Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   94 / 244
(#) bajtaig válasza skylynes97 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Ha kétutas rendszerben gondolkodsz, akkor ezt.

cx2310hu.pdf

(#) voodoo válasza zoka hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Nem tudom, én inkább hajlok a kevesebb, de nagyobb hangszóró-hangfal összeállításban. Régen rájöttem, hogy hiába használok sok kicsi hangszórót -hangosításra- sajnos az a baj, hogy kissebb hangerőn bizony nem jön az a tipikus "dörgés" amit vár az ember, főleg a csajok egy buliba -mert ugyebár most itt arról van szó, hogy nem himmnuszt fogunk hallgatni. Egy nagyobb membránfelület jóval kissebb hangerőn is már rengeti a gatyót: rajtad-rajtam-mindenkin.
(#) skylynes97 válasza voodoo hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Ez tetszik ahogy leírtad és igazad is van voodoo
(#) hangszoros válasza bajtaig hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Primitiv, de kösd fel a gattyát ha le akarod modellezni.
A Dynacord pl, valamilyen Vave modelljábban nem általlott 4 db 24V/70W-os pilácsot kötni a subbládájában. Így könnyű 1000Wattosnak adni a hangfalat. Ügyes!!!
Erre varjál gombot!
(#) hangszoros válasza voodoo hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Mindig tanul az ember
Én úgy tudtam a hang érzékelése a fülhallás útján történik.
Ez a gatyán ( bugyin ) keresztüli "dörgés" újfajta felfedezés a Cernbe ?
Biztos valami külföldre szakadt magyar génius megfejtette.
(#) ptesza válasza hangszoros hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Kezdem érteni mit szertnek benne a jányok...
(#) hangszoros válasza hangszoros hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Nem mondtam igazat, mert nemcsak fülhallással történik. A testünkkel is érzékeljük a hangot.
Ha Nobeldijra aspiráns magyar génius megkapja, léggyszi értesíts!
(#) vass1024 hozzászólása Szept 1, 2011 /

Hello!
Tudnátok ajánlani jobb minőségű hangfal márkákat. Nem rég vettem alsó-közép kategóriás top ládákat de nagyon kiábrándultam. Azt tudom hogy az RCF nagyon jó. De mondjuk FS Audio, Wharfedale, Behringer, Phonic. Ezek milyenek összeszerelést és hangminőséget nézve? 2 top ládát meg 1 mélyládát szeretnék.
Köszi a válaszokat
(#) zoka válasza voodoo hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

A helyzet az, hogy nekem szub tartományban 30 cm-es membrán átmérő az ideális (ha jól csinálom, a nagyobb membrán sem megy le érdemben mélyebbre). A 30cm alá nem mennék, viszont inkább 2db 30cm-es hangszórót alkalmaznék, mint 1db 38-ast. Ami a többi hangszórót illeti, max. 20cm körüli legyen.
4db 30 centis egy 20-30m2 szobában, 2x400W-ról tudni fogja a dolgát
(#) bajtaig válasza vass1024 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Melyik árkategória jöhet szóba?
(#) Bassmester válasza vass1024 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Középkategóriában a Proel dobozok nagyon jók (kedvenc), a Wharf.-ok közt is találni jókat, de meg kell őket hallgatni. Ha találsz valahol Samson topokat, azok is jól szólnak. Aztán érdemes még a DJ börzét is böngészgetni, hátha találsz jó állapotú Reflex, Best Off vagy Storm dobozokat jó áron.
(#) vass1024 válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Most először subot akarok venni még hozzá újat. Szeretem az új dolgokat, mindenből általában újat veszek nem bízok a használt cuccokba. Van egy T.Amp E800-as végfokom, elvileg 8 ohmon 800w rmst tud (de nem biztos) ehez kellene egy nem túl drága mély.
(#) sound.man válasza vass1024 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Akkor viszont mélyen a pénztárcádba kell majd nyúlnod ha jót akarsz.. Használtan vannak RCF, Beyma nyomók olyan árba, amiből újonnan csak valami gyenge kínai jönne ki. Szerintem gondold azért még át.
(#) vass1024 válasza sound.man hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Az a felállás hogy van 1 T.amp E800am ami 8ohm/240w rmst, hídban 8ohm/800w rmst tud és 2 Voice kraft 300/600 top ládám, ezt kellene fejleszteni. Majd idővel Voice kraftokat leakarom cserélni valami jobb minőségre, mert annyira nem meggyőzőek. De először valami subot akarok kiegészítésnek mert így karcsú. Először úgy gondoltam hogy a T.ampal hídban hajtom a mélyet, tophoz meg veszek valami másikat. De lehet fordítva is hogy a mélyhez veszek végfokot. Tudnátok valamit ajánlani? Általában meghívásra megyek, kisebb termekbe.
(#) hangszoros válasza vass1024 hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Azon nem gondolkoztál, hogy a Voice Kraftoz tunningoltasd ?
(#) vass1024 válasza hangszoros hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Még garis
(#) sound.man válasza vass1024 hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

T-ampot szerintem hagy meg mélyre hídba és nézz valami végfokot topra. RH Sound sp850 az jó topra mert elég erős közép magasa van, az a t-amp meg inkább mélyre jó az én meglátásom szerint
(#) dj_zsooltika hozzászólása Szept 6, 2011 /

Üdv!
Van 2db hangfalam hangosításra használom őket(Mélyládák). Az elejét teli rácsal le akarom húzni viszont nem tudom milyen kellene rá ami nem fogja meg a hangot se annyira viszont erős nem rugják be stb.. Várom az ötleteket! Illetve hogy hogy hívják pontosan ezt a rács fajtát és hogy hol lehet beszerzni. Előre is kösz!
(#) Action2K válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Szia! Ha nagy a hangláda akkor a sperno rácsot javasolom. Van belőle 5*5 centis horganyzott is. Viszont lakatos ismerős ajánlott, mert a merevsége miatt megfelelően kellene az éleit behajlítani úgy, hogy egy rácsszál rajtamarad a behajlított végeken. Majd ennél fogva fellehet csavarozni. Vagy laposvasból kap egy keretet, s akkor nem kell hajlítgatni, csak a pálcákat a vashoz hegesztgetni.
(#) Bassmester hozzászólása Szept 8, 2011 /

Van valakinek ILYEN keverője?
Arra vagyok nagyon kiváncsi, hogy hány bites és hány kHz-es az USB interfésze, (pl: 44,1 kHz/16 bit, vagy 96 kHz/24 bit) , mennyi a legkisebb latency-je ASIO-val Win XP-n, alkalmas e direkt monitorozásra felvétel közben... ezt nem írják sehol.
(#) sound.man hozzászólása Szept 12, 2011 /

Valakinek valami tapasztalata a dynacord F17-el? Az igaz, hogy csak a rendszervégfokkal szól nagyot?
(#) voodoo válasza zoka hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Teljesen egyet értek odáig, hogy:
"A helyzet az, hogy nekem szub tartományban 30 cm-es membrán átmérő az ideális (ha jól csinálom, a nagyobb membrán sem megy le érdemben mélyebbre)."
Oké. De szerintem 2db 30 centis hangszóró ugyan abból a típusból drágább lesz, ráadásul a terhelhetősége csak akkor lesz kb azonos a 38 cm-esével ha sorba kötöd, de akkor meg eredő impedanciád túl nagy lesz és halkabban fog megszólalni. Ráadásul még több helyet is foglal.
(#) skero válasza voodoo hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

A teljesítménybeli terhelhetősége sorban és párhuzamosan kötve is a duplája lesz csak más impedancián. Attól ha valaki sorba köt két egyforma hangszórót ami 8 Ohm -os és ez duplázódik 16 Ohm -ra és egy 8 Ohm -os erősítővel hallgatja ,az nem fog halkabban szólni mint ha csak egy szólna (de jóval terhelhetőbb lesz) ,mivel ami áramot az impedanciájuknál fogva korlátoznak egymásnak a hangszórók azt visszanyerjük abból ,hogy a két hangszóró 3dB hangnyomás növekedéssel járna azonos teljesítményen. Itt ugye a teljesítmény megoszlik és nem vesz fel annyi áramot mint amit az erősítő biztonsággal szállítani tud ,de ezt kompenzálja az ,hogy kettő hangszóró van. Így még akkor sem lesz halkabb 2 darab sorba kötve ha ezáltal duplázódik az impedanciája. Ha viszont sikerül olyan erősítőt használni ami a megduplázott impedanciára van méretezve ,akkor még jobb lehet a helyzet. Egy 8 Ohm 95dB -es hangszóró lényegesen halkabb mint két darab 4 Ohm -os 95 dB -es sorbakotve (feltételezett hasonló frekvenciamenetűek a 4 és 8 Ohm -osak esetében) ugyanazon az erősítőn ugyanakkora kivezérlésnél.
(#) kiss.ferenc hozzászólása Szept 12, 2011 /

Sziasztok!
Egy tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. A multhéten a nyilt egy új "csehó" ( Clubb+kávézó) a szomszéd faluban. Ellátogattam oda. Hétvégente diszkót is tartanak. Jól szétnéztem, hogy milyen cuccokat használnak a kis falusi diszkóban. Első ránézésre elég gyatrának tünt amig nem szólt a zene mivel, a első ránézésre home-made 2 utas ládákban( 4 darab volt belőle) 15 colos Dibeisi b1541 mélyközép hangszórók voltak, a magasakat nem ismertem fel. Szóval amikor elkezdett beindulni a zene nagyon meglepődtem, mert váratlanul jó hangzás volt a teremben. Azért lepődtem meg, mert régebben, kb. 2éve én is szerettem volna ilyen hangszórókkal hangfalakat épiteni, de mindenki csak roszat mondott róla és letettem a dibeisiről. Persze nem volt hifi hangminőség, de voltam olyan diszkóban is ahol csak rcf, és más nagy cégek termékeit használták még sem volt jelentősen szebb hanghatás, max hangosabb. Szóval igy utólag átgondolva mi a véleményetek arról, hogy lehet-e vagy inkább érdemes-e ilyen hangszórókat használni hangositasra?( persze nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni, mondjuk olyan nagyobb házibulira gondoltam) Mi a véleményetek?
(#) strobi válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Nekem haverom mesélt sokat Behringer keverőkről. Ismertetőjele, h elég hamar beszarnak a potijai, elég nagy az áthallás, zajszint, és ha ezekre ekkora figyelmet fordítanak amit leírtam, szerintem a többi paramétere se sokkal jobb.
(#) Bassmester válasza strobi hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Hali!
Ebből a szempontból ismerem őket, javítottam már néhányat a régebbi szériából. Főleg a tolópotik tudnak problémásak lenni és az effekt panel alatti tüskesor.
Zajprobléma leginkább az adapteres Xenix-eknél van.
Annál amit linkeltem, az USB interfész lett volna érdekes, de megtaláltam nagynehezen az erre vonatkozó információt, miszerint 16 bit/ 48 kHz-es, tehát elavult.
Emiatt nem érdemes megvenni.
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

A Behringer regebbi cuccok olcso bovlik jo dragan adva .Allitolag van ujabb szeriaju cucc aminel jobb minosegu alkatreszeket hasznalnak.De ?
48KHz/16 bit eppen eleg lenne csak az a kerdes hogy milyen a minosege az egesz digitalizalo resznek.

Nekem van Alesis USB ..48 Khz /16bit .nagyon jominosegu ..de van rajta Digitalis kimenet is 44.1KHz/16bit.
Persze utanna megjelent az USB2 -vel es Firewire -s ami 96KHz/16bit -et is tud.

Aztan van 44.1KHz/24bit Digitech Loopmachine-m ami mindent ver ami eddig volt/van nekem hangkartyaba .

Az egesz az AD/DA minosegetol fugg amit nem nagyon lehet kitalkalni az adatlapbol .Cask miutan megveszed es kiprobalod lathato hogy milyen.
Al leghfontosabb adat az IMD -re vonatkozo lenne ,mindenfele "soft" mero /ertekelo programmal nem nagyon jutottam arra hogy mi a jobb.
Vegul kiprobalasnal maradhattam..

Hiaba van mas cuccom ami 96KHz/24bit-en dolgozik ..az IMD nagyobb es zavaros hangkepet produkal..

A Fractal Audio Axe-FX Ultra-nal lattam eloszor megadva milyen sebessegu proceszor van benne ,mas cuccnal nem dicsekednek ilyesmivel.
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Az anyagfelhasználás miatt nem lehet rájuk azt mondani hogy bóvli, bennük van minden amitől igen jók is lehetnének, csak sok a (javítható) konstrukciós hiba bennük. A csatlakozó tüskesorok a leggyengébb pontok és a tápegység egy kissé igénytelen némelyikben, egyébként semmivel sem volnának rosszabbak mint más gyártók termékei az adott kategóriában.
A képen egy SL 2442 FX-PRO belseje látható. Profi furatgalvános panelek, minőségi alkatrészek (zömmel smd), Alps és Vishay potik, tehát ezekkel talán sosem lesz gond, viszont az a néhány elkövetett szarvashiba és a laza belső csatlakozósorok nagyon lehúzzák az összképet. Az újabb Xenix-ek sajnos még gyengébb kivitelűek, olcsóbb alkatrészekkel szerelve.

2442 fx.jpg

(#) voodoo válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Dibeisi?
Egyik jó haveromnak van belőle 2 db 15"-ja. Hát valami érzéketlen egy hulladék. -már bocs a kifejezésért-
De tényleg. Saját maga a haverom, mint tulaj azt mondja rá, hogy tényleg gáz az egész már bánja, hogy megvette. Piti mágnes, 88dB, pumpálod bele a kakaót és csak melegszik. Összehasonlítottuk az enyémmel, ugyan nekem csak 1db 15"-os nem tudom milyen márkájú valami noname, de jó érzékenységű 1000éves hangszóróm van és ha mesélem nem hinnétek, de megkajálja mind a 2 hangszóróját. Tényleg. Megdöbbentő!
Mellesleg én használtan vettem fillérekért.
(#) kiss.ferenc válasza voodoo hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Ezekkel tiztában vagyok, hogy érzéketlen, meg ilyesmi. Én csak annyit mondtam hogy annyira nem rossz mint amennyire annak idelyén lehordták amikor én akartam venni. Tényleg egy sz@r, de van olyan mint a SAL és társai. És a sal 3szor drágább mint egy dibeisi. És sok függ a doboztól is. Lehet hogy neked 1 darab regi azért szol jobban mint két dibeisi, mert a haverodnak rosszak a ládái is, nem csak a hangszóró.
Következő: »»   94 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem