Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 282
(#) xyzxyz hozzászólása Aug 21, 2011 /

Üdvözlet!
DSC864 5020-as központ és LCD5500 kezelővel, 4 zóna, ebből 2 reedrelé és 2 LC-100PI
Úgy programoztam, hogy STAY módban a két reed aktív, AWAY módban -értelem szerűen- minden.
Ez jól is működik ha a két funkciógombot használom.
Maradóban csendben maradva élesedik a két reed, távozóban a csipogást követően minden.
DE ha *0-val vagy kódbeütéssel élesítek akkor a távozó mód csipogása mellett csak a két reed-et élesíti.
Hol és mit rontottam el?
(#) xyzxyz válasza xyzxyz hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Elnézést STORNO a kérdés.
Hülye voltam. Elfelejtettem, hogy *0-nál vagy kódbeütésnél vár a "távozás" jelre (egyik reed megszakítás) és az alapján választ maradó vagy távozó mód között.
(#) peti 60 válasza komisa hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Szia.
Szerinted miért nem vállaszolt senki?
Nekem van egy jó tippem.
Ha az ajtó kifelé nyílik, tegyél fel a tetejére egy jó nehéz követ úgy, hogy akkor essen le amikor azt nyitják.
Így nem kell hozzá "beltéri egység".
Bocsi ne haragudj a tréfáért.
Peti
(#) lzh6k4 hozzászólása Aug 26, 2011 /

Tapasztaltak segítségét szeretném kérni abban, hogy a maga alá látó EC301-esem miért riasztathata be a rendszert. Több hónapja üzemel a rendszer, két ilyen érzékelőm is van, (a többi LC100-as) de még sohasem volt téves riasztásom. A riasztás este negyed kilenckor volt, így én arra tippelek, hogy felmelegedett a helység padlója, és ahogyan hült a környezete, a padló meleg maradt és szépen beriasztott. Lehetséges ez. Ha igen, akkor simán állítok az érzékenységén. Esetleg valami más tipp?
(#) Sanyesz1977 válasza lzh6k4 hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Hali. Igen, lehet, mert a mozgó meleg levegőt is érzékeli.
A kollégámmal jópárszor mi is beszoptuk ezt...
Először próbáld meg "lebutítani egy kicsit".
(#) bluebeach hozzászólása Szept 2, 2011 /

Sziasztok,

Tudnátok segíteni abban, hogy az lc 100 pi-nél hogy tudok egy 12v-os ledet rákötni, úgy hogy az kapcsoljon be a mozgáskor. Van rajta 7 kapocs, T1,T2, NC, C, EOL, GND , +12V.
Ebből a GND és a +12V-t bekötöttem, de az NC,C-vel nem boldogulok, hiába kötök rá, nem kapcsol, lehet, hogy rosszul értelmezem.

Köszönöm
(#) ranger007 hozzászólása Szept 2, 2011 /

Üdv Kollégák. Ma raktam fel egy bontott Crow PW16-os központot, mivel ez az első Crow - központom ezért arra lettem figyelmes, h igencsak melegszik a FET hűtőbordája, amit meg se birok fogni, műszerrel mérve olyan 80fok körüli. Az áram korlátok természetesen betartva mindenhol. Ilyen ez a féle központ, vagy már nincs neki sok hátra?
(#) padisah válasza bluebeach hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

NC-Normally Closed - normál állapotban zárt
C-Common - közös

Ennek az az értelme, hogy a normál állapotban zárt kontaktust nyitja amikor mozgást érzékel.
Neked C-NO (Normally Open) kell kötnöd. Az NO itt az EOL.
(#) mrpriest válasza padisah hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Sajnos nem jó válasz.
Az EOL pont nincs bekötve sehova.
(#) padisah válasza mrpriest hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Igazad van, rosszul tudtam. (Elővettem egyet és kimértem.)
Más típusú PIR-re gondoltam.
(#) Syn7h37ic válasza ranger007 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Mérj egy totál áramfelvételt. A teljes áramfelvétel nem lehet több 300-500mA.
Ha jelentősen több, akkor valami nagyon nem jó.
Ilyenkor egyesével kell az eszközök tápján mérni áramfelvételt, így kideríthető, hogy mi is a hibás cucc.
Első körben az akkukat vizsgálnám, nincs-e cellazárlat.
Régi akkuk esetén gyakori hiba, cellazárlatnál az akku nagyon leterheli a töltőáramkört, így könnyen előfordulhat, hogy csak ez a hiba.
Az akku normál feszültsége 12.5-13.2 V 1A terhelés esetén. Egy kisebb autó izzóval terheld az akkut, és 1-2 perc folyamatos terhelés után terhelés alatt mérd meg a feszt. Ha 11.5 V alatt van, akkor az akku biztosan rossz.
Tipikus cellazárlati feszültség a 10.5V környéke.

Második kör, amennyiben jók az akkuk, minden eszközt le kell kötni, és csak a központ és a kezelő legyen tápon.
Árammérés.
Ezután egyesével az eszközöket kell vizsgálni, hogy melyiknek kiugróan magas az energiaigénye.
(#) zőzi hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok,
szereztem egy használt DSC PC1550-es riasztót, viszont teljesen kezdő vagyok a riasztókban ezért kérem a segítségeteket. Bekötés után hibaállapot elenőrzése során (*2) a következő hibaüzenetet adja a riasztó: 5 Zóna: Tűzjelző áramkör hibája (kezelési útmutató alapján). Viszont az nincs is bekötve. Mi a teendő ilyenkor?
köszi előre is a segítséget
(#) Syn7h37ic válasza zőzi hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

A zóna és a com közé teszel egy 1k Ohm ellenállást.
minden nem használt zónát is ugyanígy le kell zárni.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Inkább le kell róla programozni.
A riasztóknak nem az elsődleges feladata a tűzjelzés ( arra ott vannak a tűzjelző központok), az csak kiegészítő funkció, amit programozni lehet egy zónára. Ha használja azt a zónát és mondjuk egy PIR van rajta akkor az a zóna neki mindig feladja a tűzriasztást.
(#) Syn7h37ic válasza frecsko hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Hiába állítod át akármilyen zónatípusra, ha nem használja, és nincs lezárva sosem fogja tudni bekapcsolni a riasztót, mivel a régi 1550 nem tud "nem használt" zónát. Így mivel nincs is neki bekötve, eleve hótmindegy, hogy mi is a zóna jellemző. Mivel le van zárva a központban, soha az életben nem fog jelezni.

A tűzjelzőről meg annyit, hogy megnézném azt a balekot, aki a családi házba dedikált tűzjelzőt építtet. Annak egy rakás pénze lehet...
Még sosem kellett családi házba külön tűzjelzőt építeni, mivel erre a riasztó is tökéletesen megfelel. Kb. egy éve csináltam ilyent utoljára, ahol minden helyiségben volt füstérzékelő is, ide tökéletesen megfelelt a 1864 központ két bővítővel. Minden mozgás, és füstérzékelő külön zónán volt, így megállapítható volt a riasztás és a tűzjelzés helye is.
Egy átlagos családi ház általában 8 helyiségből áll. erre külön tűzjelzőt? Pláne címzett analógot? Hááát, ha meg tudja valaki a megrendelővel ezt etetni...
Közintézményekben egyértelmű a dedikált tűzjelzőrendszer, de itt eleve terv is kell róla, illetve BMOKF szerinti megfelelés, szerelési és kivitelezési szempontok szerint.
(#) meke1111 hozzászólása Szept 6, 2011 /

Sziasztok,
Három apró kérdésem lenne, még a DSC 1616 kp-om beüzemelése előtt állok.
- Az előző hozzászólások és a leírás alapján is előszóbában lévő mozgás érzékelős zónára "követő stay/away" módot javasol mindenki, miért? Számomra a "késleltetett stay/away" mód logikusabbnak tűnik.
- Ha stay/away zónáim is vannak és a kényszerített élesítést engedélyezem a bejárati ajtóra (NC), és az ajtó nyitott állapotában élesítem a rendszert csak kóddal, akkor a rendszer tudja, hogy away módban kell neki élesíteni? (A leírás nem kényszerített késleltetett zónát említ (ajtó) és nyugalmi állapotban /zárt ajtónál/ kell élesíteni a rendszert, majd ha a késleltetés alatt kimegyek az ajtón akkor a rendszer tudja, hogy away módot kell aktíválni, de en nem ezt szeretném, hanem a fentit) Szóval ezt meg lehet csinálni?
- Ha külső és belső szirénát is szeretnék kötni teljesen azonos működéssel akkor a belső szirénát hova kössem (párhuzamosan a Bell +/- ra, vagy valamelyik PNG, vagy valami más)?
Előre is kösz a segítséget.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Egyetértek a leírtakkal.
Feltételeztem , hogy használja azt a zónát is.
(#) mrpriest válasza meke1111 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

1,: Azért, mert ha nem a bejárati ajtó felől közelítik meg az érzékelőt akkor azonnaliként viselkedik. A neked logikusabb megoldásnál még van ideje mászkálni a rossz fiúnak.
2,: röviden, igen.
3,: párhuzamosan a Bell +/- ra.
(#) lzh6k4 hozzászólása Szept 9, 2011 /

Az lenne a kérdésem, hogy a rendszereseményeket hogyan lehetséges megtekinteni? Csak és kizárólag pc csatlakozón keresztül, vagy szöveges kijelzőnis le lehet kérni valahogyan?

Ha pc, akkor itt már láttam a bekötést, de milyen szoftver kell hozzá?

u.i. (1864-es központról van szó)
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Vagy LCD szöveges kezelő, pl. PK5500, vagy egy DLS szoftver.
Keress a DLS 2002 nevű szoftverre. Esetleg a DLS4 szoftverre, de ez még kicsit gyerekcipőben jár.

DLS szoftver pl: Bővebben: Link
(#) szlac hozzászólása Szept 13, 2011 /

Sziasztok,

egy DSC PC 585 központom van otthon, DSC LC 100 mozgásérzékelőkkel (kisállat védett). Időnként téves riasztás jön a 2. zónából. Érdekes, hogy csak akkor (de akkor szinte mindig), amikor hosszabb időre (min. 1.5 - 2 nap) elmegyünk otthonról, ha csak reggel megyünk el dolgozni és este haza, akkor kb. sosem. Most hétvégén már azt csináltam, hogy kizártam a 2. zónát a riasztásból, hogy ne zavarja a szomszédokat (úgysincs ott most semmi érték, és onnan mindenképp be kell lépni az 1. zónába, ha el akarnak vinni bármit is), de most meg a 3. zónából jött fals riasztás.
Pókhálókat letakarítottam, mozgásérzékelőt is megnéztem belülről, hogy nem mászott-e bele valami, de minden tiszta... Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Hogy tudnám behatárolni, hogy mi okozza a folyamatos fals jelzéseket?

Köszönöm előre is! Üdv., SzL
(#) lzh6k4 válasza szlac hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Szia!

Nézd meg nem süthet-e bele az érzékelőbe a nap. Esetleg a nagy melegek miatt ,értsd felmelegszik a lakás, gondolom nem szellőztettek, amikor elmentek több napra, és ahogy különböző módón hül a fal meg a padló, beriaszt. Szerintem állíts az érzékenységen. Több tippem nincs.
(#) szlac válasza lzh6k4 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Szia,

kösz a tippet! Éjszaka riasztott be (fél 3 körül), bár a redőny fel volt húzva, nem tudom, az ablakon keresztül esetleg láthatott-e valamit. Az érzékenységen megpróbálok állítani. Van esetleg tipped, hogy hogy tudom "tesztelni", hogy meddig vegyem le az érzékenységet? Esetleg jól bevált beállítás?

Kösz! SzL
(#) lesi02 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Szia4
Segítsetek légyszives egy DSC 510h bekötési rajz kellene.Az itt talált linken a (DC560)ugyanaz? Nem találom sehol csak a programozási leírás van meg.
Köszi
Lesi
(#) sunyeb válasza lesi02 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Bármelyik DSC huzalozását veheted alapul, amúgy az üzembehelyezői elején nagyjából leírja.

http://www.duplexplusz.hu/file/Pc510.pdf
(#) lesi02 válasza sunyeb hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Köszi a gyors választ!
Ha elakadok akkor írok.
Üdv Lesi
(#) merlingerin hozzászólása Szept 15, 2011 /

Sziasztok!

Pyronix Matrix 424 központ esetében, ha a központ programozásakor be lett kapcsolva a NVM reset esetén a mérnöki kód kérése, mit tudok tenni, hogy mégis le lehessen resetelni a központot?

Ismerősnél szerelték fel 1 éve, de a mester, aki telepítette eltűnt, mint a kámfor, már a telefonszáma sem él, felhívni sem lehet, és persze az ismerős meg nem tudja a mérnöki kódot, a házat meg bővítették, gyakorlatilag újra kellene konfigolni az egészet. Csak a kód nélkül nem megy.

Mit tudok tenni?

Köszönöm!
(#) frecsko válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

Szia.
Vehet az ismerősöd egy másik központot. Ha nincs mérnöki kódod az NVM reset-hez, akkor kár bajlódni vele, kuka sajnos.
(#) merlingerin válasza frecsko hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

RS232 felöl sem lehet megtámadni?

Köszi!
(#) kredenc hozzászólása Szept 17, 2011 /

a DSC 1616H -nal miert ajanlanak ellenallas nelkuli es elleallasos zona bekoteseket, melyik elonyosebb? (NC, EOL, DEOL stb mit jelentenek)???
Következő: »»   95 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem