Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   550 / 1271
(#) kovacspista válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Nem igen szokott tönkre menni ez az egység a tv-k ben. Az eredeti távszabályzó működik e? Telefonnal megtudod nézni, a fényképező gép részével.Az univerzális meg nincs a helyén. Mielőtt bár mit is csinálsz ezeket nézd át, meg olyanokat is, hogy valamilyen átkapcsolási üzemmód be van e kapcsolva a távszabon. Pl. vcideó üzemben van. Van ilyen gyári távszab. is.
(#) kovacspista válasza ABU hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Most nincs időm átnézni a rajzot, de az elkókat kapásból kicserélheted a tápban. Ha nem segít, akkor nézd meg, hogy mi hajtja meg, és annak van e jele? Az 5V valószínűleg egy proci tápjához kell. Az oda ér e ahova kell, megy e az ic. A szekunder oldalon nem fogja e valami. ? Egyenlőre ennyi, majd holnap rátok nézek.
(#) kovacspista válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Írd le milyen tv ez tulajdon képen. A neten nem található ezek az adatok alapján
(#) horvathrobert2006 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Elirtam.Lg-32Lb 75 lcd tv
(#) geo76 hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
sziasztok!
kaptam egy CINEX tft 83621 lcd tv-t és táp panel hiányzik belölle.hol tudnék hozzá venni komplett táp panelt?Segitségeteket előre is köszönöm.
(#) kovacspista válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Íghy már megtaláltam, Gondolom- mert konkrétan nem ismerem a készüléket- bekapcsoláskor szokott villogni a led, még felépül, feléled a készülék. Ha abba hagyja és nem kapcsolt be, akkor valamilyen hibával állunk szembe. Mindenek előtt meg kell állapítani, hogy csak kép nincs vagy egyáltalán semmi. A tápegység vizsgálatával javaslom kezdeni a javítást. Ha esetleg csak fénye nincs, akkor a háttér világítást kell átvizsgálni. Inverter, cső stb.Arról nem tudok, hogy a villogás száma , hibaüzenet volna.
(#) zolika60 válasza forma1 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Magyarul is írhatsz. :yes: Szerintem a képcső panelt forraszd át elsőként. Remélhetőleg az megoldja.
(#) forma1 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Köszi!
(#) horvathrobert2006 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
A hiba megvan.A tápegység a rossz.konkrétan a 24 v os része ami megy az inverterre.Egy kiégett ellenállást találtam és két zárlatos FET et amit szépen le is cseréltem,sajnos az ellenállás ujra elpukkant és a fet ek is kuka.Valami nagy zárlat lehet mert a fet ek 10 A osak.Szerintem uj tápegység lesz.
(#) zolle5 hozzászólása Okt 27, 2011 /
 
Üdv forumtagok , szakik!

Van egy sony tv ami trinitron képcsöves még, és olyan gondom lett vele , hogy amikor bekapcsolom akkor hang az van azonnal de kép csak percek múlva . Addig teljesen fekete a kép és keresztbe kb 3 centinként van egy világosbarna csík.Amikor bejön a kép a csíkok továbbra is ottvannak , igaz nem nagyon zavaró de engem mégis zavar, legfőképp , hogy mi lehet a baja????
(#) BarnaPili válasza zolle5 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
Hali!
Valószínűleg a képcső piros ágyúja gyengélkedik.Csak csőcserével lehet javítani,ha találsz belevalót.
István
(#) kovacspista válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Rajz meg gondolom nincs. Ilyen jelenséget csinál az is ha nem indul el a meghajtás. Érdemes lenne megnézni azt is, kondik, diódák stb.
(#) kovacspista válasza zolle5 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Ime a bizonyíték, hogy a hang gyorsabban terjed mint a fény!! De komolyan, Igaz lehet , hogy a piros gyengélkedik. Meg lehet mérni a feszültségeket, meg esetleg újra beállítani valamilyen elfogadható egyensúlyt, lelehet akasztani a piros meghajtást, hogy meg marad e, de az a tapasztalatom, hogy nem vezetnek célra ezek az erőfeszítések, és végén mégis ki kell cserélni a csövet.
(#) horvathrobert2006 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Igen.4 db kondit cseréltem,de nem javult meg.A primer oldalon leégett egy ellenállás,és a fet eket is tönkre tette.Rajzot persze nem találok hozzá.az 5V megvan és az ON jelet is megkapja ha inditom,sajnos a 24V os kör nem indul be,ezért gondolom,hogy a villogás az hibajelzés.Szerintem uj tápegységet kell vennem.
(#) kovacspista válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Még talán annyit lehet tenni, hogy az elmenőket felengedni, hátha valami a táp után zárlatos.
(#) zolle5 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget illetve a tippet is! Ma reggelre az történt, hogy eltünt a piros szín a képből vagyis elég halvány! Kérdésem az , hogy kapok én ehez a tvhez valahol csövet ? Ha igen akkor hol ??Köszi
(#) gojo hozzászólása Okt 29, 2011 /
 
helló! Szeretnék kérni kis segítséget van egy Delton TV bekacsolom ugrál a kép melegen jó a kép , hogy mi lehet a baja ????? segítséget előre is köszönöm .
(#) karaszbandi válasza gojo hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Rossz, fázik azért ugrál.

Tipus nélkül mit vársz?
(#) gojo hozzászólása Okt 29, 2011 /
 
Kösz Modell : 2811 nitxt
(#) gubík gábor hozzászólása Okt 29, 2011 /
 
Sziasztok egy OTF4445A tipusú tévéről lenne szó. A probléma a képeken látszik tehát AV-ben kékes csíkos a kép és normál módban is látszanak ezek a jelenségek vagyis a kék szin dominál. Olvastam itt egy hozzászólást miszerint a TEA5101 meghajtásán egyformák e a feszültségek. Én az 1,3,4-es lábakon 3,7 voltot mértem egyformán. A kimenetnél(7,10,13-as láb) a 10-es lábon nagyobb kb.110 V-os feszültséget a többinél pedig 95 V körülit mértem. A 10-es láb a rajz szerint a zöld szinért felelős. Próbáltam a sorvégtrafó SCREEN potiját is tekerni de ha nagyon feltekerem akkor elkékül az egész és csikos, ha letekerem akkor teljes a sötétség a kettő között pedig olyan mint amilyen a képen látható. Merrefelé induljak?

AV.jpg
    
(#) karaszbandi válasza gubík gábor hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Ennek nagyon képcső zárlat szaga van.

Szerintem indulj a qka felé és fájó szívvel válj meg tőle.
(#) skarlik hozzászólása Okt 29, 2011 /
 
Sziasztok!lenne1 gondom ,mivel már mindent átnéztem ,képben,főleg teletexen fehér kihúzás, van.mi okozhatja ezt? Orion!T2155_MTX-Silver.
(#) karaszbandi válasza skarlik hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Videó táp?
(#) skarlik válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Azt nemnéztem!Tranyóragondolsz?videó környékén lehet gond?
(#) karaszbandi válasza skarlik hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
A videó tápban nincs tranyó. Ott más van, ami rossz.
(#) gubík gábor válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Huha ennyire komoly lenne a dolog? Ejj ejj sajnálatos
(#) Dave87 hozzászólása Okt 30, 2011 /
 
Sziasztok! Számomra kicsit különös problémába sikerült ütköznöm. Van egy JVC AV28BH7ENS típusú TV-m, ami teljesen tökéletesen működik mikor van kedve. Aztán gondol egyet és nem kapcsol be. Az előlapon világít pirosan a led, távirányítóval (vagy a kezelőpanelen) bekapcsolva, a -ha jól sejtem- demagnetizáló a szokásos búgó hangot ad (közben a led már zöld), majd 4-5 mp múlva kattan egy relé, de kép már nem jön be. Hozzáteszem mikor normálisan működik akkor is ez a jelenség van, csak épp már a relé kattanása előtt van kép. Sajna nem tudom mit kezdjek vele, már átforrasztottunk minden gyanús forrpontot, de úgy tűnik más probléma lesz, ugyanis a képcső fűtése sem indul el ilyenkor. Mellékletben itt van a kapcs.rajz, légyszi segítsetek, hogy melyik alkatrészek lehetnek a hibásak, melyeket nézzem át jobban!
(#) krisztian5 hozzászólása Okt 30, 2011 /
 
Szisztok, segitségre lenne szükségem mert a tv-nél valamit nagyon elrontottam. Vortex márkáju tvnk van a papirján VORTEX 2107NF 2107PF ezt irja, szóval a kettő közül valamejik, belefojt valami a távirányitóba és szétszedtem megpucolni, miután kipucoltam próbálgattam hogy minden gomb jó-e. van a távirányitó lapján fent is három gomb lent is ami kivülről nem látszik, ahogypróbálgattam elcsúszott a gumilap és bejött valami zöld menü az eggyik ijen rejtett gombtól, ki akartam vinni de nem tudtam semmivel ahogy próbálgattam kivinni rámentem valami isp vagy ijesmit irt de már nem is emlékszem pontosan mi volt, és leakadt nem reagált semmire, mintha lefagyott volna, vártam de dem változott gondoltam lezárom és bekapcsolom, de utána már nem jött be semmi, úgy csinál mintha bekapcsolnám és mielőtt bejönne a kép ki is kapcsolnám és se a távirányitóra se a tv lévő gombokra nem reagál. Ha tudjátok mit lehetne csinálni kérlek segitsetek, most nem álok úgy anyagilag hogy szerelőhöz vigyem. Előre is köszönöm.
(#) karaszbandi válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Feszültségeket mértél már? Gondolom még nem.
(#) Moka hozzászólása Okt 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy Orion T1428 MTX-S tipusu kis 37 centis tv-m. Az a kínom vele, hogy mikor bekapcsolom egyből ellövi a képen látható 5w os 6.8 ? - os ellenállást.
Merre keressem a hibát? Segítségeteket előre is köszönöm. üdv: Moka
Következő: »»   550 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem