Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Sokat segítene, ha megosztanád a készülék típusát, mert lehet, hogy a hangszedő felfogatása nem szabványos (2 csavar rögzíti a hangszedőt) és akkor nem lehetséges más hangszedő beszerelése. Ha a hangszedő csere nem lehetséges érdemesebb egy régebbi megbízható HI-FI lemezjátszót beszerezni legalább MM (mozgó mágneses) hangszedővel és hozzá társítani egy jó minőségü RIAA korrektort és a hangkártya bemenetét használni. Sokat segítene, ha megosztanál néhány fotót a készülékről és főként a hangszedőről. Üdv!
Szia!
Köszönöm. Lefotóztam több irányból a hangszedőt. A lejátszó egyébként egy Koenig HAV-TT30USB típusú készülék. Én is egy Hifi lejátszónak és átalakítónak örültem volna jobban, de szülinapomra nem akartak használt cuccot venni, meg ajándék lónak... Gép hátulról Hangszedő egyik oldalról Hangszedő szemből Hangszedő másik oldalról Hangszedő felülről Hangszedő alulról Egy csavar tartja.
Üdv!
Ebben a lemezjátszóban nem szabványos a hangszedő felfogatás, a hangszedő Sanyo gyármányu piezo (tehát rossz minőséü lemezgyilkos) maga a lemezjátszó "felejtős". A sasszi ugyanaz mint a többi noname lemezjátszóban (elta, wattson, stb) ezekből már 4-et is javítottam, ismerem ezt a szériát, a tányér müanyag, a motor gyenge, karcsapágyazás nulla. A hálótrafó ezekben a készülékekben nagyon hajlamos a túlmelegedésre a kis mérete miatt, tűzveszélyes. Ha lehet szabadulj meg tőle minnél hamarabb és cseréld le valami olcsó nem leharcolt HI-Fi készülékre (pl.:Tesla NC 440, Nad 5120, én Taya DP-510-et használok jelenleg). Érdemes még az Akai és Dual készülékekkel is megpróbálkozni, de figyelni kell, ezek közül milyen típusu mert nem mindegy. Üdv!
Szia!
Nekem is volt egy ilyen sejtésem, de jobb, - már, ha ez lehet jobb, - tudni, hogy egy szakinak is ez a véleménye. Még abban segítenél, hogy ezt mennyiért lehetne elpasszolni? 10ért szerinted esélyes? Annyiért már a vaterán is láttam jónak tűnő lemezjátszót... Köszönöm.
Üdv!
Sajnos szerintem ennyiért nem tudod eladni, aki ismeri ezt a szériát az nem vesz ilyet, aki meg nem az újonnan veszi meg, vavaterán egy hasonló sasszival rendelkező készüléket árulnak 1000-ért és senkinek nem kell. Talán próbálkozzál meg itt is ha nem megy vaterán: Bővebben: Link Üdv!
Sziasztok!
Unitra Daniel G 1100-fs lemezjátszó karja hibás,kicsit szorul,igy nem tudja követni a lemezbarázdákat,egy helyben áll.Gondolom a sok állás miatt beállt a csapágyazás. lehet ezt olajozni és milyen olajjal? Köszönöm a segitséget!!
Üdv!
A kar az érintőgombokkal vezérelhető, kézzel nem lehet mozgatni, a kar általában 3 dolog miatt szokott megszorulni: 1. a kar csapágyazása megadta magát(bekoszosodott, elkopott), 2. a karnál lévő földelő vezetékbe beakadt a kar, 3. a karra szerelt végálláskapcsoló felfekszik a mechanikán, mivel eldeformálódott. Érdemes még a kar közelében elhelyezett csavarok (kívül is és belül is) állapotát is ellenőrizni, lehet, hogy valamelyik elállítódott, és maga a kar csapágy felfekszik valahol. Azt, hogy a kar csapágyat lehet-e olajozni azt nem tudom (ez típus függő). Segítség képpen mellékelek egy fotót (sajnos csak mobillal tudtam fotózni). Üdv!
Unitra Daniel G 1100-fs-hez szeretnék megint segitséget kérni.Mellékelem a képet.Ez valami ellensúly?Hogy kell beállitani?Köszi!!
Üdv!
Az az antiscating ellensúlya, egyszerüen csak tologatni kell a csövön a tárcsát, a súlyban lévő gumi megfogja, nekem a második vonalhoz kellett állítani, de ez több mindentől függ (hangszedő típusa, tű típusa, tűnyomóerő, száraz vagy nedves lejátszás). Üdv!
Most már talán összeáll a gép,klassz szerkentyü a korához képest.A kart befújtam kontakt spray-vel elég jó lett.
Nagyon köszönöm a segitségedet! Üdv
Sziasztok!
Rs85-ös hangszedővel rendelkező akai apq-310-es lemezjátszómmal az a gond, hogy a szerintem 15 kHz körüli hangok torzítanak, ahogyan az alábbi mintákban hallhatók. A tűnyomás 2 g-ra van állítva, az antiskating pedig 1-re. Ez a torzítás hangszedő hibája, vagy a tűé? Az első lemez nem a legjobb, de szerintem azon is azért nem szólnak rendesen a magasak, amiért a másikon. A fájlokat nem tudtam ide feltölteni, mert az egyik nagyobb 2 mb-nél. http://www.velegi.uw.hu/sample.wav http://www.velegi.uw.hu/sample2.wav Előre is köszönöm!
Sajnos nem tudom meghallgatni a Linkeket.
Bocs, rosszul írtam be az oldal címét.
Tehát: http://velegi.uw.hu/sample.wav és http://velegi.uw.hu/sample2.wav
Az antiskatingot ugyanannyira kell beállitani,mint a tünyomást.De,nem hiszem,hogy ez lenne a gond.
Elég jól szól a gép,meghallgattam a fájlokat.Vájtfülü vagyok-). Invesztálj be egy új tüt,lehet,hogy jobb lesz.Sok függ a lemez állapotától is.
Köszönöm a választ. Nem gondolnám, hogy lemez gond lenne, mert a közel 2000 db-os gyűjteményemben sok lemezzel így szól. Hangszedőhiba nem okozhat ilyen torzítást?
A másik kérdésem az lenne, hogy közel 3500 Ft-ért tudnék tűt venni a készülékben. Érdemes inkább ehhez a hangszedőhöz tűt venni, vagy már ennyiért jobb minőségű pickupot is be lehet szerezni?
Sziasztok mondanatok velemenyt az omni...ic dd 3250 es lemezlejatszokrol?Stanton ll 500 as tuk vannak rajtuk. menyit erhetnek ezek?
Hallás alapján tűkopásra gyanakodnék.
Nincs mérőlemezed? Azzal egyértelműen kiderülne a hiba oka. Nekem egy MC hangszedő szólt nagyon hasonlóan. Mellékelem a képet. Eszembe nem jutott volna, hogy egy gyémánt tű el tud kopni. Aztán az döbbentett meg, hogy a gyémánt tűk 500 lemez után már nullára amortizálódnak... Ha ekkora gyűjteményed van, akkor érthetetlen, hogy sokallsz egy tűért 3500.-ot. De ennyiért komplett hangszedőt venni??? Milyen lehet az? Amikor hasonlóan választás előtt álltam, akkor az AVX-en kértem tanácsot, ahol egy valóban hozzáértő szaki leírta, hogy felejtsem el az olcsó, gagyi MC-t, inkább vegyek egy alsókategóriás MM-et. Rá hallgattam, és 99Euro-ért vettem egy M20E-S típust. nem bántam meg!
Ezek lemezgyilkos gépek! Csak arra valók, amire a kép bizonysága szerint használják.
Ha elvonatkoztatok attól, hogy semmiképp nem vennék ilyet, akkor 2000.- ot adnék érte (a kettőért). De biztos vagyok benne, hogy a tulajdonosa szerint ez darabonként 100.000.- ot ér. Ne higy neki! Menj fel a vakerára, és nézz utána!
Az enyemek.. csak szerettem volna tudni hogy esetleg menyit kapnak ertuk.. ujantan vettem oket 800Euro volt a ketto...most 3 evessek... kossz a velemenyt.
Vegyél egy Ortofon pickupot,tüvel már 10.000Ft-körül beszerezhetö újonnan.Ez már nem gagyi hangszedö.
Mindenesetre veri az akkoriban kiadott pickupokat. Vaterán is találsz,vagy www.grando.hu Üdv.
Bár konkrétan ezzel a tipussal nincs tapasztalatom. Azért ne dobd ki őket!! Nekem egy Reloop Rp-1010-es lemezjátszóm van. Nekem még egy lemzem sem tette tönkre! Megmondom neked őszintén nem igen cserélném le egy hifi lejátszóra.
Sziasztok!
Van valakinek Ziphona Türkis 524-hez alkatrésze? A kar alján lévö két lemezre lenne szükségem,ez kapcsolja ki a gépet,ha lejárt a lemez.Vettem egy gépet,szeretném felujitani.Köszi elöre is!
Üdv!
Neken személy szerint nincs hozzá alkatrészem, de itt érdemes személyesen megérdeklődni Bővebben: Link , az oldal kínálata szegényesnek tűnik, viszont az üzletben mindenféle híradástechnikai eszközhöz lehet alkatrészt kapni (orsósmagnó, rádió, lemezjátszó, stb.). Érdemes az üzletbe elcipelni a készüléket, úgy az eladó bácsi többet tud segíteni (viszont időnként az üzlet minden indoklás nélkül zárva tart). Üdv!
Üdvözletem!
Nekem egy nagyon egyszerű kérdésem lenne miszerint a lemezjátszó pickupjának 4 csatlakozó vezetékét hogyan kell bekötni? Ami eddig okés az a piros és fehér kábel ami a bal és jobb csatorna gondolom.De van még kettő egy zöld és egy kék. Azért kérdem mert most vettem bele új pickupot kompletten és a lemezjátszó hangkimenetének csak az egyik fele szól a másik nem és hogy ez lehetséges-e a fej rossz bekötésétől?! Várom válaszotokat mert hétfőig meg kellene csinálnom
Sziasztok vettem egy Használt Lenco L3806-ot de a magashang elég gyenge! Ebbe van előerősítő lehet hogy azon kellene valamit csinálni vagy tű?
Tényleg nagyon kellemetlen a hangja. Nekem ugyanez a problémám. Az erőket, súlyokat állíthatom én bárhová, akkor is ilyen. És csak a magas hangok tartományában. Teljesen tipikus ez a torzítás. Cseréltem tűt is, de ugyanaz. Igaz nem egy extra márka, mert ez egy lomtalanítás elöl megmentett Unitra fonica készülék, ahogy lehetett rendbe hoztam, de ez a jelenség ott van. Esetleg fejcserén gondolkozom, csak nem tudom, hogy meghozza-e a várt eredményt.
Üdv!
Segítséget szeretné kérni. Amikor bedugom a lemezjátszó (Dual 1254) tápkábelét a konnektorba, nagyon elkezd zúgni a hangfal. Az RCA vezetéket elhúztam a tápkábel mellől amennyire csak lehet, de még így is zavaró a zúgás. Ami érdekes, hogy akkor is zúg, amikor nem megy a motor. Van valami kis kapcsolás a kábel és a motor között. Lehet, hogy az a ludas? Mit tegyek? Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |