Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Szerencsére ráírták a típusát: FDS6900S. Az ellenállás 0,02 ohm-os Bővebben: Link. A kondenzátort meg ki kellene mérni, ha még jó. Minek a nyákja ez?
Szia!
Elöljáróban köszi a segítséget! A 8 lábú ic-nél én az általad megadott D- 0nak néztem Egyébként ez egy laptop alaplapja (NEC Versa M320), amit megkaptam ajándékba, csak a monitorja nem ínul el és ha ráteszem külső monitorra akkor sem. A két Shottky-t beazonosítottam az 40V 6A (S06P40) lenne, viszont ilyent nem találtam sehol, pedig lehet, hogy az is halott. (Esetleg csere alkatrészre van valami ötleted?) Szerintem, ha a két Sh diódát ki csrélem és azt a mellette lévő IC-t (FDS6900S), plusz az ellenállást és a kondikat, lehet, hogy elindulna az LCD, mert az inverterhez nem jut el az áram és az meg innét jönne. Reménykedem, hogy más nem szált el. Köszi a segítséget.
A kondi mérésre van valami ötleted? csak multiméterem van!
köszi.
Kapacitásmérési funkció van beleépítve a multiméteredbe?
nincs sajos.
Nem tudom feltölteni valahogy aztán rámérni esetleg?!
Ilyen!Bővebben: Ilyen
Sajnos kondenzátort csak kapacitásmérővel lehet korrekt módon ellenőrizni.
Akkor berakok 50, vagy 100v körülit és 100n talán nem lesz gond
Segítséget szeretnék kérni az alábbi alkatrész beazonosítására, ill beszerzésére, helyettesítésére
SMD IC 8 lábú ST gyártmány EZ729 a típusa. A képen U1 a jelölése, és egy hegesztő inverterben van.
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy egy projektor tápegységében kiment egy IC. Adott a típusszáma, viszont már nem forgalmazzák. Abban kérném a segítségeteket, hogy honnan lehet kideríteni, hogy mi az ami ezzel egyenértékű. Az IC típusa: HA16107P itt található hozzá a datasheet Segítségetek előre is köszönöm, üdvözlettel, Zsolti
Előre is köszönöm, ha valaki tud választ a kérdésemre.
A pécsi vásárban ma vásároltam csak úgy csemegézésre egy (az IC feliratok alapján) jó régi szerelt panelt, amin két érdekes alkatrészt találtam. A kb. 27x15x10 mm-es kockák mindkét rövidebb oldalán 2+1 IC láb található. két láb közzel. Ami felkeltette az érdeklődésem, az az alkatrész típusjelzését (CP Clare; Belgium; 851 A12 B1B; 0491) követő felirata utáni "DANGER DO NOT OPEN" Sajnos a fotómasinám szervizben van, így csak annyit az alkatrészről, hogy egy teljesen normál, IC-hez hasonló anyagú zárt valami, optocsatolóra vagy nagyobb teljesítményű szilárdtest relére hasonlít leginkább, a googliban nem találtam adatlapot. Milyen veszélyt jelenthet, ha szétszedi az ember? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem...
Erről van szó? Bővebben: Link
Na meg is van. Ez egy Reed-relé és azért nem szabad kinyitni, mert higannyal nedvesített érintkezői vannak, ami a kisfeszültségű alkalmazásoknál csökkenti az átmeneti ellenállást.
"kadarist" mindenütt ott van, mindent tud. Nagyon köszönöm a segítséged, az én alkatrészem kicsit szolidabb. Sikerült a "játék" fényképezőgépemmel azért használható képet készíteni róla (a SONY DSC F717-esem C:13:01 kártyahibával szervízben van). Tudsz esetleg lábkiosztást is? Bár azt talán magam is ki tudom deríteni. (Egyébként ez a higany aggodalom elég izgalmas. Hány mikrogramm lehet benne?!
Még egyszer kösz! Nagy vagy! Üdv.: -zs-
Próbálom a képet újra!
Megint nem akar átmenni. A lényeg az, hogy ugyanolyan mint az általad küldött linkben lévő, csak vízszintesen felébe vágva, és annak egyik fele. Üdv.: -zs-
Sziasztok
8 lábú komparátor ic ben van valakinek valami bevált típusa? Mint pl lm339 Sima 9v tápegységhez kéne. Legjobb ha smd változata is van.
Picit el vagy tévedve . . . Az LM317 mióta komparátor?
Szia kedves Szakik! Érdeklődni szeretnék az alul látható foton milyen alkatrész van és a rendeltetésén túl mire lehet még felhasználni.Üdv ML
Ez egy folytótekercs lesz és neoncsöves lámpáknál használatos. Ha jobban megnézed a 220V-s felirat alatt meglátod a tekercs jelölését.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Három lábú, TO-220-as tokban van, BS9-05 felirat, alatta HR1 jelzés. Guglétól annyit tudtam meg, hogy triak, és hogy talán 600V 8A, de a bekötéséről végképp semmi. Előre is köszönöm, Zoli
A keresztreferencia kereső szerint a TAG 621 100 a megfelelője.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Citizen MLT-388 termo printer-nek tudjátok a szalag-kábelkiosztását? A neten megtaláltam itt Citizen MLT-388 Én csak ennyit találtam róla. Hátha tud valaki ennél többet is. Köszi a segítséget.
Üdv!
Tesómék villámverte házimozi erősítője került hozzám. A tápon eldurrant egy 8 lábú dip tokos IC. Az írás a tetején: 99018 CKSA 0405 Mi lehet ez? Semmit nem leletem róla a neten. Kapcsoló üzemű táp. Üdv, Atesz
Megtaláltam. SCY99018
Mivel tudnám ezt helyettesíteni? Az elektrotanyán megtaláltam a kapcsolási rajzát. PHILIPS LX600
Sziasztok! Van egy régi ledes kvarcórám amiben egy NDK68 jelű kvarc van. Tudja valaki, milyen kvarc lehet az, ki lehet-e modern kvarcra cserélni? Az óra hibája, hogy beállítás után véletlenszerűen percek vagy órák (esetleg napok) után leresetel 1:00-ra, lehet, hogy nem a kvarc a hibás? (Sajnos ezt lehet rajta cserélni a többi az alaplemezen van és a levegőben van beforrasztva chip meg a kijelző és egy kis gumitrutyival van rögzítve)
Sziasztok!
lenne egy olyan smd alkatrészem amire az volt írva,hogy WO3 ,és sot-23 tokozása volt.Mi lehetett ez,és mivel lehetne helyetesíteni? Előre is köszönöm!
Nem tudom elég sok WO találtam,de így hogy 3 is volt utána.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |