Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 282
(#) Syn7h37ic válasza zsolt1792 hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

A központ maga is tud telefonálni, ez a holmi micsoda?
Egy totálkép jól jönne.
(#) technoattila válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Az NVM Reset jumpert zárd rövidre és vegyél el minden tápot. Majd add vissza amire három hangjelzés a válasz, majd 25 mp múlva ismét három. Ekkor vedd le a rövidzárat. Ezzel helyreállt a gyári állapot.
Egyébként a DSC- nél a PGM és A zóna 1 között létesített rövidzár szintén a gyári állapotot hozza vissza.
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Szia én csak a távfelügsyelet részhez szolnék mi elég sok helyre kötünk be nap mint nap és a felügyletek álltalában kissebb nagyobb türéssel de számláznak téves kivonulásta ellenben a kicsik kik szeretnének verenyezni inkább beválalják a vonulást csak hogy olcsonak és kedvezönek minösüljenek de viszont sok van itt nálunk is Érden de nem vonulnak csak 1 vagy 2 kocsival az pedig egy 60000 fös településre kevés szerintem
(#) Kovabe válasza Tanya hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Szia nem vagyok biztos benne de ha egy második belépésre állitod amin rövid az idö akkor van esélyed hogy jol müködik 10 mp alatt még nem rámoltak ki senkit tudom ez nem teljesen 100% biztonság de ha valakinek ilyen szükséglete van akkor igy megoldhatoilletve ha beállitod cross-ra akkor csak akkor küld riasztást ha egy másik zona is indul illetve van lehetöség komunikácio késleltetésre amit be tudsz állitani de ne kérdezd hogy hol mert most hirtelen lövésem sincs ritkán használjuk.
(#) Kovabe hozzászólása Okt 23, 2011 /

Sziasztok
Kis segitséget szertnék kérni abban hogy meg tudná mondani nekem valaki a pc link csatlakozo lábkiosztását hogy melyik láb micsoda??
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Dolgozom olyan távfelügyeletnek, akik nem kicsik, és nem kérnek pénzt a téves kiszállásért. (A nem kicsik 10000 feletti ügyfél) Ha sok egy téves riasztás egy ügyféltől, akkor először is kiküldenek egy szerelőcsapatot, és megvizsgálják a vakriasztások okát. Ha tudják ki volt a telepítő akkor azokat, ha nem akkor a saját szervizes embereit.
Ha a tulaj nem hajlandó a szervizt elfogadni akkor csak értesíteni fogják, de nem vonulnak.
A legtöbb távfelügyeleti cég sajnos csak értesít, és nem vonul, vagy azért, mert kicsi az ügyfélkör és nem tud eltartani külön elfogó embereket, vagy nem helyi a cég és nincs kihelyezett vonuló szolgálat, vagy csak simán sóherek.
Sajnos országos szinten óriási káosz van ezen a téren. Főleg Bp. és környéke.

A kereszt zóna sem megoldás azért, mert ha letelt a kereszt zóna idő, és még mindig fenn áll a zóna sértés, (nyitva az ablak) akkor is riaszt. Delay2 jó megoldás.
Az átvitel késleltetés a 377 szekcióban van, ahol másodpercben lehet megadni, de azt nem tudom, hogy ez csak sima késleltetés de függetlenül mindent lekommunikál, vagy olyan, ha a késleltetési időn belül megszűnik a kommunikációt kiváltó jelzés akkor nem kommunikál. A bogarat beletetted a fülembe, holnap ki is próbálom.
(#) MPi-c válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Nézd meg a topik képeit! (Jobbra fent a kis fényképezőgép ikonra kattintva!)
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 23, 2011 / 1

Nem bírtam ki, megnéztem. Ha be van állítva az átvitel késleltetés, és a késleltetési időn belül megszüntetjük a jelzést, nem kommunikál. Ha beriasztott a riasztó, és a kommunikációs késleltetés lejárta előtt kikapcsoljuk, nincs átjelzés. Ez egy jó opció arra, hogy ha véletlenül kinyitjuk az ablakot és riaszt, akkor van idő kikapcsolni a rendszert.

A kereszt zónához ha azt szeretnénk használni, akkor még be kell állítani a double hit opciót is mozgásérzékelőkre, mert ekkor kettős jelzés azonos érzékelőn szintén riasztás lesz. Ez jó opció kisállatokhoz a lakásban, mert a tapasztalatom az, hogy hiába van kisállat-védett infra, adódik olyan hogy bejelez a kutyára, de főleg a macskákra, mert azok szeretnek felugrani a székekre, asztalokra, polcokra is.
(#) MPi-c válasza Tanya hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Az előzőeken túl még pár szerelős megoldás jutott az eszembe:
1. a nyitásérzékelőt nyiló-bukó ablaknál fel lehet rakni úgy, hogy az ablakot bukóra lehessen nyitni jelzés nélkül;
2. az ablak bentről való közelítését egy keskeny sávban lehetne detektálni külön érzékelővel;
3. ablak érzékelőjét két külön típusú zónához lehetne kötni, melyet PGM-mel vezérelt relével kellen átkapcsolni... (Én ezt nem javaslom, a héjvédelemben lévő ablakra nem tennék késleltetést, se 10 se 30 mp-re...).
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Köszi a tippet.
Még kezdö vagyok.
Azt esetleg meg tudod mondani hogy ez a kapcsolat használhato esetleg RS485 re??
(#) kredenc hozzászólása Okt 23, 2011 /

Tisztelt Forumtarsaim!
Kinek lenne turelme hogy lepesrol -lepesre segiteni eletbe kelteni (beprogrammozni) egy uj
DSC 1616-s, PC15555RKZ LEDes kezelovel?? .. Mert telepitoi es felhasznaloi fuzet szamomra "kinaiul" van irva. Jelenleg osszeszerelt allapotban van aram alatt, kezelőn zöld -Uzemkész, es sarga -Rendszer vilagit folyamatosan 10 msp-ként duplan csipog. Ha lesz jelentkezo, a tobbit emailben.
(#) Kovabe válasza kredenc hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

ha gondolod az én cimemre köldj egy mailt illetve küld el a zonakiosztást és a rendszer feléitését
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Bocsi a tolakodásért de meg tudnád mondani a távfelügyeleti cég nevét 2-3 betüvel én is pestmegyei vagyok és érdekelne

Ez alapvetően a modul számítógépről való programozására való. Létezik olyan kommunikátor modul - TL260 - amit a PC-Linkhez kell kapcsolni, de vezérlésre legjobb tudomásom szerint nem tudod használni ezt a csatlakozót.

ok vágom de igazábol nekem egy teljesen más dolgot kéne programoznom és az csak rs485 keresztül komunikál és gondoltam igy ezzel a vezetékkel megoldom

Nem Pest megyei vagyok A felügyeleti anyacég Győr-Moson megyei, de több megyében is elég jelentősen jelen van. Keress a Patent-re.

Nem.
De egy próbát megér úgy, hogy rs232 adatvonalat illeszted egy rs485 konverterrel, a központnál egy másik konverterrel visszaalakítod rs232-re. Ekkor elképzelhető, de nem látok rá sok esélyt.

bocsi férreértetél én arra gondoltam hogy egy wavin wtc-3 füttésszabályzot programoznék ezzel a kábellel csak nem tudom biztosra hogy müxik most olvastam és valalmi olyat ir a rendszerröl hogy van egy rs485 A és van egy rs485 B pont illetve még GND csak nem tudom hogy ez megvalosithato lenne é

Egy pillanat, mi a DSC PC-Link csatlakozóról beszélünk. Kötve hiszem, hogy ez kell neked!(?)
Ezt nézted?

Igen néztem de mivel egy rs 485 csatlakozásrol lévén szó (nem vagyol egy szabványzsonglör) arra gondoltam hogy azonos vagy legalább hasonlo elven müködik
(#) gabiii hozzászólása Okt 23, 2011 /

Hali

Tud valaki "olcsó" kommunikátort riasztóhoz?
Olyan kellene ami cid kódok alapján tud sms-t konvertálni.
(#) Syn7h37ic válasza gabiii hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Tell Mini

A DSC RS232 kommunikációval dolgozik. Ez egész más, mint az rs485.
(#) Tanya válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Kedves Syn7h37ic és Kovabe!

Köszönöm a válaszaitokat.
Időközben a szirénában a sziréna érintkezőt lehúztam, így már csak fényjelekre képes. A szomszédokat ezzel ugye megmentettem.. Viszont így már a riasztást nem hallom kintről. Nem figyeltem meg, hogy a kezelő sípol-e, de talán nem. Elérhető, hogy a kezelők sípoljanak riasztáskor, vagy ehhez belső szirénát kell telepítsek? Le tudnátok írni, hogy hogyan tudom megadni a bűvös kommunikáció késleltetést onnan kezdve, hogy odamegyek a kezelőhöz?
(#) Kovabe válasza Tanya hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Szia kezelö sziréna követö és komunikácio késleltetés

*8 telepitöi kod (alap 5555) 018 5 ez a sziréna követés # utánna a 1 és két karakterrel a zona sorszáma amit komunikáco késleltetni szeretnél és utánna a 7 bekapcs majd # az idejét hogy menyit várjon pedig a 377 utánna 000 000 000 és három karakterrel másodpercben majd ### és kész

látom sajnos és köszönöm találtam egy leirást valahol és szembeséültem hogy nem megy másképp vagy megépitem vagy megveszem de az épités nekem még nem megy tehát a behuzhato vásárlo leszek mert ez egy rabláás enyiért

még egy kérdés tudod hogy miért van az hogy a dsc álltal forgalmazott kábellel lehet 1864-es DLS 2002 ben programozni és a miálltalun használt mezeivel nem csak DLS IV ben leht.

Mi az "miáltalunk használt mezei"? Én saját magam csináltam és simán használom a DLS2002-vel...

Az általam készített mezei kábellel is tudok DLS2002-ben programozni. Ami gondot okoz, a nem megfelelő USB-RS232 átalakító.
A dsub csatlakozóban össze kell a 4-6 pontokat is kötni.
Következő: »»   101 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem