Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt sajnos nem. Ha csatlakozni akarsz pc-vel a panelhoz akkor be kell lépned program módba amihez telepítői kód kell.
Cég csinálta a riasztót? Mert akkor egy kis nyomozással meg lehet keresni az emberkét aki felrakta. Ha fusi volt, akkor olcsó húsnak híg a leve. Ha nem sikerül dűlőre jutni a központtal akkor tudok ebben is segíteni. Van mindig raktáron ez a típus. Ha érdekel privátban megkereshetsz.
Vannak olyan funkciók amik nem igényelnek ellenállást, rádiós pánik vagy be-ki kapcsoló.
Egy ellenállással lezárt rendszer biztonságos, nem szabotálható. A dupla ellenállás azért jó mert tudod, hogy melyik eszköz okoz esetleg szabotázs hibát. (egy zóna - egy eszköz esetében). NC = alaállapotban zárt EOL = ellenállással zárt DEOL = dupla ellenállással zárt
Az emberke sajnos fellelhetetlen.
Közben elbizonytalanodtam. Leszerelték egészet, mert amúgy sem jó oda, ahova kellene, ebben a formában. Asztalon kellene életet lehelni bele, sajna messze van a ház, így postán kaptam meg. Össze van kábelezve a központ, LCD ikonos kezelő, meg táp, akku. Amikor villanyt kap, csippan emelkedőt 3-at, a kijelzőn körbe járnak a szegmensek, majd fél perc múlva szirénázik a kezelő. Ha nem várom meg a fél percet, de megnyomom a funkció gombot (dupla felfele nyíl..) akkor azonnal szirénázik. Ilyenkor a kezelőn világít a szabotázs ikon. Kell ellenállás sziréna lábaira? De hova jön a sziréna? ![]() leírást ezt találtam csak: Bővebben: Link de ez a központ nem így néz ki, ezen 2db AUX csati pár van, illetve a BELL pont nincs kivezetve. Felirat szerint Pyronix Matrix 424 V4.13 Csatlakozási pontok sorban: +Aux, -Aux, NC1, C1, NO1, PGM2, PGM3, PGM4, KD, Z1, COM, Z2, +AUX, -AUX, Z3, COM, Z4....... RING, TIP, R1, T1 Mire reagál szabotázsként? Köszi!
Egy mátrix 424-es mindenhova jó...Egy központra illesztett zónabővítővel (ami kb kevesebb mint 10ezer Ft) 16 zónáig bővíthető a rendszer. 4 kezelőt tud, 4 élesítési mód 4 partíció amik külön külön más a funkciójuk. NE HAGYD magad lehúzni!!
A linken lévő rajz hibás. A zónákat egy 4k7-es ellenállással zárd rövidre. Az első aux-ra jön a sziréna táp. Az NC, C, NO az relé kontaktus, amivel indíthatod a szirénát de a pgm-ek is jók erre a célra. A második aux a kezelő és a PIR tápja.
Üdv Kartársak!
Tud valaki valami infót a következő kütyüről: Everspring security dialer+message SA-117 Előre is köszi.
Vigyázz az LC100 nem kontaktust tartalmaz, hanem elektronikus kapcsolót! Polaritásra ügyelni kell. Viszont csendesebb, mert nem kattog. Az NC-C párosra tápot is kell kötnöd, ha azt akarod kapcsolgasson egy LED-et. Bár nem értem minek, hiszen eleve van benne LED? A T1 T2 a tamper kör, azzal csak akkor kell foglalkoznod, ha vizsgálni akarod a fedélkapcsolóját, vagy szabotázsvédelmet akarsz.
Szia!
Igazad volt, tettem rá lezárásokat, így nem szirénázik szabotázs miatt. Viszont nem értem mi a bibi. Dupla felfele nyíl kétszer, majd mérnöki kód, ami egyes leírások szerint 9999, 1234, 999999, 99999999, viszont egyikre sem reagál semmit. Gombnyomkodásokkor csipog, de mást semmit. Ha rossz a kód, vagy ha jó, valamit reagálni kellene, nem? Az nvm resetkor csak egy metódus létezik? vagy abból is több? Honnan kellene tudnom, hogy programozói módban vagyok? Bocs a sok kérdésért, de DSC-n szocializálódtam ![]()
"Polaritásra ügyelni kell."
Itt az NC-C párosra gondoltál? Én úgy tudom, hogy az polaritás független.
Szia.
DSC-n ![]() Ha NVM reset be van kapcsolva és tudod a mérnöki kódot akkor táp elvesz->jumper rá ->táp vissza->dupla klikk a citroen jelre->és mérnöki kód->megjelenik egy háromszög felkiátó jellel a közepén és villog->jumpert ne felejtsd el levenni. Alapban 4 db 9999.
Szia!
És ha nem tudom? ![]() (citroen jel=jobb alsó gomb)
Az LC-100-asban CPC1017N opto relé van, a C, NC kontaktusok polaritás függetlenek!
Ha nem tudod a kódot akkor egyet tehetsz.
Nézd meg milyen alkatrészek jók a panelról azokat bontsd le a többi mehet a kukába.
Még egyet tehetek
![]() ![]() A panelon van egy 24c64, ebben van minden környezeti beállítás. Vagyis ha tudnék szerezni egy eeprom tartalmat, akkor azt ebbe felprogramozva meg is van a kód, vagy egy default tartalom. Elvetemült ötlet? Nincs akár egy hibás, villámcsapot, zónahibás, kommunikátor hibás stb.. 424-es központod? ![]() Kizártnak tartom, hogy valami elvetemült algoritmussal legyen kódolva az eeprom tartalom. Ki fogom szedni belölle, és kiolvasom, kiváncsi vagyok, mi van benne.. Ez a trükk bejött már többször, más ketyerékkel...
Keress egy hivatalos forgalmazót, és kérdezd meg, mennyiért nyomnak rajta egy teljes resetet. DSC-nél 1-2 ezresért megcsinálják.
Üdv, a kezelőn legalább 1 mikrokapcsoló van, pl. ha leverik a falról, akkor riasszon. Ha valaki már írta, akkor bocsi, nem olvastam mindent végig. Amúgy jó a riasztó, ha nincs más hibája, érdemes megcsináltatni. Bármelyik komolyabb telepítő ki tudja kódolni szerintem.
Inkább azt érdeklődd meg mennyi lenne bele egy új, friss verziójú IC. Jobban jársz vele.
T Szakik!
A DSC ledes kezelon van + Z csatlakozo, amihez, allitolag leget zonat rakapcsolni. kerdesem: ez lenne onallo (DSC 1616H eseten 8) +1 zona vagy mas valami? - crow infran + -, eol, tamper tamper, eol, csatlakozon kivul van meg 2 pgm csatlakozo. azok mire lehet hasznalni, pl..:? - lehet e belteri ifrat kulteren, fedett (pl. terasz) helyen hasznalni? - van egy piros 20x12x4 cm belso szirenam (hang+feny) 12V, ami szertetnek belso szirenanak hasznalni, mihez csazlakozni lehet: parhuzamosan a kulterivel (bel+bel) vagy valamelyik PGM-hez kozpontban??? - egyebkent mire is hasznalhato PGM-ek?? Pl.:........ ![]() ![]()
Megpróbálom értelmezni (nem könnyű).
Igen a kezelő Z bemenete lehet zóna (A B és Z között), illetve PGM programozástól függően.A 1616H-n alapból nem 8, hanem 6 zóna van. Tehát zónabővítő nélkül, csak 1 kezelővel 6+1 zóna. Crow infrákkal régen volt dolgom (típust meg nem írtál), de emlékeim szerint szokott lenni még egy RELAY feliratú kapocspár is benne (az egy NC relé kimenet). Olyanra nem emlékszem amelyikben PGM1,2 lenne (lehet valamilyen buszos érzékelő, de még nem láttam ilyet). Beltéri infrát nem ildomos kültéren használni (fagyok, pára, légmozgás miatt). A szirénád megpróbálhatod a Bell +/- ra csatlakoztatni. Némelyik ilyenkor zúg, vagy kattogó hangot ad. Ebben az esetben relé, vagy PGM (figyelembe véve annak terhelhetőségét). A PGM-ek vezérlési feladatokra, vagy pl. füstjelző fogadására, visszaállítására alkalmazhatók. Nézd meg a telepítőiben, hogy milyen eseményekre programozható és onnantól csak a fantázia szab határt...
Koszonom! Igy minden vilagos. (A Varju infran, valoban RELAY kivezetesek vannak, nem PGM ahogy (tevesen) irtam.
Meg 1 par kerdes:
- Solo TM kulso szirenanal, sajat belso stabotazs vagy kulso szabotazs vonalra bekotes erdemes hasznalni? - sirena bekoto panelen Fl (lampa vilogtatasa) dupla bekotes mire hasznos?
Ha van szabad zónád. érdemes külsőre kötni azért, hogy távfelügyeleti központ értesülhessen az eseményről, illetve ha sziréna akksicsere közben nem akarsz megsüketülni...
Az F(-) bemenetre negatívat adva PGM-ről villog a lámpa. Pl. jelezheted vele, ha riasztás történt vagy, hogy élesítve van a rendszer, stb. Képzeletedre bízom...
Sziasztok!
Ha már úgyis a sziréna van terítéken, én is kérdeznék egyet PS-128-cal kapcsolatosan! A riport szálat érdemes-e bekötni, ha igen, akkor külön körre vagy közösítve a tamperrel? A tamperrel közösítve kötöm, és a zóna definíció 24 órás hangos riasztással, akkor ez azt jelenti, hogy ha akku hiba van, akkor is riasztani fog? Az előző hozzászólásban mit jelent, hogy a tampert belső szabotázsként kezelem, és olyankor hogy működik a sziréna?
A belső szabotázsvédelem azt jelenti, hogy ha megbontják, leszerelik a szirénát mindenképpen visít. A szirénán beül megy a szabotázsérzékelés, az nem kiiktatható sehogyan sem. Még egy jogos szerelést sem tudsz megejteni, mert amint kinyitod, visít, míg van benne szufla.
Igen, ha a tamperrel egy zónára kötöd és az 24h-s hangos, akkor akksi hiba esetén is szirénázik és a távfelügyeletre szabotázs jelzés megy át. A PS128-ban van egy jumper, amit ha leveszel, akkor nem végez akkutesztet csak riasztáskor, illetve szervíz módba lépéskor (értelemszerűen akku hiba esetén nem visít). Ha külön zónára kötöd, akkor távfelügyeletre át lehet jeleztetni az akkuhibát, illetve ha GSM adaptered van, kaphatsz róla SMS-t.
A PS128-ban emlékeim szerint nincs belső szabotázs. Amúgy azt jelenti, hogy a sziréna figyeli a saját tamperkapcsolóját és az nincs bekötve a központba. Ez akksicserénél nagyon kényelmetlen tud lenni az olyan szirénáknál ahol nincs szervízszál (pl. Solo, DSC)
Köszi a választ!
Még egy apróság. Ha sima családi házról van szó, akkor érdemes-e a report szálat bekötni, vagy nem kell vele foglalkozni? Az a fura, hogy a PS-128 leírásában, az egyik lehetséges bekötési módnál a report-ot közösíti a tamperrel, így akksi hibánál tényleg süvítést kapsz ![]()
Ha nincs távfelügyeletre kötve, akkor fölösleges szerintem. Ha lemerül az akksi, akkor a sziréna azt halk kattogó hanggal úgy is jelzi.
Sziasztok!
DSC PC1832 riasztóm van PK 5500 LCD kezelővel. Kb. 2,5 éve telepítettem. Ha áramszünet van, akkor a kezelőn eltűnik az összes kijelzés kb. 7-10 mp között. A szirénát most fogom élesíteni, ellenállás van bekötve. Az normális, hogy ilyen gyorsan lekapcsol a kezelő? Az hiszem pár óráig bírnia kellene az akksival, lehet hogy ilyen gyorsan tönkremegy? A másik kérdésem: A kezelő jobb oldalán az 'OK' zöld pipa alatt van egy sárga háromszög alakú piktogram ami állandóan világít. Amit próbáltam: *2 --> zóna hiba * --> '*'-ot megnyomva --> nincs zóna hiba. Akkor most mi lehet a hiba? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |