Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Bocs nem akkora áramot mértem hanem a toroid fajtája ilyen 100uH 5A. Mik a gate lehúzók? És még egy kérdés amit leirtam vevőoldalra : Shottcky + 1000µF elko+ 100nF sima és igy rá egy 12V izzó az így megfelelő?
A lehúzó ellenállás a földre a gate ről.
Igen jó így bár én grécet tettem nemcsak 1 diódát
A shottcky elé tekercsel párhuzamosan is kell rezgőkörkondi ,ezt is próbálgatni kell (ide nemkell nagyfesültségű)
Sziasztok!
Hello Kly! Megvan a megoldás! Az egyik FET GND nem érintkezett rendesen a nyákkal. Mostmár nem melegszenek, és a vevőoldalon 29,7 V mértem. A táp 9V 1A egyébként.
Szia
Ez már így OK , akkor most jöhet a DC-DC , 5V-on 2A kell tudnia a megfelelő működéshez.
Oké szerintem meglesz mindjárt majd rámérek, de egy 12V 2W izzó elég szépen világít! Igaz szürőkondikat nem volt már türelmem ráforrasztani.
Szia Kly!
Előzetesen megtudom mérni valahogy 5v hány ampert tud? Vagy csak ha összeraktam, a belsö részt?
Eddig 19,67V 0,32A tud.
Egyébként a képen a dióda sima vagy shottcky?
No!
Finomítottam ahogy mondtad. Emeltem a kondit az adón. Mostmár 31,8 V ad. Áramerősség 0,8 A. A teljesítmény alapján simán tudnia kell 5 V-on a 2A.-t
Üdv
Egy kis segítség kellene. A mellékelt sematikus rajzon van 8db ellenállás hló. spokepov A ledek nyitófeszültsége 1.3-1.4V. milyen ellenállás lenne a legjobb ide? Ilyen ellenállás hálót csak 100ohm fölött találtam sajna. Köszi
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy a vicsys féle propeller clockban levő schottky dióda mire szolgál?
Szia!
Nem Schottky dióda, hanem zéner. A bufferen keletkező feszültséget korlátozza. Az egyenirányítóban inkább gyors diódát használj (Schottky, vagy Ultra fast), de legalább 50 .. 100V -osat.
Szia én arra a diódára gondolok ami a primer tekercsel van sorbakötve a bázison.
Sziasztok
Megépítettem a bázist (kép), de a szekunder tekercsen 2 utas egyenirányítás és szűrés után csak olyan 3V feszültséget mérek. Nem tudom mit rontottam el, a primer és szekunder között csak olyan 4 mm a légrés.
Szia! A primér vagy a szekunder tekercs bekötését cseréld meg (csak egyiken) azt úgy is próbáld mérni de jobb lenne ha egy izzóval néznéd mikor világít erősebben.. A szekunderen egyenirányítva pufferelve (zener is legyen mert az elko elpukkan) mérj! A fetet hűtsd a bázisban!
Szia próbáltam felcserélni a vezetékeket de úgy se lett jobb. A szekunder tekercs után a kondenzátoron mértem a feszültséget és hűtőbordát is használok, de még izzóval megpróbálom... A vicsys féle propeller clockban viszont a primer tekercsel sorba van kötve egy schottky dióda. Érdekelne hogy ez mire szolgál, illetve hogy a frekvencia megfelelő - e (30kHz)?
A Vicsys féle működik első rúgásra én is azzal kezdtem semmit nem kell állítgatni csak betartani a leírtakat.. A dióda a tekercs önindikciója miatt van bent a fetet hívatott védeni..
Na egy kicsit elszórakoztam a frekvenciával mostmár működik. 2A folyik keresztül a primer tekercsen ami miatt a drót erősen melegszik, megolvadt körülötte a szigetelőszalag, nem tudom ez normállis - e?
Szia!
Félre értettem - a rotoron levő zénerről és egyenirányítóról írtam. A bázison állíthatsz kitöltést is, ha csökkented, akkor az átlag áramnak is csökkennie kell. A bemenő feszültséget is lehet csökkenteni, de csak addig, amig a motor fordulatszáma nem esik 1000 alá. Végső soron néhány ohm soros ellenállás is segíthet, de legalább 5W teljesítményű legyen. A további beállításokat majd a működő rotorhoz kell igazítani.
Sziasztok!
Csak azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehet képeket,videókat kirakni egy kijelzőre? Köszönöm!
Bocs, csak megemlítem, hogy az nem Vicsys féle, hanem ő úgy khmmm.. találta a neten.
Nem is neked címeztem ezt.
Bár valóban írtad, de te indítottad ezt a topicot és hozzád kötik ezt a szerkentyűt. Csak egy érzés bujkál bennem már évek óta és ennek akartam hangot adni.
Szia
Bocsi, azt hidtem, hogy ez csak az egyszerű geometriai formáknál van így( háromszög,négyzet stb.)
Szia
Van egy másik lehetőség is a képek megjelenítésére de az annyira favágó módszer ,hogy inkább nem is említettem. Lényege az ,hogy letárolod minden szögpozícióban a megjeleníteni kívánt kép épp abban a pozícióban lévő értékét és ezeket az értékeket olvasod vissza forgás közben. Hátránya a módszernek hogy sokkal több memóriába kerül viszont gyors mert nem kell számolgatni az MCU nak csak olvasni az eepromot.
Sziasztok elkészül a propeller clock de gondok vannak a motor alacsony fordulatszámával, így nagyon vibrál a kép és nehezen olvasható. A motor PC ventilátorból való 12V - os, már most is 16V - ot kap, többet már nem merek neki adni. Cseréljem ki a motort egy másikra vagy mit lehetne tenni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |