Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv!
Részben megoldódott a probléma pár kondi cseréjével de nagy a gyanúm a képcső is ki van már fáradva. Még egy probléma viszont adódott. Nagyfrekvenciás éles hang jön néha elő a TV-ből. Ez mi lehet? A sorkimenő? Orvosság? Nem tudom honnan jön a hang mert mikor rákezd elég fülsüketítő és zavaróan magas frekvenciás.
Üdv! szeretnék egy kis segítséget kérni. szereztem be egy Fisher ftm-136 tipusú színes tv-t alkatrésznek kaptam de szeretném rendbehozni a gazdája azt mondta hoy azért ment tönkre mert az uj lakás ahová költöztek vizes, párás. nos a baj a következő a tápegységnél üzemel egy bu208 tipusu tranzisztor ez volt kimenve kicseréltem szépen be is kapcsolt gond nélkül kihúztam hogy teszek rá antennát is de már vissza nem kapcsolt a tranzisztor pedig zárlatos átnéztem de még nem találtam semmit most ugyan ezt ismét eljátszotta mivel ismét megpróbáltam uj tranyóval de érdekes most mintha nemlenne a tranyó zárlatos mégse kapcsol be a 400 v os nagy elektrolit kondi pedig feltöltve marad valaki segítsen hogy milehet a gond mert szerintem a trafó amit meghajt az jó.
ja egy valami van a képcső foglalat panelon van egy kerámiakondi ami elvan repedve de ez szerintem kevés ahhoz hogy kinyomja. ötlet?
Szia, nézzd meg a kollektorba lévő kondit 5n-12nF ha az kapacitásszegény, akkor ezt csinálja. ViDi tv-nél cseréltem egyből a sortranyóval. Egyszer volt olyan,hogy mértem a kondit, jó volt, de feszültség alatt áthúzott. 2 hetembe került mire rájöttem....
Szia!
A primer oldaliakat cseréld ki.Amit bekarikáztam sárgával.A nagy elkót ne,az jó. István
Leválasztanám a sorvégfokot. Megterhelném a tápot egy 60W-os izzóval. Így egyértelmű lesz a hiba forrása. Sorvégtranyó ki, a kollektor és a test közé az izzó. Ha régebbi a készülék menni fog a táp izzós terheléssel is . Amennyiben újabb típus akkor lehet hogy csak egy pillanatra indul,aztán letilt.
Az eltérítő enné a védőellenállását. Szerintem túl van hajtva a készülék,vagy gagyi a sorvégtranyó.
Nem látom a jelölésed
Ezeket szedtem ki, gondolom ott a borda ölelésében jó lehetőség van a kiszáradásra. Köszi a segítséged ! (ps. a kedves többiek meg nehogy agyvérzést kapjanak, magamra venném )
A három selyemcukor alakú nem elkó,azokat ne bántsd.A hengeres az igen,az csereérett.
Üdv a mestereknek érdeklödöm,hogy javitottam egy hyundai 2107-es tv-ét függ eltérités hibával..A kérdésem az lenne a sorkimenő oldalán lehet neki egy kicsi élességet adni? a kép szinek ok! de a feliratot tesznek be fehér betükkel azt a nehez olvasni. Elöreis köszönöm válaszukat!
Üdv! régebbi típus szerintem a 90es évek elején készült. a sorvégfokban és a tápban is bu208 van de a sorvégfoknál meg jó a tranyó szerintem ha nemlenne jó valami a sor végfoknál akkor az is kimenne meg nemkapcsolt volna be mert első bekapcsoláskor ment vagy 5 percet mire kihúztam és nem produkált hibajelenséget max a nagyfesz sercegett kicsit. én valami egyszerűbb hibára gondolok de azért lehet ezt is kipróbálom amit ajánlottál
ez is érdekes mert tényleg van a kollektornál egy kondi azon keresztül megy a testre és azt hiszem az emitter vagy a bázis megy a trafóra(nem a sorvégtrafó) ezt meg a képcsőnél a repedt kondit lefogom mérni és hátha mert ha akkora nagy zárlat lenne valahol akkor nem ment volna tökéletes volt a kép és a hang csak ugye nem kapcsolt vissza hanem kinyomta a biztosítékot meg a tranyót
Igen, a fókusz-potméter a sorkimenőtrafón van elhelyezve és a felső lesz az.
Köszi megprobálom hátha..
Na ennyi volt kész Világ bajnok éles minden....Köszi!
Csak azt az egyet kell cserélnem?
Két napja ez miatt gurult itt el a gyógyszer
Sziasztok,
Van egy optocsatolókkal teletűzdelt tápom, ami nem megy. Elszállt a FET, azt cseréltem, de így se indul. Állandóan nem rakosgathatom vissza a tvbe, így jó lenne az optocsatolókat "kiiktatni". mi a megfelelő módszer rá? Rövidre zárni a táp felőli oldalát?
Szia!
Milyen táp ez? Valami bontott tévéből való amit egy másikhoz akarsz illeszteni?
Nem gurult el agyógyszer, csak nem tudod megkülömböztetni a primert a szekundertől.
neeeem. egy grundig táp. És visszaraknám az eredeti helyére. Csak a vizsgálat idejére akarnám biztosítani a működést.
Mi a készülék típusa? CUC...? Egy ilyen optós tápot a saját helyén, beépítve kellene próbálni és nem kiszerelve, megcsonkítva.
CUC1837A
A helyén próbálgatással az a baj, hogy a táp alapjai nem mennek jelenleg. Amíg legalább az nincs meg, addig nem egyszerűbb a hiba behatárolása a kapcsolódó részek nélkül? A panelok így is benne vannak, csak a képcső meg az rgb paenl nincs rajta.
A FET gate ellenállása jó? A TDA16876 is lehet rossz, sőt még az is lehet, hogy a FET-ig sem jut el a hálózati feszültség. Van egy TNY253-al megépített segédtáp is. Az működik? Rajz:kattints a Get Manualra lent, ami a "processing" helyén jelenik meg.
Köszönöm a tippet, a TDAt és a FETet már cseréltem. Most nem csapja ki a biztosítékot, de nem fut. Rajzom van, az alapján nyomozok, köszönöm, de a segédtáp ötlet jó, meg az ellenállást is megnézem akkor ma este.
Sziasztok!
A tv-m a mai nap elkezdett elég érdekes hangokat hallatni magából. Készenléti állapotban olyan hangot ad ki magából mint egy erősítő aminek kontakt hibás a potija. Bekapcsolva nincsen semmi gond, de már rég óta néha néha halk pukkanó hangokat produkál, bekapcsoláskor meg egy hangosat pukkan, készenléti állapotba helyezve pedig ismét jön a kontakt hibás poti hang. Mi lehet vajon a baja? Hol keressem a hibát?
Hali! Lehet pont az indulásnál , vagy a leálláskor kap egy pofont , bár az utóbbira még tippelni sem tippelnék. Ha egy képet láthatnék a belsejéről ,az sokat segítene. Én sokakkal szemben vizuális típus vagyok a hiba memorizálásakor. Ha jól emlékszem ez egy TDA 6xxx-es táppal készült készülék. Elég régi fajta. Ez még szerintem sokszorozós + a digi sasszé elődjét hordozza magában. Bal oldalt a digi és kf rész, jobb oldalt a nagyfesz és táp???
Üdv! ismét tv-vel kapcsolatban írok most egy beijing 8303 típusú tv-ről van szó kínai gyártmány. úgy hozták ide hogy nincs kép nézzem már meg ki is derült hogy a secam dekóder volt elkötve elég rendesen azt a rajz ill leírás szerint kiiktattam és mindent visszakötöttem eredeti helyzetébe de a kék szín sehogy nem jön elő variáltam a többi szín jelével de akkor sem. de ha a kék jelét rákötöm a képcsőpanelon pl a piros helyére akkor előjön a szín szóval a jelet megkapja sőt a kék katódján is megvan a 149 volt de szín mégsem pedig a kék fokozatnál is fűt a képcső és a meghajtó tranzisztor is jónak látszik. valami jelhiba lenne, vagy esetleg a katód szakadt? volt még egy videoton is hasonló hibával de azt sikerült javítani
Képcsöves lesz az!
ha a kék katódot lenyomod testre akkor mit látsz?
megnézem bíztam benne hogy nem képcső de minden jónak látszik
megnéztem semmi változás ugyan úgy csak piros és zöld szín van akkor lehet neked lesz igazad és kuka
A C802-őt kicseréltem.
Most elindul a tévé, 2 perc után el-el eltűnik a kép. Lehet hogy nem jó értékű kondit raktam bele? |
Bejelentkezés
Hirdetés |