Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   247 / 1156
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Itt a kép, ezt látom, és ez mind a C-n volt..
(#) Powerslave válasza didyman hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Ne is mondd, napközben meg úgy kell tenni mint aki dolgozik, borzasztó. Pedig így kedd éjszaka az ember már érzi a hétvége közeledtét.
(#) Rober_4 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Azért ez a 33 byte-os méret nem semmi
(#) BarnaPili válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

[OFF]Mobilinternetes júzereknek,nem okoz nagy adatforgalmat...
(#) neocska válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Az a hiba lépett fel hogy nem töltödött fel a kép, igy csak a miniatür verzio van meg
(#) Hx-2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Wubi-val teleitetted a linuxodat vagy kulon particiora egy "tiszta" installal?
(#) janikukac válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Az Ubuntu 11-et úgy instaláltam cd-ről, hogy a D meghajtóra tettem. A D- meghajtón eddig egy csomó cucc volt látható Windows alatt. A Windows a C-n van, kb 3 gb szabad hellyel, a D-n meg 21 vagy akörül..
(#) Powerslave válasza janikukac hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Mit mond a mount parancs?

A windows futott amikor instalaltad vagy live CD-rol tetted fel a linuxot? (mert meg mindig nem egyertelmu nekem)

Mi az a mount parancs?
Az installálás folyamata: Windows bekapcsolása, Ubuntu cd behelyezése, itt kicsomagolta, instalállta, aztán lett egy restart, kiválasztottam, hogy mit bootoljon (win/ubi) ubuntura mentem, az a további istallálást elvégezte, resi, és kész volt..

Bocsi de gratulalok! Egy kicsit utana olvashattal volna hogyan kell linuxot telepiteni. Ha szerencsed van akkor windows alol uninstalalni is lehet (de erre nem vennek merget). Igy sztem veszett az ossze D meghajton levo adatod amennyiben az egesz particiot sajat maganak allitotta be. (es valszeg ezert nem latod a D meghajtodat csak a linuxos fajlrendszeredet).
A mount parancsot valamelyik terminalon add ki es csatold a parancs valaszat Powerslave-nek.

Birom uninstallálni windows alól lazán. Már le is törlöm. Akkor úgy rakjam fel, hogy az első bootolási helynek a DVD-ROM-ot rakjam be, tehát, hogy onnan bootoljon? Vagy, hogyan?

Ajanlanam hogy keszits neki legalabb ket particiot de elotte mindenkepp olvasd at ezt!!

http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/intrepid/main/install/install-live.html

Ok ! Akkor Ubuntut vagy a Linux Mint-et rakjam fel? Partíciót tudok készíteni a D-mből? Úgy értve, hogy a D-men van 23 GB. Abból 3at meghagyok a D-nek, 5 az egyik, 15 a másik partició?

No varj egy kicsit!!
Azt a 23GB -ot add a linuxnak. Csinalj a D-bol egy 5GB-os "/"-t, egy 1GB-os swap-et a tobbit add a /home -nak.
Igy lesz helyed is a dolgaidnak, es ajanlanam inkabb a 10.04-es Ubuntut.

Hát, csak ezeket segítség nélkül nem fogom tudni..

Ha ennyire kezdo vagy akkor szerezz be egy ures vinyot es gyakoroj azon! De itt egy kis segitseg!

http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/intrepid/main/install/particios...o.html
(#) Powerslave hozzászólása Okt 12, 2011 /

Operációs rendszert mindig bootolással telepítünk.

Ok, ha szerzek a gépbe egy kis harddisket, azt a másik mellé be tudom rakni?

A jelek azerint nagyon nem vagy otthon a számítógépek világában. Ezesetben lehet, hogy nem az efféle "mágiákkal" kellene kezdened, hanem valahol az alapoknál és csak akkor belefognod a komolyabb dolgokba, amikor már érted is, hogy mit csinálsz.
No offense, csak jótanács
(#) janikukac válasza Powerslave hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nem számítógépet akarok szerelni, csupán kérdem, lehet-e kettő HDD a gépben. Nem vagyok hülye, tudom, hogy a processzorokat is megabájtban mérik, és nem kilóban ! (csak vicc, esztelenkedem.. )

Tehát van-e válasz?

Többnyire igen, de ennél valamivel komplikáltabb a kérdés. Nem közömbös, milyen a csatlakozó például, mert ahol csak IDE csati van (régebbi gép), oda újabb, SATA-s vinyót nem fogsz tudni beletenni.

Az a gond, hogy nem tudod, lehet-e több merevlemez egy gépben, mégis (többekközt) olyan rendszert próbálsz telepíteni, ami némi hozzáértést kíván meg. Ennek hiányában elég csúnyán el is lehet rontani valamit, amit meg a gyanúm szerint inkább elkerülnél. Ezért bátorkodtam javasolni, hogy mielőtt be-/kiszerelsz valamit, illetve rendszerdolgokat bizgetsz, tájékozódj a pontos működés felől.

Ha csak kipróbálni szeretnél valamilyn Linuxot, akkor kezdetnek egy live CD-t javasolnék inkább a telepítés helyett

Meg 6 is lehet! de annal nagyobb a valoszinusege hogy arra rakod a linuxot amire nem szeretted volna.Ezert mondtam egy probavinyo harom fele particionalni azutan mehet a moka!! Ha igy csinalod hidd el jo lesz!!! Arrol nem is beszelve hogy egy komplett rendszert kapsz (minek a Win. ?) ha csak nem vagy nagy jatekos.

Powerslave: Már videokártyát is vedtem ki, ramot is raktam bele, sőt dvd olvasót is szeeltem be. Akkor inkább maradok Hx-2 tippjénél, de csak hétvégén fogok komolyan foglalkozni, hiszen ilyenkor "csak" a tanuláson jár az eszem.

Hx-2 a nagy játékost hogyan érted? Nekem csak a Counter Strike kell, hogy fusson, Steam-en..
A windowstól meg is válnék, ám sok cucc van a C-n, D-n ami nagyon fontos, és azt valahogy ki kéne menteni...

(#) janikukac válasza Powerslave hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Tenk jú --> hétvége minden lesz !

Vigyázz, *nix rendszerek alatt nemigen fogsz olyannal találkozni, hogy C: vagy D:

Hat ugy hogy ha szeretsz jatszani akkor 'kell' a win. A linux ez ugyben meg nem kenyezteti a jatekosokat. Igaz vannak jatekok linuxra is (http://mya5.hu/?ingyenes-szoftverek=/tartalom/linux/hasznos_jatekok_linuxra).
(#) Powerslave válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Wine?
(#) KTobi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Az első számítógépeket kilóra adták, és ez nem vicc. Kábelgyár nyitott számítógépes részleget, de a számlázásuk kiló alapon ment, ez a székvárosban. Ma már csak vonaglik ez a gyár is.
Következő: »»   247 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem