Fórum témák
» Több friss téma |
Na és ez működhet?
Gondolom te egy Railgunt láttál a TV-ben, Amit linkeltél az működik de megépítése házilag nagyon nehéz mert nagyon pontosan kell rákapcsolni az energiát a kondikra. Szerintem nem neked való témák ezek, se a nagyfeszültség se a Coilgun.
![]()
Akkor fogj neki, és építsd meg, máris nem kell foglalkozni azzal, mint mondanak mások.
Én is nekiállok megint a coilgun építésnek.
![]()
![]() ![]() ![]()
A triak eleve nem jó, mert kétirányú. A berezgést pedig meg kell akadályozni, mert hazavágja az elkókat a visszatöltés. A kapcsolgatást csakis tirisztorral lehet normálisan megoldani, nagyon meredek felfutású impulzussal (ha nem elég meredek, nem nyit ki időben teljesen a tirisztor, és megsül). Esetleg ultra alacsony Rds-ű fetek használhatóak, párhuzamosan kötve, kiegyenlítőellenállásokkal, csak ebben az esetben kell valami más védelem is az elkókhoz, mert a fet védődiódája visszatöltheti. Tehát a tirisztor a legjobb választás.
Késsz!!!
![]() ![]() ![]() Már csak a kondibankot kell összehoznom!!!
Innen
a legnagyobb fajta kondiból nekem mennyi kellene 10 KJ-hoz?
Miért nem számolod ki?
35V 0,01F-ból kéne 1632 darab. 1,46 millió forint, szólj ha megvetted.
Én a lomexben láttam 100000µF/100V-s csavarosat, és kb 100-150J kísérletezéshez ideális.
Ja, és ha nem vigyázol, akár képes az ujjadat szétrobbantani. Szerinted 10 kJ mire képes? Hmm...?
És a 100-150 J-s mennyibe került?
Mi lenne ha vennéd a fáradságot, és beírnád a címsorba, hogy www.lomex.hu? Oldalt a termékeknél kikeresed kondenzátorok/furatszerelt/Elko/Alu-elko, és máris válogathatsz kedvedre.
Amúgy 33000µF/100V-s láttam 4800Ft-t. De a helyi mély telepen is találhatsz, tized ennyi FT-t
próbáltam den nem találtam!!!
és: ![]()
Miből lehet nagykapacitású kondikat kiguberálni?
pl tápegységek, hifi.erősítők, és ezekhez hasonló helyeken.
Figyu a coilgunom kis teljesitményű lesz ezért szeretném folyamatos árammal ellátni és nem kondikkal és szerintetetek vissza fogja húzni a lövedéket?Ezt épitem
Nem, ha nagyon gyorsan ki-be kacsolod a tekercset.
Helló! Ne haragudj, de ilyen stílussal és hozzáállással nem, hogy a 27-et de még a 17-et se nézzük ki belőled. Szinte az összes kérdésedre választ kaptál volna ha (még csak nem is végig) de legalább beleolvasol a topikba. Nem nagy dolog, egy óra alatt végig lehet olvasni. Jobb mint folyamatosan kérdezgetni azt ami már így is kétszer le van írva. Arról nem is beszélve, hogy jobban megtanulod.
Na és ha nem kapcsolom gyorsan ki?
Mellesleg kössz a választ mert már egyre ritkábbak!!!
Akkor csak berántja, a kondik meg spórolják a tekercs kikapcsolását.
Ne haragudj de nem tudnád megmondani hogy KB.hány µF kell ha egy pici 3 cm hosszú szeget szeretnék kilőnni 500 km/h-val?...vagy hány J!!!
Jártál általánosba? A hatásfok alacsony, én 10 %-ra saccolnám.
???...azt gondoltam hogy kevés de hogy ennyire?...az lehetetlen!!!
Vagy mégis?
Általában 5%, ha minden jól van méretezve.
Soha nem foglalkoztam a coilgunnal (és az elektronikát is autodidakta módon tanultam )de az ilyen kérdések még az én szememet is csípik ! "pici 3 cm hosszú szeget szeretnék kilőnni 500 km/h-val?...vagy hány J!!!"
"Akkor mit is kössek a coilgunomhoz?"
Így nem tudom pontosan megmondani, mert µF/J az feszültség függő. Szóval fordított arányosan van.
Tehát minél nagyobb a fesz, annál kisebb kondi kapacitás kell, és ugyan ez fordítva is igaz. Pl, 1kJ-hoz 400V-on kb, 14µF kell, de 15kV-nál, alig 14-15µF kell, 50V-ál 1.5 F (1500000uF). A másik hogy, nem rendelkezem "isteni" hatalommal, így nem tudom megparancsolni egy "x" kapacitású, és "y"feszültségű kondibanknak, hogy lőjön ki egy lövedéket pl. légsebességgel(1280km/h). 500km/h-hoz jó sok J kell. De mit akarsz meglőni, átlőni? Laborginit, Drag start, vagy deszkát akarsz átlőni? Vannak még ilyen frappáns kérdéseid?
Egyenlőre ennyi!!!...na mindegy majd amilyen gyorsra sikerül olyan lesz. És kösz a válaszokat!!!
![]()
Nincs mit.
kész életem első coilgunja extrém erős egy 2 CM-s gombostűt ,,köp ki,, kondival látom el egyenárammal csak attól félek hogy a nagyobb modellnél fel fognak robbanni a kondik a zárlattól!!!
NEM? |
Bejelentkezés
Hirdetés |