellert úgy, hogy semmilyen súlypont miatti rezonálás forgás közben ne legyen.
Következő: »»   242 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem