Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.Köszi a választ. Ha egyesével rakom be (vagyis csak mondjuk a régit amin van a win) és mesteren van akkor is ezt csinálja. Ha csak az új vinyot rakom be és masteren van és szeretném telepíteni a wint és kérem a boot-from CD Enter fel sem pörög a vinyo és visszajön ez az üzenet. Nem látom a vinyot sem a biosba. Csináljak képet?
Szia!
Én megpróbálnék elemet cserélni a BIOS-szal kapcsolatosan, és emiatt/illetve eközben reset-elődne is az alapbeállításra a BIOS, ami előnyös húzás lehet akkor, ha fel sem ismeri a BIOS a vinyót/vinyókat. Valamint kábelhiba is lehet, pontosabban ellenőrizd, hogy kőkeményen bent vannak-e a helyükön az egyes eszközök csatlakozói (az alaplapi oldalon nézd meg leginkább, mivel most egyik vinyót sem látja a gép).
Sikerült,úgy néz ki hogy végül valóban kábel hiba volt.Most viszont a vinyóval küzdök mert a D ként 0 Mb ot érzékel,most a lemezkezelésnél formázom kapacitásnak 31,5 Gb ot ír holott 250 Gb-os.
Szerintem a jumpert rosz helyre raktam és csak azért látja a 31,5 Gb-ot. Szerinted itt melyik a slave?
Úgy nézem, akkor lesz teljes értékű Slave, ha egyetlen jumpert sem raksz rá.
Most ezen van. Esetleg az áramforrás felől a második? Az 1-es képen legalul ahol írja Slave,az feletti rajz nem azt mutatja?
Most már tökéletes,kivettem a jumpert.Nagyon köszöntem a segítséget,segítségeket.
Sziasztok.A tegnap megpróbáltam a Norton Ghost-al klónozni a vincsesztert de nem sikerült.(már az indulásánál feldobott egy piros X-et és hibaüzenetre hivatkozott). Ti csináltatok már ilyet valamilyen progival? Ma megpróbálom esetleg a Acronis True Image 9.0 -al. Üdv
Sziasztok!
Software-es illetve hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne. Hogyan tudok egyszerre két netkapcsolatot létesíteni? Illetve pontosabban megfoglamazva a hálókártyán keresztül vagyok kapcsolódva az internetre + wifi-vel egy másikra. Valahogy meglehet-e mondani az internetet használó alkalmazásoknak, hogy melyik hálózatot vegyék igénybe? Próbáltam hídkapcsolatot is, de ott valamit be kellene állítnai? két nagy sebességű netkapcsolat áll rendelkezésemre, viszont hídban csak 1Mbps-os lett. Ez miért van?
A hálózati híd nem erre a feladatra való szerintem.
Itt olvastam, hogy talán azzal lehet megoldani.
Szerk.: Csak az első hozzászólást olvastam, a másodikat már nem... Akkor nem lehetséges megoldani, azt sem, hogy a netet használó programban kiválasszam, hogy melyik hálózathoz kapcsolódjon?
Illetve a linken Lan és wifi van, nekem ethernet és wifi-re lenne szükségem. De ahogy olvasom a kérdés feltevője is ethernet-re gondolt.
Mutatok valami mast!
http://ubuntu.hu/node/10927
Szia!
Én erre a célra a Clonezilla "lemezt" használom. Kollégámmal/barátommal írtunk hozzá útmutatót is, amit a honlapján megtalálsz.
Sziasztok, a gépemen van fent egy Win7 és külön partíción egy XP, amit valamennyire letöröltem. De nem tudom leformattálni, mert őt veszi elsődleges rendszer partíciónak. Hogyan tudom leformattálni? Feltettem az EASEUS partion master nevű progit, de még azzal sem sikerült megoldani. (És kellene az a 6 GB-nyi hely, amit az XP foglal még.) És természetesen csak a win7-et akarom fent hagyni.
Linux LveCD -- gParted. Az majd nem kerdez teszi amit mondasz neki!
Start menü -> számítógép menüponton jobb gomb, tulajdonságok ->Bal oldalon, speciális rendszer beállítások -> indítás és helyreállításnál, beállítások -> itt az alapértelmezett oprendszer legyen a win7.
Bár ez jobban belegondolva kétséges, hogy segít
Jól gondolod, nem segít. (És amúgy is úgy volt beállítva.) Ezek szerint csak egy telepítő CD-vel oldható meg a gond.
De jó, hogy énis kérdeztem nem olyan rég de választ nem kaptam azóta se rá... :S Bezzeg más akik utánam kérdeztek full kilettek okosítva...
Sziasztok.Köszönöm a segítségeket.Minden tökéletesen működik.A klónozás is jól sikerült.A rendszer is tökéletesen megy. Üdv.
Ha korábban még látszott a BIOS-ban az alaplapi hálózat menüje, akkor valami súlyos gond lehetett, hogy onnan egyszerűen csak eltűnt.
BIOS frissítés megoldhatja a problémát, feltéve, hogy egyáltalán van hozzá az eredetihez képest "frissebb" verzió. Mindezek előtt egy alaplapi elemcserét javasolnék, pláne, ha ez régen történt meg legutóbb.
Lap előéletét nem ismerem, így kaptam. Win alatt nem talál ismeretlen eszközt se (hálózati csati sincs benne). Ahogy néztem a legfrissebb bios van rajta megpróbálok 1 régebbit.
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Mivel nincs nálam a N.Ghost boot cd,az lenne a kérdésem hogy ha letöltöm pl: a N.G 15 boot-osat ,pendrivre rá lehet rakni úgy hogy onnan boot-oljon? Ha igen milyen formában kell rárakni? Én úgy emlékszem hogy képfájlokként szedtem le annak idején és úgy írtam ki cd-re Néroval. Ha van ilyen pendrives bootolhatós megoldás megírnátok? Előre is köszönöm.
UI:ha nem akkor max marad a telepítés és úgy "backup"
Sziasztok.Maradt a telepítés.
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy Alaplap DDR 4slot-os max 4Gb ig. Van benne egy Kingston 512 Mb-os 400 Mhz kártya. Volt kéznél(fiókba még 2 db Infineon 256 Mb 266 MHZ CL2 kártya) Ezeket beraktam másik 2 shlotba. Az lenne a kérdésem hogy a Rendszerben ugyan látom hogy most már 1Gb a memória,de így hogy a MHz-ék nem találnak nem gond? Vagyis lesz valami eredménye a gyorsulásban?
Így most a 400MHz-es memóriád is 266-on fog menni, de szerintem így jobban jársz 1GB 266-ossal mint 512MB 400MHz-essel. Én legalábbis benne hagynám.
Köszönöm a választ. Még van egy szabad shlot és még van egy ilyen 256 os kártya,akkor még azt is belenyomom addig amíg nem kerül egy pl: 1Gb 400 Mhz-s kártya. Üdv.
Idézet: „...hálózati csati sincs benne...” Várjá'. Hát ha nincs is az alaplapon RJ-45 csatlakozó mama, azaz LAN csatlakozó, akkor mit is kéne felismernie a gépnek? :miaz:
Bocs lehet rosszul fogalmaztam. Hálózati csati van a lapon integrálva csak se a biosba (ahol manual szerint lennie kellene az opcoónak) nincs benne se a win alatt nem lát semmilyen ismeretlen ezközt ami esetleg az lenne.
Bios frissítések ( 3dbot találtam) megvolt de semmi. Elemcsere dettó. :S Furcsállom, hogy nincs az opcióse a biosba (ha tönkre is ment) más lapnál azért ottvolt.
BIOS-ban az Integrated Peripherals -> OnChip PCI Device -> LAN Controller hianyzik?
Alaplapon rajta van a LAN IC? (RTL8100B az elem mellett) Lehet ez egy olcsobb verzio, es lehagytak, habar ilyenkor csatit is le szoktak... BIOS frissites elott a JP3-at write protect disabledre allitsd, (1-2 rovidzar) es frissites utan torold a CMOS-t. (JP1) CMOS torleskor legyen a halozati kabal kihuzva a gepbol. |
Bejelentkezés
Hirdetés |