Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   249 / 1156
(#) torzon válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

http://ubuntuforums.org/ - on minden kérdésre válaszolnak. (ez nem a reklám helye) persze angolul. Én UHU-t használok
(#) janikukac válasza torzon hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Angolul. Sokra megyek.
(#) Rober_4 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Tessék magyar:
Bővebben: Link
(Regisztrálj a fórumhoz! Nagyon aranyosak és segítőkészek.)
(#) torzon válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Ajánlom az UHU 2.2 live CD-t. http://uhulinux.hu/office/letoltes Minden magyarul van és telepíteni sem kell.(Pendrive-ról is megy.! )Beteszed neki és már jó is ! Oszt lessz ami lessz!!! Úgy magyarosan!!!! Igaz az egér kattintgatás itt sem elég.
(#) Powerslave válasza torzon hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Nekem Mandrake -em volt, de angolul. Ha megépítem az új gépet, akkor egy Debit fogok rá felgyűrni (meg egy hetest, meg egy Snow Leót, ill. ha végre elkészül, a sajátomat)
(#) janikukac hozzászólása Okt 13, 2011 /

Sziasztok!
MAC futtatható lenne a gépemen: 1,6GHz Sempron, 768mb RAM, Ati RADEON 9250 ...
Ha már Ubi nem,akkor ez jobb? Winfos progik futnak?
(#) KTobi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Csak lassan.
Mac a legérzékenyebb a grafikusra hallottaim szerint. Nem a teljesítmény a kérdés, hanem a konkrét konfiguráció.
Ha AMD a proci, nem fog menni, tudtommal.
(#) neogeo2 válasza KTobi hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Nem jól tudod, Athlon64 3000+ -on nagyon szépen ment, csak a megfelelő telepítőlemezt kell megkeresni.
(#) neogeo2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Ez elég kicsi gép, ha használni is szertnéd valamire akkor ne nagyon kapcsold be a compiz-t! Böngészni elég lesz, de lehet hogy bizonyos flash tartalmak már lassan mennek majd. HD videók nem fognak menni. Ezt disztrótól függetlenül mondom, tehát akár ubi akár más teljesen mindegy.

Win programokkal kapcsolatban: Két lehetőséged van.
1. wine - Sokminden megy, de sokminden nem. Ki kell próbálni a neked szükséges programot hogy megy vagy sem.
2. virtualbox (vagy más hasonló) - nem javaslom, mert azért ehez kell egy erős vas. Nyilván minden windows program futni fog, hiszen valódi win alatt futtathetod.
(#) janikukac válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Akkor úgy néz ki, maradok a jó öreg Windowsnal. Kár. Letörölni meg sajnálom a Wint, mert ha nem válik be..
Amúgy Linux Mint Julianal , meg Ubinal se kellenek a driverok?
(#) Powerslave válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Szia!

Intel architektúrájú gépeket 10.2 verziótól támogat a Mac OSX, de a konfiguráció tekintetében meglehetősen válogatós. Az általad megadott paraméterekből ítélve kizárt dolognak tartom, hogy a hardvered kompatibilis legyen az OSX -szel.

Mandrake (jelenleg Mandriva) linuxot sikerrel használtam a tiédnél régebb gépen, bár Wine nem került rá.
(#) Hx-2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Lubuntu a Te baratod!
(#) sardi_hunor válasza didyman hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Szia az office-os problema megoldodott mert uj rendszer kerult a gepre egy win7 home premium sp1.

Viszont lenne meg egy orblema: feltelepitem a most wanted-ot es nem indul, azt irja hogy a SPEED.exe megallt mukodni. Probaltam mar tobb crack-et de ugyan ez a problema.

Valami otlet?
(#) janikukac válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

És a Lubuntu mivel különbözik? Azt tudom, hogy a Kubuntu az a szervergépekre való (?) ...
(#) neogeo2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Mi a különbség közöttük?
Ubuntu - Ez az alap. Gnome ablakkezelővel megy.
Kubuntu - KDE ablakkezelővel jön.
Lubuntu - LXDE ablakkezelő.
Ezek mind desktopra valóak, nem szerverre. Szerverre nem ubi kell hanem pl. Debian (az ubi is debian alapú), RedHat, stb.
Természetesen különbség van még a telepítőben található csomagok összetételében is. Ha valami szükséges és nincs benne a telepítőben, utólag nyilván könnyen pótolható. Ebből adódóan ez nem olyan érdekes kérdés.
Az Opensource világban majdnem minden területen van egy vezető alkalmazás, amit legtöbbet használnak, és van számos kihívó. A kihívókból válhat vezető alkalmazás, egyszerűen amiatt, mert a felhasználók átpártolnak. Ha egyszerűen jobban karbantartott, gyorsabb, esetleg kényelmesebb, át fog szivárogni a fősodorba. (Ez a világ tehát azért jó, mert a felhasználó választ, hogy mi a jó neki.) Ezek az új alkalmazások sokszor megjelennek a kicsi disztrókban, mivel erőforrásban sokkal jobbak, habár tudásban elmaradhatnak.
Ez a magyarázat arra hogy a lubuntu vagy xubuntu (vagy akár a mint) gyorsabb tud lenni az ubuntunál habár ugyanabból építkeznek.
(#) janikukac válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Közben utána jártam, és rájöttem, a Lubuntu az a "light" verziója az Ubuntunak, gyorsabb, "butább", kisebb a gépigénye.
Éppen töltöm...
(#) Powerslave válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

a crack lesz a probléma
(#) Hx-2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Nem butabb!! ne sertegessuk. Nekem egy 800MHz/256MB os gepet visz siman. Sot egy webszerver,openssh,ftpserver,apache,MySQL,VNC -t is kiszolgal!
(#) Rober_4 válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

De hát bármelyik alapra bármelyik ablapkezelőt felrakhatod, és azt csinálsz belőle amit akarsz, tehát gyakorlatilag majdnem mindegy melyiket válassza, csak csinálja már,,,
(#) Hx-2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Most probaltam a Lubuntu 11.10-est. Nagyon gyors!! meg VB-ban is.Ha nem lenne annyi munkam a serverben lehet ki is cserelnem alola a "regit" (11.04)
Igaz, hogy barmilyen ablakkezelot feltehet fole de nem mindegy mennyit kell utana hegeszteni (ami egy kezdonel fontos! mert lehet pont e miatt fogja azt mondani "ezen semmi sem muxik".
(#) janikukac válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Köszi az infot !
(#) neogeo2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Hx-2-nél a pont, még így is lesz éppen elég szívás kezdőként..
(#) Rober_4 válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Tőlem pont, vagy nem pont nekem mindegy.
(#) vladcepes hozzászólása Okt 15, 2011 /

Sziasztok.Ha veszek egy új vincsesztert,milyen programmal lehet átpakolni rá a régiről az egész wint(+programok) ,tehát hogy ne keljen újból telepíteni.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Esetleg ha csinálok a C-röl egy N.Ghost mentést, azt a mentést elfogadja az új vincseszter? ilyet még nem próbáltam.
(#) vicsys válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ne mentést csinálj, mert az képfile lesz. Klónozd és akkor okés.
(#) Hx-2 válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Norton Ghost??
(#) vladcepes válasza vicsys hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Köszi és mivel klónozzam?
(#) vladcepes válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Igen Norton Ghost-ra gondoltam. Eddig ezt használtam mentésnek,de ahogy írja vicsys is valóban képfilet csinál és azt szerintem már úgy nem biztos hogy elfogadná.
(#) pcroland válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ez engem is érdekel. Az működőképes, hogy kiveszem a vincsesztert és egy másik gépre rákötöm dokkolóval, felmásolom az egész vincseszter tartalmát gépre, a dokkolóba beteszem az új vincsesztert és visszamásolom a gépről?
Következő: »»   249 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem