Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   245 / 489
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Többféle TSOP létezik azonos tokozás és freki de a kiosztás lehet más!
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Az átkötések miatt nem megy a LED, írtam puttyu2 nek hátha megvan neki még az a pár fotó. Ha elküldi felteszem az oldalra, ha nincs akkor holnapra valahogy előbányászom. Addig szerezz be másik kvarcot .....jobb a 30mhz es verzió....a régiekben sok a bug
(#) nurseboy válasza kly hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

OK! Úgy lesz Mester. Addig is az ERŐ legyen veled a költözésben és őszinte részvétem a pakoláshoz.
(#) nurseboy hozzászólása Szept 12, 2011 /

Szia!

Van egy kis gondom. Az átkötéseket megcsináltam, szépen ment a v9. Kicseréltem a kvarcot, felprogramoztam a v10-et és most induláskor látom egy picit az órát és utána csak villog, és reset. A v10-hez nagyobb áram kell?
(#) nurseboy hozzászólása Szept 12, 2011 /

Sziasztok!

Mikor először összeraktam a Wireless powert, 4*10nF Adó és 1*10 nF vevő nagyon szépen ment , a 2W izzó teljes fényében égett. Most alig ég adó u.az vevő a képen:

Mi lehet a baj?
(#) Hp41C válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Nagyobb áram és pontosabban tartott 5V, jobb szűrés kell. Pcpu = k * U * U * f
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 13, 2011 / 1

Szia

Három lehetőséged van:
1.
Próbáld meg növelni a LED driver IC áramkorlátozó ellenállását
1K ról kb 5K ra így sokkal kevesebb árammal beéri a rotor. Persze a fényerő kevesebb lesz így, de ki is tudod kísérletezni a megfelelő értéket amit még elbír a táp.
2.
Tápot próbálod erősíteni. Ezt a rezgőkörkondik vagy a tekercsek variálásával tudod elérni.
3.
Kvarc vissza és használod a v8 at (nem javaslom)

Ha majd úgy érzed hogy elég stabil az órád akkor küld el az aktiváló kódot és visszaküldöm a válaszkódot. Amíg ezt nem teszed meg addig sok funkciót nem tudsz használni a menüben. Arra figyelni kell hogy ha újraprogramozod a PIC et újra is kell aktiválni ezért csak a végleges verziót érdemes aktiválni.
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia! Nagyon stabil kell legyen a táp mert rendesen rángatja mikor elindul a kijelzés.. Én egy rugóérintkezős megoldással vittem az enyémre a +5 Voltot és feszt resetelt állandóan mikor "nőtt az óra" egy hét alatt jöttem rá,hogy a kis rugó akkora ellenállást képez ,hogy leesik rajt a feszültség jópár tized voltot.. Ohm papának mindig igaza van ezt be kellett látnom Tehát ha van a tápvezetéken valami gyenge akkor már nem fog menni.. A 20-as nem stabil nálam feszt resetelt az offset volt a baj (nálam kisebb körívben forog és hall szenzoros) és ez elég volt,hogy pár másodperc után reseteljen.. Az offsetet ellenőrizd ha fototranzisztort használsz könnyen megzavarja a külső fény..
(#) nurseboy hozzászólása Szept 13, 2011 /

Úgy néz ki, hogy most már van bőven elég áram. De a Propellerre érkező áram a csavarokon keresztül, több mint 7 V . Nem ez a baj és a zéner lehúzza a földre az áramot?
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia

Hogy lehet 7 volt? Ott valami nem kerek a DC DC körül. Ha ráteszel egy műterhelést akkor is 7V? (PL 6V izzót)

Emeled az STP16CP05 IC-k 23 lábán az ellenállásokat 5K körülire.
(#) nurseboy válasza kly hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Még nem tettem rá az 5K. De ha ráteszem a rotort akkor azon stabil 5V (4,95)-ot mérek. Most megpróbáltam ujraprogramozni a PIC-et és szépen felprogramozta, majd olvastattam és semmit nem talált rajta. ??

Ja és azóta van baj vele mióta kicseréltem a quarztot. Lehet, hogy az nem jó?
(#) nurseboy hozzászólása Szept 13, 2011 /

No. Tettem 10k ellenállásokat. Mostmár majdnem teljesen feljön az óra, és csak utána resetel. Csak kevés az az áram vagy az lm2676 nem jó?

Milyen sűrűn resetel? A konfigurációs biteken változtattál? Ne változtass semmit, az eredeti hex-et töltsd be.

Szűrés: - A megnövelt szűrőkapacitások miatt a PICKit2 már nem képes az 5V-os tápot (időben) felkapcsolni - külső tápról lehet járatni a programozás ideje alatt is. Ha a szűrés egy részét a tápnál helyezed el, a másik részét a rotor kártyán, a PICKit2 magában is képes táplálni a tápról leszedett rotort a programozás alatt. Az STP meghajtóknál a táp és a föld lábakhoz közel kellhet 1µF és 10µF tantál is a biztos működéshez. A példányomon mindegyik STP16C596 kapott 1µF és 10µF tantált.

Programvédelem: - A programvédelem ellenőrzi a program és az adatterület kiolvasásvédelmét is, ha nincs engedélyezve olyan kódrészletet hajt végre, ami biztosan WatchDog resethez vezet. Feloldása a kulcs megadásával lehetséges.
(#) nurseboy válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Nem változtattam semmit se. A resetelés kb 3 mp-ént

Watchdog reset - 512kHz / 4 / 512 / 2 / 256 ~ 0.4883 Hz, azaz 2.048 sec, engedélyezve.
Brown-out reset - 4.2V szinttel engedélyezve.
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

szia

Nem tudja aktiválni ilyen rövid idő alatt. De a védelemtől nem restelhet hacsak nem turkált bele a kódba, de ezt nem hinném. Egyértelműen kevés az áram az a baja. A táp részt kell behangolni jobban. Esetleg mégnagyobb puffer kondi kellhet.
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Vagy lehet még zárlat valahol a rotoron és beterhel. Nem melegszik semmi? Áramot kéne mérni valahogy.
nekem egy 9V 800mA dugasztápról simán megy.
Esetleg emeld a tápfeszt 15 16 voltra próbából.

Nemhalt meg valamelyik egyenirányító dióda? Elég kicsinek látszanak!
Nem látom a vevőoldali rezgőkörkondit.
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Csak arra gondoltam, hogy nem a hex -ben levő konfigurációs beállítást programozta be véletlenül...
Az időket is azért írtam, hogy ki lehessen zárni a watchdog resetet... Nagyon sokat szórakoztam én is, mire sikerült a véletlen resetelést megoldani. A Patexati által említett hozzávezetés módosítása (rugó kiiktatása). A tápon mérve a leadott feszültséget felemeltük 5.1V -ra, így a rotor panelén már 5.00V jelenik meg terhelten. Rengeteg szűrőkondenzátor 1µF + 10µF az STP -khez, a dsPIC -nél 22uF, 1uF, 10nF 1nF párhuzamosan. (Mind a négy oldalán levő táp lábak közé kellene a gyári ajánlás szerint, de lemaradt a paneltervről, így csak 2 oldalon van beültetve). A táp kimenetén több 100µF - már nem is emlékszem pontosan - szétszedni nem szeretném... Az IrSerial infra elhagyható - az infra led -je állandóan be van kapcsolva, fölöslegesen fogyaszt. Sajnos így nem működik, kimaradt egy uart - IrDa átalakító (MCP2120)...

Értem. Igen jó sokat lehet szívni a táppal
PIC32MX ben már benne van az IR modul.(lábkompatibilis ,persze kicsit át kell írni azért), olcsóbb is kicsit de nincs benne eeprom
(#) kly hozzászólása Szept 13, 2011 /

Resetelhet még ha nem stabil a fordulatszám (kiegyensúlyozatlanság) bár akkor nem azonos időközönként, nincs több ötletem
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Meg kezdődne előlről a táppal való szívás a 3.3V miatt, a többi már beépített alkatrész sem biztos, hogy menne 3.3V -ról.. Ennyit nem ér meg...

Én rotoron csináltam 5V ból 3.3 at csak a PIC nek. Működik
(#) szepazelet hozzászólása Szept 15, 2011 /

Sziasztok!

Már korábban írtam, a topicban, hogy nem jó a távirányításom az órámhoz, és Hp41C kolléga küldött egy összetartozó forráskódot, vagyis távirányítóhoz és a rotorhoz is. Ezeket be is égettem, de a távírányitó gombjaira továbbra sem reagál a rotor.

Megpróbáltam kibogarászni a forráskódokból, hogy mi a hiba, ezért egy fordítóval *.hex-ből*.asm csináltam, és nézegettem, de nekem az assembly kód elég kínai...

Hardveresen az adatátvitel működik, tehát valamiféle szoftveres hibára tippelnék. A távirányító címével van esetleg a gond? Azt hogyan tudom megnézni?

Felteszem a forráskódokat is, amiket használok.

Mellékletek Hp41C kérésére törölve. Action2K
(#) Hp41C válasza szepazelet hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Szia!

Azt hiszen megvan a baj: A távirányítóban levő 16F628(A) -ba a 16F84 -hez való kód van beprogramozva...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Ebben a hozzászólásban található forráshoz készíts egy Projectet az MpLab -ban 16F628 ill. 16F628A kontrollerhez. Fordítsd le Release módban abszolut kódra.
(#) szepazelet válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Szia!

Ha a leírtak alapján lefordítom a kódot, akkor a rotor kódjában lévő távirányító címmel mi lesz?
Vagy ez a címes dolog hogy működik, hogy mikor ismeri fel a távirányítót a rotor, és ez a forráskódjában hol jelenik meg? Nagyon nem vágom ezt szinkronizációs dolgot...
Bocs a forráskódokért, nem tudtam hogy baj, ha felteszem.

Köszi,
Boti
(#) Hp41C válasza szepazelet hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Ahogy láttam, a rotorban ki van kapcsolva a készülékcím figyelés.
(#) nurseboy hozzászólása Szept 16, 2011 /

Hello!

A Kly féle órán a Táp lesz a bajom. A 100 Ohm-os ellenállás nagyon forró? Tegyek be többet?
Következő: »»   245 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem