Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Akkor ez azt jelenti, hogy vagy egy csomó lakkot, vagy egy csomó panelt ki fogok dobni biztosan ?
Ez ezzel jár. Helyetted nem fogja senki bevállalni a tanulópénzt. Más szerinted nem rontott el és dobott ki nyákot? Én is rontottam már el többet is, olyan is volt, hogy nem mérethelyesen nyomtattam ki, de ez csak a beültetésnél jött elő, amikor az IC nem ment a helyére be.
Uff, okés. Úgy fogom csinálni, hogy egy lapra egy rajz, még egyre ugyanaz. Ezeket először illesztem. Ezt a másik rajzzal is, majd aztán az egészet egymásra helyezem, szalagozom, és kezdődik az erőlködés...
Itt egy video, én így csinálom nekem tuti Bővebben: Link
Na igen a két fólia illesztgetése egy nyomdai maszkkal simán kiváltható. Azt még meséld el hogy marad a nyák a két fólia között a helyén forgatás közben.
Kicsit nagyobbra hagyom a nyákot és kétoldalú ragasztószalaggal rögzítem.
Üdv!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de az a gondom, hogy néhány esetben próbáltam letölteni NYÁK-terveket és sajnos nem sikerült egyszer sem, mert képre kattintva megjelenik egy oldal, ami tele van mindenféle betűvel, meg ábrával. Hogyan tudom letölteni ezeket a .lay kiterjesztésű fájlokat? Köszönöm a válaszokat előre is!
Szia!
Gondolom tudsz vele kétoldalas nyákot is laminálni, ugye? Amúgy milyen vékonyságú vezetősávokat tudsz ezzel a technikával még elérni? Azért kérdezem, mert a vasalás már eléggé kellemetlen (sok macera), és arra gondoltam, hogy áttérnék fototechnikára, de mivel kollégista vagyok, így az elég nagy macera. Viszont ha ezzel megbízhatóan, gyorsan és jó minőségű nyákokat lehet készíteni, akkor lehet én is beruházok egy ilyenbe. Elsősorban SMD alkatrészekkel foglalkoznék. Tudnál esetleg egy képet felrakni, hogy mennyire finom munkákat lehet vele készíteni? Köszönöm!
Én ugyan még nem próbáltam, a legjobb minőségem egy TSSOP-tok volt vasalással (no meg némi kínszenvedéssel) de azt mondják hogy a lamináló sokkal összeszedettebb, kézbentarthatóbb,,pontosabb, és egyforma a lenyomat, nincsenek úgymond foltok, ahol nem olvadt meg a festékpor, és ha elcsíped akkor nem lapítja szét a festéket, én ki szeretném próbálni, aki eddig megcsinálta fényévekkel jobbnak vallja mint a vasalót.
Szia, foto technikával én 0,2mm csikot simán hozok, vagyok egy 0603 méretű smd ellenállás alatt elviszek egy vezetósávot.
Másik lehetőség, hogy a mellékletre jobb klikk, és "Mentés másként"-tel mented, onnan használod.
Köszönöm a válaszokat!
Dilemmámat viszont az okozza, hogy mibe érdemes beruházni: fototechnikába vagy laminálóba? Valaki meg tudna osztani egy képet arról, hogy laminálással milyen nyákot készít? (Tudom, hogy műhely topic, ezért nem is offolok itt tovább) Köszönöm!
Amiből egy kasa kép lesz, nem tudod leadni nyomdába levilágítani, nem tudod leszedni az alkatrészjelöléseket, gyakorlatilag kapsz egy semmire nem jó képet.
Valaki kirak egy 2* nagyítású nyáktervet, de visszakonvertálja az oldal 800*600-ra, mond meg mekkora az eredeti nyák. Képet nem lehet gyártatni sem, mindenhol minimum pdf-et várnak, 3* csináltam eddig képből nyákot mind a 3 kínszenvedés volt. Töltsd le a progit, és nyisd azzal.
Ha valóban az "érdemes" oldaláról közelítesz, akkor egyikbe se, mert otthon nyákot csinálni, az elég macerás, sok minden kell hozni, sok vegyszer, sok előkészület, alapanyag, speciális fúrógép és hozzáértés. Ezért célszerű ezt olyanra bízni, aki erre szakosodott, mert árban, minőségben nem tudsz vele versenyezni.
Egészen más kérdés, ha nem érdekel mi éri meg és mi nem, hanem a "létrehozás" vágya hajt, azaz alapvetően ragaszkodsz hozzá, hogy magad csináld a panelt.
Szia
Eddig én is fotótecnikával készítettem a nyákot... tökéletes csak sok vele a macera és drága... utána vasalgattam ....hát az nekem nem jött be szinte nem is készítettem semmit mert nem volt jó... utána akadtam erre a laminálos dologra...a Tesco-os lamináló ugyan csak macerás mert át kell építeni.. de ez alapból tudja a dolgát...smd-és nyákot még nem készítettem de az aki ajánlottaBővebben: Link ő igen... és nagyon meggyöző...
Ez igaz, de csak a Sprint által generált esetén. Egy Eagle fájlt (például) nem fog tudni megnézni vele.
Valóban, arra az eagle free verzióját kell letölteni, amivel méretkorlát nélkül megnézhető, és nyomtatható a nyák, csak tervezni bele nem tud csak ha 10*10 centi alatt marad.
Köszi, de nekem nem a .lay kiterjesztésű fájlokkal van a gondom, hanem pl. ezzel: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/automata_zseles_akkumula...%3E%3E, mert erre jön fel az általam említett cirádás oldal, pedig a kép alá az van írva, hogyha rákatt. a nyák képére, akkor le tudom tölteni.
Az én meglátásom:
egyszeri építésekhez lézernyomat laminálás. Gyors, lézer nyomtatód meg talán van is már hozzá. Egyből tudsz variálni a nyákon, nem kell várni esetlegesen nyomdára - mindezt otthon, akár vasárnap délelőtt is. Szériánál ha magad akarod készíteni, akkor dry film-es technika. Levilágíttatod nyomdában a már bevált nyáktervet, beszerzed a fóliát és mehet. Másik megoldás, hogy legyártatod erre szakosodott céggel. A laminálót egyik esetben sem érdemes lehagyni a szükséges eszközök listájáról. Szóval majdnem ideális lehet a helyzet...
Szia!
Jobb klikk a hivatkozáson, és utána hivatkozás mentése más néven(vagy valami hasonlóra) kell kattintani. Üdv, mate_x
Fotósnál a lézernyomtató megspórolható ha nyomdába csináltatod a filmet, a dry fóliához meg nem kell átalakítani a tesco-s, tehát az abba kellő anyagot+munkadíjat is meg tudod spórolni.
Viszont a vasalásos tényleg gyors ha jó a nyomtatód tonere, jó a vasalód és jó papírod is van hozzá. Annál gyorsabb tényleg nincs.
Sziasztok
Nos, most voltam az Azúrban, 30%-os hidrogén-peroxid 260Ft/liter plusz a flakon. A 3 literes műanyag kannát például 400Ft-ért adják, összesen volt a 3 liter kannával együtt 1180Ft.
Sziasztok ! Itt HE-n említették, hogy lehetne csinálni úgy forr. maszkot, hogy kinyomtatok még egy maszkot a rajzról, de úgy, hogy azon csak a vezetősávok, meg amire forrmaszkot akarok, az a rész legyen, és maratás után még egyszer levilágítóm, és még egyszer előhívom. Ez az egész persze p20 lakkal menne. Mit kell tegyek, hogy csak azok a részek maradjanak meg a sprintes rajzban, illetve tényleg működik? Üdv
Hidd el próbáltam már sokféleképpen, de vagy .text, vagy .jpeg formátumban volt hajlandó lementeni.
Más ötlet esetleg?
Rámész a képre, ott jobb klikk és hivatkozás mentése más néven. Ne írj át semmit, ne módosíts semmit, csak egyszerűen mentsd le. 4.lay lesz. Ezután már kedvedre átnevezheted.
Üdv!
Működik, persze sokkal kevésbé lesz jó mint egy lötstop, be kell égetni a lakkot előhívás után, de ha már ilyet csinálsz, akkor elég ha csak a forrszemek maradnak fém tiszták. Sokkal sérülékenyebb mint a rendes löt, azt beégetés után késsel sem lehet lekaparni.
A sprintben a nyomtatási oldalon van egy Soldermask1 és Soldermask2 felirat. Próbáltad...? (A többi réteget meg ki kell kapcsolni.)
Ilyet ne feltételezz. Nem olvas csak kérdez.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |