Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   794 / 1679
(#) Doncso hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok, a mostani őrületem úgy kezdődött, hogy elromlott a kocsiba a jó kis Pioneer fejegységem, ami nem kevés forintba került, na ezen bedurranva vettem 2000Ft-ért egy Blaupunkt rádiós magnót, mondom nem érdekel, zörögjön valami. A rádiót hamar meguntam, gondoltam kell valami mp3 vagy ilyesmi. Eszembe jutott, hogy van egy 7"-os lcd-m, amit még kb 3000Ft-ért vettem, na több se kellett, beapplikáltam a kocsiba, készítettem a kijelzőnek egy jó kis tokot, és összeházasítottam a magnóval, oly módon, hogy az audio proci elé kötöttem egy RCA-dugót, szóval ha bekapcsolom a magnót, akkor ez szól, majd a source gomb ismételt megnyomására a rádió szól. Az egész cucc távirányítós, tud videót, mp3-at, JPG-t, USB-t és SD karit is olvas, és van Video In bemenete is, szóval még lehet, hogy kap egy TV tunert is. A hangja nagyon jó, meg is lepődtem. Pár kép a műről.
(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Ötletes, olcsó, szuper, minden elismerésem.
(#) neocska válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Elég olcso megoldás, a kisLCD-re kocsiba
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Már csak egy tapipad kell az LCD-re
(#) Doncso hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Köszi urak, nekem is nagyon tetszik, de főleg a cseppemnek ,amikor bekapcsolom neki a mesét
(#) sooty válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Most lehet, hogy lemaradtam valamiről, de ebben van egy médialejátszó is (kiberhelt DVD lejátszó bele vagy ilyesmi) nem? Az audió magnók nem nagyon adnak videojelet magukból...
(#) Doncso válasza sooty hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Egy hordozható DVD lejátszó bél kijelzővel, összeházasítva a hang miatt egy rádiós magnóval.
(#) qcu válasza sooty hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Nem maradtál le, az nem sima LCD kijelző hanem 7"-os digitális fotókeret, ami a képeken túl tud mp3-at is, nekem is van ilyen, csak az avikat is játsza, kb 10EFt-ért dobálták őket pár éve.

Bocs, akkor hordozható DVD, nekem fotókeretem van ugyanilyen menüvel.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
"Lambda" szonda jelerősítő. "Asztalon" kifogástalanul működik, de akinek csináltam még nem szerelte be.

DSCF2594.JPG
    
(#) qcu válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Jól néz ki, és egyébként tényleg egész jó hangjuk van ezeknek a vackoknak.
(#) gaboca323f válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Ügyes munka, én nem tudtam ilyen szépen beépíteni anno, igaz helyem se volt túl sok. Nekem a video in-en egy a csomitartóban megbújó PC jele került.
(#) sooty válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Ügyes, először azt hittem, hogy egy mp4 lejátszót raktál bele, de abban nincs usb host, persze így már kicsit drágább...
(#) qcu válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Abban tudnátok segíteni hogy a vezérlőjének melyik lábára megy a video bemenet, milyen vezérlő van benne? Csak azért kérdem mert nekem pont külső videó jelre kellene, de nincs az enyémen bekötve.
(#) gaboca323f válasza qcu hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Ez egy hordozható dvd lejátszó volt anno, halott lézerrel, ház nélkül. Így adottak a bemenetek.
Szervizekben lehet érdeklődni ilyenek után amik már nem javíthatóak, mert drágább bele az új lézer meg a munkadíj, mint amennyiért veszel egyet használtan.
Van vele munka, nekem is volt meghosszabbítani a 26 szál vezetéket a kijelzőhöz.
(#) zoka válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Köszi! Való igaz, nem egy olcsó szórakozás, de mindenképpen én magam szerettem volna építeni valamit. Tulajdonképpen a LED+optika az, ami nagyon drága, a borda ingyen volt. Jelenleg még ez volt az a határ, amennyit hajlandó vagyok rákölteni. Azt is mérlegelni kell, hogy mekkora fogyasztása van, számomra ez a 12W is egy olyan maximum. Olyan nagyon olcsó gyári lámpákat ilyen fényerővel nem láttam még, mind 20 ezer felett van, az alatt pedig gyanúsan olcsó. A saját lámpámmal legalább garantált a fényáram, ebben 100%-ig biztos lehetek.
Ha a lámpád 1db 2,5 Ah-s cellával megy, az ugye 3,7V. Erről nem hiszem, hogy 1200lm-t lead. Ez nem kötekedés, csak kicsit furcsának találom.
(#) zoka válasza zoka hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Csak azt számolgattam, hogy elvileg 3,7V x 2,5Ah = 9,25Wh és ha 2 órát bírja maxon, akkor 9,25/2 az 4,62W teljesítmény. Ha a LED-re ennyi jutna, akkor 260lm/W hatékonysággal érne el 1200lm-t. De ez csak az én számolgatásom.
(#) Action2K válasza qcu hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Fotokeret, mégpedik Manta gyártmányú ami van nekem, ugyanezzel a menüvel. Bár gyártott hordozható DVD-t is a cég, lehet ugyanaz a szoft van benne.
Én csak snassz felkötöm a fejtámlára, azt hagy bambulják a skacok. Az a baj, ha ilyen szépen beépíteném, megszűnne a hordozhatósága.
(#) bankimajki válasza zoka hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Nem tudom mennyire hiteles a 100W-os izzóra írt 1000lumen, de azt simán produkálja. És eddig még mindenki csodálkozott, hogy mi a franc van a bicajomon. (Már lett volna sok vevő is, csak mikor meghallották az árát inkább letettek róla.) De ez itt OFF.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Lacikám, ennek már mindegy volt, nem volt háza, se olvasó feje, az egyetlen értelmes applikálást ebbe láttam. Illetve még az eredeti terv szerint egy kapu kamera képét lett volna hivatott megjeleníteni, de sikeresen vettem két rossz kamerát, így elmaradt az projekt.
(#) zoka válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
OFF: Ez 50cm-ről megfelel a nyári napfénynek, ennél közelebbről erősebb annál. Kár is ezen vitatkozni, abban egyet érthetünk, hogy nem éppen átlagos lámpánk van és este mindenki csak bámul, hogy "ez meg mi volt"
(#) Hp41C válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Szia!

Nagyon szép munka, a vékony vezetékek is sikerültek.

A beüzemelésnél viszont problémák léphetnek fel. A vékony vezetékek nagy feszültségesést okozhatnak a tápvonalakon, ráadásul a táp és föld lábak összekötése is igen hosszú és relatíve nagy impedancián történik meg, így előfordulhat, hogy a tokon belül összekötött lábakon keresztül kiegyenlítő áramok is folyhatnak, amiket az áramkörök nem szeretnek. A csatolásmentesítő kondenzátorok is nagyon messzire kerülnek. Egy nagyobb sebességű PIC kontroller adatlapjából:
Idézet:
„Placement on the printed circuit board: The decoupling capacitors should be placed as close to the pins as possible. It is recommended to place the capacitors on the same side of the board as the device. If space is constricted, the capacitor can be placed on another layer on the PCB using a via; however, ensure that the trace length from the pin to the capacitor is no greater than 0.25 inch (6 mm).”

További probláma a rendszer és a T1 oszcillátor kialakításánál léphet fel. A kontrollert és az oszcillátor külső elemeit összekötő vezetékek túl hosszúak, sok zavarjelet szedhetnek össze.

Egy "dedikáltabb" megoldás jobb lenne: Az alkalmazni kívánt típus lábkiosztását figyelembe véve a táp és föld lábakat a konverteren vastagabb vezetékkel össze kellene kötni, a csatolás mentesítő kondenzátorokat és a rendszer órajel generátor elemeit fel kellene tenni az adapterre. Az órajel generátor elemeit csak akkor beültetni, ha külső órajelről üzemel majd. Ha külső órajel kell majd, akkor az adapter lába felé menő vezetéket meg lehessen szakítani.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Viszont ez esetben beszerelhetsz tolatókamerát.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Nem rossz ötlet, a hátramenet kapcsolót valahogy ráapplikálni a lejátszóra, azaz, ha aktiv, akkor az AV-t kapcsolja, nem rossz ötlet. Még arra gondoltam, hogy bedobnék egy analóg TV tunert.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Minek, analóg adás más szinte nincs is.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Csak a tolatólámpára akasztasz egy relét
(#) Zoli_bácsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Nagyon jól sikerült ez az adapter! Szépen van forrasztva.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Szept 7, 2011 /
 
Sikerült bedobozolni a NIXIE órát. Én azt mondom, kész van. Itt is szeretném megköszönni Sooty segítségét a programmal kapcsolatban, és Köbzoli noszogatását a dobozolást illetően!

Üdv!
(#) Action2K válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Azannya! Szemből 10/10. Oldalról olyan befejezetlen érzetem van. Nagyon jó a színvilága. Ha a felirat kalligrafikus lenne, még illene is hozzá korban.
(#) Abukodonozo válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Egyenesen gyönyörű, komolyan mondom, jól esik nézni! Gratulálok!
(#) bbalazs_ válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Gratulalok! Ez a jo ertelemben vett kisipari minoseg!
Következő: »»   794 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem