Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép - fotózás (villámok, zivatarok)
Lapozás: OK   15 / 22
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 22, 2011 /
 
Köszönöm mindenkinek a választ, akkor még gyüjtök egy jobb objektívre.
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 22, 2011 /
 
Ehhez hasonlót szeretnék fotózni:
(#) Collector válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Bővebben: Link
Egy ilyen öltözet jól jöhet.
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Az én koromban? Mi általában csónakból fotózunk, van amikor használunk rejthálót.
(#) válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Kicsit megkésve ugyan, de én is reagálnék a kérdésedre.
Amennyiben nem vagy kényes az autofókusz meglétére, illetve nem riadsz vissza használt eszközök vásárlásától, akkor nagyon tudom ajánlani a régebbi, manuális optikákat. Az interneten hatalmas piacuk van, és nem ritkán szinte fillérekért lehet hozzájutni egy-egy nagyon jó vételhez.
Valamiféle átalakító mindenképpen kell majd az objektív és a gépváz közé, de ez többnyire nem igazán nagy tétel (1-2eFt). Én leginkább az M42-es, illetve a T2-es csatlakozású optikákat nézegetném, mert ezekből hatalmas a választék, és mert kompromisszum nélkül csatlakoztathatóak a gépedre.

Ezen kívül lehet, hogy jobban járnál egy fix gyújtótávolságú objektívvel, mivel az egyszerűbb felépítésük miatt általában nem csak olcsóbbak, de képminőségben lazán túlszárnyalják zoomos társaikat.

Én például egy f4-es, fix 300mm-es keletnémet üveget 20000 pénzért szereztem még régebben; ez egy APS-C méretű szenzorral felszerelt vázon (mint amilyen a tiéd is) 450mm-es gyújtótávolságnak felel meg. Ezt megfejelve például egy 2x-es telekonverterrel (a használható minőség ~10000 pénztől indul) pedig már 900mm-nél tartunk - igaz, ez mellékhatásként egy néha nagyon fájdalmas fényerőveszteséget is okoz (a kétszeres konverternél éppen két blendényit).
(#) Pioneer válasza hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Azért vigyázzunk ezekkel a régi objektívekkel. Az új dslr vázakkal nem igazán lesz fénymérés és megfelelő mattüveg hiányában nagyon nehézkes az élesség állítás.
Az viszont igaz, hogy nagyon jó minőségű képek készíthetőek velük.
(#) KTobi válasza Pioneer hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Canonra simán rakhatók, fénymérés rossz lesz az biztos. Programozható adapter kellene ami megfelelő exif adatokat hazud. Élőképpel 10*nagyítással hajszálra állíthatók a dolgok. Van egy 100-300as fix 5ös Tokinám. Ne is keresd nem találod meg a netten. Ráesztergálva az adaptert, kitekerve 300ra, mattüveget cseréltem, belereszeltem a régi filmesét, picit téved, utána kell igazítanom, csak legyen időm kigondolni hol és hogyan kell. Élőképpel, 10*nagyítás, tűéles képet ad.
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Egy ilyen módszerrel készített tűéles képet feltehetnél, ha szabad kérni.
(#) nagy hoho válasza hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Nem régen van DSLR gépem és még nem igazodok el az objektívek között. Köszönöm a tanácsokat.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Van olyan adapter amivel a Nikon bajonettet lehet csatlakoztatni Canon géphez?
(#) válasza Pioneer hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Igazad van, erre nem is gondoltam. A nem professzionális felhasználásra szánt vázakkal valóban nem működik a fénymérés, azonban ez a probléma áthidalható a megfelelő adapterrel, ami rendelkezik a fénymérést lehetővé tévő chippel (ahogy KTobi is említette). Megjegyzem, némi gyakorlattal érzésre is elég jól belőhető a helyes expozíció akár már egy-két tesztképből is - habár van, amikor erre nincs idő.
Az manuális élességállításhoz viszont nem kell speciális mattüveg, hiszen a fókuszvisszjelzés a legolcsóbb belépőszintű vázakon is elérhető már (legalábbis a Nikonnál így van - más gyártók nem tudom, hogy vannak ezzel).
Sajnos szemüvegben sem száz százalékos a látásélességem, úgyhogy gondolhatod, mikor kezdtem volna bele a manuális objektívek használatába fókuszvisszajelzés nélkül..

nagy hoho:
Idézet:
„Köszönöm a tanácsokat.”

Igazán nincs mit!
Idézet:
„Van olyan adapter amivel a Nikon bajonettet lehet csatlakoztatni Canon géphez?”

Igen, létezik. Ebay-en, Vaterán vagy fotós boltokban nézelődj, biztosan fogsz találni.
(#) Pioneer válasza hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Na mondjuk az élőkép eszembe sem jutott, mivel az én vázamon még nincs ilyen. Úgyhogy én csak a szememben bízhatok
(#) válasza Pioneer hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Nem rossz dolog az, bár azt hiszem, ha lenne sem használnám. Lehet gyakorlati haszna (pl szögkereső kiváltására, vagy amit KTobi is írt), de én még mindig abban bízom a legjobban, amit a saját szememmel látok a keresőn keresztül.
(#) KTobi válasza hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Ahogy lesz időm kerítek egy képet, és felrakom. Tudom már mit fogok feltenni, de kell idő, hogy egy 100%os részletet is nyírjak belőle. Sajnos még ez a 10perc se adott jelenleg. Más fontosabb dolgok vannak.
(#) KTobi hozzászólása Okt 15, 2011 /
 
No itt van a kép. Oldalt a kép nem az objektív hibájából sötét. 300as objektív 1,6os croppal ekv. 480mm ilyen kis tárgynál 2-300 méter távolság simán van.
(#) nagy hoho válasza KTobi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Tetszik! Jó lesz a 300-as tele. De ezt a 1,6-os cropp-ot fejsd ki egy kicsit, mi is ez valójában. A Vikipédián megnéztem de angolból nem vagyok igazán jó.
(#) KTobi válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
A crop egy mutatószám azt magyarázza, hogy a képérzékelő mennyivel kisebb a 35mmes FF (full frame) filmkockától. Az olcsóbb Canon DSLRek 1,6os szorzóval készülnek. Ha jól tudom neked is ilyen van. Az objektíven mindig a fizikai gyújtótávolságot adják meg ami FFre vonatkozik. Ehhez rá kell számolni mindig a szenzorméretet. Jelezd ha sikerült összezavarni
Most gondolkozok a távolság lehet jóval több, csak a szintkülönbség 80 méter legalább.
(#) válasza KTobi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Háááát... nem rossz, de azért a tűélestől messze van. Az biztos, hogy az élőkép alapján történő élességállítás is tűrhetően működik (ahogy a példa is mutatja), de engem ez így most nem győzött meg igazán a dolog tökéletességéről.
Mindenesetre némi szoftveres utóélesítéssel megpróbálom szemléltetni, hogy én nagyjából mit értek tűéles alatt. (És most tekintsünk el a szoftveres élesítés és a jpeg-tömörítés fogyatékosságaitól, a lényeg a szemléltetés.)
(#) KTobi válasza hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Szoftveresen rá tudok húzni, de nem akartam. Szemre ezt nem tudtam még így se belőni. Szerintem ennél élesebbre maga az objektív nem képes. Vedd figyelembe a távolságot. Szerintem itt már a párolgás is játszik. Van képem ahol a szemben part van fényképezve, majd megnézem maps-en milyen távolságról is van szó. Volt némi problémám a végtelennel előzőleg, ennél többet nem várok el az obitól.
(#) nagy hoho válasza KTobi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
A szenzorom 22 x 15 mm 15 Mp.
Még emésztem amit írtál.
(#) válasza KTobi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Idézet:
„Vedd figyelembe a távolságot. Szerintem itt már a párolgás is játszik.”

Igen, ez igaz, ekkora gyújtótávnál már valóban közbeszólhatnak a különféle légköri zavarok. Meg egyébként nem tudom, milyen ez az objektív (furcsamód tényleg semmi sincs róla a neten), de lehet, hogy jóval nagyobb szenzormérethez gyártották (fullframe, netán középformátum?), és talán azért nem rajzol annyira szépen egy APS-C méretű szenzorra.
Egyébként miféle ez az obi, hogy ennyire ritka?
(#) KTobi válasza hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Pentax K bajonettes verziót találtam akkor. Nem volt drága. Szerintem FFes, majd csinálok vele kicsit közelebbre képet. Találtam egy oldalt, amin pont ez van csak más bajonettel. Bővebben: Link
(#) válasza KTobi hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Igen, valóban FF kell, hogy legyen - a bajonettek tanúsága szerint egyértelműen kisfilmes géphez szánták. Egy középformátumú tele nem pont ilyen dimenziókkal rendelkezne.
A közelebbi képekre kíváncsi vagyok, mert szerintem ebben az üvegben azért több van, mint ami elsőre átjött a hajós képnél.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 18, 2011 /
 
Volna egy eladó 70-300-as teleobjetiv nagyon baráti áron.
Az eladó szerint a blende a legszűkebb állásban be van ragadva.Szerintetek javítható ez, érdemes lenne megvenni? Van valaki ebben a topikban aki foglalkozik javítással?
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 13, 2011 /
 
Tudja valaki, hogy ez a objektív mire szolgál?
BRAND NEW 58mm TELEPHOTO Lens FOR ALL 58 mm LENS CANON
A kit obira van rátekerve

140.jpg
    
(#) KTobi válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Valószínű, hogy valami előtétlencse, ami megnöveli a gyújtótávolságot.
(#) nagy hoho válasza KTobi hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Köszönöm.
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 15, 2011 /
 
Hosszas gyüjtögetésnek meg lett az eredménye:

DSCF1477.JPG
    
(#) zenész65 hozzászólása Dec 16, 2011 /
 
Üdv. Mindenkinek!
Van egy HP PhotoSmart R707 gépem, melyet nagyon szeretek, mert eddig kifogástalanul működött. A probléma a következő: A fénykép készítésekor mintha nem keverné meg a színeket. ronda pirosba látszik minden. a video felvételnél minden tökéletes. mi lehet a hiba?
(#) gyerek67 válasza zenész65 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Nem a fehérbalanszot állítottad el?
Következő: »»   15 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem