Fórum témák
» Több friss téma |
Arra lettem volna kíváncsi Szabi1 mit kötött a Mute bemenetre, és a kimeneten mennyi az egyenfeszültség, csak kissé tömörre sikerült a kérdés megfogalmazása. Bocs.
A tv-ből kiszedett nyákon volt még egy tda hangprocessor i2c busus amit kiszedtem, és szépen bekötöttem őket sztereo erősítőnek, az egyik oldalon nem ment semmi csak a hangszóró zúgott, gondoltam valahol hibás az áramkör, de most hídba kötve is zúg.
E szerint csináltam a hidalást Bővebben: Link
Elsőként a hibás csatornát kéne rendbe hozni, aztán hídba kötni.
Kösd le a hangszórót és mérd meg mekkora egyen feszültség van a kimeneten. A belinkelt hídkapcsolás működését nem látom át. Sajnos korábban én is hibáztam a berajzolásnál, most már működő képes.
Kösd be a hangszórót egyenként a kimenetekre a test felé. A jó csatornán jól kell szólnia a másik búgni fog. Azt az IC-t cseréld ki és jó lesz!
Azt tudom hogy a rossz oldal felől melyik ic volt mert annak rövidebb a lábai, mert direkt úgy szedtem ki, és egy TDA 1514 menyibe kerülne ? Ja és a kimeneti feszultséget a hidkapcsolásba mérjem meg vagy a sztereo kapcsolásba eggyenként?
A rossz IC kimenetét mérd meg testhez képest.
Ár.
Na hidba megmértem de nem tudtam leolvasni mert állandóan változott, TDA 1514-es ami nem rövidzárvédett az olcsóbb ?, mert te reloop TDA1514 A-t mutattal
Sajnos csak ezt az egyet találtam. A többi helyen kifutott terméket jeleztek. Itt érdeklődj.
Na ne hídba mérd, csak a hibás kimenetét a testhez képest, egyenfeszültség állásban. Jelet ne kapjon a bemenete.
OKE majd megmerem, de ígyis-úgyis akarok venni egy erősítőt, ez a TDA1514 csak az OPTICUM 4000c egykori digi emus belterimhez kene zenehalgatashoz
A mérés lényege, hogyha a kimeneten közel 0V az egyenfeszültség akkor nem biztos, hogy rossz az IC.
okes megfogom merni de csak jövőhéten, mert holnap nem érek rá.
Na megmértem az egyenfeszultéseget az állítólag rossz ic-n, digitális mérőműszerrel, 1 V van a kimeneten, de lehet hogy csal egy kicsit a műszerem, mert digitális
Ez biztató jel, mert hiba esetén valamelyik táp szokott a kimenetre menni, vagy teljesen le van szakadva.
Most a bemeneteket kéne megmérni (anélkül, hogy lábak közötti zárlatot okoznál) 1-es, 8-as, 9-es. Természetesen jel nélkül, testhez képest és egyenfeszültségben
A 8-as lábat akkor szakadásvizsgálóval mérd a testhez. Fontos a jó kontakt, mert ez a láb is befolyásolja a kimeneti feszültség szintet.
A 8-as láb ok szakadásvizsgálóval, lehet ki kellene próbáljam hogy jetet adjak neki, és megyen e a hangszóró
?
Előbb mérd meg az 1 és 9 lábakon a feszültséget.
Na kipróbáltam az erősítőt, meghagyom sztereoba, nagyon meggyőzött, az eredeti panelen még hangszóróvédelem is van !!!
Lenne egy másik kérdésem:
van egy 5.1-es házimozi rendszerem, NEUTAC S51321 Azt szeretném tudni, hogy a kimeneteket lehet úgy közösiteni, hogy FrontLeft+FrontRight, és SurroundLeft+SurroundRight hogy nagyobb legyen a teljesítmény? Annyit tudok rolla, hogy a mélynyomonak tda2030A végfok van és a NYÁKíon van egy szám: S851312A AMP REV:20 2004-05-19 Hamarosan kuldok rolla egy par kepet is csak lemerult az aksim
van még benne 3db tea2025b, es inkabb az erdekelne hogy tegyuk fel van 2 db erősítőm és ha a bemenetet és a kimenetet közösítem növekszik a teljesitmény a kimeneten?
A kérdésed inkább az erősítős topikba illene, de röviden megválaszolom. Csak pontosan azonos jelerősítésű fokozatok köthetők párhuzamosan. A kivehető teljesítmény azáltal növekszik, hogy például 8 ohm helyett 4 ohm -mal terhelheted. Az 5.1 erősítőnél nem tartom kivitelezhetőnek :no:
Oke szoval ha van 2 egyforma 4 ohm-os erosito parhuzamosan kotom es 4 ohm-mal terhelem és nagyobb a teljesítmény nem?
Lenne egy kérdésem a tda2030-bol egy pár tranzisztorral ki lehet hozni a 100w 4 ohm-ot , és a TDA 1514-et nem lehet igy ''megtrükkozni'', hogy nagyobb legyen a teljesítmény, nagyon szépen működik stereoba a tda1514 de lehetne nagyobb teljesítménye ?
Na megyen szépen a tda1514 csak van egy kis alapzaja mit lehet tenni ellene? Meg amikor bekapcsolom ad ki pattogó hangot, de ha a zene megy és az alatt kapcsolom be akkor hallatszik hogy fokozatosan hangosodik a zene. Az erősítő most bekerül egy vasdobozba és a vasdobozt rá lehet kötni a gnd-re? És ha a gnd érintkezik a hűtőbordával a nem szigetelt ic-knek lessz bajuk ?
Szia! Elkezdtem átnézni az adatlapot, de reménytelenül hosszú. Szakadásvizsgálóval nézd meg, hogy a hűtőfelület vezet-e valamelyik láb felé.
Ami a zajt illeti, látogass el ide.
Mostmar csunyan recseg az egesz.
-5 v egyenfesz van a kimeneten De nemhiszem hogy en tettem tönkre.
Nem éri megcsinalni 2 TDA 1514 áráért veszek 9 db TDA 7294-et !!!!!!!!! Esetleg ha kapok kedvezményt rá akkor mégtöbbet Biztos a végfok ment ki szerintem.
A sok kalandozás után ez egy bölcs döntés. A TDA7294 az amatőr erősítő építés bevált kelléke.
Na végul annyit kínlódtam vele nincs egyen fesz a kimeneten csak pár kondi kiment, először mikor kaptam nagy áramot adtam neki akkor azért tiltott az IC. Végül ment egy ideig azán megadták a kondik magukat. Annyi a baj hiába adok neki jelet nem erősít de nemtudom miért. A tda 7294 el nagyon jól haladok, az Ic-t és nyákot rendeletem a többitt meg megszereztem apárdonként, ha jól számolom fél évi gyűjötgetés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |