Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nagyon köszönöm a segítséged, tökéletesen működik!
![]()
Action2k!
Kezdett itt kialakulni egy flame, amiben ugyan nem vettem részt, de tényleg bosszantó, hogy milyen gyakran kérdezik újra és újra ugyanazt a banális kezdő kérdést. Meg lehetne oldani, hogy az AVR miértek-hogyanok fórumhoz hasonlóan itt is mindig látható legyen az alábbi link:http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm Azon túl, hoigy ez egy nagyon jó, képekkel bőven illusztrált szájbarágós bevezető, még azt is megúsznánk, hogy nem lenne két hetenként újra feltéve a "hogyan növeljek furatátmérőt" meg hasonló kérdések.
Összegyűjtöttem a kétnaponta újra és újra feltett kérdéseket:
Bővebben: Link
Ez tényleg nagyon jó oldal! Köszi hogy felraktad ide.
Korai volt az örömöm.
![]() A próbára készített NYÁK-on sikerült a dolog, de amin valójában alkalmazni akarom, azon nem. Ezt a Figyelmeztetést kapom: Nem elérhető a Bottom SMD lenyomat a(z) 16 rétegen". Mit is akarok? - Van egy "con-wago-508" csatlakozóm, és 7db NE5534-es DIL IC-m, aminek a tápfeszültségét szeretném a TOP oldalon vinni. Megcsináltam, amit írtál: A BOTTOM-hoz N/A-t tettem, a TOP-hoz csillagot. Aztán "Kiválasztás", és kijelölöm az egész net-et, ami összeköti az IC-k 4-es lábait, és a csatlakozó megfelelő PAD-ját. .... Aztán jön a fenti üzenet, és nem csinál semmit. ![]() Mit hibáztam el? Ha segítesz kideríteni, ez is mehetne az "Állandóan feltett kérdések" közé! ![]() Előre is köszönöm.
Konkrétan melyik csatlakozót használtad? Rendben vannak a padjai? Véletlenül nem SMD?
Idézet: „- Van egy "con-wago-508" csatlakozóm,” Hali! Kokrétan ezt a csatlakozót (sorkapcsot) használtam. Ennek a 2 és 3 tagos változatát. A PAD-jai rendben vannak, mert ha egyszerűen 2 oldalast tervezek, símán beköti. Ma egész nap ezzel szórakoztam, vajmi kevés sikerrel. Ezzel az erővel a Sprint Layuot-is használhatnám.. ![]() ![]()
Ha feltennéd ide amivel próbálkozol már megoldódott volna a probléma. Távgyógyítás csak kevés ember erőssége
![]()
Ha a próbára készített panelon jó, akkor pedig a másikon nincs valami jól beállítva. Ha nem titkos feltennéd ide?
Üdv
Nyák tervező nézetben kicsit állítgattam a rács méretén elmozdítottam pár alkatrészt, majd a méretet visszaraktam alapra de azóta ezekhez az alkatrészekhez nem tudok vezetéket kötni úgy hogy a sárga vonal eltűnjön. Ha egy via-ra ráragad egy sárga vonal akkor azt hogy lehet leszedni anélkül hogy ne tüntesse el az amúgy rendesen bekötött vezetéket? Esetleg olyan nyáktervező ami olvassa az Eagle fájlait?
Hello
Az eagle parancssorába beírod: move 'alkatrésznév, pl:R2', ekkor ha leteszed már az épp aktuális grid-re teszi. A ripup ikont használva ha az egérrel a via-ra kattintasz leszedi anélkül, hogy magát a vezetősávot bántaná. Üdv Bari
A move os dolog működött, köszönöm, a ripupos viszont sajnos nem. Eddig is azt használtam, de sokszor a vonalat törli hiába a via legszélére kattintok, valamikor meg csak a via-t, nem épp felhasználóbarát.
![]()
A ripupnak is működnie kell, mielőtt megírtam a post-ot kipróbáltam, nálam 5.6-os eagle van, a via közepére kell kattintani (ha nem az jelölődik ki, az egér jobb gombjával tudod váltani a kijelölést), hogy kijelölődjön aztán újra rá és eltűnik. Most kipróbáltam újra, 10-ből 10szer működött.
Bari
Nekem 5.11 light van és szinte mindig a vezetéket jelöli ki és eltüntet mindent ha bal egérrel nyomok a ripupra.
Leszedem az 5.6ot mert most meg nem enged összekötni 2 föld ágat ami a kapcsolásban össze van ![]()
Ha elsőre a vezetősávot jelöli ki, akkor az egér jobb gombjával tudod váltani a kijelölést, addig nyomogasd az egér jobb gombját, míg a VIA-t ki nem jelöli, aztán újra katt bal gombbal a VIA-ra és törölni fogja. Közben kipróbáltam az 5.11 light alatt is működik. A lényeg hogy a VIA közepére kell kattintani, nálam akkor elsőre már a VIA-t kijelöli, másodikra törli, ahol meg a 2 oldalon poligon-t köt össze VIA és azt szeretném eltüntetni, szintén a közepére kattintva elsőre törli.
Bari
Ha a közepére kattintok tényleg működik rendesen, eddig az volt gond hogy nem akartam rosszat kijelölni, ezért a szélére nyomtam ahol csak a via volt, és erre mást jelölt ki, na mindegy, köszi. Most már csak azt kell megtudnom hogy a 2 fajta GNDt ami össze van kötve a rajzon, hogyan kössem össze, eddig ez működött csak közben hülyült meg valamiért.
Ha nem boldogulsz vele, töltsd fel a kapcsolási rajzot és több szem többet lát alapon kiderítjük mi a gond.
Bari
Hali niedziela és Kafka,
A csatit nem akarom terhelni a rajzokkal, de magánban elküldtem. Köszönöm a segítsget. ![]()
Hali. A CADSOFT fejlesztői nagyot alkotnak! Készül az EAGLE 6-os verziója mely számtalan új dolgot fog tudni és hogy ezt meg is mutassák íme egy kis ÍZELÍTŐ.
Na most vagy az én felfogásom lassú, vagy a video gyors, de alig fedeztem fel benne lényeges dolgot. Amit egyértelműen láttam, az a méretezés. Ez már önmagában is egy nagyon jó újítás.
Mint írtam ez még csak ízelítő. Még sok sok más egyéb is bele fog kerülni mint pl az eddig felhasználók által elkészített alkatrészek javított és rendezett változatai és még sok sok más egyéb funkció. A méretezés szerintem is nagyon jó dolog így az ember látja a pontos méreteket.
elektrorudi problémája a következő módon reprodukálható: Leraksz 2 smd (R1/R2) ellenállást egy-egy lábát összekötöd, majd leraksz még kettőt(R3/R4) és azoknak is egy-egy lábát összekötöd. -> paneltervező. Ott R3/R4-et áttükrözöd a másik oldalra. Ezekután Autoroute és Top=*,Bottom=N/A -> OK. És jön a figyelmeztetés: Unraechable smd-pad in layer16! Ez kétszer jön mert arra figyelmeztet, hogy 2 elérhetetlen smd pad van a Bottom layeren, majd két OK és végülis megcsinálja. De ez így nem jó!
A figyelmeztetés önmagában helytálló, de mivel a Top layeren szeretnénk dolgozni akkor nem szabadna ezzel az üzenettel figyelmeztetnie. Arról nem is beszélve mi van ha 150 alkatrész van a bottom oldalon? akkor 150x OK-t kell nyomni? (leírás 184.oldal alján benne van ez az üzenet)
Végre értelmes és a gyakorlatban is nagyon hasznos újítások! Az 5-ös semmi olyat nem tudott felmutatni amiért volt értelme a 4.15-ről váltani, de ez a 6-os verzió így nagyon jó lesz. Csak tuti megint tele lesz egy halom buggal ami miatt kéthetente jön egy újabb verzió.
Lehet szögletes szélű vezetékeket rakni? Nekem sehogy se sikerült átállítanom, csak a padeket és a viakat.
Igen mondjuk én is várom hogy kiadják de ha jól tudom csak jövőre fog kijönni. Még egyelőre az 5.11.2-es béta teszteket csinálják már jó 3-6 hónapja. És igen az 5-ös verzió nem mutatott sokat esetleg alkatrész bővítésben de ott sem valami magas szinten.
Ha akkor mikor húzod a vezetéket megnyomod a jobb egérgombot akkor fent láthatod hogy átállítsa szögletes vezetékezésre. Ezt manuálisan is át tudod állítani.
Igen azt tudom, de én arra gondoltam, hogy mikor csinálok egy 90°os kanyart, akkor a külső széle gömbölyded és nem sarkos. Jó lenne ha sarkos lenne, vagy legalább csökkenteni lehetne a félkör átmérőjét.
Már értem mit szeretnél. Az mellett a menü mellett ahol állítod hogy milyen vonalat húzzál van egy legördülő menü ott választhatsz hogy milyen legyen a sarkak lekerekítettsége. Az mellett a legördülő menü mellett találsz két választási lehetőséget a kerekített és szögletes sarkat értelemszerűen azt választod ki amelyiket szeretnéd használni majd a legördülő listából választhatsz neki értéket hogy milyen legyen a kerekítés.
A demo verzióval nem működött bármit is állítottam, most már jó
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |