Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AUX bemenet utólagos építése
Lapozás: OK   3 / 15
(#) john94 válasza r3pl4y hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Gondoltam én is arra,hogy kb 2000Ft-ból már viszonylag jó erősítőt építhetnék,de ezzel tudom szabályozni a hangszinteket.
Én nem az RCA csatlakozókra gondoltam,hanem van egy másik,fekete "soklyukú" csatlakozó is.
(Ha szükséges,lefényképezem)
Amit Te írtál IC-t megkeresem és kipróbálom,úgy rákötni,ahogy mondtad.
(#) badon hozzászólása Okt 14, 2011 /
 
Sziasztok! Renault gyári fejegységhez(22dc279-62p) szeretnék egy aux bemenetet varázsolni(a 8e Ft-os fm transmittert pedig legszívesebben kivágnám az ablakon). Mellékeltem a szervizkönyvét, amiből - ha jól értelmeztem - az SAA7708H ic-nek a 66(am/am-R) és 67(am-L) lábait használva akár sztereo vonalbemenetet is csinálhatok. Nem nagyon értek a témához, az én felfogásom szerint a 66-os lábat "elvágom" az áramkör többi részétől, ő lesz a jobb csatorna, a 67-es pedig a bal, hasonlóan ehez a képhez amit a neten találtam. Gondolom azért ez nem ilyen egyszerű, ezert kérném a segítségeteket, mivel nem szeretném hazavágni a fejegységet.
Minden segítséget/hozzászólást előre is köszönök.
Üdv: Csaba
(#) Inhouse válasza badon hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Jó a logika, csak pl. a 67-re nálad nem megy semmi, valószínű, hogy AM-nél alapból monóra kapcsol és csak a 66-ról megy a jel. Lenne még ott TAPE bemenet is, csak hát ez a cucc I2C-vel megy, nem tudsz csak úgy odakapcsolni...az a 3-as láb még ami érdekes lehet...

Üdv
Inhouse
(#) sihumens hozzászólása Okt 27, 2011 /
 
Volna egy kis problémám. Clarion magnós autórádióba szeretnék egy aux bemenetet. Nos hogy miért nem jó a kazetta, az a mechanikának köszönhető. Próbálkoztam azzal, hogy egy auxos kazetta fejét leforrasztottam, és a 3 vezetéket a meg ami megmaradt, azt beforrasztottam a magnó fejének a helyére. Ezzel működött, de a minőség enyhén szólva is kiábrándító volt. A telefon csak 1% hangerőt adott le, és a rádión is csak egyel volt feljebb a nullától, de eszméletlenül recsegett. Aztán tettem ellenállást közéjük (mind a 3 vezeték közé). Először csak 1,5k-t azzal semmi változás. Aztán 35K-t, azzal már volt némi javulás, de a telefon ha világított, elkezdte gerjeszteni, illetve ha nyomkodtam a kijelzőt, akkor az meg olyan hangot adott le, mintha zárlatos lett volna egy pillanatra az áramkör. Aztán 470K-val próbálkoztam, de azzal még rosszabb lett, mint előtte. Miért? Most azzal próbálkozok, hogy a két fejet visszaforrasztom a helyére, és lerögzítem, de azzal biztos nem lesz olyan hangminőség. Nem lehetne valami más megoldást kitalálni rá? (a hangtechnikában nem nagyon vagyok jártas)
(#) abcdabcd válasza sihumens hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Azt az ellenállást sorosan próbáltad berakni, vagy a kimenetre/bementre párhuzamosan? Rakd szerintem párhuzamosan -->lezárásként, illetve még a telefon oldalán rakhatsz egyet sorosan, és azzal akkor feszültségosztást tudsz megvalósítani, a telefon az 1%-on kitudja lehet recseg amúgy is... ha van osztód, akkor ki tudod próbálni, hogy milyen az amikor a telefon kimenete rendesen ki van vezérelve, de az osztás miatt elég kis jeled lesz a magnófej(helyének) számára... próba szerencse...
(#) sihumens válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Szia! Igen raktam már mindenhogy, de hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mégis mekkora ellenállást tegyek vele sorosan/párhuzamosan, csak próbálgattam. Egyszer sikerült elérnem egy viszonylag szép hangzást recsegés nélkül, de ott már olyan össze vissza voltak az ellenállások, hogy már magam sem tudom, de azért kellett szétszednem, mert a mangóban max 33-ig lehet feltekerni a hangerőt, és 27-esen volt akkor, amikor normál hangzást adott le (tehát sem a motor nem megy, sem semmi külső zaj nincs). A telefon meg már 85%on ment. Ettől feljebb nem érdemes azt sem venni, mert kb 90% felett már torzít. Van valakinek ötlete, hogy milyen kapcsolással, és milyen értékekkel próbálkozzak? Jah és még valami: A recsegés azt úgy kell elképzelni, hogy torzít, de olyan szinten, hogy "horkol" tőle a hangszóró. Megjegyzem, hogy baja nincs, mert nagyon szép hangzása van rádión keresztül is a hangszórónak, meg "jack"-en keresztül is ha normálisan be van hangolva.
(#) abcdabcd válasza sihumens hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Szerintem próbálkozz mondjuk 10k-val párhuzamosan, és a telefon felől mondjuk 1M-es potival, és próbáld ki úgy hátha... azt kéne tudni, a magnó milyen lezárást "vár el", szóval végülis, mekkora áram kéne hogy folyjon a fejnél... mert az egy áramosztó lesz...
(#) pe.ti hozzászólása Nov 19, 2011 /
 
Sziasztok! Engem is érdekelne egy Sony CDX-S2020-ra aux bemenet. Szétszedtem, egy BD3806FS audió processzor van benne. Megnéztem az adatlapját is de nem tiszta mit hogy. Találtam a cd résznél jobb bal csatorna kivezetést is, onnan is megoldható?
Előre is köszönöm!

4412.pdf
    
(#) csattosp hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Sziasztok!!

CD/MP3 lejátszómra szeretnék AUX bemenetet...már ha lehetséges!!A megvalósításhoz kérnék segítséget!!
Mellékelem a lejátszóm áramköri rajzait..
A segítséget előre is köszönöm!!

üdv.: Péé
(#) csattosp hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
A lejátszó kapcsolási rajza....
(#) mibase2 hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Sziasztok! van egy Roadstar - HIF-5815 MPT mini hifim, nincs rajta aux bemenet ,valahogy csinálni kéne rá, kazettás átjátszóval nem akarom használni mert annál rossz a minőség, cd vagy a kazetta lejátszóbol kellene lecsatlakoztatni valahogy,de úgy kellene,hogy saját hangerő szabályozójával is lehessen hangot adni, és persze stereo legyen,
(#) mibase2 hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Sziasztok! van egy Roadstar - HIF-5815 MPT mini hifim, nincs rajta aux bemenet ,valahogy csinálni kéne rá, kazettás átjátszóval nem akarom használni mert annál rossz a minőség, cd vagy a kazetta lejátszóbol kellene lecsatlakoztatni valahogy,de úgy kellene,hogy saját hangerő szabályozójával is lehessen hangot adni, és persze stereo legyen, amit kerestem topicot ott csak autosmagnorol irna szinte.nem találtam semmit
(#) jonyibandi hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Philips 520/12R autó hifibe szeretnék aux bemenetet, mégpedig a kazetta helyére. Szétszedtem a készüléket, az olvasófejnek megtaláltam a nyákját, amiből összesen 5 kábel fut ki. 2 kábel, ami mint utólag rájöttem a kazetta irányát határozza meg és 3 kábel, mely a nyákon úgy van elnevezve, hogy L,R,C. Ez fut bele a hifibe, egy GND feliratú aljzatba. Gondoltam megoldottam a problémát, rákötöm a jacket és kész is, viszont nagyon hülyén szólt. Abban kérném a segítségeteket, hogy mit kéne elé tennem, tehát az aux bemenet és a fentiekben említett GND feliratú aljzat
közé, hogy szépen szóljon? Azon is gondolkodtam, hogy lehet nem is ez a kimenete. De akkor hol megy ki belőle a hang? Méricskéltem feszültségeket is, érdekesnek találtam, hogy ez az L,R,C hármas között semmi fesz nincs. Ne haragudjatok ha hülyeségeket írok, javítsatok ki, szívesen tanulok. Fontos számomra a rádió, a transmitteres megoldást csak utolsó utáni megoldásnak szánnám.
(#) Inhouse válasza jonyibandi hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Az L,R stimm a C kérdéses, lehet, hogy common, de lehet más is. Az L a bal, az R a jobb oldali fej kimenet. Ezt erősítik és kompenzálják, ezért nem lesz jó közvetlenül vonalbemenetnek. Lennie kell ott egy előerősítő résznek a NYÁK-on, valószínűleg IC-s. Annak a kimenete már jó támpont lehet.
A GND nem lehet a csatlakozó felirata, a GND (Ground) földet jelent. Az csak egy pont a csatlakozóban.

Üdv
Inhouse
(#) jonyibandi hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Köszi a gyors választ, közben csináltam pár képet, sajnos csak telefonnal, nem a legjobb minőségű, de látszik ami kell. Három vékony kábel jön a fejből a nyákra ott történik valami, a másik oldalán egyébként van egy érdekes elem ami sajnos nem tudom mire lehet jó, talán egy kapcsoló... Ott a jobb szélén az L,R,C kimenet, a GND felirat szerintem a középső tűre vonatkozik csak.
A harmadik képen pedig a felső fehér aljzat 9 tűs az alsó amiről írtam már ebbe megy bele az L,R,C. Amit én próbálkoztam, hogy erre kötöttem rá a jacket, de akkor még tovább kéne kutatni a hifi többi részében?
(#) titi válasza jonyibandi hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Hali!
Idézet:
„Három vékony kábel jön a fejből a nyákra ott történik valami”

Ez egy oda-vissza játszós mechanika, az a kapcsoló kapcsolja, hogy a fej melyik kimenetét kapcsolja az előerősítőre.
Az alaplapon a kisebbik csatlakozónál van egy IC (vékony fekete), annak nézd meg a típusát, majd meg kell keresni az adatlapját, és megnézni melyik a kimenete.
Na oda kell majd kötni a csatlakozást.
(#) Inhouse válasza jonyibandi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Ahogy Titi is írta...
Az IC közelében levő dupla kondik lehetnek csatolókondik. Lehet, hogy a 2 kisebb a bemeneté, ha az megy a 3-as csatlakozóról. A 2 nagyobb pedig az IC kiemenete, ami már vonal jel.
Nézd meg!

Üdv
Inhouse
(#) jonyibandi hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Hű srácok! Nagyon szépen köszönöm! Utánanéztem az IC-nek, végignéztem a kapcsolást is, ami odáig vezet és:

Aaazztttaaa! (bocsánat a kirohanásért
Gyönyörűen szól! Megyek is a boltba beszerzem a csatlakozót, kábelt, miegyebet.

Szép hétvégét!

Andris
(#) Inhouse válasza jonyibandi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Szívesen, örülök, hogy jó lett.

Idézet:
„(bocsánat a kirohanásért”


Hova rohantál ki és miért?

Üdv
Inhouse
(#) jonyibandi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Gondoltam írok még egyet, hogy sikerült megcsinálni, beforrasztottam, kapcsolható, hogy magnó legyen vagy AUX.
Mégegyszer köszönöm, egy ilyen kisebb feladatból is rengeteget tanultam. A kirohanást arra értettem, hogy "Azzzttaaaaa..."
(#) Inhouse válasza jonyibandi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Örülök, hogy jó lett.

Üdv
Inhouse
(#) KroWka008 hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Sajnos pénz hiányában nem szeretném lecserélni a régi JVC fejegységemet egy újabbra, ami már előlapi USB és AUX in-el is rendelkezik. A HF-ás dolgok még annyira nem állnak közel hozzám ezért is szeretném a segítségeteket kérni. Egy egyszerű jackes AUX in-t szeretnék én is megvalósítani. Eddig úgy próbálkoztam, hogy a TEA6320T 16 és 17-es lábára /ahova eredetileg a CD L-R megy/ galvanikusan a két oldalt és a kettesére a közös A-GND-t. Némileg sikerült is a dolog, de valamiért csak a bal oldalon szól az a jel amit adok neki.. a jobbon pedig az éppen aktuálisan az előlapon kiválasztott. Valamint pl telefonról 40%-os hangerő szint felett erős recsegést hallani a hangszóróból. A legpraktikusabb megoldást keresem, de nem feltétlenül szeretném kiiktatni se a rádió részt, sem pedig a CD lejátszót /ha választani kell inkább CD olvasó/. Esetleges észrevételeiteket és segítségeiteket előre is köszönöm, számomra fontos dolog lenne..
További szép estét! Üdv.: KroWka008
(#) jonyibandi hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Annyit szeretnék még kérdezni az autó hifivel kapcsolatban, hogy miért zúgnak a hangszórók akkor, ha nincs rádugva a jack kábellel a számítógép?
Köszönöm! Andris
(#) titi válasza jonyibandi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Biztos összeszed valami zavart a vezeték.
A magnó részt, amit már nem használsz, lekötötted?
(#) jonyibandi válasza titi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
úgy szerettem volna megcsinálni, hogy kapcsolható legyen a magnó illetve az aux. Miután csináltam sajnos nem volt több időm rá, az aux nagyon szépen szól, annyi bugja viszont van, hogy ezt csinálja. Amikor az aux van rákötve, akkor a magnó le van választva.
(#) titi válasza jonyibandi hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Na nem egészen értem, akkor most mikor zúg?
Ha nem az aux-ot használod, hanem a magnót?
(#) jonyibandi hozzászólása Jún 11, 2012 /
 
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
Ha az AUX-ra nincs rákötve semmi, akkor zúg. Ha rákötöm a számítógépre vagy telefonra, bármire, akkor megszűnik a zúgás.
Mindenképpen szeretném a kazetta lejátszót is használni, ezért arra gondoltam újra kellene gondolni az egészet és más megoldást választani. Olvastam egy korábbi hozzászólásban a fórumozó az AM-re kötötte az AUX-ot. Lassan vége a vizsgaidőszaknak, lesz időm otthon vele foglalkozni, megnézem pontosan milyen IC van benne, utánaolvasok, de lehet, hogy fogok kérdezni, ha pedig minden sikerülne elsőre, akkor is írok, hátha valakinek jól fog jönni az írásom.

üdv
Andris
(#) lacisz2 hozzászólása Jún 12, 2012 /
 
Erre a készülékre szeretnék vonalbemenetet fabrikálni. Az sem lenne nagy baj ha szimetrikus . Ha van valakinek ötlete , ossza meg velem! Köszönöm !
(#) jonyibandi hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Haliho!

Itt a nyar, neki is lattam a datasheet keresesnek, de szomoruan tapasztaltam, hogy az en am tunerem bizony nem tudja a stereot csak mono (LA1135) van benne
Viszont a radio, ha nyomogatom a Band gombot, tud mw-t, lw-t, fm-et es amirol most szeretnek kerdezni az az fm1.
Ez a regi 66-74MHz sav, ennek a mukodese erdekelne, foleg az, hogy kulon lehet e venni az fm2tol. Nem vagyok biztos abban, hogy mindenki szamara erthetoen tettem fel a kerdest, szoval lehet e kulon az fm1et hasznalni aux-nak?

Koszi a segitseget!
(#) titi válasza jonyibandi hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Gondolom nincs benne két független tuner, tehát csak "szoftveres" oldalról tűnik különállónak.
Vagyis ugyanazt a "hardvert" használja mindkét sáv.
Tehát nem tudod.
Még mindíg ugyanarról a rádióról van szó, amit márciusban tárgyaltunk?
Következő: »»   3 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem