Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet!
DSC864 5020-as központ és LCD5500 kezelővel, 4 zóna, ebből 2 reedrelé és 2 LC-100PI Úgy programoztam, hogy STAY módban a két reed aktív, AWAY módban -értelem szerűen- minden. Ez jól is működik ha a két funkciógombot használom. Maradóban csendben maradva élesedik a két reed, távozóban a csipogást követően minden. DE ha *0-val vagy kódbeütéssel élesítek akkor a távozó mód csipogása mellett csak a két reed-et élesíti. ![]() Hol és mit rontottam el? ![]()
Elnézést STORNO a kérdés.
Hülye voltam. ![]() ![]()
Szia.
Szerinted miért nem vállaszolt senki? Nekem van egy jó tippem. Ha az ajtó kifelé nyílik, tegyél fel a tetejére egy jó nehéz követ úgy, hogy akkor essen le amikor azt nyitják. Így nem kell hozzá "beltéri egység". Bocsi ne haragudj a tréfáért. Peti
Tapasztaltak segítségét szeretném kérni abban, hogy a maga alá látó EC301-esem miért riasztathata be a rendszert. Több hónapja üzemel a rendszer, két ilyen érzékelőm is van, (a többi LC100-as) de még sohasem volt téves riasztásom. A riasztás este negyed kilenckor volt, így én arra tippelek, hogy felmelegedett a helység padlója, és ahogyan hült a környezete, a padló meleg maradt és szépen beriasztott. Lehetséges ez. Ha igen, akkor simán állítok az érzékenységén. Esetleg valami más tipp?
Hali. Igen, lehet, mert a mozgó meleg levegőt is érzékeli.
A kollégámmal jópárszor mi is beszoptuk ezt... Először próbáld meg "lebutítani egy kicsit".
Sziasztok,
Tudnátok segíteni abban, hogy az lc 100 pi-nél hogy tudok egy 12v-os ledet rákötni, úgy hogy az kapcsoljon be a mozgáskor. Van rajta 7 kapocs, T1,T2, NC, C, EOL, GND , +12V. Ebből a GND és a +12V-t bekötöttem, de az NC,C-vel nem boldogulok, hiába kötök rá, nem kapcsol, lehet, hogy rosszul értelmezem. Köszönöm
Üdv Kollégák. Ma raktam fel egy bontott Crow PW16-os központot, mivel ez az első Crow - központom ezért arra lettem figyelmes, h igencsak melegszik a FET hűtőbordája, amit meg se birok fogni, műszerrel mérve olyan 80fok körüli. Az áram korlátok természetesen betartva mindenhol. Ilyen ez a féle központ, vagy már nincs neki sok hátra?
NC-Normally Closed - normál állapotban zárt
C-Common - közös Ennek az az értelme, hogy a normál állapotban zárt kontaktust nyitja amikor mozgást érzékel. Neked C-NO (Normally Open) kell kötnöd. Az NO itt az EOL.
Sajnos nem jó válasz.
Az EOL pont nincs bekötve sehova.
Igazad van, rosszul tudtam. (Elővettem egyet és kimértem.)
Más típusú PIR-re gondoltam.
Mérj egy totál áramfelvételt. A teljes áramfelvétel nem lehet több 300-500mA.
Ha jelentősen több, akkor valami nagyon nem jó. Ilyenkor egyesével kell az eszközök tápján mérni áramfelvételt, így kideríthető, hogy mi is a hibás cucc. Első körben az akkukat vizsgálnám, nincs-e cellazárlat. Régi akkuk esetén gyakori hiba, cellazárlatnál az akku nagyon leterheli a töltőáramkört, így könnyen előfordulhat, hogy csak ez a hiba. Az akku normál feszültsége 12.5-13.2 V 1A terhelés esetén. Egy kisebb autó izzóval terheld az akkut, és 1-2 perc folyamatos terhelés után terhelés alatt mérd meg a feszt. Ha 11.5 V alatt van, akkor az akku biztosan rossz. Tipikus cellazárlati feszültség a 10.5V környéke. Második kör, amennyiben jók az akkuk, minden eszközt le kell kötni, és csak a központ és a kezelő legyen tápon. Árammérés. Ezután egyesével az eszközöket kell vizsgálni, hogy melyiknek kiugróan magas az energiaigénye.
Sziasztok,
szereztem egy használt DSC PC1550-es riasztót, viszont teljesen kezdő vagyok a riasztókban ezért kérem a segítségeteket. Bekötés után hibaállapot elenőrzése során (*2) a következő hibaüzenetet adja a riasztó: 5 Zóna: Tűzjelző áramkör hibája (kezelési útmutató alapján). Viszont az nincs is bekötve. Mi a teendő ilyenkor? köszi előre is a segítséget
A zóna és a com közé teszel egy 1k Ohm ellenállást.
minden nem használt zónát is ugyanígy le kell zárni.
Inkább le kell róla programozni.
A riasztóknak nem az elsődleges feladata a tűzjelzés ( arra ott vannak a tűzjelző központok), az csak kiegészítő funkció, amit programozni lehet egy zónára. Ha használja azt a zónát és mondjuk egy PIR van rajta akkor az a zóna neki mindig feladja a tűzriasztást.
Hiába állítod át akármilyen zónatípusra, ha nem használja, és nincs lezárva sosem fogja tudni bekapcsolni a riasztót, mivel a régi 1550 nem tud "nem használt" zónát. Így mivel nincs is neki bekötve, eleve hótmindegy, hogy mi is a zóna jellemző. Mivel le van zárva a központban, soha az életben nem fog jelezni.
A tűzjelzőről meg annyit, hogy megnézném azt a balekot, aki a családi házba dedikált tűzjelzőt építtet. Annak egy rakás pénze lehet... Még sosem kellett családi házba külön tűzjelzőt építeni, mivel erre a riasztó is tökéletesen megfelel. Kb. egy éve csináltam ilyent utoljára, ahol minden helyiségben volt füstérzékelő is, ide tökéletesen megfelelt a 1864 központ két bővítővel. Minden mozgás, és füstérzékelő külön zónán volt, így megállapítható volt a riasztás és a tűzjelzés helye is. Egy átlagos családi ház általában 8 helyiségből áll. erre külön tűzjelzőt? Pláne címzett analógot? Hááát, ha meg tudja valaki a megrendelővel ezt etetni... ![]() Közintézményekben egyértelmű a dedikált tűzjelzőrendszer, de itt eleve terv is kell róla, illetve BMOKF szerinti megfelelés, szerelési és kivitelezési szempontok szerint.
Sziasztok,
Három apró kérdésem lenne, még a DSC 1616 kp-om beüzemelése előtt állok. - Az előző hozzászólások és a leírás alapján is előszóbában lévő mozgás érzékelős zónára "követő stay/away" módot javasol mindenki, miért? Számomra a "késleltetett stay/away" mód logikusabbnak tűnik. - Ha stay/away zónáim is vannak és a kényszerített élesítést engedélyezem a bejárati ajtóra (NC), és az ajtó nyitott állapotában élesítem a rendszert csak kóddal, akkor a rendszer tudja, hogy away módban kell neki élesíteni? (A leírás nem kényszerített késleltetett zónát említ (ajtó) és nyugalmi állapotban /zárt ajtónál/ kell élesíteni a rendszert, majd ha a késleltetés alatt kimegyek az ajtón akkor a rendszer tudja, hogy away módot kell aktíválni, de en nem ezt szeretném, hanem a fentit) Szóval ezt meg lehet csinálni? - Ha külső és belső szirénát is szeretnék kötni teljesen azonos működéssel akkor a belső szirénát hova kössem (párhuzamosan a Bell +/- ra, vagy valamelyik PNG, vagy valami más)? Előre is kösz a segítséget.
Egyetértek a leírtakkal.
Feltételeztem , hogy használja azt a zónát is. ![]()
1,: Azért, mert ha nem a bejárati ajtó felől közelítik meg az érzékelőt akkor azonnaliként viselkedik. A neked logikusabb megoldásnál még van ideje mászkálni a rossz fiúnak.
2,: röviden, igen. 3,: párhuzamosan a Bell +/- ra.
Az lenne a kérdésem, hogy a rendszereseményeket hogyan lehetséges megtekinteni? Csak és kizárólag pc csatlakozón keresztül, vagy szöveges kijelzőnis le lehet kérni valahogyan?
Ha pc, akkor itt már láttam a bekötést, de milyen szoftver kell hozzá? u.i. (1864-es központról van szó)
Vagy LCD szöveges kezelő, pl. PK5500, vagy egy DLS szoftver.
Keress a DLS 2002 nevű szoftverre. Esetleg a DLS4 szoftverre, de ez még kicsit gyerekcipőben jár. DLS szoftver pl: Bővebben: Link
Sziasztok,
egy DSC PC 585 központom van otthon, DSC LC 100 mozgásérzékelőkkel (kisállat védett). Időnként téves riasztás jön a 2. zónából. Érdekes, hogy csak akkor (de akkor szinte mindig), amikor hosszabb időre (min. 1.5 - 2 nap) elmegyünk otthonról, ha csak reggel megyünk el dolgozni és este haza, akkor kb. sosem. Most hétvégén már azt csináltam, hogy kizártam a 2. zónát a riasztásból, hogy ne zavarja a szomszédokat (úgysincs ott most semmi érték, és onnan mindenképp be kell lépni az 1. zónába, ha el akarnak vinni bármit is), de most meg a 3. zónából jött fals riasztás. Pókhálókat letakarítottam, mozgásérzékelőt is megnéztem belülről, hogy nem mászott-e bele valami, de minden tiszta... Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Hogy tudnám behatárolni, hogy mi okozza a folyamatos fals jelzéseket? Köszönöm előre is! Üdv., SzL
Szia!
Nézd meg nem süthet-e bele az érzékelőbe a nap. Esetleg a nagy melegek miatt ,értsd felmelegszik a lakás, gondolom nem szellőztettek, amikor elmentek több napra, és ahogy különböző módón hül a fal meg a padló, beriaszt. Szerintem állíts az érzékenységen. Több tippem nincs.
Szia,
kösz a tippet! Éjszaka riasztott be (fél 3 körül), bár a redőny fel volt húzva, nem tudom, az ablakon keresztül esetleg láthatott-e valamit. Az érzékenységen megpróbálok állítani. Van esetleg tipped, hogy hogy tudom "tesztelni", hogy meddig vegyem le az érzékenységet? Esetleg jól bevált beállítás? Kösz! SzL
Szia4
Segítsetek légyszives egy DSC 510h bekötési rajz kellene.Az itt talált linken a (DC560)ugyanaz? Nem találom sehol csak a programozási leírás van meg. Köszi Lesi
Bármelyik DSC huzalozását veheted alapul, amúgy az üzembehelyezői elején nagyjából leírja.
http://www.duplexplusz.hu/file/Pc510.pdf
Köszi a gyors választ!
Ha elakadok akkor írok. Üdv Lesi
Sziasztok!
Pyronix Matrix 424 központ esetében, ha a központ programozásakor be lett kapcsolva a NVM reset esetén a mérnöki kód kérése, mit tudok tenni, hogy mégis le lehessen resetelni a központot? Ismerősnél szerelték fel 1 éve, de a mester, aki telepítette eltűnt, mint a kámfor, már a telefonszáma sem él, felhívni sem lehet, és persze az ismerős meg nem tudja a mérnöki kódot, a házat meg bővítették, gyakorlatilag újra kellene konfigolni az egészet. Csak a kód nélkül nem megy. Mit tudok tenni? Köszönöm!
Szia.
Vehet az ismerősöd egy másik központot. Ha nincs mérnöki kódod az NVM reset-hez, akkor kár bajlódni vele, kuka sajnos.
a DSC 1616H -nal miert ajanlanak ellenallas nelkuli es elleallasos zona bekoteseket, melyik elonyosebb? (NC, EOL, DEOL stb mit jelentenek)???
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |