Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Többféle TSOP létezik azonos tokozás és freki de a kiosztás lehet más!
Az átkötések miatt nem megy a LED, írtam puttyu2 nek hátha megvan neki még az a pár fotó. Ha elküldi felteszem az oldalra, ha nincs akkor holnapra valahogy előbányászom. Addig szerezz be másik kvarcot .....jobb a 30mhz es verzió....a régiekben sok a bug
OK! Úgy lesz Mester. Addig is az ERŐ legyen veled a költözésben és őszinte részvétem a pakoláshoz.
Szia!
Van egy kis gondom. Az átkötéseket megcsináltam, szépen ment a v9. Kicseréltem a kvarcot, felprogramoztam a v10-et és most induláskor látom egy picit az órát és utána csak villog, és reset. A v10-hez nagyobb áram kell?
Sziasztok!
Mikor először összeraktam a Wireless powert, 4*10nF Adó és 1*10 nF vevő nagyon szépen ment , a 2W izzó teljes fényében égett. Most alig ég adó u.az vevő a képen: Mi lehet a baj?
Nagyobb áram és pontosabban tartott 5V, jobb szűrés kell. Pcpu = k * U * U * f
Szia
Három lehetőséged van: 1. Próbáld meg növelni a LED driver IC áramkorlátozó ellenállását 1K ról kb 5K ra így sokkal kevesebb árammal beéri a rotor. Persze a fényerő kevesebb lesz így, de ki is tudod kísérletezni a megfelelő értéket amit még elbír a táp. 2. Tápot próbálod erősíteni. Ezt a rezgőkörkondik vagy a tekercsek variálásával tudod elérni. 3. Kvarc vissza és használod a v8 at (nem javaslom) Ha majd úgy érzed hogy elég stabil az órád akkor küld el az aktiváló kódot és visszaküldöm a válaszkódot. Amíg ezt nem teszed meg addig sok funkciót nem tudsz használni a menüben. Arra figyelni kell hogy ha újraprogramozod a PIC et újra is kell aktiválni ezért csak a végleges verziót érdemes aktiválni.
Szia! Nagyon stabil kell legyen a táp mert rendesen rángatja mikor elindul a kijelzés.. Én egy rugóérintkezős megoldással vittem az enyémre a +5 Voltot és feszt resetelt állandóan mikor "nőtt az óra" egy hét alatt jöttem rá,hogy a kis rugó akkora ellenállást képez ,hogy leesik rajt a feszültség jópár tized voltot.. Ohm papának mindig igaza van ezt be kellett látnom Tehát ha van a tápvezetéken valami gyenge akkor már nem fog menni.. A 20-as nem stabil nálam feszt resetelt az offset volt a baj (nálam kisebb körívben forog és hall szenzoros) és ez elég volt,hogy pár másodperc után reseteljen.. Az offsetet ellenőrizd ha fototranzisztort használsz könnyen megzavarja a külső fény..
Úgy néz ki, hogy most már van bőven elég áram. De a Propellerre érkező áram a csavarokon keresztül, több mint 7 V . Nem ez a baj és a zéner lehúzza a földre az áramot?
Szia
Hogy lehet 7 volt? Ott valami nem kerek a DC DC körül. Ha ráteszel egy műterhelést akkor is 7V? (PL 6V izzót)
Emeled az STP16CP05 IC-k 23 lábán az ellenállásokat 5K körülire.
Még nem tettem rá az 5K. De ha ráteszem a rotort akkor azon stabil 5V (4,95)-ot mérek. Most megpróbáltam ujraprogramozni a PIC-et és szépen felprogramozta, majd olvastattam és semmit nem talált rajta. ??
Ja és azóta van baj vele mióta kicseréltem a quarztot. Lehet, hogy az nem jó?
No. Tettem 10k ellenállásokat. Mostmár majdnem teljesen feljön az óra, és csak utána resetel. Csak kevés az az áram vagy az lm2676 nem jó?
Milyen sűrűn resetel? A konfigurációs biteken változtattál? Ne változtass semmit, az eredeti hex-et töltsd be.
Szűrés: - A megnövelt szűrőkapacitások miatt a PICKit2 már nem képes az 5V-os tápot (időben) felkapcsolni - külső tápról lehet járatni a programozás ideje alatt is. Ha a szűrés egy részét a tápnál helyezed el, a másik részét a rotor kártyán, a PICKit2 magában is képes táplálni a tápról leszedett rotort a programozás alatt. Az STP meghajtóknál a táp és a föld lábakhoz közel kellhet 1µF és 10µF tantál is a biztos működéshez. A példányomon mindegyik STP16C596 kapott 1µF és 10µF tantált. Programvédelem: - A programvédelem ellenőrzi a program és az adatterület kiolvasásvédelmét is, ha nincs engedélyezve olyan kódrészletet hajt végre, ami biztosan WatchDog resethez vezet. Feloldása a kulcs megadásával lehetséges.
Nem változtattam semmit se. A resetelés kb 3 mp-ént
Watchdog reset - 512kHz / 4 / 512 / 2 / 256 ~ 0.4883 Hz, azaz 2.048 sec, engedélyezve.
Brown-out reset - 4.2V szinttel engedélyezve.
szia
Nem tudja aktiválni ilyen rövid idő alatt. De a védelemtől nem restelhet hacsak nem turkált bele a kódba, de ezt nem hinném. Egyértelműen kevés az áram az a baja. A táp részt kell behangolni jobban. Esetleg mégnagyobb puffer kondi kellhet.
Vagy lehet még zárlat valahol a rotoron és beterhel. Nem melegszik semmi? Áramot kéne mérni valahogy.
nekem egy 9V 800mA dugasztápról simán megy. Esetleg emeld a tápfeszt 15 16 voltra próbából.
Nemhalt meg valamelyik egyenirányító dióda? Elég kicsinek látszanak!
Nem látom a vevőoldali rezgőkörkondit.
Csak arra gondoltam, hogy nem a hex -ben levő konfigurációs beállítást programozta be véletlenül...
Az időket is azért írtam, hogy ki lehessen zárni a watchdog resetet... Nagyon sokat szórakoztam én is, mire sikerült a véletlen resetelést megoldani. A Patexati által említett hozzávezetés módosítása (rugó kiiktatása). A tápon mérve a leadott feszültséget felemeltük 5.1V -ra, így a rotor panelén már 5.00V jelenik meg terhelten. Rengeteg szűrőkondenzátor 1µF + 10µF az STP -khez, a dsPIC -nél 22uF, 1uF, 10nF 1nF párhuzamosan. (Mind a négy oldalán levő táp lábak közé kellene a gyári ajánlás szerint, de lemaradt a paneltervről, így csak 2 oldalon van beültetve). A táp kimenetén több 100µF - már nem is emlékszem pontosan - szétszedni nem szeretném... Az IrSerial infra elhagyható - az infra led -je állandóan be van kapcsolva, fölöslegesen fogyaszt. Sajnos így nem működik, kimaradt egy uart - IrDa átalakító (MCP2120)...
Értem. Igen jó sokat lehet szívni a táppal
PIC32MX ben már benne van az IR modul.(lábkompatibilis ,persze kicsit át kell írni azért), olcsóbb is kicsit de nincs benne eeprom
Resetelhet még ha nem stabil a fordulatszám (kiegyensúlyozatlanság) bár akkor nem azonos időközönként, nincs több ötletem
Meg kezdődne előlről a táppal való szívás a 3.3V miatt, a többi már beépített alkatrész sem biztos, hogy menne 3.3V -ról.. Ennyit nem ér meg...
Én rotoron csináltam 5V ból 3.3 at csak a PIC nek. Működik
Sziasztok!
Már korábban írtam, a topicban, hogy nem jó a távirányításom az órámhoz, és Hp41C kolléga küldött egy összetartozó forráskódot, vagyis távirányítóhoz és a rotorhoz is. Ezeket be is égettem, de a távírányitó gombjaira továbbra sem reagál a rotor. Megpróbáltam kibogarászni a forráskódokból, hogy mi a hiba, ezért egy fordítóval *.hex-ből*.asm csináltam, és nézegettem, de nekem az assembly kód elég kínai... Hardveresen az adatátvitel működik, tehát valamiféle szoftveres hibára tippelnék. A távirányító címével van esetleg a gond? Azt hogyan tudom megnézni? Felteszem a forráskódokat is, amiket használok. Mellékletek Hp41C kérésére törölve. Action2K
Szia!
Azt hiszen megvan a baj: A távirányítóban levő 16F628(A) -ba a 16F84 -hez való kód van beprogramozva...
Ebben a hozzászólásban található forráshoz készíts egy Projectet az MpLab -ban 16F628 ill. 16F628A kontrollerhez. Fordítsd le Release módban abszolut kódra.
Szia!
Ha a leírtak alapján lefordítom a kódot, akkor a rotor kódjában lévő távirányító címmel mi lesz? Vagy ez a címes dolog hogy működik, hogy mikor ismeri fel a távirányítót a rotor, és ez a forráskódjában hol jelenik meg? Nagyon nem vágom ezt szinkronizációs dolgot... Bocs a forráskódokért, nem tudtam hogy baj, ha felteszem. Köszi, Boti
Ahogy láttam, a rotorban ki van kapcsolva a készülékcím figyelés.
Hello!
A Kly féle órán a Táp lesz a bajom. A 100 Ohm-os ellenállás nagyon forró? Tegyek be többet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |