Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   536 / 1271
(#) nagy_david1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Üdv!

Részben megoldódott a probléma pár kondi cseréjével de nagy a gyanúm a képcső is ki van már fáradva. Még egy probléma viszont adódott. Nagyfrekvenciás éles hang jön néha elő a TV-ből. Ez mi lehet? A sorkimenő? Orvosság? Nem tudom honnan jön a hang mert mikor rákezd elég fülsüketítő és zavaróan magas frekvenciás.
(#) Puklee hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Üdv! szeretnék egy kis segítséget kérni. szereztem be egy Fisher ftm-136 tipusú színes tv-t alkatrésznek kaptam de szeretném rendbehozni a gazdája azt mondta hoy azért ment tönkre mert az uj lakás ahová költöztek vizes, párás. nos a baj a következő a tápegységnél üzemel egy bu208 tipusu tranzisztor ez volt kimenve kicseréltem szépen be is kapcsolt gond nélkül kihúztam hogy teszek rá antennát is de már vissza nem kapcsolt a tranzisztor pedig zárlatos átnéztem de még nem találtam semmit most ugyan ezt ismét eljátszotta mivel ismét megpróbáltam uj tranyóval de érdekes most mintha nemlenne a tranyó zárlatos mégse kapcsol be a 400 v os nagy elektrolit kondi pedig feltöltve marad valaki segítsen hogy milehet a gond mert szerintem a trafó amit meghajt az jó.
ja egy valami van a képcső foglalat panelon van egy kerámiakondi ami elvan repedve de ez szerintem kevés ahhoz hogy kinyomja. ötlet?
(#) Kowax válasza Puklee hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Szia, nézzd meg a kollektorba lévő kondit 5n-12nF ha az kapacitásszegény, akkor ezt csinálja. ViDi tv-nél cseréltem egyből a sortranyóval. Egyszer volt olyan,hogy mértem a kondit, jó volt, de feszültség alatt áthúzott. 2 hetembe került mire rájöttem....
(#) BarnaPili válasza logoutz hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Szia!
A primer oldaliakat cseréld ki.Amit bekarikáztam sárgával.A nagy elkót ne,az jó.
István
(#) Papp Ferike válasza Puklee hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Leválasztanám a sorvégfokot. Megterhelném a tápot egy 60W-os izzóval. Így egyértelmű lesz a hiba forrása. Sorvégtranyó ki, a kollektor és a test közé az izzó. Ha régebbi a készülék menni fog a táp izzós terheléssel is . Amennyiben újabb típus akkor lehet hogy csak egy pillanatra indul,aztán letilt.
(#) Papp Ferike válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Az eltérítő enné a védőellenállását. Szerintem túl van hajtva a készülék,vagy gagyi a sorvégtranyó.
(#) logoutz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Nem látom a jelölésed

Ezeket szedtem ki, gondolom ott a borda ölelésében jó lehetőség van a kiszáradásra.

Köszi a segítséged !

(ps. a kedves többiek meg nehogy agyvérzést kapjanak, magamra venném )

prim.JPG
    
(#) BarnaPili válasza logoutz hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
A három selyemcukor alakú nem elkó,azokat ne bántsd.A hengeres az igen,az csereérett.
(#) sztankovics bruno hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Üdv a mestereknek érdeklödöm,hogy javitottam egy hyundai 2107-es tv-ét függ eltérités hibával..A kérdésem az lenne a sorkimenő oldalán lehet neki egy kicsi élességet adni? a kép szinek ok! de a feliratot tesznek be fehér betükkel azt a nehez olvasni. Elöreis köszönöm válaszukat!
(#) Puklee válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Üdv! régebbi típus szerintem a 90es évek elején készült. a sorvégfokban és a tápban is bu208 van de a sorvégfoknál meg jó a tranyó szerintem ha nemlenne jó valami a sor végfoknál akkor az is kimenne meg nemkapcsolt volna be mert első bekapcsoláskor ment vagy 5 percet mire kihúztam és nem produkált hibajelenséget max a nagyfesz sercegett kicsit. én valami egyszerűbb hibára gondolok de azért lehet ezt is kipróbálom amit ajánlottál
(#) Puklee válasza Kowax hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
ez is érdekes mert tényleg van a kollektornál egy kondi azon keresztül megy a testre és azt hiszem az emitter vagy a bázis megy a trafóra(nem a sorvégtrafó) ezt meg a képcsőnél a repedt kondit lefogom mérni és hátha mert ha akkora nagy zárlat lenne valahol akkor nem ment volna tökéletes volt a kép és a hang csak ugye nem kapcsolt vissza hanem kinyomta a biztosítékot meg a tranyót
(#) kadarist válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Igen, a fókusz-potméter a sorkimenőtrafón van elhelyezve és a felső lesz az.
(#) sztankovics bruno válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Köszi megprobálom hátha..
(#) sztankovics bruno válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Na ennyi volt kész Világ bajnok éles minden....Köszi!
(#) logoutz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Csak azt az egyet kell cserélnem?
Két napja ez miatt gurult itt el a gyógyszer
(#) samu81 hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Sziasztok,

Van egy optocsatolókkal teletűzdelt tápom, ami nem megy. Elszállt a FET, azt cseréltem, de így se indul. Állandóan nem rakosgathatom vissza a tvbe, így jó lenne az optocsatolókat "kiiktatni".

mi a megfelelő módszer rá? Rövidre zárni a táp felőli oldalát?
(#) kadarist válasza samu81 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Szia!
Milyen táp ez? Valami bontott tévéből való amit egy másikhoz akarsz illeszteni?
(#) karaszbandi válasza logoutz hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Nem gurult el agyógyszer, csak nem tudod megkülömböztetni a primert a szekundertől.
(#) samu81 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
neeeem. egy grundig táp. És visszaraknám az eredeti helyére. Csak a vizsgálat idejére akarnám biztosítani a működést.
(#) kadarist válasza samu81 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Mi a készülék típusa? CUC...? Egy ilyen optós tápot a saját helyén, beépítve kellene próbálni és nem kiszerelve, megcsonkítva.
(#) samu81 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
CUC1837A
A helyén próbálgatással az a baj, hogy a táp alapjai nem mennek jelenleg. Amíg legalább az nincs meg, addig nem egyszerűbb a hiba behatárolása a kapcsolódó részek nélkül? A panelok így is benne vannak, csak a képcső meg az rgb paenl nincs rajta.
(#) kadarist válasza samu81 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
A FET gate ellenállása jó? A TDA16876 is lehet rossz, sőt még az is lehet, hogy a FET-ig sem jut el a hálózati feszültség. Van egy TNY253-al megépített segédtáp is. Az működik? Rajz:kattints a Get Manualra lent, ami a "processing" helyén jelenik meg.
(#) samu81 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Köszönöm a tippet, a TDAt és a FETet már cseréltem. Most nem csapja ki a biztosítékot, de nem fut. Rajzom van, az alapján nyomozok, köszönöm, de a segédtáp ötlet jó, meg az ellenállást is megnézem akkor ma este.
(#) Vacok hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Sziasztok!
A tv-m a mai nap elkezdett elég érdekes hangokat hallatni magából. Készenléti állapotban olyan hangot ad ki magából mint egy erősítő aminek kontakt hibás a potija. Bekapcsolva nincsen semmi gond, de már rég óta néha néha halk pukkanó hangokat produkál, bekapcsoláskor meg egy hangosat pukkan, készenléti állapotba helyezve pedig ismét jön a kontakt hibás poti hang.
Mi lehet vajon a baja? Hol keressem a hibát?
(#) Papp Ferike válasza Puklee hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Hali! Lehet pont az indulásnál , vagy a leálláskor kap egy pofont , bár az utóbbira még tippelni sem tippelnék. Ha egy képet láthatnék a belsejéről ,az sokat segítene. Én sokakkal szemben vizuális típus vagyok a hiba memorizálásakor. Ha jól emlékszem ez egy TDA 6xxx-es táppal készült készülék. Elég régi fajta. Ez még szerintem sokszorozós + a digi sasszé elődjét hordozza magában. Bal oldalt a digi és kf rész, jobb oldalt a nagyfesz és táp???
(#) Puklee hozzászólása Szept 14, 2011 /
 
Üdv! ismét tv-vel kapcsolatban írok most egy beijing 8303 típusú tv-ről van szó kínai gyártmány. úgy hozták ide hogy nincs kép nézzem már meg ki is derült hogy a secam dekóder volt elkötve elég rendesen azt a rajz ill leírás szerint kiiktattam és mindent visszakötöttem eredeti helyzetébe de a kék szín sehogy nem jön elő variáltam a többi szín jelével de akkor sem. de ha a kék jelét rákötöm a képcsőpanelon pl a piros helyére akkor előjön a szín szóval a jelet megkapja sőt a kék katódján is megvan a 149 volt de szín mégsem pedig a kék fokozatnál is fűt a képcső és a meghajtó tranzisztor is jónak látszik. valami jelhiba lenne, vagy esetleg a katód szakadt? volt még egy videoton is hasonló hibával de azt sikerült javítani
(#) karaszbandi válasza Puklee hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
Képcsöves lesz az!
ha a kék katódot lenyomod testre akkor mit látsz?
(#) Puklee válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
megnézem bíztam benne hogy nem képcső de minden jónak látszik
(#) Puklee válasza Puklee hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
megnéztem semmi változás ugyan úgy csak piros és zöld szín van akkor lehet neked lesz igazad és kuka
(#) logoutz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
A C802-őt kicseréltem.
Most elindul a tévé, 2 perc után el-el eltűnik a kép.

Lehet hogy nem jó értékű kondit raktam bele?

kapcsi2.JPG
    
Következő: »»   536 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem