Fórum témák
» Több friss téma |
Közben átalakítottam a KIT-et a gyári kapcsolás szerint.
Azt a ku...a... Brutál mekkorát szól. A hangszóróm nem is bírja a teljes kivezérlést. Mérésem alapján most 70W körül mozog a teljesítmény. Nagyobb hangszórókat kell vennem.
Tovább tesztelgettem....
Az miért van, hogy 24V felett elkezd clippelni? Amikor 30V felett jár a kimenő fesz akkor már nagyon hosszan egyenes a színusz teteje és alja
Túl van vezérelve.
Kicsit bővebben...?
Elvileg még bírnia kellene. Akkor hol a gyenge láncszem?
Őszintén ezt nem néztem. De 24V felett elég szépen "levágja" a jelet.
Ha jól van illesztve. (8 ohm talán, de lehet 16 ohm már nem emlékszem pontosan) És a bemeneti tápfesz még megfelelő mértékű, akkor a megadott kimeneti teljesítmény felett már nem tud teljesíteni. (Vagyis nem bír nagyobb áramot kiadni, hiába van meg a bemeneti jelszint a teljes kivezérléshez.) Tegyük fel hogy a bemeneten 1V peak-peak fesz. kell ahhoz hogy a kimeneten leadja a specifikált teljesítményt, ha FET-es a bemenet, de ha pl. differősítős, akkor egy adott áram szint kell és nem fesz. (Persze megfelelő táppal és illesztéssel.) Ha bármi nem stimmel, már torzított jelet fog kiadni, hiába van meg a bemeneti jelszint. És ez abban nyilvánul meg, hogy levágja egy bizonyos tartomány felett és alatt.
Most csak azért vagyok tanácstalan mert 8 ohm ellenállás huzal volt a kimeneten és 24V felett vágott.
Később "zenével" próbáltam és ugyan ez volt a helyzet. Ami közös, hogy ugyan az a laptop szolgáltatta a színusz jelet mint amin a zenét hallgatom. Kezdem azt hinni, hogy a laptopom hangkártyája egy nagy nulla. Pedig nem volt olcsó
Én már rég rájöttem erre, mert nekem is elég új notim van, de egy USB minőségi külső hangkari azért mást produkál. (De a helyedben a bemeneti tápot ellenőrizném. Szerintem meg van adva az adatlapban, hogy mekkora áramnál mekkora fesz. esik az IC-n. Azt vond ki a bemeneti tápból és ott a kulcs.)
Szia! Az R1 helyesen 1k és nem 100k, ami jól leosztotta a bemenő jeledet.
Hello! Gratula, ez nagyon jó lett
Profi munka. A feliratozást hogy oldottad meg ? Ilyen nagy egész rácsot is lehet venni? Korábban azt írtam, hogy én nem merném egy panelra tenni a tápot, erősítőt védelmet, mert ha megsül, az ic, megégeti a nyákot. Így komplett cucc esetén viszont nincs ilyen gond, mert nincs babrálva a kimenet, zárlat sem lehet. Így én is egybe terveztem volna.
Annyit szeretnék megkérdezni, hogy +-36v -os tápfesz esetén 8 ohm-al terhelve a TDA7294 híd mennyi teljesítményt ad le? Lehet a jovoheten erkezik meg a 6 db IC.
Ha a +/-36V nem esik semennyit, akkor leadja a 200W szinuszt.
Köszi.
Nyomtatott öntapadós papír (matrica) és öntapadós átlátszó fólia. A rácsot a Bricostore-ban vettem, 3500 Ft volt az 50×100 cm-es lap.
Kapcsi. üzemu tapja lessz
Az önmagában még nem garantálja a stabil tápfeszt.
Még a pwm tápok szekunderét is a kívánt tápfesz fölé kell méretezni, mivel terheléskor nem az amplitúdót kompenzálja, hanem a kitöltés növelésével igyekszik tartani a beállított feszültséget. Rezonáns tápokat alapból 10-15%-kal fölé kell méretezni mert kb ennyit esnek a névleges terhelésen.
Itt az aktív monitor dobozom nyákja, táp-végfok -védelem egyben.
Köszönöm, még egy olyan kérdés hogy ezt mivel tudom megnyitni?
Mivel LAY fájl, így a sprint layout nyáktervező programmal.
A 4.0 nem nyitja meg. (Elsőnek a 4.0-val próbáltam és azért kérdeztem.) De az 5.0 megnyitja.
Akkor gond egy szál se... egyébként 5.0 sprinttel csináltam.
Látom szenvedtek azzal hogy menyi lehet a tápfesz ingadozás..
Pedig pofon egyszerű a megoldás... Ne sajnáljátok berakni a tápnál a 2x 10.000 mikrós kondikat..ha netán több végfokot is hajt a táp mint 2, akkor még +2 kondi... Garantálom hogy full terhelésen is alig pár tizedet ingadozik...
Ez nem a puffer mennyiségen múlik. Rakhatsz rá bármennyit, minél gyengébb a táp annál többet esik. Kapcsolótápra egyébként sem rakunk 2x10.000 µF-ot, mert felesleges és a bekapcsolási áram is túl nagy lenne.
Jelenleg is épitek egy TDA-s erősitőt 3 csatornásat,különkérték hogy mijen tulajdonsággal rendelkezzen
Nos 3 végfokozat amiből áll,még sosem csináltam ilyet hogy legyen egy külön Woofer kimenet. Tanácstalan vagyok.. Mert már öszeraktam müködik,de hogyan kellene megoldani hogy a woofer kimeneten "CSAK" mély baszus hang jöjön ki? Erre valami filter rajz nincs valakinek?
ITT keresgélj.
Rezonáns táp lessz, akkor +-40v ra tervezzem? 6 ic-t akarok vele hajtani, kb 25A-t kell leadjon
A megoldás EZ. Mind a 2 csatorna mélyét a wooferre küldi.
Sziasztok!
Még mindig a clippelés okát keresem. +-38,5 VDC megy az erősítőre. A tápban oldalanként 14700 µF elkó van. Amikor méregettem akkor 24V kimenő fesz felett kezdett clippelni az erősítő. Táp oldalon ekkor 37 VDC körül van tehát kb, 1,5V a feszültség esés. Én úgy gondolom, hogy clippelés nékült legalább 35V kellene, hogy kimenjen. Kedves tapasztalt kollégák: mit kellene tennem?
Na akkor még kérnék egy kis segítséget, a nagyfrekis trafónál az első szám a menetszám, és a zárójelben lévőt hogy is értelmezzem? Ez olyan lapos rézvezeték, vagy sok 0,15-os rézdrót összesodorva?
Sok 0,15-ös. A skin hatás miatt így kell csinálni. Ezek a menetszámok csak légrés nélküli, Al= 4000-6000 közötti, N67, N87, 3C90, M2TN-C és hasonló anyagú ferritek esetén használhatóak. Nézd át Cimopata írásában a rezonáns tápot.
Bővebben: Link Ne itt tápozzunk mert még a végén kikapunk
Gondolom szimpla erősítőről van szó és nem hídról.
+/-37V ról nem fog 35V(eff) feszültséget leadni A 24V reális, bár nem írtad hogy hány Ohm-mal terhelted. (8 Ohm körül lehetett...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |