Fórum témák
» Több friss téma |
Én igen
A telepítőnek saját, specializált kernele van, driverekkel, stb. Ez tkp. elengedhetetlen is számos hardver felismeréséhez és kezeléséhez, amelyeknek nincs BIOS támogatottságuk, illetve biztosítandó, hogy a szoftver különböző hardverek / BIOSok esetében is konzisztens módon működjön. Az MBR használ int 13h hívást a másodszintű bootloader (jelen esetben NTLDR) betöltésére, az viszont már direct I/O segítségével operál.
*kivéve egy darab int 15h, AX=0E820h, ami a memóriatérkép lekérdezése és sajnos nincs rá megbízható alternatív megoldás.
Kezelőpanel nem lehet zárlatos, mert a számítógép kikapcsolása után visszakapom a vezérlést, vagy például, ha lehúzom a DVI kábelt és úgy sem működik továbbiakban, csak akkor ha rá van csatlakoztatva, és el van indítva a számítógépen a leállítás.
Egyébként megvan/lett a probléma megoldása: Egyszerűen lehúztam a csatlakozót többször, és visszacsatlakoztattam, ami után egyből megjavult, valószínűleg az oxid rendezte meg a bitvezetékek kapcsolatát. A Videokártya miért ne okozhatná, hiszen teljesen digitális alapú a kapcsolat az LCD monitor és a videokártya között (lehetne analóg is mert a DVI kábel ki van képezve erre is DL-DVI-I szabványkábel ) mert a LCD monitorban lévő RAMDAC -nak küldi a GPU a nyers információt és ez mellett egy szinkron soros busz is található ami ráadásul kétirányú (DDC2 néven ismert). Lehet rosszul tudom, de javítson/egészítsen ki valaki ha valamit rosszul tudok.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy milyen értékű alkatrész szállhatott el az alaplapomon? Az alaplap típusa Asus P4C800 Valószínűleg egy tekercs lehetett, a raid vezérlőhöz tartozik. (az 1-es vagy 2-es sata aljzat nem működik,így nem tudom használni a raidet). Képet csatoltam. A segítséget előre is köszönöm
Helló!
A gépembe volt 1 db 256mb-os ram.Most kivettem és tettem bele 2 db 512mb-osat de most is csak 256-ot jelez nem 1 gb-ot.Valaki tudna segíteni?
Ha nem adsz infókat biztos hogy nem fog tudni segíteni senki! Ha nem tudod a típust többek között az everest segíteni tud vagy bootoláskor is ki szokta írni a gép.
Szasztok skacok!
Kérdés: Kaptam egy ibm netvista 6341-es gépet ami intel 810-es. Tudom örüljek neki. Viszont a bios-ban találtam egy érdekes kifejezést és beállítási lehetőséget de az intenetet bújva nem jöttem rá hogy mi a szerepe az adott beállításnak és még ilyennel nem találkoztam. A menüpont a video beállításoknál van egy olyan hogy "video interrupt " ezt lehet engedélyezni és tiltani. Konkrétan mi célt szolgálna? Azt tudom hogy az "interrupt" az megszakítást jelent de nem értem hogy ezen a gépen mi célt szolgál és hogy miért lehet engedélyezni és tiltani. Esetleg valaki szakértő?
Számítógép típusaACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC
(everest szerint)
ezzel sokat nem mondtál, me minden gép az
Szia! A megszakítás a CRT képernyők korából maradt meg. Nem akarom nagyon bő lére ereszteni; így keresd: Vertical Retrace Interrupt
A jelek szerint az alap fogalmával/funkciójával sem vagy tisztában. Megkérlek, tájékozódj efelől, mert enélkül nem tudunk segíteni.
Ugyanakkor kissé összezavar, hogy minden hozzáértés hiánya ellenére belenyúlsz a gépbe. Ezzel kapcsolatban a) Simán tönkrevághatod, vagyis lehet, hogy inkább nem kéne b) Miért biztos, hogy a kérdéses memóriamodulok 512 -esek, illetve, hogy megfelelőek és azonos órajelűek? Ha érdemben több információval szolgálsz, talán mi is "többet" tudunk neked segíteni.
Az alaplap típusáról próbálj meg tájékoztatni.
Ezenfelül fontos lehet, hogy honnan vannak a RAMok és hány MHz -es órajellel üzemelnek (illetőleg, ha a modulok órajele nem azonos, jó esélyed van rá, hogy ne működjön együtt a kettő)
Le tudod fényképezni az alaplapod? Valahol rajta szokott lenni viszonlag nagy betűkkel és számokkal a pontos típus. (pl. ASUS A8N-E vagy KT4AV)
Ha tudsz fényképezni, akkor fényképezd le a memóriamodulokat is (mind a 3-at). Itt főként a ráragasztott cimkék az érdekesek, tehát úgy fényképezz, hogy ezek legyenek olvashatóak!
Ugye kihúztad a csere közben a konektorból?
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy vettem egy radeon hd 3450 agp 8x videokartyat, es hogy mukodne jobb hatasfokon ha win7 futna vele vagy xp. Ezt azert kerdezem mert ugy tudom hogy az xp csak directx 9-vel rendelkezik, mig a kartya directx 10-es. Gondoltam hogy a win7-en jobb lenne a grafika mivel az mar tamogatja directx 10-et! Koszonom elore is a velemenyeket!
Ezt csak tesztelésekkel tudod megállapitani, van egy specifikus program, ami megcsinálja neked a teszteket (3dmax vagy mi a neve....már nem emlékszem)
Ahham na ezt most köszönöm.
Ha jól silabizáltam ki a dolgot akkor ez a funkció arra szolgál hogy a vga kártya várjon-e a monitorból visszaérkező jelzésre a következő kép kiküldéséig vagy sem. És ezt persze hardveresen. Szerintem ennek jelenleg nincs értelme hogy bekapcsolva legyen .
Ömm, nem, az VGA esetében a disable vertical sync, de az sem a monitorra vár, hanem a rendszer által beállított képfrissítéshez szinkronoz. A Vint az a CPU-val közli, hogy egy képkocka kirajzolása megtörtént (és a CRT-n a sugár visszafut, innen a neve). Őszintén szólva nem hiszem, hogy egy P3-as Netpista esetében erről lenne szó, hanem sokkal inkább arról, hogy a VGA számára történjék-e IRQ lefoglalás. Többnyire engedélyezve hagyjuk, de PNP rendszer alatt a beállítás nem hordoz jelentőséget.
sziasztok!
olyan gondom lenne, hogy a gépem néha látszólag minden ok nélkül kikapcsol. Ha csak normál alapállapotban van a gép (tehát háttérkép+ikonok) és nem futtatok rajta semmi progit, akkor egy idő után kikapcsol. Ha el akarok indítani egy bizonyos játékot, akkor bejön a jogi blabla és lekapcsol. Nincs bekapcsolva sem a hibernáció, sem a képernyőkímélő. Nem is melegszik, de azért lecseréltem a procihűtőt egy Lionsgate-re, már semmi ötletem sincs. Gondoltam már feszültség ingadozásra, de ezt sem tartom valószínűnek, mert van olyan progi, amivel akár 24 órán keresztül is magára hagyhatom és nem kapcsol ki, de alapjáraton meg akár 5 perc után is kikapcsol... Van ötletetek? Intel Dualcore proci, Nvidia 9800 GT videókari, 2Gb RAM... előre is köszi a tippeket!
Probáltad hogy szétszeded telsejen? s csak proci, 1ram modul, 1hdd+videokártya, ennyi legyen csatlakoztatva a géphez?
-Talán egy kölcsönkért rammal kiprobálni. -Más Windowsal.
Biztos, hogy nem a Windows csinálja. Kicsit több infó kéne, alaplap típusa, táp típusa, kora.
Én kipróbálnám egy másik biztosan jó táppal. Egy másik hibátlan HDD-re raknék egy új rendszert, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba?
Majdnem. A CRT-k frissítését a VGA kontrollálja. Az ilyen frissítési "metadata" a tényleges képpel és egyebekkel együtt megy ki a monitor felé. Ha a VRI engedélyezve van, a kártya IRQ -t dob a procinak, amikor a monitornak elküldi a VR jelet, hogy a sug?rnyaláb visszatérjen a bal felső sarokba.
Ha a frissített képadatokat ekkor küldjük el a VGA-nak, akkor elkerülhető, hogy a képnek csak egy része frissüljön (amiatt, hogy a sugárnyaláb, ami megjelenít, épp valahol a képernyő közepénél tart) Modern monitorok esetében lényegtelen.
alaplap tipusa... Na ezzel nem készültem, de Foxconn alaplap, az tuti, de hogy melyik típus azt momentán nem tudom. A proci Pentium Dualcore 2,7GHz E5400. A szétszedéssel kapcsolatban: vajon arra gondoltok, hogy semmi meghajtó ne legyen csatlakoztatva (DVD, stb)? Más, működő tápot nem tudok szerválni, ha a szétszedésen kívül nincs más ötlet lehet, hogy szervíz lesz belőle...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |