Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel a ebben az esetben a hattervilagitas LED termeszetesen kell aramkorlatozast alkalmazni.
Ma megpróbáltam újra programozni egy új PIC-et. Most az első égetés sem jött össze. Viszont most már tudom sikeresen törölni, úgy, hogy az OSCCAL-t is helyre állítom. Viszont a programozás nem megy. Mit tudok elrontani? Csatlakoztatom a PK2-őt, bekapcsolom a progit, kiválasztom a PIC családját, csatlakoztatom a PIC-et az adapterrel, importálom a hex-et és égetem. Ezt az egészet végig csináltam Use VPP first-el és a nélkül is. Tudom nagy kérés, de ha valaki 8 lábút programoz, akkor Screen recorderrel nem venné fel a folyamatot?
Üdv!
Javasolnám a kiemelt részhez hozzáadni, hogy az abszolút kezdők használjanak elektronikai szimulátor programot.
Ha jól emlékszem ez egy Szilva féle klón...
- Próbáld ki másik USB kábellel, másik USB porton, esetleg másik gépen. - Mérd meg az USB táp feszültségét a klón csatlakozóján. Abból már volt többeknek problémája, hogy az USB táp nagyobb volt, mint 5V. - Programozandó pic nélkül hajtsd végre a Tools / Troubleshoot összes mérését. Az előírt méréseket a PICKit2 programozó kimenetén feszültségmérővel (és, ha van rá lehetőséged, oszcilloszkóppal is) végezd. A Vdd értéket - mivel ezzel a klónnal nem lehet állítani - 5.00V beállítással végezd el. Egy ellenállással terhelheted a Vdd-t. - Még mindig programozandó pic nélkül hajtsd végre a Tools / Calibrate Vdd menüpontot is. Ez a PICKit2 nevét is módosítja (lehet ugyanazt is megadni).
Köszi! Veszek egy új kábelt. Tuti ez a baj, mert két kábelből van összeforrasztva és zsugorcső van rajta
![]()
5.03V-ot mértem az USB-n. Szerzek új kábelt, utána megpróbálom és elvégzem a kalibrációkat.
Én is, meg Watt kollega is járt már így... A kábelt késsel 10cm-es darabokra vágtam és úgy dobtam ki, nehogy valaki még megpróbálja összerakni zsugorcsővel...
![]()
És szerinted jó kábellel sikerülni fog úgy ahogy leírtam? Család beállít, PIC-et adapterrel csatlakoztat, család megint beállít, éget. Hogyan csináljam ezt meg? Use Vpp first-el vagy nélküle?
Sziasztok.
Szeretnék készíteni a barátnőmnek egy ajándékot, ilyet: Bővebben: Link A kapcsolásban szereplő PICet nem tudok beszerezni, csak PIC12C508A-04/P vagy PIC12F508-I/P tipusút. Megtudná valaki mondani, hogy helyettesíthetem-e ezekkel? Esetleg lenne itt valaki aki módosítaná az SW-t? Én sajnos nem értek ezekhez, viszont ezt szeretném megcsinálni. ![]() Köszönöm szépen :worship:
A PIC kapható, 260Ft+áfa. (chipcad).
A C jelzésűeket felejtsd el, csak egyszer programozhatóak. A PIC12F675 a legközelebbi rokon, de pont a PWM (és a hozzá kapcsolódó Timer2 modul) hiányzik belőle. Ha ezeket nem használja a program (szoftveres PWM, és elég a Timer0 vagy Timer1 időzítő) akkor használható.
A forráskódot futólag megnézve: elvileg jó lehet a PIC12F629 vagy 675-öt is helyettesítőnek, de nem tudom, hogy belefér-e a memóriájukba a lefordított program. (a PIC12F683 memóriája ugyanis nagyobb)
Javaslom, hogy előbb a telepítsd a fejlesztői környezetet, s csinálj egy próbafordítást, abból kiderül.
Megnéztem a kódot, nem használja csak a timer1 -et. Tehát jó hozzá a 12F629, 12F675 is, de nem jó a 12F508, 12F509, 16F505, a 12C508 és a 12C509.
Sziasztok, van egy LCD 16x2 kijelzőm hogy tudom megállapítani hogy hibás e, mert erősen gyanakodom hogy hibás? Hiába írok rá progit mindig a felső sor mind a 16 kis kockája full fehéren megy.
És abban biztos vagy, hogy a kontroller azt írjá rá, amit kellene?
Miben tudnék egy értelmes igényes kapcsolási rajzt csinálni?
Egyébként a forrás itt van
Ha csak a téglalapokat látod és csak a felső sorban, akkor hibás a vezérlésed. Vagy a programod rossz, vagy a vezetékezésed.
Ilyenkor a kijelző csak tápot kap, de értelmezhető jelet nem! Letesztelni úgy a legegyszerűbb, ha egy biztosan működő, többször tesztelt-utánépített kódot égetsz egy PIC-be. Persze még ekkor is elkötheted, és akkor szintén nem megy.
Köszönöm válaszod újra bekötöm de ez a progi a 16f818-as PIC-el kiírta a kijelzőre.
Szereztem egy új kábelt. 1.8 méteres volt a legrövidebb. Ezzel se megy. Mi a #&@>-ért nem megy?
![]()
Képzeld hogy a szerint kötöttem be de nincs itthon potméterem ezért a kontrasztot csak a földre húztam de ennek így is működni kellene.
Az égető?
Nem is értem mit variálsz... Nálam a menete: PICKIT az usb-n és rádugom a picre (minden külső cucc nélkül) az ICSP-t. Elindítom a PICKIT2 programját. Ekkor a PICKIT2 felismeri a PIC-et (!), majd mehet a hex importálása. Ha nem ismeri fel és családot kell választani, az már gond. A PIC és a PICKIT között 10cm-es szalagkábel van, vagy breadboardos dugdosós kábel.
Most valamit értelmesen megkérdezek nem tudom minek kellenek ezek a beszólások, de ha te ettől jobban érzed magad akkor csak csináld pff.
Így is megcsináltam. Felismeri, programozásnál kiírja, hogy Invaled Osccal..., ok, figyelmeztet, hogy nincs meg a min 4.5V, ok, utána pedig 4-5 mp programozás, és kiírja, hogy programing falid at.... és a hibakód mindig más. A PIC az ICSP csatitól 5cm-erre van.
Gyere át ide:
Bővebben: Link
Azért, mert ha te azt mondod, hogy működnie kell, más meg azt, hogy nem, akkor biztosan úgy van ahogy te mondod. Ez evidens nem?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |