Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   32 / 443
(#) MPi-c válasza Buggs Bunny hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

De nem elég az értéket kiválasztani, ezután annak a poligonnak a külső keretén is kattintani kell, amit válzotatni akarsz!
(#) Buggs Bunny válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Köszi, teljes siker
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 29, 2007 /

Szia!!

Tettem minden hármashoz, most már csak 1 db warning van!!!
Remélem így jó, bár azt nem értem mi baja van még az Erc-nek.(Ha sikerül azt az 1 figyelmeztetést eltüntetni akkor már mehet belőle a nyákterv? )

Köszi!!!!
(#) Szamy hozzászólása Júl 29, 2007 /

jónak tűnik,természetesen azt,hogy az eredeti kapcsolással megegyezőt rajzoltál-e azt neked kell leellenőrizned. direkt tettél smd ledeket? ha nem :change package->led 3mm. és az óriás ellenállások(persze ha nem kapcsoltál még board-ra akkor nem láthattad mekkorákat választottál)? az ajánlott tokozást : R-EU_0204/7 a változtatás itt is mint a lednél.... (kis villáskulcs ikon menüjében van a "CHANGE") hajrá! ja és az uccsó erc-vel ne foglalkozz, csak szól,hogy az ic tápját hova kötötted.félreérthető,hogy hibának üzeni.

Hali!
Köszi hogy megnézted!!
Az ellenállásokat rögtön kicserélem!!
Az mit jelent a Ledeknél tulajdonképpen , hogy SMD?
Én legalábbis 5mm-es( asszem ez a hagyományos ) ledekkel szeretném.
(#) Frankye válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Az SMD technológia a felületszerelt kivitelezést jelenti, amikor az alkatrészeknek nincs a hagyományos értelemben vett "lába", és nem furatokba van szerelve, hanem a NYÁK felszínén kialakított felület(ek)re forrasztják őket.

Hali!!

Nos a kapcsolási rajz már végre jó! Most megpróbáltam Nyákot készíteni belőle (többször is) . Használtam az Autoroutert de valahogy mindig 4-5 összekötés maradt légkötés(nem bírta összekötni), ez az én elrendezési hibám miatt volt!
Nem tudna valaki ajánlani valami olyan elrendezést amivel ezek kiküszöbölhetőek lennének(vagy csak kevés "áthidalást kéne így csinálni)??

Köszi!!
(#) Szamy válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

sajnos erre nincs ökölszabály. neked kell megfelelően elrendezni az alkatrészeket. egyoldalas tervezésben elég gyenge a progi, de néha beválik az ,ha kétoldalasra tervezed, aztán néhány vonal áthelyezésével helyet csinálsz a topra tervezet vezetéseknek, akár úgy is, hogy néhány átkötést be kell raknod.egy, vagy kétoldalas tervezés- mindegy , mindig utána kell javítani az eagle-nek kézzel.majd belejössz.
(#) Lucifer hozzászólása Júl 29, 2007 /

Egy tipp az autorrouterhez: kicsire veszed a routolási vonalvastagságot, és úgy routolsz vele. Így olyan helyeken is elviszi a szálakat, ahol egyébként nem tudja átbújtatni. Ellenállás lábak közt, stb. Majd kijelölöd az összes vonalat, és a change width -el visszaadod neki a kívánt vastagsáot. Egy csomó helyen össze fog érni, ott vagy pakolászol helyet a vezetőnek, vagy azt a szálat vékonyabbra veszed.
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 30, 2007 /

Sziasztok!!

Végre sikerült!!!!

Negyedszeri nekifutásra elkészítettem életem első Nyákját!!
Most használtam először Nyák szerkesztő progit és eléggé elfogadható lett szerintem, csak 1 db áthidalást kell betennem(azt az 1-et meg vezetékkel megoldom ).
Csak azon nem tudok elmenni, hogy hova kössem a GND-t(hova kössem a kocsiból a testet)?
Valaki meg tudná mondani?
Amúgy köszönöm mindenkinek a segítséget!!

Köszi!!
(#) Szamy válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

jó lessz, tán még egy kicsit rádiótechnikás ("szellős") . ha viszont már ekkora lessz a panel, érdemes lenne kicsit játszani a vonalakkal, mert van egy-két alkatrészláb közti elvezetés aminél (főleg ha először marsz panelt) kicsit kicsi a távolság ,és jóeséllyel rövidzár lesz belőle.( mondjuk szikével, ügyesen gyógyítható, vagy marás előtt-már ha fotózod megkaparni tűvel, vagy késheggyel a lakkot).én azt mondom, kezdőként inkább legyen neked benne 2-3 átkötéssel több, de kerdül az alkatrészlábak közti elvezetést. átkötés alatt nem egy repülőzsinórt értek,mint amit hagytál,hanem max1,5cm-est azt pedig tudsz madj hajlítani a levágott alktrészlábakból(a led-é pl tökjó, mert átalában még fényes is) .gnd-t én talán az ic 2 közelébe tenném és megvastagítanám az ic-1 hez menő fóliát.(az ic 2 fog nagyobb vellanyt felvenni) egy nagyobbacska kondi még nem ártott volna a tápra(mondjuk legalább egy 1000mF 16 V). a ledek elhelyezése biztos jó lessz így? mármin esztétika szempontól....
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 31, 2007 /

Hali!!

Amit javasoltál megcsináltam! A kondit kivéve? Pontosan melyikre gondoltál a C1-re? És akkor ez 1000µF 16V legyen?
A maratásról meg annyit hogy ez már a második lesz (egy erősítőt már csináltam az jól sikerült sztem ). Ennél majd nagyon vigyázok, ha valami becsúszik, ahogy írtad a szike sok mindenen segít.
Akkor majd írd meg melyik kondira gondoltál. Feltettem a javítottakat !

Köszi szépen!!
(#) Szamy válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

a +12v és a föld közé kellene a kondit tenni.és ööö... mi a változás? mintha ezek ugyanazok a rajzok lennének(bár nem néztem "nagyítóval . )
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 31, 2007 /

Szia!!

A változás ha jól megnézed az hogy bekerült a GND( autó test ) csatlakozás az ic2 közelébe és megvastagítottam az összekötőfóliát az ic2 és az ic1 között.
A kondival kapcsolatban : a C1 kondi rögtön a +12V-ról csatlakozik a földre ,csak van előtte egy 820 Ohm-os ellenállás( de ezt látod ha megnézed a kapcs. rajzot) ezt cseréljem ki egy 1000µF 16V-os ra vagy be kell szúrni egy másik kondit még plusszba(ami 1000µF 16V-os) ?
(#) Szamy hozzászólása Júl 31, 2007 /

a c1 a 9v-os tápkörben lévő kondi, semmi köze a 12v-hoz.közvetlenül a 12v ra tegyél kondit. célszerűen fekvőt.
(#) stefi hozzászólása Aug 1, 2007 /

Hi!

Megfrissítettem az eagle-met. (eagle 4.16r2 és eagle 3d 1.5).
Megtaláltam a magyarosítást mindkettőhöz, át is másolgattam, DE így nem működik semmilyen ULP program, és így a 3D készítő sem. Csak akkor, ha az eagle4.16 magyarosítását kitörlöm és az eredetit másolom be.
Nem tudom észre vettétek-e vagy csak nekem nem működik.

üdv: stefi
(#) babo hozzászólása Aug 1, 2007 /

Ahoi!

Vki nem tud(ná) esetleg priviben elküldeni nekem az eagle-t. Regen megvolt a sulinak, de most nem talalom.

Thnx
(#) mokus válasza babo hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

A fejlesztő cég honlapjáról (http://www.cadsoft.de/) letölthető.
Light kiadás ingyen használható is.
(#) bancsi15 hozzászólása Aug 1, 2007 /

Szia!!

Nem akarok okoskodni, de a c1( ami 22µF értékű), ha megnézed a kapcsolási rajzot látszik, hogy a +12V-ról csatlakozik a GND-re, csak előtte van 1db 820 Ohm-os ellenállás.

Na mind1. Akkor tegyek be még egy kondenzátort ( a mostani, eredetieken felül) a +12V és a GND- közé közvetlenül és ez legyen 1000µF 16V értékű?
(#) Attila86 válasza babo hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

E-mailben ment!
(#) ricsi31 hozzászólása Aug 1, 2007 /

Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot és hasonló kérdésem lenne, mint ami már felmerült, de arra nem érkezett megfelelő válasz.
A kérdésem az lenne, hogy tudok pontos(mm pontosságú) kereteket rajzolni. pl adott egy szabvány méretű nyák amit meg kell tervezni, hogy 120,55 mm hosszú és 44,1 mm széles legyen. Van olyan menüpontja ahova ezt be tudom írni és megrajzolja ilyen hosszúra a vonalakat, vagy csak a kereszthez tudok viszonyítani és kézzel kell killódni?
Fontos és sürgős lenne választ kapnom rá.
Előre is köszönöm.
(#) brejti válasza ricsi31 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Helló!

Én eddig még nem találtam olyan menüpontot, ahova be lehetne írni a méreteket. A kereszthez viszonyításhoz a View/Grid alatt tudod beállítani a mértékegységet, és a Finest gombbal pedig a legfinomabb felbontást.

üdv brejti
(#) ricsi31 hozzászólása Aug 1, 2007 /

Köszi szépen, akkor próbálok a manualjában utánanézni hátha találok valamit.

(#) Attila86 válasza ricsi31 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Bizony, ezt csak úgy tudod megtenni ha a Grid-nél beállítasz 1mm-es raszterhálót, utána az egyik sarokba a kereszt és megrajzolod magad.

Ha tudna is ilyet az Eagle, azt max. szerintem ulp-vel tudná, de ilyen ulp-t nem ismerek.
(#) Attila86 hozzászólása Aug 1, 2007 /

Van 3D készítő ulp?
Mi a neve? Cadsoft oldalán fenn van?
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Köszönöm!
(#) Attila86 hozzászólása Aug 1, 2007 /

A POV-Ray-ig eljutottam, rányomok hogy Run de nem mutatja a panelt.
CSak kiír egy csomó szöveget meg lejátszik egy hangot.
Mit csináltam rosszul?
(#) MPi-c válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Szia! Van egy Eagle 3D segítség című topic. Ott vannak infók és a kérdéseid is jobb, ha ott teszed fel.
Üdv!
(#) Szamy válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

erre már tegnap nyomtam választ, tökjó 2x leírni ugyanazt Köszönet a fórummotornak! tehát: a c1 az a 9v-os táprészben van, a 12v-ra közvetlenül kell a kondit tenned.és igen a 12v és a gnd közé.célszerűen fekvőt.remélem segítettem, most sajnos pár napig nem leszek gépközelben, addig jó építést!
Következő: »»   32 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem